Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
16310
View
274
Reply

Tales From The Abyss: My Paranormal Stories and Experience [Updated] 17.02.2017

[Copy link]

Author: Fienomenology       Show all posts   Read mode

Post time 14-12-2016 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Fienomenology replied at 14-12-2016 12:01 PM
ok mak nyah angkat skit lari lintang pukang mmg scary AF!

Hahaha! Aku rasa zaman aku tunggu bas kat PO tu selamat dari penampakan entiti sebenar gara2 ramai sangat entiti palsu tu lah.  
Damm memang awesome, cerita2 dia memang berhantu. Baca banyak Kali pun tak jemu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2016 01:04 PM | Show all posts
Fienomenology replied at 14-12-2016 12:49 PM
Giler beb!melekat kejap dpn PC ni baca thread dia.hahaha
Thanks pinOt! tq for support!

Sama laa, memula baca thread Damm mmg hari2 dok buka forum. Siap daftar lg untuk nk senang cari. Ur welcome
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2016 02:11 PM | Show all posts
Fienomenology replied at 8-12-2016 02:14 PM
apesal femes giler si Dammerung ni?kena stalk ni.huhu.

citer citer dia menarik tertarik siap da bombbbb lagik...bersedia utk merempit thread dia kalo dah sekali baca pasti nak lagi...hahahah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2016 04:08 PM | Show all posts
Edited by Fienomenology at 14-12-2016 04:18 PM
Inezkhalidi replied at 14-12-2016 12:56 PM
Hahaha! Aku rasa zaman aku tunggu bas kat PO tu selamat dari penampakan entiti sebenar gara2 ramai ...

make-up tebal entiti nyah tuh lg scary dr mak lampir.bisa wer muka!lol!
serius!melekat aku dgn citer Dam ni!hampeh!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2016 04:10 PM | Show all posts
pin0t replied at 14-12-2016 01:04 PM
Sama laa, memula baca thread Damm mmg hari2 dok buka forum. Siap daftar lg untuk nk senang cari. ; ...

pinOt, aku officially dh melekat dgn citer2 Dam!
#Dammit!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2016 04:17 PM | Show all posts
adn replied at 14-12-2016 02:11 PM
citer citer dia menarik tertarik siap da bombbbb lagik...bersedia utk merempit thread dia kalo dah ...

Hakak @adn saya dah merempit siap amek corner cecah telinga kat thread si Dam ni.
Giler addicted!dah baca smpi Kisah 9: Cerita Bersiri -  Asrama.
X berenti saya baca...! damn you Dam!
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2016 04:22 PM | Show all posts
Fienomenology replied at 13-12-2016 05:55 PM
Intro Cousin2 aku dulu duduk dengan atok mereka (aunty aku punya mak) di nama dia Tok Wer kuaters pe ...

tq fien!

aku penah gi kubur mahmodiah tu ikut member gi ziarah kubur sape tah
gi lak waktu petang membawa ke senja gitu. masa tu sumpah tak tau sejarah kawasan tu cuma perasaan aku rasa cam suasana angker gile dengan kubur batu pokok besar segala. nasib la aku takde deria ke6 ...

dah balik KL baru tau kisah2 angker tempat
tobat lahom la aku nak gi lagi dah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2016 04:35 PM | Show all posts
bottombikini replied at 14-12-2016 04:22 PM
tq fien!

aku penah gi kubur mahmodiah tu ikut member gi ziarah kubur sape tah

Kalo @bottombikini nak tau kat situ pun makam di Raja Kerabat Johor.
Kita pun tau kan sultan2 melayu ni ada "daulat" mereka.hehehe.
Tapi mmg environment kawasan kubur mahmodiah tuh mmg scary.
Kalo ptg dah scary,imagine kena lalu tunggu kat bus stop area situ malam2.
Seram mak nak!

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2016 04:35 PM | Show all posts
Fienomenology replied at 14-12-2016 04:17 PM
Hakak @adn saya dah merempit siap amek corner cecah telinga kat thread si Dam ni.
Giler addicted! ...

hahaha...syahdukan bila dapat merempit sedemikian rupa...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2016 04:37 PM | Show all posts
adn replied at 14-12-2016 04:35 PM
hahaha...syahdukan bila dapat merempit sedemikian rupa...

Sesyahdu pagi lebaran.huhu.
Ok mlm ni tido pkai lampu putih.hehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2016 04:43 PM | Show all posts
Fienomenology replied at 14-12-2016 04:10 PM
pinOt, aku officially dh melekat dgn citer2 Dam!
#Dammit!

