Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2136
View
36
Reply

Bagaikan Pelangi Terhampar Di Daratan, Rainbow Mountain Yang Menakjubkan!

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-12-2016 04:51 PM | Show all posts |Read mode


Masih terlalu banyak lagi lokasi ibarat syurga yang tidak diterokai manusia di muka bumi ini. Mungkin kerana tempatnya yang jauh di pedalaman, tersembunyi dan sebagainya.


Seperti pergunungan yang satu ini, ia digelar sebagai gunung Pelangi (Rainbow Mountain), terletak di negara Peru.


Memetik laman The Endless Adventures, ia merupakan satu kawasan yang indah dan masih ramai belum mengetahui kewujudannya.






Malah, informasi yang lengkap juga amat sukar didapati. Yang pasti, bukan mudah untuk sampai ke sini kerana anda perlukan masa minimum 6 hari untuk menikmati keindahannya! Begitu mahal, kan?


Dikatakan gunung ini tersembunyi di kawasan pergunungan Andes di Peru. Ia juga dikenali dengan nama Vinicunca atau Yauricunca.


Namun, bagi mereka yang mencintai cabaran dan juga alam semula jadi, mereka sanggup melakukan apa sahaja. Jangan risau kerana terdapat beberapa agensi pelancongan di Peru sendiri yang akan membawa anda menjejakkan ke pergunungan pelangi ini.  






Pergunungan yang persis pelangi ini dipenuhi dengan gabungan rona merah, kuning dan juga biru lembut. Bagaikan pelangi yang terhampar di permukaan gunung. Itulah gambaran yang diberikan oleh mereka yang pernah ke sini.


"Anda harus memiliki kondisi fizikal yang sangat baik kerana bukan satu perkara yang mudah bila berada di ketinggian 5,200 meter.

"Namun, pemandangan yang terbentang adalah sangat menakjubkan, dan anda harus memasukkan lokasi ini dalam 100 perkara sebelum anda menutup mata," antara komen mereka di laman Trip Advisor. - CARI







Foto: Carian google

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2016 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
santeknyaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2016 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Woooooooow

Teringinnya akak pi Peru ngan Tibet.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2016 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Woooooooow

Teringinnya akak pi Peru ngan Tibet.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2016 06:16 PM | Show all posts
wehhh siyess cantikk..warghhh. dapat pegi sana sehari 20 keping pic sis up dlm insta
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2016 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Woww nice!
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 05:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik yer...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya... Warna warni gitu.Tetiba teringat kelas lukisan masa kanak2 dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2016 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Subhanallah..cantiknya
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2016 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantek sangat!!! Omagad!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2016 08:43 PM | Show all posts
Peru? Jauh  :sad:
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 08:44 AM | Show all posts
Cantiknya warna  warni
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 09:31 AM | Show all posts
Cantiknya~

Nampak relax je rakyat peru, takde pun berduyun2 gigih nak ke situ.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 09:37 AM | Show all posts
Sumber Google Image

Hasil Google Image

Hasil Google Image
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 10:35 AM | Show all posts
siskepoh replied at 2-12-2016 06:16 PM
wehhh siyess cantikk..warghhh. dapat pegi sana sehari 20 keping pic sis up dlm insta

