Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12471
View
174
Reply

Medispa boleh percaya ke?

[Copy link]

Author: enginelady    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 25-12-2016 09:27 PM | Show all posts
Pernah buat Magicpeel, xygen-infused therapy, LED glow mask kat Idealyst. Bayar Package dapat prooduct sekali, 3K ++++. Tak berbaloi langsung, pimple sebiji dua je sebelum tu, lepas buat magic peel, mencanak-canak naik pimples. Beautician kat situ pun jenis yang clueless apa benda pun tak tahu. Products yang diaorang bagi tu pun full of PARABEN!!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-12-2016 01:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm byk yg negatif dr positip je review medispa ni. Maknanya indah kabar dr ghoper la ye..
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2016 09:31 PM | Show all posts
gracieyna replied at 21-12-2016 12:34 PM
oo @wanta ye pergi hanan medispa tu. jemput masuk sini bagi honest review sikit.

Sorry bru perasan Ada org calling2 dlm ni..actually pernah bt treatment kt estetika medispa bangi..tp bukan bawah Dr hannan Tu..wanta buat bawah Dr Alina..
1st time buat ms opening branch bangi..buat derma expert treatment..so far suka treatment ni Sbb rs bersih je muka..pstu amik pakej oxyceutical rejuvenate..yg ni Dh bt 3kali..tp xsebest mcm derma expert treatment..Sbb rs mcm sama je sebelum dan selepas..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
i teringin nak try mbh medispa..
uols penah dengar tak?
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2016 09:58 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 18-12-2016 10:27 PM
apa beza klinik hannan medispa dan seangkatan dengannya Vs dr jalil jidon dan doktor2 kt beverly wil ...
kita google makna medispa..
What is a Medi Spa?

A medi spa is a spa that has a medical program, operated under the supervision of a licensed health care professional. These spas use medical treatments such as lasers, microdermabrasion, Botox, and other medical beauty procedures as well as providing traditional spa services such as facials and massages. Medi spas will consult with you to put together a customised package that meets your needs, both medically and holistically. Their goal is to help you to achieve ultimate wellness.



Read more: http://www.naturaltherapypages.c ... _spas#ixzz4UEe6fDes



so sama je la kan dengan klinik kecantikan yg doktor aesthetic lain operate..cuma minus the massage2 treatment...
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2016 10:01 PM | Show all posts
selalu lalu SILK Highway, nampak signboard kedai Estetika Medispa.. so far kita tak pernah try lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2016 10:02 PM | Show all posts
hambaallah1709 replied at 27-12-2016 11:38 PM
i teringin nak try mbh medispa..
uols penah dengar tak?
kita pernah dengar..famous juga MBH Medispa ni..
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2016 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
juliez replied at 21-12-2016 11:52 AM
ehh uols wanita ker? mati2 i ingat jejans. Ker lgbt?

Wanita lahh.    
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2016 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 29-12-2016 10:02 PM
kita pernah dengar..famous juga MBH Medispa ni..

Thanks u bg credit

Comments

Most welcome uols.. :D  Post time 13-1-2017 10:56 PM
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2016 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
lonely_classic replied at 25-12-2016 09:27 PM
Pernah buat Magicpeel, xygen-infused therapy, LED glow mask kat Idealyst. Bayar Package dapat proodu ...

Baru terliur nak pi idealyst ni. U dah bg review

Bg pendapt i yg pernh pergi medispa n clinic yg disebut di atas,,rasanya bnyk buang duit je. Berkesannye peratusan 8-10% sajork.  Baik labur duit cri skin care yg bersesuaian. Mostly diorg ni bisnes oriented bak kata pudin ilias

Kalau ada duit baik riki2 tempat kecantikan belah thailand mana tau lagi advance tech mereka..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-12-2016 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 29-12-2016 10:01 PM
selalu lalu SILK Highway, nampak signboard kedai Estetika Medispa.. so far kita tak pernah try lagi. ...

Sama! Selalu lalu ikut SILK hgway, so nampak estetika medispa dgn klinik dr ko..besar kecik je tgk signboard shoplot ni.. rasa nak je p terjah tp takut x berbaloi result banding duit yg di invest..

