JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
4370
View
26
Reply

Ada Sesiapa Pernah Berubat di Pusat Rawatan Al-Qayyum?

[Copy link]

Author: watever_0607       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-12-2016 08:32 PM | Show all posts |Read mode
Edited by watever_0607 at 6-12-2016 10:25 PM

Salam semua

Saya ingin sambung berubat di Pusat Rawatan Al-Qayyum. Tapi saya dapati kos skali rawatan penuh rm200.Setahu saya pusat rawatan Islam slalunye tidak charge terlalu mahal. Ada sesiape yg pernah berubat di sini? Harap bleh kongsi pengalaman atau pengetahuan tentang pusat rawatan ini.
Sila klik di link bawah.Terima kasih.
Pusat Rawatan Al-Qayyum (Bandar Sri Damansara)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 08:49 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
alimustafi813 replied at 6-12-2016 08:49 PM
Info Menarik Siti Nurhaliza Perlu Anda Tahu!
KECOH! Gambar Fazura Tampil Seksi Dikritik Peminat B ...

Hantu kauuuu...... :  :

Cepat je menyepam....


  
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 09:06 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2016 02:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah, tapi siang tadi ada teman kawan berubat dengan ustaz merangkap pensyarah, lagi mahal charge nya rm400
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2016 09:12 AM | Show all posts
Edited by watever_0607 at 12-12-2016 09:14 AM
doubleA replied at 9-12-2016 02:33 AM
Tak pernah, tapi siang tadi ada teman kawan berubat dengan ustaz merangkap pensyarah, lagi mahal cha ...

kalau byr lebih confirm sembuh, xpe jgk...kan? mana lagi bernilai? kesihatan kite ke duit?
kalau kesihatan ade xpe duit habis bleh keje lagi dpt gaji lagi tp bile kesihatan xde mcm mana?
kalau kaya xpe...kalau x kaya?

bile dah lame tanggung sakit.kadang kite sanggup je buat ape2 sbb dh x tertahan nak tanggung sakit tu.umur pulak makin tua bukan makin muda.tambah lagi dgn dugaan lain yg mengiringi sakit contoh, kena marah sbb menyusahkan org lain. kena buat muke tebal sbb kite ditanggung..makan minum.bersyukur mmg tp kite jgk yg dipersalahkan sbb pakai duit org.

nak pendekkan cite bile kite dah sakit lame kite la yg salah.teringat dulu masa saya sihat. yg marah saya bos saje. tp semuanye berubah bile saya sakit.

skrg ni mak nak saya jumpe doktor & dptkan pil tidur jadi saya bleh tidur. saya dh ade lebih 20 keping kad hospital sejak sakit kena sihir ni. jadi saya dah tau dah doktor akan tanye ape. doktor akan tanye same questions, same old same old. nnt u jadi depress..yg paling best "u risau fikir byk sangat" bla3..ironinye x tau nak ketawa ke nangis..yg menyedihkan tu kalau makan ubat berkotak2 baik xpe jgk..tp kalau dah puncanye sihir. tanggung la sakit tu dah makan ubat xde kesan. tp kena byr jgk utk ubat kan? (ni utk sakit lain bukan utk masalah xleh tidur ni)...

saya dah xde kekuatan dh nak hadapi semua ni. rs seolah2 semua tenaga dh ilang sbb terpaksa hadapi semua ni sejak sekian lama. the only person on my team is me. yg nak hentam saya pulak? hmm...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2016 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
watever_0607 replied at 12-12-2016 09:12 AM
kalau byr lebih confirm sembuh, xpe jgk...kan? mana lagi bernilai? kesihatan kite ke duit?
kalau ...

Teruskan amal ibadah, solat, baca quran dan berubat lah dgn org yg betul.

Aku doakan kau tabah jalani ujian dan semoga Allah sembuhkan kau melalui perantaraNya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2016 06:56 PM | Show all posts
doubleA replied at 12-12-2016 01:28 PM
Teruskan amal ibadah, solat, baca quran dan berubat lah dgn org yg betul.

Aku doakan kau tabah ...

thanx a lot DA. semoga Tuhan kabulkan doa u, cause i really need it.Kawan u tu dah lame berubat ke? perawat saya pun pensyarah jgk, dari uitm. tp i nak stop dgn die kejap & cube dekat al-Qayyum.Dah pegi dah utk sessi rawatan pertama mggu lepas. beza sgt rasanye sbb sesi rawatan antara 40 minit & 1 jam. nervous jgk la mula2 tu.
ade jgk sessi rawatan percume tp dlm 10-15 minit.tp rs x berbaloi sbb saya dtg dari jauh tu yg saya ambik yg rm200 punye, yg rm450 pun ade. yg tu skali saje sessi rawatan.


saya rs confident die org perawat yg betul sbb saya dh search tgk dekat blog tu mmg ade keratan akhbar die org pegi merawat budak2 skolah yg kena histeria dekat kelantan. mmg org yg same la dgn yg dalam blog tu gambarnye.



Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2016 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
watever_0607 replied at 12-12-2016 06:56 PM
thanx a lot DA. semoga Tuhan kabulkan doa u, cause i really need it.Kawan u tu dah lame berubat ke ...

Kawan berubat sekali ustaz tu buang semua, sebab dia tak kritikal lagi, dan keinginan dia utk berubat awal. Sekali sesi ustaz tu buang semua, tapi dia cakap esok nya dia masih mimpi peluk bayi yg lemah, dia kena teruskan mandi dengan air ustaz buatkan, dan ustaz suruh dia buang segala yang ex pernah bagi. Kalau mahal, sembur air penawar and jual, kalau tak berharga sembur air penawar dan buang.

Apa punca you kena?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2016 06:12 PM | Show all posts
doubleA replied at 12-12-2016 07:59 PM
Kawan berubat sekali ustaz tu buang semua, sebab dia tak kritikal lagi, dan keinginan dia utk beru ...

alhamdulillah akhirnye dpt jgk masuk sini..ade virus agaknye forum cari ni..
bgs la mcm tu u..elok la awal2 berubat. jadi kawan u tu masih teruskan berubat ke mcm mana skrg?

masa saye mula start berubat ni ade beberapa org perawat yg saya jumpe. ade yg kata mungkin kat rumah ade gangguan, ade pulak yg kata sakit fizikal saje. last2 masa saya teruskan berubat di amsyiq yg kat shah alam tu beberapa kali, perawat2 di sana kata saye terkena sihir santau.

nk pendekkan cerita lepas dh lame berubat & saya masih berterusan sakit lepas satu2 sakitnye, saya tanye perawat kenapa saye x sembuh2? perawat saya kata sbb kes saya ni ade org hantar. sbb kalau terkena saje lepas 3 bulan berubat dh sembuh. sekejap saje tp saya punye dah bertahun2.dan nak rawat sihir ni semua mmg ambil masa yg lame.

nak pendekkan cerita lagi sekali, baru2 ni saya ade beli buku ni. saya beli sbb nak tahu lebih lanjut psl santau & nak tahu jgk satu2 masalah yg blum settle iaitu masalah tidur saya ni punca dari ape? ade kisah2 pengalaman sebenar pesakit2 yg terkena santau dlm buku ni. mmg x jauh beza dari pengalaman saya sendiri.bergenang air mata jap bile bc tu. tiap antara mereka jgk mengalami gangguan tidur same mcm saye.


hari ni dpt pergi berubat lagi, tp perawat ni masih x tahu punca gangguan tidur saya. saya dh cerita pd die yg saya terkena santau & dh lame berubat.







Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 10:46 AM | Show all posts
doubleA replied at 9-12-2016 02:33 AM
Tak pernah, tapi siang tadi ada teman kawan berubat dengan ustaz merangkap pensyarah, lagi mahal cha ...

mungkin kalo pensyarah ada degree, sekian chargenya. pensyarah ada master, sekian lak chargenyer.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 10:56 AM | Show all posts
watever_0607 replied at 14-12-2016 06:12 PM
alhamdulillah akhirnye dpt jgk masuk sini..ade virus agaknye forum cari ni..
bgs la mcm tu u..elo ...

xnk cuba darussyifa? sumbangan seikhlas hati & kita diajar ayat2 untuk lawan sendiri. cubalah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2016 12:17 PM | Show all posts
Edited by watever_0607 at 15-12-2016 12:19 PM
cmf_jy77 replied at 15-12-2016 10:56 AM
xnk cuba darussyifa? sumbangan seikhlas hati & kita diajar ayat2 untuk lawan sendiri. cubalah

masuk tahun ni dh 9 tahun dah saya berubat.mmg dah cube dulu masa mula2 berubat. tp tempatnye jauh dari rumah saya.pyh jgk la kalau tiap2 mggu nk berulang alik. kira ni pertama kali saya cuber berubat di pusat rawatan dgn kos yg tinggi.tp ni pun utk 2 ke 3 kali saje tgk mcm mana.saya xde niat la nak berubat jangka pjg dgn kos mcm ni. tp kalau berkesan bgs la.ape2 pun setahu saya lepas bc posting forumers yg lepas2 berubat ni x bergantung pd kos rawatan sebenarnye. mmg sakit2 mcm ni ambik masa nk sembuh. yg penting kena terus berusaha & berubat.

