Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
16722
View
228
Reply

Medispa boleh percaya ke?

[Copy link]

Author: enginelady    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-4-2017 02:58 PM | Show all posts
iols amik pakej 10 treatment (RM 1000 utk 10x treatment) kt estetika medispa..td iols g utk treatment ke 2..so bila dorg cek kulit nmpk my pores agak large...so diorg suggest bt carbon treatment...1st time iols bt td..rupanya agak sakit skit ek ms dia mcm bakar carbon tu kt muka..terkejut iols sbb sebelum ni xpernah bt carbon ni..iols pernah bt rawatan oxyceutical, mesobright dgn derma expert je..
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 08:59 AM | Show all posts
Edited by wherearthou at 16-4-2017 04:54 AM
nurul_akmar replied at 2-4-2017 02:57 PM
aku p klinik pesona.. semata2 nak kurangkan jeragat n oil tag.. sekali je dia laser. hilang terus ke ...

if la dr jamal tu ada kat sini ni, mmg i dah pegi pesona. mmg percaya dgn treatment kat pesona and dr jamal is very good.. sbb my friend yg kat kl pun pegi sana and the result is awesome katanya. shes a regular kat pesona kulit dia mmg so cantek.. kat sini ni baru la nak ada medispa2 n clinic2 mcm ni.. dulu tak de hokay.. pernah pm tanya pesona ni the price very affordable.
i nak try hannan pulak after this..

Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 09:02 AM | Show all posts
mizz_aurora replied at 6-4-2017 09:48 AM
kenapa u tak buat silk peel n carbon peel je kt hannan tu
sbb both treatments mmg specifically fo ...

menariknyaa.. rm1k for 10 treatment sgt murah tuu
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 11:41 AM | Show all posts
wherearthou replied at 14-4-2017 08:59 AM
if la dr jamal tu ada kat penang ni, mmg i dah pegi pesona. mmg percaya dgn treatment kat pesona a ...

u buat kt estetika mana?smlm i pun bt treatment kt estetika
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 04:59 AM | Show all posts
wanta replied at 14-4-2017 11:41 AM
u buat kt estetika mana?smlm i pun bt treatment kt estetika

i pegi kat  png.. ok jugak tgh pk nak repeat terus kat estetika ke or nak try hannan.. rasanya nak try hannan pulak nak buat comparison..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 11:52 AM | Show all posts
wherearthou replied at 16-4-2017 04:59 AM
i pegi kat  png.. ok jugak tgh pk nak repeat terus kat estetika ke or nak try hannan.. rasanya nak ...

Ooo..I buat kt bangi..heheheh..I nak abiskan pakej dl..Ada 8x lagi treatment..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 12:18 PM | Show all posts
nurul_akmar replied at 2-4-2017 02:57 PM
aku p klinik pesona.. semata2 nak kurangkan jeragat n oil tag.. sekali je dia laser. hilang terus ke ...

treatment ni betul ke rm350 je..ok la...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
nana replied at 18-5-2017 12:18 PM
treatment ni betul ke rm350 je..ok la...

Depend dgn kulit muka..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 04:41 PM | Show all posts
i ada pegi estetika medispa.. derang suggest utk amik treatment mesobright specifically utk pigmentation.
baru buat 3x treatment.. lps treatment kulit muka mmg soft la tapi tak membantu kurangkan pigmentation.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
hazelinsnow replied at 19-5-2017 04:41 PM
i ada pegi estetika medispa.. derang suggest utk amik treatment mesobright specifically utk pigmenta ...

Dorang suggest utk buat treatment berapa kali u?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 09:49 AM | Show all posts
enginelady replied at 19-5-2017 08:18 PM
Dorang suggest utk buat treatment berapa kali u?

