Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
16244
View
274
Reply

Tales From The Abyss: My Paranormal Stories and Experience [Updated] 17.02.2017

[Copy link]

Author: Fienomenology       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 3-12-2016 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
amirezu replied at 2-12-2016 09:26 PM
Baru nak cakap benda yg sama  Awal2 baca macam Dam pulak gayanya. Tapi layan jugaklah, kipidap!! ...

Haish! Second Misadventure dh betulkan la. Ejaan tu. :zz
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2016 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
sebu replied at 3-12-2016 12:06 AM
Kamu terencat ke dek x abis ak ak ak. ...hilang mood aku nak baca

Ehem!Citer pertama je x eja penuh.Citer dua dh betulkan ejaan ler.mesti tak scroll habis ni!  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2016 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Baiklah.oleh sbb byk sgt peneguran tatabahasa dan ejaan nnt ak edit balik citer pertama.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Fienomenology replied at 3-12-2016 02:36 PM
Ehem!Citer pertama je x eja penuh.Citer dua dh betulkan ejaan ler.mesti tak scroll habis ni!

Oke oke. .teruskan story. .sbb agak menarik cerita seram kamu ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2016 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sebu replied at 3-12-2016 06:40 AM
Oke oke. .teruskan story. .sbb agak menarik cerita seram kamu ni

Tq for feedback.terharu sy.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Yes....ada cter baru...lady templar ni mmg horror..
Btw tambah lagi dik...alang2 dah bercerita tu kan...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2016 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Best mate!.saya menanti kehadiran update cerita seram aussie
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2016 12:54 AM | Show all posts
Fienomenology replied at 3-12-2016 02:35 PM
Haish! Second Misadventure dh betulkan la. Ejaan tu. :zz

Oo yeke. Masa baca yg 2nd tu intro je eja betul, masuk cerita dah start ak ak balik haha. Takpe, yg 3rd jgn lupa eja penuh k. Tambah 1 huruf je lagi
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2016 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak lagi tt
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2016 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
sebu replied at 3-12-2016 08:06 AM
Kamu terencat ke dek x abis ak ak ak. ...hilang mood aku nak baca

Lol nak kata TT budak2 wechat, belajar sampai ke Aussie tu.    Satu huruf pun malas nak type ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2016 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Cite TT dah best dah tapi setiap kali baca ak ak tuh terus rasa diri macam gagak.

Comments

Hahhaahaha! komen ko memang win! hahah!  Post time 14-12-2016 12:34 PM
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2016 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok aku give up!aku dah edit citer pertama tapi lappy aku buat palat!maka ejaan masih lama! Esok je aku edit balik and tambah citer dari Aussie.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2016 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
rock_stars_roll replied at 4-12-2016 01:19 AM
Lol nak kata TT budak2 wechat, belajar sampai ke Aussie tu.    Satu huruf pun malas nak type  ...

Baca pengumuman aku tadi. :zz
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2016 10:27 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak lagi tt..plz...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 01:10 AM | Show all posts
Haha bereh boh. Kipidap Cerita ok dah ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 02:03 AM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 2-12-2016 11:37 AM
dik akak pantang btl perkataan aku jd ak ak ak

nak terberak ke dik

Khennn ak ak aku la  :      btw dam tu ape uolls??  

Btw I like TT nye experience/cerita. Kipidap TT    
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2016 10:53 AM | Show all posts
babyleo68 replied at 4-12-2016 06:03 PM
Khennn ak ak aku la  :      btw dam tu ape uolls??   

Btw I like TT nye experien ...

Hi,
I dah edit balik ejaan tu.

Thank you for the feedback i appreciated it.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2016 10:56 AM | Show all posts
amirezu replied at 4-12-2016 05:10 PM
Haha bereh boh. Kipidap  Cerita ok dah ni

Thank you boh for the feedback.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Fienomenology replied at 5-12-2016 10:53 AM
Hi,
I dah edit balik ejaan tu.