Kihkihkih. Selamat merempit yeee Hari tu nasib je tak kene bambu ngn bos sbb dok buat bende lain selain buat keje hakiki.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2016 05:02 PM | Show all posts
Fienomenology replied at 14-12-2016 04:35 PM
Kalo @bottombikini nak tau kat situ pun makam di Raja Kerabat Johor.
Kita pun tau kan sultan2 mel ...

kami parking depan bangunan kaler putih

sampai sekarang aku marah dengan diri sendiri sbb ngekor member gi kubur tu dan aku rasa itu adalah salah satu kegilaan yg aku penah buat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2016 05:31 PM | Show all posts
bottombikini replied at 14-12-2016 05:02 PM
kami parking depan bangunan kaler putih

sampai sekarang aku marah dengan diri sendiri sbb ...

Hah!tuh la makamnya.huhu.
Kerlaaass ko @bottombikini park kat situ.huhu!
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 09:19 AM | Show all posts
Fienomenology replied at 14-12-2016 04:37 PM
Sesyahdu pagi lebaran.huhu.
Ok mlm ni tido pkai lampu putih.hehehe.

lampu putih yer...hahahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2016 11:00 AM | Show all posts
adn replied at 15-12-2016 09:19 AM
lampu putih yer...hahahaha

Serius! cerita Dammerung ni cuak bila saya baca sambil berimaginasi.huhu.
#damnyouDam
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 11:19 AM | Show all posts
Fienomenology replied at 15-12-2016 11:00 AM
Serius! cerita Dammerung ni cuak bila saya baca sambil berimaginasi.huhu.
#damnyouDam

kalo ada apa2 kejadian mistik berlaku lepas baca citer2 Dam itu...jgn lupa update kat thread Perasaan or Kejadian Aneh lepas baca cerita di board MPS okeh? hahahahha...nampak tak cara amik kesempatan tu macam mana...kih kih kih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2016 12:08 PM | Show all posts
adn replied at 15-12-2016 11:19 AM
kalo ada apa2 kejadian mistik berlaku lepas baca citer2 Dam itu...jgn lupa update kat thread Peras ...

ada sis.nnt saya update kat sana.serius.happened 2 nights ago!
huhu.weird and freaky.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 01:46 PM | Show all posts
Fienomenology replied at 15-12-2016 12:08 PM
ada sis.nnt saya update kat sana.serius.happened 2 nights ago!
huhu.weird and freaky.

terbaikkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 03:23 PM | Show all posts
khatam....
lagi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2016 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
spankee_fili replied at 15-12-2016 03:23 PM
khatam....
lagi...

Spankee,in sha Allah.coming soon!
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2016 08:45 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!


Membuat deposit pertama kali dengan MYR minimum 100 dan mendapatkan MYR tambahan 30 untuk bermain



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-12-2016 04:49 PM | Show all posts
Edited by Fienomenology at 30-12-2016 10:48 AM

Story 3: House of Larkin

Rumah In-Law aku ni terletak di Larkin. Bukan kat area Bus Stand Larkin tu, tapi dekat la jugak. Wifey aku penah cerita masa dia balik clubbing* dulu penah dia nampak cik Pon tgh bertenggek atas pokok pain di rumah dia. Pokok ni pulak terletak betul2 sebelah pagar masuk rumah.so korang bole imagine la macamana cuaknya dia malam tu.huhu.

*Yes, Wifey aku pun dulu sekepala dengan aku. pasal tu la kami dijodohkan oleh Allah.tapi sekarang kami dah insaf dari segala anasir2 jahat ni. sekian.

Kejadian ni aku experience masa aku baru2 bertunang dengan wifey aku. So aku agak terkesan la insiden ni. Pada suatu malam, aku dengan wifey aku melepak dekat hall rumah dia, parents dia pulak jenis mmg tido malam awal so tinggal kami berdua*.

*Peringatan: Orang kata bila berdua ni mesti ada orang ketiga.kuikuikui.

Tengah layan tengok tv, tiba-tiba aku dengar mcm ada orang bertukang and berjalan atas bumbung. Aku pun bertanya la aik!malam pun keje ke?
Kebetulan rumah jiran sebelah ni tengah renovate rumah dia.So aku buat bodoh je la.
Selang beberapa detik lepas aku ckp tu, terdengar macam binatang cakar siling and dinding. Aku pun buat bodoh je la sebab ingatkan tikus or kucing yang cakar.Wifey (tunang la masa tu)pun tak cakap apa2, kami pun sambung tengok tv.Aku tak tau kenapa time ni aku mmg lurus bendul and naif (baca: blur) tak terpikir pasal benda2 mistis ni.

.

