Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
15128
View
271
Reply

Tales From The Abyss: My Paranormal Stories and Experience [Updated] 17.02.2017

[Copy link]

Author: Fienomenology       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 5-12-2016 05:36 PM | Show all posts
adn replied at 5-12-2016 09:07 AM
citer no.2...bila saja saja gi mencari...skali mai...ambikkk...bala tentera nallaaa punya dia bagi ; ...

Tau xper bro.mmg malam tu kalo hijab masing2 kena bukak,mau bisu setahun.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
turn off jp igt ade bdk wicet bkak benang td lucky tt dh edit, sayam tt
more story pls tt, bosan ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
turn off jp igt ade bdk wicet bkak benang td lucky tt dh edit, sayam tt
more story pls tt, bosan ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Sambung g tt
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringin nak tau..
Hantu oz ke hantu malaysia lagi seram?
Btw sila sambung tt..
Ak ak ak.. aku tunggu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2016 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Aneem replied at 5-12-2016 03:57 PM
Teringin nak tau..
Hantu oz ke hantu malaysia lagi seram?
Btw sila sambung tt..

Hantu melayu lg seram kot.hoho.
Haish!dh edit ler.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 2-12-2016 11:37 AM
dik akak pantang btl perkataan aku jd ak ak ak

nak terberak ke dik

kak, okay apa dia punya jalan citer. ada inspirasi dam pun okay senang baca hehe  
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 08:57 AM | Show all posts
Fienomenology replied at 5-12-2016 05:36 PM
Tau xper bro.mmg malam tu kalo hijab masing2 kena bukak,mau bisu setahun.

sekejap sangat setahun tuh...hahaha

psstt psstt...wa sis...bukan bro...hehehe

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2016 09:58 AM | Show all posts
adn replied at 6-12-2016 12:57 AM
sekejap sangat setahun tuh...hahaha

psstt psstt...wa sis...bukan bro...hehehe

aisehman!sorry sis!avatar too general.tak bole nak budget gender.
hehehe...tq for the info.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2016 09:58 AM | Show all posts
Andyscenes replied at 6-12-2016 12:13 AM
kak, okay apa dia punya jalan citer. ada inspirasi dam pun okay senang baca hehe

dah edit ejaan ler...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2016 10:00 AM | Show all posts
immaryjane replied at 5-12-2016 02:13 PM
turn off jp igt ade bdk wicet bkak benang td  lucky tt dh edit, sayam tt
more story pls tt, bos ...

Saya dah edit dah part ejaan tu.

I heart MaryJane.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 10:03 AM | Show all posts
Fienomenology replied at 6-12-2016 09:58 AM
aisehman!sorry sis!avatar too general.tak bole nak budget gender.
hehehe...tq for the info.

no hal...apader hal...kita kawan kawan...hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2016 04:17 PM | Show all posts
Edited by Fienomenology at 6-12-2016 08:40 AM

aik senyap je?kuikuikui!
Petang ni aku up satu lagi cerita.

Tunggu......!

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2016 05:30 PM | Show all posts
Edited by Fienomenology at 30-12-2016 10:29 AM

Story 2: The Aussie Spectre

Okay ni kisah aku pulak. Masa aku study kat Aussie, flat aku di atas kedai laundry dan bersebelahan dengan stesen petrol. Petrol pam ni pulak bersebelahan dengan jalan masuk utama Uni aku.

Flat aku ni digelar Rumah Melayu sebab kesemua housemate aku berbangsa Melayu. Housemate aku terdiri dari Abang (Melayu Sarawak) and Mat (Melayu Temasek). Satu malam during dinner, tengah rancak kami berborak terkeluar la topik2 mistis ni. Abang pun bagitau, ko nak tau?rumah kita ni pun ada tau?

ada apa?hantu?aku tanya balik

hah,la!nama dia Albert. Aku penah encounter dengan dia a few times. Ada sekali tu aku tengah masak lepas tu aku nampak macam ada kelibat orang lalu kat patio* belakang ni.aku ingat one of our neighbours (Yuan&Naomi+Natalie) pastu aku jenguk luar,tak der saper.Neighbours pun tak balik dari town lagi.Goosebump siot! jawab Abang.

*Flat kami ni kalo nak masuk kena naik tangga tepi, lalu patio and baru jumpa pintu kitchen. Patio kami ni pulak connected dengan patio flat jiran. So kadang kala, kami melepak or buat barbeque dengan jiran kami buat kat patio je sbb byk space.

First of all, apesal nama dia Albert?and lepas ko nampak Albert ko buat apa?aku bertanya lagi.

Ntah la sebab dia hantu Aussie kot.tak kan aku nak namakan dia nama Melayu!hahahaha! Lepas aku nampak tu, aku amek bir and dinner and makan dalam bilik.tak kan aku nak makan kat dapur lagi! Abang berseloroh.

