Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12468
View
174
Reply

Medispa boleh percaya ke?

[Copy link]

Author: enginelady       Show all posts   Read mode

Post time 25-3-2017 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
klu nk v shape tu try shaping gel dri sendayu tinggi. murah je rm44+. bru try 2 minggu lbih. not bad. rsa muka ada v sikit.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 01:58 AM | Show all posts
actually i ni loyal customer to hannan medispa
i still remember back in end of 2015, nama medispa dorang ialah estetika medispa
lepas tu ada konflik apa ntah... terus tukar nama jadi hannan medispa
then tak lama lepas tu, baru muncul balik estetika medispa
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 02:01 AM | Show all posts
back to topic, so far i dah buat banyak gak la treatment kt hannan medispa tu

carbon peel - 13x session
silk peel - 4/5x session

both treatments are highly recommended!!
skin i dulu banyak sangat pimples and scar.. siap ada hyperpigmentation lagi
sekarang ni almost 95% flawless

disclaimer siap2, i bukan la semata2 harapkan treatment medispa ni
u pon kena rajin jaga kulit u... kena make sure minum atleast 3L everyday

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 02:08 AM | Show all posts
total i spent kt hannan medispa tu = 2K
berbaloi jugak la... dari i abeskan duit pada product yg tak sepatutnya
Alhamdulillah, berjaya juga dapatkan healthy skin

tips i jaga kulit :
- mild cleanser : Cetaphil / Freemen 4-in-1 Apple Cider Vinegar Foaming Clay Mask
- toner yg sesuai : Dr G Pore Clean Purifying Toner
- sunscreen : Eucerin White Therapy CC Cream
- mask : home made yogurt + turmeric + lemon + baking soda + rice powder
- serum : C20 vitamin C / The Ordinary Alpha Arbutin

i perasan, home made mask ni sangat2 membantu untuk memudarkan parut jerawat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-3-2017 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mizz_aurora replied at 27-3-2017 02:08 AM
total i spent kt hannan medispa tu = 2K
berbaloi jugak la... dari i abeskan duit pada product yg ta ...

Muka awk jenis oily ke ek?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2017 02:57 PM | Show all posts
Edited by nurul_akmar at 2-4-2017 02:59 PM

aku p klinik pesona.. semata2 nak kurangkan jeragat n oil tag.. sekali je dia laser. hilang terus kesemua nya... nak baik muka dalam masa 7 hari... mmg clean n clear muka.. rege rm350... bagi 10 *.  dia kata tu kesan dari dulu2.. x pakai moisturizer..

la ni aku penggemar rutin 10 step korea tu.. tp xde la buat smpi 10 step.. dlm 7-8 step je.. yg pasti mmg hari2 aku wat double cleanse.  syg muka dah bersih tp x jaga.. n setiap 3 minggu skali aku akan wat facial... hahaha.. tempat fav herbaline..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2017 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
enginelady replied at 30-3-2017 09:30 PM
Muka awk jenis oily ke ek?

yup... very oily
now getting better
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
nurul_akmar replied at 2-4-2017 02:57 PM
aku p klinik pesona.. semata2 nak kurangkan jeragat n oil tag.. sekali je dia laser. hilang terus ke ...


10step Korea tu apa you
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 02:38 PM | Show all posts
isteri_ayil replied at 8-3-2017 11:50 AM
re pack tu dah tentu lah.... tgk botol2 dia pun... mcm tak meyakinkan jer... entah lah...
saya pu ...

same experience as me.

pakai pedihhh.... terus jadi tak yakin especially lotion dia kaler pink tu.

lama2 pakai muka jadi irritated walaupn dia dh pesan kulit sensitif kena pakai sekali semggu je. so dah buang.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 05:53 PM | Show all posts
thanks mod for credits! hehe
nanti i share lagi tips jaga muka

i baru beli sheet mask... plan nak buat own sheet mask
nanti i share review pasal home made sheet mask
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
hidet replied at 4-4-2017 01:50 PM
10step Korea tu apa you

Yg pakai oil,  scrub, cleanser,  toner, essence, serum, mask, n bla bla..

Lebih kurang la..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
thank u mod beri points! dh lah mmg tngah kmpl tacang. love u!

Comments

most welcome Sayaaa....=)  Post time 5-4-2017 05:51 PM
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:17 AM | Show all posts
Acik terjebak dgn oxycryo 10 sesi kat hannan..baru buat dua kali..tapi macam tak nampak apa laie.

Tawakal.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:17 AM | Show all posts
nurul_akmar replied at 2-4-2017 02:57 PM
aku p klinik pesona.. semata2 nak kurangkan jeragat n oil tag.. sekali je dia laser. hilang terus ke ...

Sakit tak?
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Siti_Mustaqim replied at 5-4-2017 11:17 AM
Sakit tak?

