Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1455
View
18
Reply

Rasai Sensasi Tidur Bersama Ribuan Buku Di Book And Bed Tokyo

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-12-2016 12:43 PM | Show all posts |Read mode
Foto: Boredpanda


Sebut sahaja Tokyo pasti sudah terbayang pelbagai perkara menarik, serta tempat-tempat yang menawarkan konsep unik di negara itu.

Salah satu perkara tular kebelakangan ini adalah sebuah hostel yang dibina khas bertemakan rak buku.



Foto: Boredpanda



Semua tahu yang menginap di hostel adalah lebih murah berbanding di hotel-hotel mewah yang lain. Namun, murah bukanlah bererti anda tidak boleh menikmati pengalaman menginap yang unik dan luar biasa.


Hostel ini dikenali dengan nama Book and Bed Tokyo dan tidak keterlaluan jika dikatakan ianya adalah syurga bagi si ulat buku.


Lokasinya terletak berdekatan dengan Stesen Ikebukuro, Tokyo, dan para tetamu yang datang untuk menginap di sini harus tidur dalam rak buku yang di luarnya sudah diisi dengan ribuan koleksi buku.



Foto: Boredpanda



Sebanyak 20 tempat tidur tersedia di sini dan harganya berbeza-beza mengikut keluasan 'kotak' tempat tidur tersebut. Di dalamnya disediakan kelengkapan katil, lampu tidur, tempat gantung baju dan langsir.


Pengalaman tidur dikelilingi buku kesukaan tentu tidak dapat dilupakan, dari buku Bahasa Jepun hingga Bahasa Inggeris semuanya lengkap tersedia.


Selain kemudahan membaca, internet juga sangat mudah diakses menggunakan sambungan Wifi hostel.


Foto: Boredpanda



Alamat: 1-17-7, Lumiere Building 7th Floor, Nishi Ikebukuro, Toshima-ku, Tokyo
Harga: Bermula dari 3500 Yen satu malam (Lebih kurang RM133)



Menarik dan sangat mengujakan bukan? Bolehlah mula merancang perjalanan anda ke Tokyo ya! -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 02:53 PM | Show all posts
Book lover
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 05:27 PM | Show all posts
I likeee. like tidur je. baca buku x pon. belek2 je tgk gambar hihi
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 05:45 PM | Show all posts
menarik..nk try deko rumah mcm ni la
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 06:01 PM | Show all posts
Menarik ideanya kaki buku mesti akan tinggal disini
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sukaaaaaa!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 11:36 PM | Show all posts
bestnya dpt lepak dgn buku2 cam ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2016 04:56 AM | Show all posts
WOW!!!!!!!! Ini sumpah best!!!! Sukanyaaaaaa.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2016 06:17 AM | Show all posts
wow heeeeeeeeeeeeeeeeee bestnyerrrrrrrrrrrrrr


eee dapat office macam ni i tak balik  rumah dah seriously

huuuuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2016 09:07 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2016 08:43 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!


Membuat deposit pertama kali dengan MYR minimum 100 dan mendapatkan MYR tambahan 30 untuk bermain



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 11:59 AM | Show all posts
Bestnyaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 12:49 PM | Show all posts
wow....cool concept


dgn kopi atau nescafe kt sebelah
sambil baring2



Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnyaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2017 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
heaven dapat bilik macam ni!
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2017 08:03 AM | Show all posts
suka buku.. bila leh buat mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2017 09:36 AM | Show all posts
bestnyer la tempat ni tp tgk buku pon da bole rasa mengantuk
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahhh!!bes yer
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 01:42 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068646s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list