Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4706
View
5
Reply

Laman Sosial Facebook Dan Instagram Khusus Untuk Schumacher Dilancar

[Copy link]

Author: lanesra       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-11-2016 09:16 AM | Show all posts |Read mode




BERLIN: Peminat Michael Schumacher melancarkan akaun laman sosial Facebook dan Instagram khusus buat pemandu berusia 47 tahun itu yang kini masih dirawat di kediamannya di Switzerland.

Pemandu dari Jerman itu terbabit dalam kemalangan ketika meluncur salji pada 2013 dan mengalami kecederaan parah di kepala.

Beberapa maklumat mengenai kesihatan Schumacher juga dipaparkan dengan pemandu F1 itu dirawat di rumah di Switzerland sejak dibenarkan keluar dari hospital.

Bermula 13 November lalu, halaman ini akan menjadi tempat pertemuan kami untuk mengumpul dan bertukar kenangan bagi meraikan pencapaian Michael, diwujudkan atas ucapan terima kasih atas usaha anda menghiburkan peminat.

Schumacher memenangi gelaran pertama F1 pada 13 November pada 1994 di Grand Prix Australia.

Akaun Instagram itu juga memaparkan imej rakyat Jerman sempena memori kemenangan di Adelaide 22 tahun lalu. Bercakap pada awal bulan ini, ketua Ferrari, Ross Brawn mendedahkan tanda-tanda menggalakkan untuk Schumacher kembali sembuh.

Sukar untuk saya bercakap banyak kerana menghormati privasi keluarga.

Apa yang saya mahu katakan adalah terdapat banyak spekulasi mengenai kondisi Michael.

Kebanyakannya adalah salah dan kami hanya berdoa dan setiap hari berharap dapat melihat perkembangan dan satu hari nanti kita boleh lihat Michael pulih daripada kecederaan dahsyat. C AGENSI.

-BH Online


Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada x gmbr dia yg latest
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian..dia on life support je masih koma?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-11-2016 01:45 PM | Show all posts
idril replied at 17-11-2016 09:54 AM
Ada x gmbr dia yg latest

dah google tapi tak jumpa.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-11-2016 01:51 PM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 17-11-2016 10:07 AM
Kesian..dia on life support je masih koma?

tatau nak kata macam mana keadaan dia ni. orang terdekat pun takkan ulas apa-apa.

The 47-year-old continues to receive specialist treatment by full-time rehabilitation staff at his palatial home on the shores of Lake Geneva.

Mr Di Montezemolo said: Im very pleased to know that he is reacting".


I know how strong he is. Im sure that thanks to his determination, which will be crucial, he will come out from this very, very difficult situation. And I really hope.

But the former F1 boss did not elaborate on what he meant by reacting.
Those close to the star have largely remained tight-lipped over his condition with rare snippets of news revealing he is enduring a painfully slow recovery from the brain injuries caused when he hit a rock while skiing on the slopes of the French Alps.

He was placed in a medically induced coma for nearly six months but then in June 2014 was discharged from hospital and has since been receiving medical care at his family home in Lake Geneva.

Devoted wife Corrina has never given up hope her husband of 20 years will recover and has taken control of his vast half-a-billion pound fortune.


The family is reportedly shelling out £115,000 a week for his care and there has been a near-total blackout on his condition.



Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2016 03:49 PM | Show all posts
Haritu ada keluar news yang dia dah boleh jalan, tapi close relatives kata masih belum boleh. Kesian
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076926s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list