Btw masyeh elle bg kita kredit. Terus naik pangkat kat porum ni  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-12-2016 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
batman_2007 replied at 29-12-2016 11:18 PM
Baru terliur nak pi idealyst ni. U dah bg review

Bg pendapt i yg pernh pergi medispa n cl ...

Tu lah.. last2 semua nya kena game je dgn dorg ni. Tp bila tgk kat ig medispa ni guna doktor yg diiktiraf bukan self appointed beautician..rasa teringin nak try. Tp as i said, takut kena tipu jah..
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by batman_2007 at 30-12-2016 12:05 AM
enginelady replied at 29-12-2016 11:34 PM
Tu lah.. last2 semua nya kena game je dgn dorg ni. Tp bila tgk kat ig medispa ni guna doktor yg di ...


Beza nye mereka dgn beautician mcm sajat contohnya.. Depa diiktiraf ada sijil bagai. But still peratus berkesan tak akan sama lah dgn pics yg dlm ig tu. Bnyk hbis duit jer n buang masa.
Bg i mmg i tak kan galak kan kawan2 pergi sb i dah bnyk berhabis mungkin ribuan or lebih kot bukan satu medispa or dgn doc biasa, dgn doc yg terkenal dlm ig tu pun pernah buat treatment. Even kawan2 yg tak dgr kata i try pergi jugak pun hampa ujung2

Bg pendapat i.. Baik invest cri skin care terbaik. Kalau yg jenis muka berlubang tu baik beli dermapen needle tu rasanya farzah elai pun ada jual. Jimat buat sendiri. Kesan lebih kurang dgn medispa punya treatment jer.  

Just cri skincare bersesuaian, mkn vit bersesuaian, facial biasa setiap bulan..ckup lah. Itu jer yg i buat. Puas hati. Duit pun tak habis. Masa pun tak terbuang.

Kalau yg kulit gelap pergi drip vit cepat nmpk kesan tp risiko bg i bahaya lah yg inject2. Akutttt

Kalau yg berani, ada masalah dagu or hidung or apa2.. Pergi surgery shja. Jgn filler bagai risiko jugak tu nk kena top up filler 6 bulan or setahun. Lama2 berketul filler tu dlm kulit. I pernah tgk. Eeee.seriau. Sebijik mcm akak ros kita

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 11:26 AM | Show all posts
hambaallah1709 replied at 27-12-2016 11:38 PM
i teringin nak try mbh medispa..
uols penah dengar tak?

i baru try carbon laser kat mbh medispa..amik yg promo 94..so far ok la.. rs mcm bersih sikit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
eyeNa07 replied at 30-12-2016 11:26 AM
i baru try carbon laser kat mbh medispa..amik yg promo 94..so far ok la.. rs mcm bersih sikit

ok...
i baru nak try promo 4 trtmnt rm200 tu..
booking date 2 hari ni.jer...
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 02:52 PM | Show all posts
hambaallah1709 replied at 30-12-2016 02:04 PM
ok...
i baru nak try promo 4 trtmnt rm200 tu..
booking date 2 hari ni.jer...

nnt dh try review yer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2017 12:15 AM | Show all posts
batman_2007 replied at 30-12-2016 12:02 AM
Beza nye mereka dgn beautician mcm sajat contohnya.. Depa diiktiraf ada sijil bagai. But still p ...

betul tu. kalau bab inject2 masuk ubat/makan ubat utk cantik ni kita x berapa berani..takut ada long term side effect mcm rosakkan buah pinggang etc. thats why rasa salute tgk retis2 selamba badak je main cucuk2 utk dpt fair skin.
batman penah try dgn klinik dr ko x? kalau klinik mcm tu better kan dr medispa bagai ni? tp mahal sikit lah
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2017 10:12 PM | Show all posts
Edited by kitty_c@t at 1-1-2017 07:17 PM
batman_2007 replied at 18-12-2016 07:23 PM
Pernah je pergi satu klinik ni kat kl.  Laser co2 pernah. Mahal gak la sekali sesi 300 ratus. Sk ...

skin inc tu ok eh.. banyak kali belek kat sephora tu nak beli ketidak rega bleh tahan mahai gak tu..

ai nih umur dah masuk 40an.. tetap keluar jerawat adoii.. dah tu jenis yg selagi tak keluarkan asyik naik surut naik tempat yang sama..
ai picit2 kluar seketul mcm nasik .. heshhh geram..

Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2017 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by batman_2007 at 1-1-2017 11:00 PM
enginelady replied at 1-1-2017 12:15 AM
betul tu. kalau bab inject2 masuk ubat/makan ubat utk cantik ni kita x berapa berani..takut ada lo ...


Clinic ko belum try tp tempting kan kalau lalu nmpak clinic ko tu. Hahaha

I pernah try yg h***** dan beberapa doc medi yg femes jgk dlm ig tu even retis pun pergi. Hampa jer

Hajat nk try skyclinic tu. Tp tu lahh. Rasa berat pulakk nak pergi  
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2017 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
kitty_c@t replied at 1-1-2017 10:12 PM
skin inc tu ok eh.. banyak kali belek kat sephora tu nak beli ketidak rega bleh tahan mahai gak tu ...

Selepas analisa kulit. I rupanya kulit kering.
Jd i cri produk yg sesuai. Bnyk gak try. Last2 try skininc sb bca review sesuai kulit kering. I cleanse guna prodew cleansing skin inc. kdg2 guna revival peel skin inc. tp tak tinggal serum mist skin inc. yg tu dah beberapa botol i guna sembur je setiap masa.  Good utk hydration. Kalau rajin malam i tepek mask glamglow thirstymud warna biru tu. Kdg2 i pakai serum skininc warna biru tu.
Allamdulillah. Much better skin n maintain je. Glowing.

Dulu i guna argan oil josie maran jer. Satu produk tu je mmg best gila. Tak payah susah2 pakai bnyk step. Tapi sephora discontinue jenama josie maran. Cibai betui.  

Tapi skrg i tgh usha produk salima solution yg loofa guna tu. Tempting sgt.. Botol sebijik dgn skin inc dah..
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2017 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Mahal nye nak lawa punya pasal sanggup Berhabis ye.. Kalau ioll mmg x la nak buang duit gitu.. Teringin nak flawless glowing bagai tp I love my money more than my face sometimes
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2017 09:53 AM | Show all posts
i da try h***** tu..
da 5x treatment.
I sign up package.

disebabkan I ada jerawat sikit,
doc suggest I amik carbon treatment tu.
so ok la..

tp bila pergi, budak yg buat pon mcm..
ntah la..
suka tggl2 kn customer sorg2 dlm bilik.
kita ni tertunggu2..
da ke..
belum ke..
tp rasa mcm da lama sgt ni..
hmmmmmmmm..

pastu bila buat carbon laser tu..
emm..
ntah la..
mmg xde pape perubahan pon..
rasa cam bodo sgt spend duit bodo2 mcm tu.
baik I pegi skin clinic lg bagus.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2017 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
potpetpotpet replied at 13-1-2017 09:53 AM
i da try h***** tu..
da 5x treatment.
I sign up package.


5x kali treatment tp xde pape perubahan langsung? Sakitnya hati! Byk x you berhabis utk treatment tu babe?
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2017 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
enginelady replied at 29-12-2016 11:31 PM
Sama! Selalu lalu ikut SILK hgway, so nampak estetika medispa dgn klinik dr ko..besar kecik je tgk ...

Most welcome uols.. hehe ..

Few days ago lalu lagi Silk highway tapi kali ni bawa slow sbb nak usha medispa ni   Dan baru perasan selang beberapa kedai dari Estetika ni ada MBH medispa.. atas kedai tayar.. dekat2 je kedai mereka ni rupanya..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2017 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
enginelady replied at 13-1-2017 10:47 PM
5x kali treatment tp xde pape perubahan langsung? Sakitnya hati! Byk x you berhabis utk treatmen ...

I sign up package 1k.. Ade balance treatment lg x pegi.. I give up.. Kalau nmpk sikit perubahan pon at least ok la.. Ini x langsung..

Da la tbe2 je ade jerawat batu xde mata tu timbul. Pdhal zaman jerawat batu tu was masa i study, 6y ago..
Sakit hati ok..

Last2 i pegi skin clinic, jumpa pakar, within a month terus clear jerawat i sbb jerawat i bukan nye jenis teruk sgt pon..

Benci  :
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.073034s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list