Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12404
View
174
Reply

Medispa boleh percaya ke?

[Copy link]

Author: enginelady       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-12-2016 08:20 PM | Show all posts |Read mode
Salam all. Nak tanya sape2 boleh explain tak apa beza medispa yg makin byk kat malaysia ni dgn klinik pakar kulit (contohnya klinik dr ko etc). konsep rawatan kulit/muka dorg sama ke? bukan apa.. saya mcm berminat nak try medispa ni tp takut pulak kot ada side effects. ada sape2 kat sini pernah buat rawatan muka kat medispa x? kalau pernah, boleh share experience dan outcome dia mcm mana? in terms of pricewise mana yg lebih competitive?
saya ni ada masalah kulit x sekata+berminyak+parut jerawat+jerawat sikit2. so nak tau jugak rawatan apa yg sesuai sebleum p terjah medispa semua ni.. carbon peel semua tu mmg berkesan ke?

mohon share ilmu korg ye..mekasihhh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Medispa mcm hannan tu kerrr
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
xtau plak sal medispa tapi penah wat treatment laser guna almalase laser kt lush aesthetic.. lepas wat tu muka cerah la tapi tak sampai sehari pon muka dah kembali ke keadaan asal.. cam membazir je berhabis beribu ribu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-12-2016 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
batman_2007 replied at 18-12-2016 09:11 PM
Medispa mcm hannan tu kerrr

Iye.. mcm hannan, klinikhana segala. Byk naik kat instagram. Geram je tgk  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-12-2016 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
fw280289 replied at 18-12-2016 09:15 PM
xtau plak sal medispa tapi penah wat treatment laser guna almalase laser kt lush aesthetic.. lepas w ...

Ye ke.. selama ni ingat laser ni la yg paling berkesan. Kalau sehari je cerah serupa xpayah kan. Mahal x treatment awak tu dulu?
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena panggil geng-geng thread blogger ni.. kejap recall balik forumer tersebut
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
enginelady replied at 18-12-2016 10:02 PM
Iye.. mcm hannan, klinikhana segala. Byk naik kat instagram. Geram je tgk


Pernah je pergi satu klinik ni kat kl.  Laser co2 pernah. Mahal gak la sekali sesi 300 ratus. Skrg x tau la berapa. Bukan sekali tau. Setiap bulan buat. Hasil sgt hampa. Takde kesan apa pun. Just gelupas. Prp pun pernah buat. Masa tu treatment prp baru trending rm1000 sekali buat. Hampa jgk. Jd bahan experimen doc tu jer. Hampehh. Bukan sekali buat jgk.


Muka i jenis kering jer. Konon nk glowing la bagai. Tp last2 beli produk skin inc kat sephora. Best sgt. Sebulan sekali facial normal jah. Elokkk muka

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 10:27 PM | Show all posts
apa beza klinik hannan medispa dan seangkatan dengannya Vs dr jalil jidon dan doktor2 kt beverly wilshire contohnya? dari segi harga dan kepakaran tu mmg la  kan. lagi satu, sape pernah jumpa dr nazri kt nara medispa bangsar?


Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Pada yang dah try treatment v-shaping cite sikit kat akak. Macam nak try bila baca korang tulis tak berkesan takut juga membazir je
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 08:41 AM | Show all posts
i pon tgh cari more info psl medispa ni.
I tgh riki2 hannan medispa tu.
tgk mcm best, harga pon not bad.

tp nk dgr la jugak review jujur dr org lain..
sapa2 penah try, pls share review blh?
tq
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 10:15 AM | Show all posts
Edited by petpom at 19-12-2016 10:31 AM

saya dah pernah g  i-medispa & h-medispa. treatment kena buat at least every 2 weeks. depends dekat skin masing2. ada yang ok. ada yang tak.
Saya try hydrafacial- esok nya, kulit terus naik mutiara..hahahhaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 10:30 AM | Show all posts
TT kalau nak tau apa rawatan sesuai kena g sana n dorg akan analyze skin guna mesin. Lpas tu baru dorg suggest apa rawatan sesuai utk dibuat.

Ni saya tulis berdasarkan pengalan n pendapat saya. Minta maaf kalau ada yg tersalah.

Skin Analysis
Kat i-medispa (kena bayar rm100 nnti dpt free trial kit - lpastu org yg consult tu -beautician-dia x de la bagi penerangan panjang berjela- cuma dia baca result yg keluar kat screen monitor tu)

Kalau kat h-medispa (free of charge -org yg consult tu- doctor tp bukan doktor pakar kulit la- bagi penerangan mmg jelas n panjang lebar n sabar menjawab semua soalan)

Harga - tak tahu la nak ckp mahal atau tidak. sbb harga ni kan subjective. ada yang rasa rm200 tu murah. ada yg rasa rm200 tu mahal.

i-medispa - treatment OXYCYRO - RM250
h-medispa - treatment OXYCYRO - RM250
sama harga


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 11:21 AM | Show all posts
petpom replied at 19-12-2016 10:30 AM
TT kalau nak tau apa rawatan sesuai kena g sana n dorg akan analyze skin guna mesin. Lpas tu baru do ...

