Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12469
View
174
Reply

Medispa boleh percaya ke?

[Copy link]

Author: enginelady    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 15-1-2017 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
potpetpotpet replied at 14-1-2017 03:43 PM
I sign up package 1k.. Ade balance treatment lg x pegi.. I give up.. Kalau nmpk sikit perubahan po ...

1k??
Memang sakit hati la kan. Pegi skin clinic doktor bg ubat sapu ke makan u? Mahal x? Sbb muka kita ni pun x la jerawat teruk tp bila stress/xbasuh muka betul2..start la naik sebijik dua. Time nak period toksah ckp la kan.. so ended up muka ada scars and black spots..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2017 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
enginelady replied at 15-1-2017 01:41 AM
1k??  
Memang sakit hati la kan. Pegi skin clinic doktor bg ubat sapu ke makan u? Mahal x?  ...

Harga depends on ur skin condition.. Nnt doc bg ubat mkn, ubt sapu, pencuci muka suma..  
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2017 04:21 PM | Show all posts
medispa ni mcm nama baru je utk klinik2 kulit ...

so far, my experience, I penah dapatkan laser treatment utk pigmentation yg dah berakar dlm kulit... (maknanya, laser tu dibuat, bukan utk cerahkan pigmentation, tapi utk basmi supaya pigmentation tu mati terus) . treatment tu, kena buat 10 sessions. doc bagi diskaun.. instead 5k, dapat 4 k. bayar pun ansuran. Klinik tu klinik cina.. patients semua cina... lepas 10x sessions... (ambik masa setahun lebih utk complete 10 sessions)... Alhamdulillah... muka clear.... tapi sakit & azabnya tak terperi.... I ni bukanlah nak cantik... tapi benci bila tgk muka  bertompok2... dah mcm kulit pisang... dah ada jln penyelesaian, so, kita selesaikan.....

itu citer 6-7 thn lps..

bermula dari penghujung tahun lepas, I grab 2 tempat ni... satu medispa, dan satu lagi, asthetic clinic...
Medispa ni, kepunyaan doctor Nurul Ain.... customer doctor ni majority artis...  tempat dia mmg high class, harga pun high class... I just go for treatment bila ada promo saja... last month, try Exilis Elite .. sejenis radio frequency yg di gunakan utk rejuvating kita punya kolagen yg dah kurang aktif.... Dr. Ain yg humble ni cakap, kesan dia akan dpt dilihat dlm masa 2 minggu selepas treatment.... yup... lepas tempoh tu... puas hati laa... Nampak kesan positif..
puas hati dgn tempat dia, layanan doctor serta staff dia yg sopan dan tak double-standard.

then, my fren pulak tergedik2 ajak pegi satu klinik esthetic kat Shah Alam... klinik dr. Sophia...
so far buat treatment, belum sampai pada I punya kepuasan... (my treatment concern on whitening & anti aging). treatment dia punya price... for me affordable laa... tak mcm Dr. Ain punya medi spa...

kat klinik esthetic tu, I ada lah beli skincare... but bila pakai.. my muka damnly kering... dan naik berbiji2... muka pun jadi berkilat...

just nak advise uols... jgn sesekali buat chemical peel... kalau terasa nak buat, cari dulu artiket pasal chemical peel dlm google...

coz I tgk kat klinik esthetic tu, customers + doctor tu sendiri, kemaruk  buat chemical peel... muka salin kulit, mcm ular salin kulit.... at certain time bila I datang clinic tu utk facial, I pernah ternampak, pipi doctor tu sendiri penuh jerawat...

ini lah 3 reviews yg I boleh kongsikan... 1 medispa , 2 klinik. ketiga2nya adalah doctor. 2 doctor tak kisah sgt nak bertreatment muka... (muka diaorang biasa je). cuma sorang doctor je taksub dan buat semua jenis treatment kat muka dia.... (mungkin salah satu cara promosi).

tips dari dr. Ain... kalau nak buat carbon peel, jgn buat kerap sgt.. gap at least 3 bln skali... sbb, laser treatment ni mengeringkan kulit muka katanya.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2017 02:54 AM From the mobile phone | Show all posts
isteri_ayil replied at 16-1-2017 04:21 PM
medispa ni mcm nama baru je utk klinik2 kulit ...

so far, my experience, I penah dapatkan laser t ...