Masa tu ade pakej 5x treatment. ada lagi baki 2x ntah bila la nak pegi haha

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2017 04:01 PM | Show all posts
hazelinsnow replied at 19-5-2017 04:41 PM
i ada pegi estetika medispa.. derang suggest utk amik treatment mesobright specifically utk pigmenta ...

i buat dgn klinik hana pigmentation laser ni... 1st treatment mmg nampak lg teruk sbb i pun tak jaga... masa tu asben ada so after a week buat treatment kitorang g bercuti dgn pool n water theme park berhari2... so masa 2nd treatment tu mmg nampak worse la bila buat skin analysis kan... doc pun x berani nk wat laser sbb my skin sunburnt teruk... so juz fokus pada whitening laser la... n 3rd time ni baru week buat pigmentation laser... ni scab da gugur n nampak sangat2 kurang pigmentation i... Alhamdulillah... Nnt a week b4 raya i da sesiap wat appointment white doll treatment utk cerahkan sket kulit... i jenis sunburn lama nak ilang... huhuhu... terasa gak macam nak try medispa lain...

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2017 04:34 PM | Show all posts
masz83 replied at 24-5-2017 04:01 PM
i buat dgn klinik hana pigmentation laser ni... 1st treatment mmg nampak lg teruk sbb i pun tak ja ...

Review yg memberansangkan ni hehe
Yang masa 1st treatment tu teruk sbb tak jaga ape?

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2017 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
hazelinsnow replied at 24-5-2017 04:34 PM
Review yg memberansangkan ni hehe
Yang masa 1st treatment tu teruk sbb tak jaga ape?

Sbb x jaga rasanya uolls... Supposedly kn pas treatment mmg kena pakai sunblock sume ... I pakai tp i x reapply sbb dok kt pool n water themepark kan berejam2 lamanya... Huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2017 07:15 PM | Show all posts
If dull skin & open pores which treatment yg patut amik dulu eh?
I penah g skin gym spa yg kt pj tu (dapat promo). Buat carbon laser, tak sesuai ngan kulit. Rasa pijar sampai ke petang. Lepas tu kulit jd kering.

Ni lately ni nampak banyak post dr mbh medispa kat ig. Bole tahan gak kos treatment kt sana. Kena pk banyak kali
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2017 01:55 PM | Show all posts
masz83 replied at 24-5-2017 06:31 PM
Sbb x jaga rasanya uolls... Supposedly kn pas treatment mmg kena pakai sunblock sume ... I pakai t ...

Haah ye mmg kene apply sunscreen dgn salu pakai payung..

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2017 03:33 PM | Show all posts
korang, please share...
sbb i pun nak sign up pakej kat hannan ni, dalam dilemma.
dah book tapi belum pegi.
perlu ke i teruskan? haha
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2017 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
I buat dermapen and chec peel. I love it and beli sunblock die. Best!!
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 10:46 PM | Show all posts
bellawonka replied at 25-5-2017 03:33 PM
korang, please share...
sbb i pun nak sign up pakej kat hannan ni, dalam dilemma.
dah book tapi be ...

Why not try dulu buat satu facial dgn diaorg, pas dah buat tu baru u decide nk amik pakej ker tak. Like myself, teruja baca mcm2 review psl hannan medispa ni, masa first time gi, terus mcm nak sign pakej, sbb beauty consultant dia veryyyy good  ( Lupa nama doktor tu) tapi masa buat first treatment tu  ( belum sign pakej lagi),yg buat facial tu another staff kat situ, tgh2 buat , my mind dah start compare service dia dgn a few beauty clinic yg i dah pernah buat eg: aster spring, herbaline etc.. hmmm not my liking lar.. lepas abis facial tuh, terus i ckp kat diaorg tak jadi nk amik pakej., nk balik pikir dulu, sbnr nya mmg tak nak amik pun..tht's why u kena try dulu, baru decide
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2017 10:02 AM | Show all posts
Edited by Potpouri at 31-5-2017 10:03 AM

Nak share jugak experience..

Aku penah buat laser utk freckles kat Klinik Ayu Ampang 5 taun lepas.. amik pakej 3x rm1500 tak salah aku. Depa kata tak sakit..tapi bagi aku sakit gilee.. threshold lain2..muka aku sgt sensitif sbb dulu2 penah guna product yg hakis kulit agaknya.. hu uhu...

Lepas aku buat laser tu.. after two weeks muka aku ok..memang nampak kurang sangat freckles kt pipi aku... tapi sebab aku memang tak tahan sangat sakit laser aku dah serik nak buat..

