Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
905
View
22
Reply

Bawang Putih Jadikan Bau Badan Lelaki Makin 'Aumm' Dan Seksi

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-11-2016 06:18 PM | Show all posts |Read mode

Sukarnya mahu memenangi hati wanita pujaan? Masih jua si dia bersikap jual mahal dan juga berlaku sombong?


Mungkin anda merupakan lelaki yang jarang dan tidak gemar mengambil bawang putih dalam diet! Apa pula kaitannya kan?


Tahukah anda, pengambilan bawang putih dalam dos tertentu dalam diet membuatkan bau badan lelaki lebih menarik dan mengghairahkan ramai kaum wanita?





Bukan omongan kosong sebaliknya ada kajian yang mengesahkan hal ini!


Memetik laman Huffintonpost, terdapat 3 kajian yang melakukan ujian bau badan lelaki yang mengambil bawang putih ini dalam diet mereka.


Salah satunya dilakukan oleh pengkaji dari Charles University di Prague. Responden dari kalangan lelaki dibahagi kepada dua kumpulan, yang mengambil sandwich keju bersama bawang putih dan juga kumpulan yang hanya mengambil sandwich keju kosong.


Mereka ini dilarang memakai deodorant dan juga merokok. Malah diberikan kapas untuk diletakkan di bawah lengan masing-masing untuk jangka masa 12 jam.






Hasil kapas daripada kedua-dua kumpulan 'dipersembahkan' kepada kaum wanita dan ternyata lelaki yang mengambil bawang putih dikatakan memiliki bau badan yang lebih menarik, lembut dan maskulin. Malah lelaki ini juga dikatakan kurang ego.


Kesimpulannya, keputusan yang positif ini didapati mungkin kerana sifat antioksidan yang terdapat pada bawang putih telah menjadikan bau badan 'semakin baik'.


Oleh itu, sudah tahu kan rahsia untuk menangkap hati wanita?? - CARI


Foto: Carian google

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2016 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Euuwwww kapas ittew
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 12:17 AM | Show all posts
Lepasnie bolehlah buat perfume ekstrak bawang putih.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 11:11 AM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 21-11-2016 04:17 PM
Lepasnie bolehlah buat perfume ekstrak bawang putih.

amboi....


hahahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 11:12 AM | Show all posts
hadek @terpaku @Apai90 boleh try ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
d_dalia replied at 22-11-2016 11:12 AM
hadek @terpaku @Apai90 boleh try ni

Kenapa I pun ditag      
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 11:19 AM | Show all posts

entah lah mcm serashi bershama je..

@terpaku @Apai90
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
d_dalia replied at 22-11-2016 11:19 AM
entah lah mcm serashi bershama je..

@terpaku @Apai90

Kesian dia tau..  Tgk skrg hilang dh dia..  Ntah2 marah dkt I  
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 11:21 AM | Show all posts
Apai90 replied at 22-11-2016 03:21 AM
Kesian dia tau..  Tgk skrg hilang dh dia..  Ntah2 marah dkt I

hadek @terpaku tak suka marah2 okay! heshe bz tu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Kang tak pasal2 I jd mcm Fafau pada Kak Lina "Awak marah saya ke? "

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 03:02 PM | Show all posts
ya ampun..
jangan tersalah bawang sudeehh..
nanti habis keti berbau bacen..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 04:16 PM | Show all posts

Business minded tak I? Hahhahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 04:17 PM | Show all posts
Apai90 replied at 22-11-2016 03:25 AM
Kang tak pasal2 I jd mcm Fafau pada Kak Lina "Awak marah saya ke? "

pi lah tanya kat terpaku
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 04:18 PM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 22-11-2016 08:16 AM
Business minded tak I? Hahhahaha.

you kena jual kat gayahs je tau...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 04:19 PM | Show all posts
d_dalia replied at 22-11-2016 04:18 PM
you kena jual kat gayahs je tau...

Market gayah malaysia tak besar. Tak untung la I. Hahhaha.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
d_dalia replied at 22-11-2016 04:17 PM
pi lah tanya kat terpaku

Dia tak berforum dh since pagi tadi .. Busy macam u kata kot hehe Kalau dia betul marah tak tahu la kan  
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 04:50 PM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 22-11-2016 08:19 AM
Market gayah malaysia tak besar. Tak untung la I. Hahhaha.

habis tu you cari lah market siam dan SG..

sila jgn demand sgt!
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 04:53 PM | Show all posts
d_dalia replied at 22-11-2016 04:50 PM
habis tu you cari lah market siam dan SG..

sila jgn demand sgt!

Hahhaha. Kenalah demand kalau nak jadi jutawan!


Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 05:01 PM | Show all posts
Apai90 replied at 22-11-2016 08:40 AM
Dia tak berforum dh since pagi tadi .. Busy macam u kata kot hehe Kalau dia betul marah tak tahu l ...

hadek @terpaku okay je


Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 05:10 PM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 22-11-2016 08:53 AM
Hahhaha. Kenalah demand kalau nak jadi jutawan!

jutawan garlic perfume.....choiii sgt!
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2016 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Bau garlic tu direct mmg busuk tp bila dh mkn, ia melepaskan enzim2 yg buat bau bdn jd sedap
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2017 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Org yg buat research ni xpnah naik ktm kt kl ke seremban gamaknye
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2017 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ataupun hidung da too immune bau ketiak kerang hahaah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054254s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list