Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
5782
View
33
Reply

Pintu isi minyak Perodua x bole tutup

[Copy link]

Author: Naatasha    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 4-1-2017 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 3-1-2017 03:01 PM
chek cable..
putuih tak?

Seharian tungu encik zulka reply  
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2017 08:49 AM | Show all posts
Naatasha replied at 4-1-2017 09:51 PM
Seharian tungu encik zulka reply

sorry sayang..mggu lepas cuti
kalau putus kena tuka cable..
tanda2 putuih, kalau tarik pembuka minyak tu rasa kosong/lembut...

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2017 08:50 AM | Show all posts
Naatasha replied at 3-1-2017 05:21 PM
Kalo putuih mcm mana? Mhl x nk repair?

cable tu tak mahai mana dlm 20 ja

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-1-2017 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 9-1-2017 08:49 AM
sorry sayang..mggu lepas cuti
kalau putus kena tuka cable..
tanda2 putuih, kalau t ...

Hahaha. Pegi tukar dah. Cable bonet ngn cable pembuka tempat minyk skali. Kabel rm30. Labor charge rm120    x tau la kena tipu ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2017 04:41 PM | Show all posts
Naatasha replied at 9-1-2017 11:59 AM
Hahaha. Pegi tukar dah. Cable bonet ngn cable pembuka tempat minyk skali. Kabel rm30. Labor charge ...

ok la tu harga sana...
kalau belah sini murah sket
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2017 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 9-1-2017 04:41 PM
ok la tu harga sana...
kalau belah sini murah sket

Kalo clutch plate viva brp hrga eh? Tny perodua dia kata rm800
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2017 04:56 PM | Show all posts
Naatasha replied at 16-1-2017 10:40 AM
Kalo clutch plate viva brp hrga eh? Tny perodua dia kata rm800

sebis ctre memang camtula harga dia, kalau pi kat luaq tak smpai 300 pun

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2017 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 16-1-2017 04:56 PM
sebis ctre memang camtula harga dia, kalau pi kat luaq tak smpai 300 pun

Td sy call workshop kat umh. Dh kena tipu la ni. Dia ckp total trmasuk labor charge rm500 camtu.  
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2017 02:30 PM | Show all posts
Naatasha replied at 16-1-2017 05:35 PM
Td sy call workshop kat umh. Dh kena tipu la ni. Dia ckp total trmasuk labor charge rm500 camtu.   ...

humakai..mahal eh..mcm kete besa punya rege..
try usha bengkel lain lak

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2017 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 17-1-2017 02:30 PM
humakai..mahal eh..mcm kete besa punya rege..
try usha bengkel lain lak

Ok encik zulka. Tq tq banyak tolong
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2017 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 17-1-2017 02:30 PM
humakai..mahal eh..mcm kete besa punya rege..
try usha bengkel lain lak

Sy dah g tukar dah clutch plate. Pomen tu ckp yg biasa hrga rm390 skali installation sume. Yg bagus sikit hrga rm490. So pegi buat yg bagus sikit, masa bayar dia discount so jadi rm460. Alhamdulillah selesai masalah ni. Hrp xde msalah lagi  

Nak cite sikit. Ms kereta kat perodua dulu.. ada pomen perodua ni yg in charge keta sy. Ecu keta sy rosak, dia kata kwn dia ada bngkel kat luar, so dia boleh dptkn ecu tu harga murah sikit tanpa pengetahuan perodua. Tp sy pilih unt tukar ecu perodua sbb hrga x jauh beza.

Smpai nk tukar clutch plate sy ada wasap dia tny harga kawan dia brp. Ye la, pomen tu org mlayu jugak. Mana tau leh dpt murah dari kedai cina yg lain. Dia kata hrga nya rm750 tp unt sy dia bg rm700    terkejut sy. Sy bersangka baik mngkin dia guna paling bagus punya clutch plate   sy mmg x buat kat dia sbb sy ada surevy bbrpa workshop cina lain, ada yg ckp rm600, rm500... so itu je cerita sy  
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2017 09:16 AM | Show all posts
Naatasha replied at 22-1-2017 10:05 AM
Sy dah g tukar dah clutch plate. Pomen tu ckp yg biasa hrga rm390 skali installation sume. Yg bagu ...

harap2 lepas ni takde dah masalah kete awak ye...
kesian...byk gak keluar $ tu...
apa2pun sy suka cara awak..bertanya dulu/survey harga dulu sebelum buat
sebab kebanyakan org yg taktau psl kete ni buat dulu, lepas 'terkena' baru nk bising kata mahal

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2017 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 23-1-2017 09:16 AM
harap2 lepas ni takde dah masalah kete awak ye...
kesian...byk gak keluar $ tu...
apa2pun sy  ...

Aminn.. harap2 okey je lepas ni.. nak tukar keta baru tgu loan habis dulu lah  

Org tak bnyk duit ni mmg kena survey merata2 dlu.. org kaya xpe lah main bayar je..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
sabar_sabariah replied at 14-12-2016 12:29 PM
saya check google
dia advise mintak sorang tarik picu pembukak tutup yang tepi seat tu
sorang la ...

Tq sabar sabariah....bnde ni sgt membantu aku.....kelebihan share ilmu...diguna berterusan
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087043s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list