U beli flawless skin set Dr Sophia tu ek? thank God u bagi review,i baru ingat nak beli the set.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2017 11:04 AM | Show all posts
isteri_ayil replied at 16-1-2017 04:21 PM
medispa ni mcm nama baru je utk klinik2 kulit ...

so far, my experience, I penah dapatkan laser t ...

i ade follow ig dr.sophia tu..majoriti gi situ ramai buat chemical peel.x snggup hokey..mcm hazab je dia punye downtime tu...
ngupas2...
now tgh riki estetika medispa dgn naarabelle medispa...owner bella ammara nye butik tu..

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2017 12:01 PM | Show all posts
hello everyone !
nak tahu tak spa yang best sekitar Malaysia??  saya pernah cuba beberapa spa dalam senarai ni. perkhidmatannya juga agak bagus dengan harga yang berpatutan. cuba klik  link ni.

https://www.lookp.com/

pilih under ' Beauty' kategori dan ada beberapa pilihan. ada senarai utk nail spa, ada hair saloon, beauty center pun ada tau.

saya harap ini dapat membantu anda yang inginkan spa yang berkualiti dari segi service mahupun harga.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 12:39 AM | Show all posts
I nak hilangkan kawah2 bekas jerawat masa remaja dulu. Kat medispa ni ada treatment dia kan? Ada recommendation tak?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 03:15 PM | Show all posts
Uols yg buat treatment kat klinik nie pernah tak buat Vampire treatment yg keluar darah tu? Treatment nie katanya boleh buat muka jadi gebu, lubang jerawat yg dalam boleh smooth, line yg berkerut kat dahi tu boleh hilang sebab treatment nie rangsang balik collagen dalam kulit kita tu. Saya baru try buat kat diri sendiri tapi guna dermaroller yg size 0.5mm. Treat kat area dahi dulu. So far tak tau lagi result sebab baru buat sekali. Review kata kena buat 2x sebulan. Ada sapa2 pernah buat?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 03:55 PM | Show all posts
ok ni honest review i, i pegi hannan medispa kat kota bharu.
masa tu jerawat i naik teruk, kat pipi rahang dahi bagai.
so doctor bagi i ubat antibiotic doxycycline dgn topical adapalene gel. pastu i beli cleanser n toner dia. treatment pulak i buat magic peel once every 2 weeks.
dalam 2 bulan i buat treatment n ubat2 tu, mmg menjadi. jerawat i hilang tinggal scars.
tp masa tu doctor suruh i pantang food, no seafood no kacang2 no chocolate. dan setiap kali keluar wajib pakai sunblock.

jadi i rasa combination ubat + pantang + good skincare routine yang buat muka i elok balik. sbb ritu i langgar pantang terus naik jerawat
magic peel tu actually fruit acid peel je. i rasa boleh je beli mana2 buat sendiri kat rumah.

so pastu i dh stop la pergi. masih ada scarring tapi i xnak wat scar treatment mcm mahal je.

jadi total damage:

ubat + consultation : RM150
2 product dia: rm150
magic peel: RM350/3 sessions

gitu lah lebih kurang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2017 12:33 AM | Show all posts
eyeNa07 replied at 30-12-2016 11:26 AM
i baru try carbon laser kat mbh medispa..amik yg promo 94..so far ok la.. rs mcm bersih sikit

sama la kita.. untuk kulit saya yang tak ada masalah cuma ada bekas2 lurah gunung berapi aje... mmg nampak berkesan...kulit dah bersih dan hampir licin...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2017 12:38 AM | Show all posts
lonely_classic replied at 25-12-2016 09:27 PM
Pernah buat Magicpeel, xygen-infused therapy, LED glow mask kat Idealyst. Bayar Package dapat proodu ...