OXYCYRO tu mmg best ke?
u pernah buat ke?
mmg nmpk ada perubahan x?
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 11:46 AM | Show all posts
pernah buat oxycyro...
best time dia buat spray kat kulit..rasa sejuk je.. tp bila pakai mask mcm angkasawan tu.. x de rasa apa,, jemu dok tunggu 15 minit la..
lpas buat nampak la kulit cerah sikit.(cerah sikit je tau,,) kena buat treatment byk kali..
saya dah buat treatment 6 kali.. tp tompok hitam (bekas jerawat) masih ada lagi..tak hilang pun.. kulit x flawless pun lagi.. tak tau berapa lama nak kena buat treatment.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
petpom replied at 19-12-2016 11:46 AM
pernah buat oxycyro...
best time dia buat spray kat kulit..rasa sejuk je.. tp bila pakai mask mcm a ...

Yeke.
Sy plak ada masalah bintik hitam kt tulang pp ni.
Dua2 pp plak tu..
Diorg suggest buat oxycryo ni.
U buat kt hannan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 01:54 PM | Show all posts
i penah pegi buat laser ,buang misai hihihi...sakit skit n takut,rasa  mcm nak larik kluar je

lps tu dia ada wsep promo lagi..i pun teruja..yg rm200 dpt rm50...wahhhhh semangatla kannn..tp hampeh,ms dia wsep i tny betul ke rm50,and the girl said iye btul..so i pun bg date yg i free..she said ok noted,siap hantar confirmation date n time.

so masa i pegi tu,ada la quite a few ladies tgh tunggu, i pun masuk n jumpa recptionist n ckp la nak buat,i pun ckp ok nak bayar siap2 coz i nak rush aftr that..dia mintak rm200..i ckp eh..kata promo..i dah confirm ngan yr admin wsep tu,i pulak pegi delete wsep tu...n the girl ckp promo tu dah habih sis..hingga ujung bulan je..i ckp la habih tu nepe accept my date yg i bagi n with promo price..klu
time i bagi tu salah u shud hv informed on the spot kannnn? boleh je ckp klu date yg  i mintak full price ka hapa...

the girl ckp tak pa lah i jumpa boss dulu..n i ckp ehhhh tak perlu lah...i tak mau memintak2...lgpun i hv rm100 je ritu,apa kes nak hutang pulak huhuhu..tu lah pengalaman i..so next time klu sapa dpt promo jgn delete confrimation

malu tau ritu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 02:49 PM | Show all posts
oxycyro buat kat idealyst.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 03:46 PM | Show all posts
robinmosby replied at 18-12-2016 11:18 PM
Pada yang dah try treatment v-shaping cite sikit kat akak. Macam nak try bila baca korang tulis tak  ...

Suka2 pernah buat v-shaping di Skin Renew. Ambik pakej 6x. Mahal le...dia pujuk
suruh sambung. Tak nak dah..rasa macam nak cuba kat Hanan Medispa pulak..
Nampak juga v-shape tu...tapi tak ketara sgt. Skit aje.... Kalau put on weight pun tak nmpk
sgt muka tu...bulat. Before this kalau put on weight muka yg nmpk bulat dulu...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
suka-suka replied at 19-12-2016 03:46 PM
Suka2 pernah buat v-shaping di Skin Renew. Ambik pakej 6x. Mahal le...dia pujuk
suruh sambung. Ta ...

So maknanya adalah nampak jugak kesannya. Berapa buat kat situ? Iols tanya hannan tengah promo satu kali rawatan 399
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2016 11:46 AM | Show all posts
haah akak2 thread blogger pernah sembang pasal medispa ni. lupa dah benang no berapa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2016 11:47 AM | Show all posts
@juliez kot yang pernah cerita pasal hanan medispa dalam benang blogger. ke sape entah. lupa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2016 11:47 AM | Show all posts
petpom replied at 19-12-2016 10:15 AM
saya dah pernah g  i-medispa & h-medispa. treatment kena buat at least every 2 weeks. depends dekat  ...

naik mutiara tu apa? jerawat?

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2016 11:51 AM | Show all posts
gracieyna replied at 21-12-2016 11:47 AM
@juliez kot yang pernah cerita pasal hanan medispa dalam benang blogger. ke sape entah. lupa.



Bukan i.. @wanta yg pi facial kat situ

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2016 11:52 AM | Show all posts
batman_2007 replied at 18-12-2016 10:23 PM
Pernah je pergi satu klinik ni kat kl.  Laser co2 pernah. Mahal gak la sekali sesi 300 ratus. Sk ...



ehh uols wanita ker? mati2 i ingat jejans. Ker lgbt?
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2016 12:34 PM | Show all posts
oo @wanta ye pergi hanan medispa tu. jemput masuk sini bagi honest review sikit.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067029s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list