Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1290
View
112
Reply

Kenapa korang benci drama Melayu?

[Copy link]

Author: akujerangkung    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-12-2016 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Jalan cerita lebih kurang sama ,nama watak dan pelakon je lain......     
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2016 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak benci tapi kebanyakan tak mampu tengok sebab mencabar kesabaran meols Yang sesuai taste boleh tengok. Drama Melayu kat RTM banyak best.
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2016 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Babak bersembang waktu makan mesti ada. .pas tu nak tidur pun mekap tebal lakonan x nampak real. Aku cuba tgk kat utube cerita isteri tuan hasan apa ke yg mereka kata lakonan amyra tu..pelissss keterlaluan mcm dibuat2 X natural langsung watak dia. .ewwww
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2016 10:41 PM | Show all posts
sbb byk konflik rumahtangga
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2016 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
cite syok sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 01:00 AM | Show all posts
Cerita terlalu cliche dan acah-acah sweet. Padahal realiti kehidupan tak macam tu pun.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Beza sangat dgn realiti.. tak habis2 dgn cerita anak orang kaya + cerita cintan cintun + jalan cerita tak masuk akal.. esp cerita2 yang adaptasi dari novel2 ni..

Btw, dah lama rasanya een tak tengok cerita2 kat tv..
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Iol x suke cter melayu sbb skrip dia bg iol selalu x kemas. Kadang2 watak tu soal soalan lain, watak satu lagi jwb lain. Lepas tu jln cter x kemas. Kalo citer korea walaupun cliche tp bg iol dialog yg dilontar kemas dan ade kesinambungan antara dialog semasa dan dialog akan dtg. Scene pon kemas. Ade kaitan setiap scene.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Pastu satu lagi... Paling menyampah dgn watak kawan hero/heroin. Slalu sangt dok berbincang sesama diorang pasal hero heroin.
Contoh: apa citer leha(heroin) dan ahmad(hero)? Soal kiah(kwn heroin). Menyampah sgt iol kalo ade scene kwn2 hwro heroin bajet caring lebih ni. Kalo satu dua scene ok la. Ini dri awl cter sampai ke habis mcm tu. Ape kwn2 dia tu x de life ke smpai mnjg nak fikir pasal hero heroin.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 03:10 PM | Show all posts
jalan cerita sama.
semua lifestyle kayaaaa yg amat.
pelakon kayu.
cte bajet2 bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo uoll tengok citer pergilah air mata lagilah. Bg iol cter tu best jugak(iol drop awl2). Tp yg iol sakit hati scene maria dgn ikmal tu. Manjanh dok cerita pasal heroin tuh. Ape koranh dh x de topik sgt ke sampai setiap ep nak cerita pasal heroin. Terus iol stopp tngok cter tu.

Motip iol bnyk komen kt sini hari ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 09:54 PM | Show all posts
1. Skrip tak menarik.  
2. Cerita byk kpd angan2, acah2 sweet dan tak realistik. Dlm dunia sebenar tak mcm tu. So xde feel di situ.
3. Watak antagonis yg over.. kdg2  act/skrip dia mcm bodoh yg amat, xleh trima dek akal gue.  Terus hilang selera tgk.
4. Jalan cerita klise, membosankan, balik2 benda yg sama.
5. Mekap tebal 3inchi.. then.. hmmm..kemonlah, scene saat nk tdo atas katil pn, motip pakai bulu mata pelesu? mcm mata zirafah  ja aku tgk.
6. TAK SUKA #7harimencintaiku  TAK SUKA  #surihatimrpilot bla..bla.. bla..

KBYE.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 04:37 PM | Show all posts
sebab cliche.. lepas tu banyak sangat amik dari novel bbnu berangan..
script writer dah takde idea ke nak buat drama selain novel?
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2016 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Salah satunya sbb ni

Klau watak pompuan kampung mesti pakai baju kurung cotton tudung selimpang bawak basikal tepi sawah tapi bulu mate bertingkat..eh hello cube cari gadis2 kampung skarang yang masih sebegitu
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2016 11:19 AM | Show all posts
selalu sangat plot kena paksa kawin dgn org kaya pastu mula2 benci lama2 jth hati pffftttt
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2016 01:14 PM | Show all posts
jalan cerita yang tak logik dan watak2 yang tak logik....
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2016 01:26 PM | Show all posts
banyak cerita "Cinderella"

Laki kaya pompuan miskin takpun terbalik
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2016 05:45 PM | Show all posts
balik2 anak datuk tan sri baru balik oberci.
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2016 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
sebab takde kualiti,..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2016 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelakon kayu,  jalan cerita cliche and berbeza sangat dari realiti.  X menjana minda langsung tengok cite melayu. Buat lagi tension and stress je.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 09:16 AM | Show all posts
haritu aku tgk kat astro cerita gudang kuburan  ( ke kubur tah)..filem rasanya.

lakonan nowa n faizal hussien atikah suhaime.

lepas tgk aku rasa nk memaki pulak.

1. si suami atikah ni mati eksiden, lepastu van jenazah hantar balik rmh tp xde sape yg ready utk usruskn jenazah. petugas2 tu tnya eh xde sape pon. wife kataxpe  dia blh uruskan.  gang2 van jenazah bagai tadi tu pon balik. sudahnya bini dia x tanam laki dia. xlojik kot tgglkn pompuan tu srg2 dgn mayat smua cabut balik.

2. dtg pegawai bank bawak surat, envelop kecik je pon. konon nk seal rmh sbb dh lama x bayr. yg dtg nya mula 2 org, lepas tu dtg srg2. xlojik kot. kalau nk seal rmh dh tenttu2 la segerombolan akan dtg termasuk polis.

3. lepas tu orng bank tu rogol si bini ni. then arahkan jentera robohkan rmh. sejah bila peg bank ada hak robohkan rmh plak dh. lepastu si bini tadi jadi hantu.

4. sebelum tu faizal hussein panggil bomoh nk clean kan gudang tu. dlm keta bomoh tu sronok dpt tipu duit  FH. hantu muncul dlm keta ..eksiden. esoknya klr dalam paper tajuk "bomoh eksiden mati kemalangan" (lebih kurang).. aku duk pikir mcm mn plk wartawan tu tau bomoh tu tipu FH

arghhhhh stresss rasa nk sepak tv.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 10:00 AM | Show all posts
cerita melayu mostly x membuka minda..lawak2 bodoh..jalan cerita predictable..balik2 happy ending...balik2 perempuan kena tipu, dera etc...hello? sgt x realistik ok?
kalau layan drama pun dkt RTM, asteruk tv3suku etc memang x lah..

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 10:01 AM | Show all posts
cerita melayu banyak berangan
asyik tunjukkan kekayaan..realitinya??
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
banyak tak logik. pembuat drama fikir rakyat mesia bodoh.
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2016 01:46 PM | Show all posts
hanya layan banglo seksyen 2 jer..huhuu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089985s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list