ala... kita baru nak try 24k gold tu...harap2 muka terus jadik mcm bidadari la kekununn...hehehe... tengok promo tpt tu dlm IG bukan main lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2017 12:47 AM | Show all posts
kita pernah buat treatment kat SKll dan clarins...latest kat mbh spa jb (carbon laser)... so far ketiga2 nya serasi dgn kulit... mmg Nampak kemudaan lah orang cakap... ulang suara... orang yang cakap bukan kita cakap...hehehe...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2017 09:55 AM | Show all posts
Edited by petpom at 25-1-2017 09:56 AM
makiting replied at 25-1-2017 12:38 AM
ala... kita baru nak try 24k gold tu...harap2 muka terus jadik mcm bidadari la kekununn...hehehe.. ...

24k gold tu mahal la.. better beli sendiri product tu.. n buat sendiri kat rumah...lagipun product tu kan bukan dorg yang keluarkan.. dorg beli dari supplier n letak brand dorg je..

saya tengok dorg jual rm4k utk 8 botol serum.

tp kalau beli sendiri USD 656 + USD 25(postage)=RM3,064.50
(dapat 16 botol serum) n dpt free gift.. hehehe



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2017 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
petpom replied at 25-1-2017 09:55 AM
24k gold tu mahal la.. better beli sendiri product tu.. n buat sendiri kat rumah...lagipun product ...

Ooo..ok2 nnti try carik pokcik gugel.. mana nak beli benda tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2017 12:37 PM | Show all posts
Edited by suka-suka at 4-2-2017 12:44 PM
robinmosby replied at 19-12-2016 04:24 PM
So maknanya adalah nampak jugak kesannya. Berapa buat kat situ? Iols tanya hannan tengah promo sat ...

Di Skin Renew Suka2 dpt member diskaun 20% dah tak ingat rasanya 6kali  tu...dlm 2K juga le...Itu
pun Suka2 ada juga campur2 dgn facial lain bila ada promo.
Sebb sebelum tu..ambik pakej facial utk anak. Muka byk jerawat. Alhamdulillah memang nmpk
perubahannya.....Kalau hg tanpa diskaun utk V-shape RM400++ utk sekali treatment

Tapi baru minggu lepas Suka2 pegi tanya di Hannan yg di Ikea tu..., rupanya V-shape dia lagi mahal.
About Rm800 utk sekali treatment dan kalau ambik pakej lain baru dia bg diskaun 50%.
Bagi Suka2 masih di kirakan mahal lagi....
Rasanya kalau nak buat nanti nak pegi Skin Renew balik le.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2017 07:40 PM | Show all posts
kena survey betul betul sebelum decide
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2017 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
suka-suka replied at 4-2-2017 12:37 PM
Di Skin Renew Suka2 dpt member diskaun 20% dah tak ingat rasanya 6kali  tu...dlm 2K juga le...Itu  ...

Iols dah pegi dah buat vshape tu hahahaah. 1000 3 treatment. Nak buat double chin kena tambah 100 eah treatment. Buat 6 kali. Hmmm adalah perubahan tapi taklah ketara. Ok ke skin renew?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2017 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita ingat nak try beli krim muka dr dr sophia.. sbb wayy murah dr klinik lain
Tapi takut pulak ni pun sejenis repack product
IMG_3754.PNG
IMG_3755.PNG
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 11:42 AM | Show all posts
agydeyn replied at 17-1-2017 02:54 AM
U beli flawless skin set Dr Sophia tu ek? thank God u bagi review,i baru ingat nak beli the set.