harus ummah komen2 sis, jdi hotstuff sebntar ye
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 11:12 AM | Show all posts
uniknyer muka bumi kat peru tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 12:29 PM | Show all posts
cantiknya kebesaran Allah SWT.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 05:57 PM | Show all posts
Wow cantiknya teringin nak gi Peru naturenya amat cantik
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 12:18 PM | Show all posts
cantik macam kek lapis.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 12:28 PM | Show all posts
cantiknya........
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik sangat tapi jauh sangat
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik sangat tapi jauh sangat
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2016 02:30 PM | Show all posts
cantiknya lah ciptaan Allah ni....
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2016 08:58 PM | Show all posts
pandora canada, tommy hilfiger outlet, utah jazz jerseys, ray ban outlet, toms shoes, new balance, hermes outlet, adidas, air max, converse, oakley sunglasses cheap, orlando magic jerseys, cheap eyeglasses, barbour jacket outlet, true religion jeans outlet, cheap nfl jerseys, vans, nike mercurial, nfl colts jerseys, chi jerseys, michael kors handbags, converse shoes, cheap barbour jackets, toms outlet, vibram five fingers, hollister kids, dal jerseys, swarovski, adidas, lacoste, nfl saints jerseys, coach factory, converse outlet, michael kors canada, ray bans, barbour outlet, burberry outlet store, asics, oakley vault, nuggets jersey, long champ, phoenix suns jersey, nike.com, polo ralph lauren, vans shoes, nfl falcons jerseys, north face, ralph lauren, ralph lauren polos, eyeglasses frames, new balance canada, nike, beats headphones, nike canada, michael kors handbags, abercrombie and fitch, softball bats, coach purses factory, nfl titans jerseys, toms outlet, michael kors bags, swarovski online, kate spade outlet, ugg boots, jordan, nike outlet, polo outlet store, north face, ralph lauren, salvatore ferragamo, cleveland cavaliers, north face backpacks, tory burch, softball bats, nfl giants jerseys, burberry outlet, portland trail blazers jerseys, michael kors outlet, nike outlet, oklahoma city thunder, michael kors bags, cheap michael kors, toms outlet, ray ban, nike, swarovski canada, ugg boots, abercrombie kids, abercrombie, instyler ionic styler, nike, cheap oakley, ralph lauren outlet, kate spade outlet, swarovski jewelry, prada outlet, insanity calendar, uggs black friday, oakley sunglasses, burberry handbags, shoes outlet, nfl vikings jerseys, hollister co, mlb jerseys, nike shoes outlet, sacramento kings jerseys, carmelo anthony jersey, basketball shoes, cheap jerseys, hollister, womens clothing, nfl jerseys, nfl bengals jerseys, oakley outlet online, jordans for sale, nike free run, nike roche run, nfl 49ers jerseys, red bottom shoes, nfl patriots jerseys, oakley sunglasses, [/url], [url=http://www.burberryoutletonline.cc/]burberry sale, adidas mens, ray bans, nba jerseys, bcbg max, wedding dress, air max, moncler jackets outlet, burberry outlet, michael kors handbags, air jordan retro, christian louboutin shoes, designer handbags, tory burch sale, uggs outlet, fendi belts, replica handbags, polo ralph lauren outlet, canada gooses outlet, michael kors handbags, nike air max, rolex watches, detroit pistons jerseys, new balance outlet, chi flat iron, the north face outlet, burberry sale, new orleans pelicans jerseys, air force, abercrombie, oakley sunglasses, air huarache, coach outlet store online, ugg australia, prada shoes, hugo boss outlet, michael kors outlet online sale, michael kors black friday, bcbg max azria, air max 90, ray ban sunglasses outlet, ray ban outlet, prada outlet, nfl seahawks jerseys, louboutin shoes, ralph lauren online shop, nfl packers jerseys, hair straightener, asics gel, nike huarache, burberry, nfl jerseys, nfl azcardinals jerseys, prada, nike free, mcm backpack, oakley, adidas, tommy hilfiger outlet stores, cheap michael kors, levis outlet store, guess, replica watches, mcm bags, supra shoes, oakley sunglasses cheap, thomas sabo, michael kors taschen, true religion jeans men, ugg australia, michael kors, puma shoes, cheap oakley sunglasses, ralph lauren factory store, michael kors, bottega bags, mbt shoes sale, toronto raptors jerseys, oakley sunglasses cheap, pandora charms, polo ralph lauren outlet online, coach outlet online, michael kors purses, longchamp taschen, mlb jerseys, toms shoes outlet, ralph lauren polo, iphone cases, jimmy choo, nfl buccaneers jerseys, coach factory, pandora bracelet, adidas schuhe, louboutin