Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1186
View
20
Reply

[Jenayah] Peragut Cedera Ditembak.

[Copy link]

Author: nononcrux       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-12-2016 10:42 AM | Show all posts |Read mode
Pengawal Peribadi Datuk Berjaya Menembak Peragut Selepas Ragut Rantai Emas Seorang Wanita





Kuala Lumpur, 2 Dis: Seorang peragut yang meragut rantai emas seorang wanita cedera selepas ditembak oleh pengawal peribadi seorang Datuk dalam kejadian di Taman Sri Manja di sini hari ini.

Sumber NST memberitahu, suspek yang berusia 21 tahun itu cuba melarikan diri menggunakan sebuah motosikal dengan rakannya selepas meragut.

Bagaimanapun, dia ditembak oleh pengawal peribadi tersebut dan cedera di bahu kanan. Rakannya pula cedera di kaki kanan selepas jatuh dari kenderaan terbabit.

"Pengawal peribadi dan majikannya itu memandu di jalan yang sama ketika mereka ternampak insiden itu dan mengejar (peragut) sebelum melepaskan tembakan.

"Tembakan itu mengenai suspek yang sedang membonceng, menyebabkan motosikal mereka terbabas dan terjatuh di bahu jalan", katanya.

Sumber itu juga berkata bahawa orang ramai yang lalu lalang memberkas suspek dan rakannya sebelum menyerahkan mereka kepada polis.

Menurut sumber juga, polis sudah mengambil keterangan dari pengawal peribadi dan Datuk itu untuk membantu siasatan.

Sumber : NST


Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 10:45 AM | Show all posts
Tembak. Jangan tak tembwk
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Peragut satu hal tapi ramai dah rakyat Malaysia memiliki pistol ni apahal..bayangkan tertembak orang awam
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 11:01 AM | Show all posts
Boleh ke menembak orang sesedapnye walaupon penjenayah? Polis pon tak tembak terus kot
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 11:08 AM | Show all posts
wowwwww

dan dubuk terus wow ke sana wow ke mari didalam Malaysia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2016 11:22 AM | Show all posts
sebu replied at 3-12-2016 10:59 AM
Peragut satu hal tapi ramai dah rakyat Malaysia memiliki pistol ni apahal..bayangkan tertembak  ...

Bodyguard terlatih kemungkinan, klu tak sasaran mesti tak terkena bahu dan kaki mangsa yang bole mengakibatkan kematian.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 11:24 AM | Show all posts
kaka pg thailand selalu shooting range. mcm2 senjata ada. kiranya dalam rm 1200 blh dapat dalam seingat kaka 80 peluru macam2 jenis senjata api. murah sangat. kt malaysia mengarut je kena jadi memberz club untuk dapat murah
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 11:29 AM | Show all posts
nononcrux replied at 3-12-2016 03:22 AM
Bodyguard terlatih kemungkinan, klu tak sasaran mesti tak terkena bahu dan kaki mangsa yang bole m ...

Demon yang cedera kat kaki tu bukan kena tembak lah. Itu cedera sekepas jatuh motorbike.

Bagi saya walaupun bodyguard tu Tak ada hak menembak peragut tu...tapi bagus lah kasi tembak je demon tu semua buar mati..hidup mereka menyusahkan orang ramai.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
nononcrux replied at 3-12-2016 11:22 AM
Bodyguard terlatih kemungkinan, klu tak sasaran mesti tak terkena bahu dan kaki mangsa yang bole m ...

Ni nak sembang pasai senjata api ni...kat Malaysia sekarang ni..jgn la kita cari pasal dengan orang lain contoh road bully. .nak hon x tentu pasal. Nak tegur orang x tentu pasal atau cari pasal apa2lah dengan sesiapa yang kita x kenal. ..silap2 tembus kepala. .badan kita. . ..betul x   
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka peragut. Tp timbul persoalan wajarkah bodyguard tu lepaskan tembakan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2016 11:41 AM | Show all posts
sebu replied at 3-12-2016 11:30 AM
Ni nak sembang pasai senjata api ni...kat Malaysia sekarang ni..jgn la kita cari pasal dengan oran ...

tak kesahlah senjata api ke senjata air, asalkan peragut tu terimah cash. Hidup nak sng tapi sshkan org. Padan muka kena tembak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2016 11:44 AM | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 3-12-2016 11:29 AM
Demon yang cedera kat kaki tu bukan kena tembak lah. Itu cedera sekepas jatuh motorbike.

Bagi s ...

oh aah, cedera kat kaki selepas jatuh tak perasan pulak mata dah 4 nak kena pakai kanta cembung ni. Itu la peragut ni tegar sgt buat kerja, itu pon bagusnya peragut yang cedera. Abis kalau mangsa diragut tu yang cedera nak kira mcm mana pula.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
nononcrux replied at 3-12-2016 11:41 AM
tak kesahlah senjata api ke senjata air, asalkan peragut tu terimah cash. Hidup nak sng tapi sshka ...

Peragut tu kalau mati lagi bagus. ..cuma kes menembak di tempat awam neh. .walau dia terer sekali pun menembak bayangkan tetiba ada motor lain memintas laju atau kereta x ke naya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2016 11:57 AM | Show all posts
sebu replied at 3-12-2016 11:50 AM
Peragut tu kalau mati lagi bagus. ..cuma kes menembak di tempat awam neh. .walau dia terer sekali  ...

kecelakaan ada dimana-mana, tapi sian la sesapa yang kena peluru sesat tu mcm reporter RTM
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Body guard tu sure kena tahan....
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian dgn bodyguard....tp aku rasa majikan dia yg suruh kejar dan tembak....harusla majikan akan bela bodyguard dia
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Dalam hal ni aku yakin masyarakat sokong tindakan bodyguard tu. Ala kalau kena tangkap pun apedehal dato kabel besar maa. Sekejap boleh setel.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 01:49 PM | Show all posts
padan..

bertemu buku dengnan ruas..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Bro, ko tembak kasi mampus len kali
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa dia mesti kena soal siasat sbb dia mana blh tembak suka suki wpun penjenayah.sib baik x mati.kalau mati lg la kena bodyguard tu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083063s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list