X.. tp seminggu muka bintik2.. mcm org alergik tu.. penuh 1 muka pulak tu.. nmpk sgt aku byk jeragat n oil seed. Tmpt2 yg aku tgk mcm luaran nmpk mcm bersih pon, rupa2nya ada.. byk sgt dia laser. Aku tgk cermin pon aku terkejut. Then pk mcm ne nak p ofis.. huhuhuhu..

P ofis dgn selambe je... tp dia pedih la lps tu.. . Dr kata jgn guna toner seminggu.. nak basuh muka pon slow.. sbb nk biar kulit luka tertanggal sendiri.. kalau kopek takut berparut pulak.

Tp very impress lps 7 hari.. muka bersih giler.. sendiri kagum tgk diri sendiri.. tp aku ni rakyat marhaen je kn, so kagum kt diri sendiri je la.. org lain tgk biasa je.. haha..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 05:54 PM | Show all posts
mizz_aurora replied at 4-4-2017 05:53 PM
thanks mod for credits! hehe
nanti i share lagi tips jaga muka

hehe..most welcome aurora...


yg sheet mask you beli tu, sheet mask plain ke? yg hari tu viral orang ingatkan panadol sbb rupanya seakan-akan..>.<   
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 05:56 PM | Show all posts
Siti_Mustaqim replied at 5-4-2017 11:17 AM
Acik terjebak dgn oxycryo 10 sesi kat hannan..baru buat dua kali..tapi macam tak nampak apa laie.

...

kita yg baca pula nervous...takpe...baru dua kali..hopefully sesi yg seterus2nya ada perubahan..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 05:58 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Thanks admin bagi credit hehe. Terlupa pasal thread ni. Memang takkan pegi dah hannan shah alam sebab masa buat facial, peeling dia kuat sangat sampai pedih hidung and jadi scar.
Facial dia pun tak bersih sebab takde extraction pakai sedut sedut tu je tak nampak blackhead bersih pun. Kena 300++ memang takkan pegi lagi.

So baru baru ni pegi MyClinic kat damansara uptown tu. itu dikira medispa or clinic eh? Buat facial and yellow laser. Not bad tapi tak nampak kesan sangat. Katanya yellow laser tu for acne tapi iols punya kulit bukannya teruk sangat acne. Sebenarnya nak focus on pores and scars je. Harga 900 lebih termasuk product dia and antibiotic. Facial dia not bad laa tapi nak laser tu tunggu agak lama. Tengah fikir lagi nak pegi balik ke tak.

Kongsi sikit siapa siapa yang pernah buat laser for scar and pores. Kat mana bagus?
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 09:46 AM | Show all posts
Siti_Mustaqim replied at 5-4-2017 11:17 AM
Acik terjebak dgn oxycryo 10 sesi kat hannan..baru buat dua kali..tapi macam tak nampak apa laie.

...

fokus u untuk apa?
macam i fokus utk acne.. so i subscribe package carbon peel n silk peel
sangat2 recommended! off course campur dengar normal skincare routine juga
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 09:48 AM | Show all posts
robinmosby replied at 5-4-2017 11:30 PM
Thanks admin bagi credit hehe. Terlupa pasal thread ni. Memang takkan pegi dah hannan shah alam seba ...

kenapa u tak buat silk peel n carbon peel je kt hannan tu
sbb both treatments mmg specifically for acne n scars
i buat dua2 tu memang sangat2 okay! acne dah 99% clear
scars n pores still visible... tp improved dramatically
sampai ramai sangat org tegur i guna skincare apa
sebab skin condition berbeza sangat dulu n sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
mizz_aurora replied at 6-4-2017 09:48 AM
kenapa u tak buat silk peel n carbon peel je kt hannan tu
sbb both treatments mmg specifically fo ...

I jumpa dengan doctor dia and dia yang recommend treatment tu. i tak ingat nama tapi dia ada oxygen bagai muka jadi sejuk. Kalau dia recommend carbon peel i buat jelah carbon peel hehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 10:39 AM | Show all posts
mizz_aurora replied at 6-4-2017 09:46 AM
fokus u untuk apa?
macam i fokus utk acne.. so i subscribe package carbon peel n silk peel
sanga ...

Dr cakap acik masalah jeragat..lepas oxycryo tu ..tak nampak blink blink pun...
Dia suggest oxycryo je..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 02:40 PM | Show all posts
saya baru nak try hannan medi spa insya Allah, caw putrajaya. tatau lah end result nya. kalau OK, saya update sini.
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 11:48 AM | Show all posts
thanks mod for credits..setakat ni dh 2 kali pegi kat mbh medispa..yg 2nd amik pakej 4 treatment rm200..baru try 1 treatment..ada lg 3 balance..aritu buat mudnetic detox..so far ok...biasa2 je..rs ringan muka
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050126s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list