Kami ketawa berdekah-dekah mengalahkan langsuir. Malam tuh lepas dinner kitaorang just melepak and layan movie di TV.

.

Pada satu malam Sabtu (berbulan2 lepas tu), aku melepak di rumah seorang2. Housemate aku semua keluar ke town. Aku tak sure kenapa aku tak follow diaorang. Mungkin sebab aku tengah saving or maybe Im just too lazy. Anyway, sudah menjadi routine kalo malam minggu aku akan call (call Malaysia pakai call card) awek (sekarang dah jadi Ex-gf) aku kat KL untuk melepaskan rindu.

Tengah syok berborak dengan awek aku, tiba2 aku dengar macam ada orang berjalan di koridor* belakang aku. Dah la dinding flat ni pakai sistem pakai dry wall,sah2 bunyi bole tembus. Aku terkejut and jadi cuak. Aku suruh gf aku on hold jap. Ak dengar balik. Takda bunyi.aku fikir balik,tak kan la jiran sebelah.jauh pulak nak dengar tapak kaki diaorg dari flat sebelah.lagi pun jiran2 aku pun takda kat rumah!Ah,sudah!

*setiap bilik dalam flat ni connected dengan koridor ni.Katil aku pulak betul membelakangkan koridor ni.so memang bole dengar dengan jelas.

Aku cuba rileks kan diri. Aku sambung conversation aku dengan gf aku untuk hilangkan rasa takut. 15minit kemudian aku terdengar ada orang panggil nama aku!

Fie!Fie!Ko buat apa?melancap ke? Hahahahaha!jerit Mat.

Cipet punya Mat.Ingat aku takda keje lain ke?! Aku menarik nafas lega housemates and jiran2 aku dah balik. Tak la aku tido dalam keadaan tak selesa.

Keesokan harinya, aku pun cerita dengan Abang pasal pengalaman aku. Dia pun respon Hah!ko dah jumpa Albert!hahahaha!

Cuak ak Bang.dah la footsteps dia mati depan bilik Mat*,kalo dia terus ke bilik ko takper la jugak.hahahahaha! aku berseloroh.

*Bilik Mat bersebelahan dengan bilik aku. Bilik Abang kat hujung koridor.

Lepas kejadian tu, aku tak berjumpa lagi dengan Albert. Yang tinggal hanya la tiga orang setan yang kejenya menambah dosa  (i.e maksiats) sambil menghabiskan pengajian tinggi.
(Ye aku tau aku jahil time ni. please excuse me)


.End.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2016 05:33 PM | Show all posts
Ok dah upload.Enjoy uolls!
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Best. Nak lagi
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 09:08 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Fienomenology replied at 6-12-2016 05:33 PM
Ok dah upload.Enjoy uolls!


Dah bace chuolls. Tambah lagi pleaseeee    
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau untung albert tak munculkan diri..
Kalau tak jenuh kau nak cari bawang putih kat dapur..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2016 12:18 AM | Show all posts
babyleo68 replied at 6-12-2016 01:35 PM
Dah bace chuolls. Tambah lagi pleaseeee

Ye Babyleo.mmg ad lg.Ad koleksi citer dr JB.sabar ye.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2016 12:20 AM | Show all posts
Edited by Fienomenology at 7-12-2016 01:07 AM
Aneem replied at 6-12-2016 02:21 PM
Kau untung albert tak munculkan diri..
Kalau tak jenuh kau nak cari bawang putih kat dapur..
...

Siot @Aneem ! kalo Albert muncul aku bg beer je. Aussies love their beers!
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2016 03:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Fienomenology replied at 7-12-2016 12:18 AM
Ye Babyleo.mmg ad lg.Ad koleksi citer dr JB.sabar ye.

Baik tuan tanah kedaung     akan ku tunggu cerita2 mu dengan penuh kesabaran  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2016 10:03 AM | Show all posts

TEASERS!

Edited by Fienomenology at 7-12-2016 05:01 PM

Brace Yourselves!

Berikutan adalah upcoming stories yang aku dah listdown:

1) Stories from Johore!     -Belakang Istana Johor dll.

2) Stories from Subang Jaya!

     -Nampak jer havoc tapi angker!

3)Stories from the Office!

    -Korang ingat siang tu selamat?!

4) Stories from Jenjarom!

     -Development baru tapi dipinggir hutan!


5)Stories from other places/source!
    -Dari Borneo ke Genting!

WARNING: DON'T READ DURING DAY TIME 'CAUSE THE LANGSUIRS ARE ASLEEP!
1367445361_shutterstock_23333863-Croped-Eyes-with-nose.full-width.jpg


Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2016 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Sorry, off topic jap. Nak tanya tt, selalu dengar sesetengah students overseas ni culture shocked. Diorang just minum beer ke atau complete package(berzina etc)? Just curious....
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2016 11:02 AM | Show all posts
tt ko study aussie kat belah mana?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.111390s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list