mcm dlm buku tu, tanda2 pesakit yg dah sembuh fizikal, rohani & emosi semua akan jadi ok balik mcm dulu. fizikal sihat, rohani baik bersemangat emosi tenang sabar & periang. kalau ade trauma ke ape x ok lagi kena jumpe kaunselor.

saya rs gangguan tidur ni same sj bile ade sakit2 sbb bile lame sgt x cukup tidur last2 tenaga xde, badan rs lesu,xleh nak fokus, xde semangat semua terkesan dlm aktiviti harian..2 x 5 je rasanye.kalau siang hari bleh top up skit tidur jap xpe jgk, tp mmg xleh, masa rs nak terlelap masa tu jgk jantung berdegup kencang tanpa sbb so xleh nak relax walaupun ngantuk.


Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Dekat rumah iols, perawat Indonesian,motif iols tahu? Sebab pernah singgah untuk tengok bekam process.dari satu lot dah jadi 2 lot sekarang,harga dia mmg mahal la.. Plus rawatan dari jauh pon caj boleh tahan,  dari segi rawatan tu wallahualam, mostly org dekat2 sini xpernah pergi, org luar je yg pergi. Kalau chuols nak pergi elakkan malam, sebab kawasan dia tu dekat flat yang padat,parkir susah dapat
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Assalammualaikum.tumpang tanya..ada tak rawatan jarak jauh..saya ada saudara kenesantau pemisah teruk jugak sbb die dah kahwin.2kali pastu asyik gaduhh jer, huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-12-2016 12:19 AM | Show all posts
lovehijau replied at 15-12-2016 08:31 PM
Assalammualaikum.tumpang tanya..ada tak rawatan jarak jauh..saya ada saudara kenesantau pemisah teru ...

pusat rawatan ni ade sediakan perkhidmatan jarak jauh. tp saya x pernah cube. ni contact no. saya contact pn hasnizan utk nak tanye ape2 dan buat appointment.
Pertanyaan Segera

Untuk membuat sebarang Pertanyaan Segera, sila hubungi Perawat / Kaunselor Rawatan anda.
WhatsApp sangat dialu-alukan.

+6 017 765 1747 (Mu'alij Zain Misbah)

+6 017 211 4745 (Ustaz Shakir Aqmal)
+6 017 297 9856 (Puan Hasnizan Razak)
+6 03 6263 7006 (Pejabat Pengurusan)


Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
watever_0607 replied at 15-12-2016 12:17 PM
masuk tahun ni dh 9 tahun dah saya berubat.mmg dah cube dulu masa mula2 berubat. tp tempatnye jauh ...

amalkan selawat sepanjang masa... niatkan utk kesembuhan.. dgn hati yg yakin...
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2016 07:11 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!


Membuat deposit pertama kali dengan MYR minimum 100 dan mendapatkan MYR tambahan 30 untuk bermain



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2016 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
lovehijau replied at 15-12-2016 08:31 PM
Assalammualaikum.tumpang tanya..ada tak rawatan jarak jauh..saya ada saudara kenesantau pemisah teru ...

Astagfirullahalazim..semoga cepat sembuh saudara tt tu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2016 10:24 AM | Show all posts
watever_0607 replied at 18-12-2016 12:19 AM
pusat rawatan ni ade sediakan perkhidmatan jarak jauh. tp saya x pernah cube. ni contact no. saya  ...

terima kasih..atas info
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2016 10:25 AM | Show all posts
CardiGans85 replied at 21-12-2016 10:45 PM
Astagfirullahalazim..semoga cepat sembuh saudara tt tu.

terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2016 10:25 AM | Show all posts
CardiGans85 replied at 21-12-2016 10:45 PM
Astagfirullahalazim..semoga cepat sembuh saudara tt tu.

terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2016 10:06 PM | Show all posts

Hey bro! Hi kawan2!!


30% UNLIMITED DEPOSIT BONUS hanya untuk anda!!!


Membuat deposit dengan mendapat tambahan 30% bonus deposit



cepatlah sertai kami!!!

Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2016 11:15 AM | Show all posts
saya pernah berubat dengan Pusat Rawatan Al-Qayyum ni pada tahun 2013.. sekali rawatan rm200...kena completekan 3 kali rawatan...kos saya kena bayar rm600...

saya tak pulih pun dri rawatan al-qayyum tu..akhirnya saya ke rawatan pak engku di cheras...alhamdulilah, pulih selepas tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-12-2016 11:02 AM | Show all posts

same2
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051455s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list