Same2. Ok good job TT, sila terus kan bercerita, iolls dah habis baca semua, now I'm craving for more  
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 11:43 AM | Show all posts
dh baca..adik, nti mita update page brapa na kt tajuk..

trimasss
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2016 12:13 PM | Show all posts
Edited by Fienomenology at 30-12-2016 10:14 AM

The Down Under Experience

Di atas permintaan beberapa forumer, maka aku cerita la sedikit pengalaman paranormal aku kat Australia (juga dipanggil Aussie, Oz,Down Under). Memang tak banyak pun kejadian paranormal kat Aussie ni, sebab:
1) diaorang tak percaya pada ghost/spirit
2) bila kat sana at night, ko tak rasa suasana serun macam kat Malaysia.ko rasa tenang. Ko lagi takut Boagans (rednecks) mabuk serang ko dari Pontianak meringai.


Tapi aku ada dua kisah yang aku nak share dengan korang masa aku kat sana. Tak da la seram dan angker sangat,tapi cukup la dikategorikan sebagai mistis dan paranormal. Kisah pertama terjadi kat one of the Asians student,bukan terjadi kat aku. Aku tak sure whether he/she is Malaysia or Singaporean but aku kenal dia gitu2 je. (dah lama sangat aku tinggalkan zaman Uni aku)

Story 1: The Girl with the Red Shoes.

One late winter night, hamba Allah ni balik dari studio (budak archi) nak balik rumah selepas group discussion. Rumah dia ni betul2 sebelah gate kedua Uni. Faculty lama aku ni pulak situated kat tengah2 campus, so nak ke pagar dua kena lalu dua courtyard. So budak ni pun balik ikut laluan biasa dia iaitu courtyard 1Human Science Faculty>Library>Courtyard 2>agar 2>Rumah.  

Setiba dia di depan Library dia nampak ada budak perempuan kecil dalam lingkungan umur 4-5 yrs old tengah main basikal. Dia pun berjalan la ke arah budak tu, dan perasan budak tuh budak perempuan Aussie. Dia pkai baju jaket winter and kasut merah. Dia pun pandang ke girl tu and senyum, lambai and sapa Hi!,girl tu pun melemparkan senyuman. Hamba Allah ni pun teruskan perjalanan dia balik ke rumah.

Sampai di rumah, hamba Allah ni pun freshen up and prepare to go to bed. Dah settle semua, dia pun baring dalam bilik dia. Masa dia baring tuh, baru dia tersedar:
Kenapa ada budak perempuan main basikal dalam kawasan Uni pukul 2.30 pagi?

Bila dia sedar akan keaadaan tu, maka dia pun tidur dengan lampu terbuka.



Selang dua hari, pada waktu pagi,apabila dia nak ke kelas, dia terkejut dengan kehadiran sepasang kasut  merah situated depan rumah. Kasut tu di susun dengan kemas dan terletak di tengah karpet kasut depan pintu. Hamba Allah tu kaget dan terkesima sebab KASUT MERAH TU KEPUNYAAN GIRL YANG BERBASIKAL PAGI KELMARIN!!

Dia dah cuak and quickly decided untuk buang kasut tu dalam tong sampah! Tanpa fikir panjang dia pun ke kelas dan menjalani routine dia macam biasa and pretend nothing happened.

The next morning, perkara sama yang berlaku kepada hamba Allah ni! Tapi kali ni hanya sebelah je kasut merah tu muncul depan rumah! Hamba Allah ni pun dumb-fucked sebab setahu dia, memang dia dah buang kedua-dua belah! Maka Hamba Allah ni pun decided untuk bakar kasut merah yang tinggal sebelah tu. Lepas kejadian tu,maka tiada lagi kelibat girl yang naik basikal tu dalam campus.


.Sekian.

To be continued.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 02:37 PM | Show all posts
Fienomenology replied at 5-12-2016 12:13 PM
Di atas permintaan beberapa forumer, maka aku cerita la sedikit pengalaman paranormal aku kat Austra ...

Power citer TT. Harap ade lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Fienomenology replied at 5-12-2016 12:13 PM
Di atas permintaan beberapa forumer, maka aku cerita la sedikit pengalaman paranormal aku kat Austra ...

Lagi lagi
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 05:07 PM | Show all posts
citer no.2...bila saja saja gi mencari...skali mai...ambikkk...bala tentera nallaaa punya dia bagi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.073250s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list