yup... i ada beli... tapi pakai tak abis pun.. terus buang...sbb my sis dah sound... dia ckp muka i teruk sgt... kering dan nampak tua...
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 11:46 AM | Show all posts
lady_lily replied at 18-1-2017 03:15 PM
Uols yg buat treatment kat klinik nie pernah tak buat Vampire treatment yg keluar darah tu? Treatmen ...

treatment tu pun i dah pernah buat... termasuk microneedling... yg cucuk2 jarum halus kat muka.... bila dah berlubang2 tu, dia lumur dgn whitening serum atau anti aging serum.... kesan kat muka i... jadi kering... (lepas beberapa hari)...
then, dlm skin i... at certain time.... (ni... member opis la yg tegur).... kat pipi i.. area cheek bone, akan naik rashes/ruam berwarna merah.. bergantung pada mood i masa tu... dulu2 tak de.... tapi... bintik2 merah tu... bwh kulit... bukan atas kulit mcm kena demam campak....
entah lah... my skin skrg ni... dah semakin pelik2...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 11:50 AM | Show all posts
enginelady replied at 5-2-2017 09:32 PM
Kita ingat nak try beli krim muka dr dr sophia.. sbb wayy murah dr klinik lain  
Tapi takut pulak ...

re pack tu dah tentu lah.... tgk botol2 dia pun... mcm tak meyakinkan jer... entah lah...
saya pun ada pakai krim dia... cuma exfoliate tu... dok ada lagi.. tak berani pakai.... sebab, kesannya..... perhhh pedih oooo....
kalau pakai skincare depa... bila2 masa kalau buat facial.. walaupun muka takde jerawat..... pedih laaa kulit muka... heran sungguh...
jangankan facial.. pernah skali tu... saya sakit kepala sbb sinus... apa lagi.. tenyeh lah minyak angin merata dahi dan kawasan pipi yg berhampiran hidung.... punya lah pedih..... rasa macam muka ni kena simbah asid... jenuh lap muka dgn towel...
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 05:04 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 8-3-2017 05:10 PM

merapu je medispa nie.... mohon jangan samakan dengan klinik pakar kulit/ derma specialist ya, totally different league,..klinik pakar kulit tu mmg skin specialist & ebrtauliah ... kat Prince court medical centre ada, gleneagles ada, klinik dr KO ada, up to your budget laa kan...

medispa is just another aesthetic spa/salun yg bagi facial treatment dengan kaedah mcm2 mesin yang so called believed to have an impact which actually dont.

i was never a believer in segala macam jenis spa salun nie... i mmg ada pergi je salun kadang2 tp bukan expectation utk cantik, tp more to memanjakan diri aje & relax2 dan kalo ada duit lebih... setahhun sekali, 2 kali setahun...
kawan i pun ada bukak medispa ni.. ada skincare sendiri & "klinik" medispa sendiri tp dia sendiri bukan doctor pun.. just another usahawan yg jump into beauty business

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:18 AM | Show all posts
Saya share exp saya pulak 2 minggu lepas. Pergi ke klinik hana kat Bangi Sentral, buat whitening laser + normal facial.
Total dalam 5++ (sekali buat)
Takde kesan sangat cuma lembut sikit je kulit.  Actually concern saya ialah pores tapi ikut je suggestion doctor nya.

Tengah fikir nak repeat ke tidak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 10:11 AM | Show all posts
nasib ada thread ni sebab mmg dok usha je pasal medispa ni...ig punya pasal dok promote. tapi nampak review mcm tak yakin pulak. plus kena selalu buat...bila stop kulit jadi biasa balik.
macam buang duit pun ada.
skrg buat facial je sebulan sekali or dua kali. untungla orang kulit cantik dari azali tu. pakai ape...or tak pakai pape pun xde masalah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2017 03:24 PM | Show all posts
saya tengah fikir nak try tak hannan tu tapi belum sign up apa2 lagi. kalau betul ok, takpelah jugak nak spend. saya geram jeni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050398s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list