Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1048
View
9
Reply

Bro! Nak Kelihatan Lebih Cool, Kenalah Tahu Cara Berpakaian Betul

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-11-2016 03:58 PM | Show all posts |Read mode
Ada banyak cara untuk kita ketahui personaliti seseorang. Cara berpakaian juga merupakan salah satu cara untuk kita lihat keperibadian seseorang. Anda akan kelihatan lebih 'cool' jika mengenakan pakaian dengan cara yang betul dan sesuai.
Jom, lihat bagaimana!
1. Menggulung lengan baju




Gulung separuh lengan baju hingga paras lengan, kemudian gulung separuh lagi bahagian yang sudah digulung tadi. Biarkan sebahagian hujung lengan (cuff) terdedah. Cara yang pantas untuk gaya yang 'cool'!



2. Saiz seluar jeans





Jangan pakai seluar jeans yang terlalu besar atau terlalu sendat. Gunakan dua jari untuk mengukur saiz pinggang seluar.




3. Seluar pendek





Jika mahu berseluar pendek, anda akan kelihatan lebih macho dan bergaya jika seluar pendek anda berada dua atau tiga inci dari paras lutut.




4. Stoking putih





Stoking putih hanya dipakai ketika bersukan, kecuali untuk anak yang bersekolah. Selain itu, jangan padankan stoking putih dengan mana-mana pakaian!




5. Kasut
Jangan pakai kasut sama setiap hari! Bukan wanita sahaja perlukan banyak kasut, tetapi lelaki juga harus memiliki dua atau tiga pasang kasut. Apa salahnya belanja lebih sedikit untuk tampil lebih menarik, bukan?



6. Tali pinggang
Padankan warna tali pinggang dengan kasut anda. Ini penting agar anda terlihat lebih 'match' dengan pakaian yang dikenakan.




7. Masukkan baju ke dalam seluar





Jangan masukkan T-shirt polo dan kemeja kasual ke dalam seluar. Bagaimanapun, jangan biarkan kemeja formal anda kelihatan seperti 'dress' dengan tidak memasukkannya ke dalam seluar.



8. Blazer








Seperti seluar jeans, jangan pakai blazer yang terlalu besar dan terlalu kecil. Blazer yang kecil akan membataskan pegerakan anda manakala blazer yang besar akan membuat anda kelihatan selekeh. Sebaiknya, pilihlah blazer yang betul-betul sesuai dengan saiz anda. Selain itu, jangan kenakan butang bawah!




9. T-shirt leher-V (V-neck)





Sumber foto: Youtube BuzzFeedYellow



Tolong jangan pakai T-shirt dengan leher-V yang terlalu besar. Pastikan bahagian bawah leher-V tidak melebihi dua atau tiga inci dari tulang selangkang. Atau, pakai sahaja T-shirt leher bulat bagi sentuhan klasik.




Akhir sekali, jangan membataskan kreativiti anda untuk mencuba gaya baru. Yakin dan percaya pada diri anda untuk bermain dengan warna dan mencuba corak serta rekaan berlainan. Tunjukkan pada dunia siapa diri anda sebenarnya. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 04:20 PM | Show all posts
mmg sis suro laki sis buat macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling suka lelaki kalau pakai kemeja lipat lengan... thats my husband.. auuwwww
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 09:24 PM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 30-11-2016 05:11 PM
Paling suka lelaki kalau pakai kemeja lipat lengan... thats my husband.. auuwwww

hey its me..your husband
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2016 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pakai jaket sama 3 tahun, seluar jeans sama 2 tahun dan baju moto je sepanjang tahun tetap nampak kacak hensem tampan sepanjang masa.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2016 07:44 AM | Show all posts
@Andyscenes @kentel @terpaku @Apai90 @lotion @melinda_kerr @moonela @WhiskeyScotch
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 04:49 PM | Show all posts
X guna penampilan kemas tapi bau badan bau tengkik dan bau nafas mulut bau longkang.
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2016 03:39 PM | Show all posts
no 9 tu xleh bla kalau pakai je mesti member2 bash...hahah...cakap gay..sial terpaksa x pakai buat taek je dalam loker
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2017 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Just be yourself
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2017 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm2 tips tp attitude hauk pun xguna
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067807s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list