shoes, air jordans, oakley outlet online, coach outlet, ray ban sunglasses, ralph lauren outlet, michael kors outlet, juicy couture clothings, coach factory, louboutin shoes, giuseppe shoes, north face jackets, coach outlet store, pandora charms, tn requin pas cher, nfl chiefs jerseys, toms shoes outlet, nfl ravens jerseys, www.tommyhilfiger.nl, ed hardy, kate spade, ugg, timberland outlet, atl jerseys, boston celtics jerseys, woolrich clearance, nfl texans jerseys, air jordan shoes, air max schoenen, nike shoes, christian louboutin, free run, valentino shoes, north face jackets, babyliss, ray ban, timberland femme, oakley outlet online, watches, mcm backpack, longchamp, air jordans, warriors jersey, lunette ray ban pas cher, chris paul jersey, ray ban sunglasses, burberry handbags, milwaukee bucks jerseys, moncler jackets, hollister clothing store, dsquared2, nike roshe, uggs, air max, ray ban pas cher, beats by dr dre, ugg australia, versace shoes outlet, ralph lauren outlet online, swarovski crystal, ugg boots clearance, adidas, oakley pas cher, true religion jeans women, air max 1, ralph lauren uk, relojes, coach factory outlet, nike air max, mizuno running, hilfiger online shop, longchamp black friday, nhl jerseys, hou jerseys, roshe runs, nfl steelers jerseys, nike air max 2014, huarache, hollister online shop deutschland, ferragamo shoes, roshe run, roshe run, north face, heat jerseys, designer handbags, michael kors, ray ban wayfarer, true religion outlet, northface, cheap oakley sunglasses, air max shoes, michael kors, converse sneakers, uggs boots, ugg australia, nfl bears jerseys, coach bags outlet, true religion, coach outlet online canada, longchamp, toms outlet, lal jersey, nike free run, marc jacobs, nhl jerseys, replica watches, retro jordans, mlb jerseys, nike air max, p90x3, kate spade outlet online, oakley, ray ban prezzi, brooklyn nets jerseys, puma online shop, replica watches, salomon, the north face outlet, chi hair, givenchy outlet online, christian louboutin, nfl cowboys jerseys, barbour factory, scarpe hogan, burberry outlet, nfl raiders jerseys, prada handbags, ray ban, nfl bills jerseys, cheap true religion, oakley vault, roshe runs, adidas, washington wizards jerseys, mcm handbags, new balance shoes, burberry outlet, timberland shoes, tory burch sale, nike, barbour jackets, ralph lauren, rolex watches for sale, coach outlet online, indiana pacers jerseys, michael kors outlet online, celine outlet online, swarovski jewelry, rayban, nike mercurial, polo ralph lauren, ralph lauren, longchamp handbags, ralph lauren, sas jersey, coach factory outlet online, abercrombie fitch, montre femme, uhren shop, minnesota timberwolves jerseys, nike air, tory burch handbags, nfl dolphins jerseys, hermes birkin, burberry outlet online, nfl jaguars jerseys, coach black friday, timberland shoes, chh jerseys, hermes bags, coach outlet store, calvin klein underwear, abercrombie and fitch, nfl eagles jerseys, nike factory, ray ban zonnebril, nike shoes, uggs on sale, mlb jerseys, philipp plein, tommy hilfiger online, adidas shoes, nike.com, pandora jewellery australia, tommy hilfiger outlet stores, philadelphia 76ers, celine bags, cheap michael kors, air max, ray ban outlet online, omega watches, dre beats, michael kors outlet online sale, mcm backpack outlet, ray ban outlet, mont blanc, air yeezy shoes, oakley sunglasses, nfl browns jerseys, rolex, nfl lions jerseys, beats by dre, toms.com, nike free run 5.0, nfl panthers jerseys, oakley, uggs, ferragamo, gooses jackets, nfl chargers jerseys, longchamp outlet, hogan, michael kors handbags, juicy couture, cheap nba shoes, ralph lauren outlet online, marc jacobs outlet, michael kors outlet online, coach outlet, nfl broncos jerseys, pandora, iphone 4s cases, reebok, uggs outlet, michael kors outlet, ray ban wayfarer, giuseppe zanotti, rolex watches, ray-ban sunglasses, uggs, tommy hilfiger, burberry online shop, nfl rams jerseys, michael kors bags, soccer shoes, jimmy choo, michaelkors.com, michael kors, nfl jets jerseys, vans, nfl redskins jerseys, bottega veneta, uggs canada, longchamp handbags, memphis grizzlies jerseys, air max 2015, the north face, thomas sabo uk, new balance, abercrombie and fitch, purses and handbags, burberry outlet online, burberry outlet online, armani outlet, ralph lauren polos, michael kors outlet
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2016 09:03 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!


Membuat deposit pertama kali dengan MYR minimum 100 dan mendapatkan MYR tambahan 30 untuk bermain



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083399s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list