Keesokkan harinya aku pun balik ke KL. Dalam perjalanan balik tuh aku terfikir pasal bunyi2 malam smlm. Tiba2 aku mcm dumb-fucked sekejap! Malam yang aku sampai KL, memang adat aku akan call wifey aku untuk bersembang sekejap sebelum tido. Aku pun teringat pasal kesedaran aku dalam kete ptg tadi,lalu aku pun tanya ke wifey aku;

Cyg, semalam yang kita dengar bunyi2 atas bumbung and cakar2 tu, pontianak ek?tanya aku dengan penuh kemusyikilan.

Ye la!you pun pegi tegur kenapa!I malas je nak cakap dengan u time tuh.Thats why I senyap je!jawab wifey aku.

Serius?hahaha.aku gelak kecil.

Serius masa aku dengar bunyi2 tu aku mmg blur giler macam orang naif yang tak tau apa2 pasal hantu ni.Kadang2 bila aku sorang2 dalam kete balik dari ofis,cuak gak dibuatnya.huhu.

Sekian.

_____________________________________________________________________
Storey 4: Bates Motel of Muar

Intro:

Family mama aku pindah ke Muar dari Tarom ,JB pada lewat 70an-awal 80an. (kalo aku x silap la) Rumah pusaka arwah Atok Bak aku di dirikan di Muar.kalo orang Johor dia panggil Muar as in MUO.So sikit sebanyak aku childhood aku evolve around Muar. Kalo balik raya aku prefer balik Muar, sbb masih lagi ada suasana kampung.

Tapi cerita kali pasal member kolej aku, si Adek and Mad Bob. Diaorang citer ni masa datang pegi wedding one of the girlfriends (gf)* relatives. Atas pujukkan gf dia, si Adek ni heret la si Mad Bob sekali ke wedding ni.

*Famili gf Adek ni asalnya mmg orang Muar. Aku penah kaji selidik dengan member aku (member aku ni tiga pupu aku.pjg citernya) rupanya2 gf si Adek ni ada bau2 bacang dengan member aku ni.

So sampai ke Muar pada lewat petang diaorg decided nak check in ke rumah tumpangan ni (motel)* kat area Tanjong. Diaorang decided duduk motel ni sbb murah dan dekat dengan rumah pengantin.

*Aku penah duduk motel ni one time sebab rumah Mak Tok aku overload dgn families time Raya. Thats why bila aku bercerita psl motel ni, si Adek and Mad Bob bukak cerita kat aku pasal incident ni.

Bila malam menjelma diaorang berdua pun datang ke rumah pengantin untuk majlis berinai (kot?aku lupa).Usai semua event,mereka pun balik ke motel nak dekat pukul 12am dan penat punya pasal diaoranng pun terus tido. Lebih kurang dalam pukul 2am+, diaorang berdua terjaga dari tidor. *Knock!knock!knock!* Terdengar bunyi pintu kuat diketuk,tapi bukan dari pintu depan tapi dari pintu belakang*!

*Pintu belakang bilik ni menghadap laman and terus menuju ke pantai. Mana ada orang nak masuk ikut pintu belakang,ye dak?

Ah sudah! Saper pulak ni? Adek dengan Mad Bob dah cuak! Diaorang tak bodoh. Diaorang tau tuh bukan orang management motel yang ketuk! Bukan diaorang tak pernah kena kacau sebelum ni. Ketukkan berterusan dalam beberapa minit. Lepas tuh tiba2 dead silence.

Diaorang lega sedikit. Tiba2 tingkap nako bilik pulak berbunyi! Aih! Main tingkap pulak dia ni! bisik hati mereka.

Dengan tanpa segan silunya mereka berdua tido sekatil* malam tu. Diaorng tido bawah selimut ketakutan sampai esok pagi. Pkul 9am sharp mereka check-out. X sanggup diaorang duduk situ lama2.kikiki.

*Korang bayangkan, badan si Mad Bob ni dah la besar dan six footer and tido sekatil dengan si Adek ni.mmg tak muat katil single bed. hahahahaha!

.Sekian.

P/S: Si Adek ni pun kerap kena kacau. Ada satu incident dia nanti aku cerita.but later in the thread.

@bottombikini


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-12-2016 04:56 PM | Show all posts
OK y'all! cerita baru!cerita baru!
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 10:30 PM | Show all posts
dah habis baca setakat 19 disember 2016.
Menarik dan terbaik dari TT

kisah perempuan yang menumpang tu memang selalu kita dengar..
terutama perempuan yang mengendong anak..

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 10:49 PM | Show all posts

Hey bro! Hi kawan2!!


30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!


Membuat deposit pertama kali dengan MYR minimum 100 dan mendapatkan MYR tambahan 30 untuk bermain



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.071282s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list