Aku try mintak tukar treatment lain sbb aku kan dh bayar pakej tu... nasib baik klinik tu consider jugaklahhh.. tukar treatment IPL + Chemical Peel + Meso. Meso ni dia amik darah pastu tukarkan jd plasma dan sapu kat muka pakai dermaroller.. IPL tu mcm laser gak tp kurg sikitla sakitnya..downtime pun kurg..and pada aku IPL ni bagus jg... dapat lagi 6 sesi... tp sampai skrg tak habis2 guna...hahaha yg bestnya kat situ pakej dia takda tarikh luput.

Aku dah bertahun tak pi walaupun pakej tak abis lagi sbb jauh sgt nak pi ampang..parking pun susah... kira burn jela..malas.. walaupun staff depa still msg suh datang. treatment bagus tp jauh plk...

Aku pastu dh stop treatment, try skincare je nk hilangkan freckles ni.. huhu. Tapi freckles ni susah nak hilang. Waktu aku pi pakar kulit Annur, kata Dr pakar tu freckles ni jauhhh ke dalam kulit. kena pakai mesin laser khas. ubat pun she tak bagi sebab katanya takkan berkesan...Sedih..

Now aku try nak buat laser freckles kt Klinik Hana kat Bangi pulak.. sakit hati dah tengok. bila pakai skincare kulit nampak cerah tp bila cerah makin obvious pulak nampak freckles ni...walaupun tak banyak tp tak puas hati gakkk...

Hopefully aku dpt tahan la sakit tu..    lepas ni kena jaga betul2 pakai sunblock nak keluar...

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2017 01:51 PM | Show all posts
pokokbunga replied at 29-5-2017 10:46 PM
Why not try dulu buat satu facial dgn diaorg, pas dah buat tu baru u decide nk amik pakej ker tak. ...

Herbaline best tak? Dari dulu teringin nak pegi tapi tak pegi2

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2017 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Spa2 Ni semua membongak membuhung sajork... bdw dulu medispa satu kaum hanan... krisis 1 of them bkk medi spa... I penh ambik pakej... 6 ke 7 sesi.. lezer treatment ape jadah tah nama... tkda ksan ok... parut cinonet pun tk hlang... bayar ratus2.. buat skit ati aku jer...parut cinonet pun tk hlng...tk kan nk buat smpi 1000 sesi br plowless tp staf medispa ganu lelawa kulit... korek2 rahsia... dorg pakai cosmotherm je... I pun amal kan... mujrab k... plhan2 hlng... murah pun murah...hati tk sakit...kalu nk g... btl2 g DR.KO...  yg lain spa mak nenek spa hbis duit je...and again medispa tukar nama lg dah... tk tau le sebab ape...
IMG-20170604-WA0000.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2017 08:48 AM | Show all posts
obses_budak replied at 8-6-2017 08:28 PM
Spa2 Ni semua membongak membuhung sajork... bdw dulu medispa satu kaum hanan... krisis 1 of them bkk ...

yg dermalene ni rasanya bawah Dr alina tu...dia xjoin dh medispa and bukak bawah rangkaian sndiri...tu yg i taula..tp i pun nk abiskan je pakej yg i dh terbeli ni..rs mcm xde perubahan..yg bg consultation pun mcm staff2 biasa je...i mula2 dl teruja nk bt sbb i tgk dia dikendalikan oleh Dr yg mmg specialist dlm bidang dermatologi ni..tp skrg mostly medispa dh xde Dr dah...tu yg i mls nk sambung tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2017 12:29 PM | Show all posts
obses_budak replied at 8-6-2017 08:28 PM
Spa2 Ni semua membongak membuhung sajork... bdw dulu medispa satu kaum hanan... krisis 1 of them bkk ...

cosmoderm ker mek?
uolss pakai yg mana satu, blh share x?
selamat bpuasa..


Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2017 06:41 PM | Show all posts
lonely_surina replied at 12-6-2017 12:29 PM
cosmoderm ker mek?
uolss pakai yg mana satu, blh share x?
selamat bpuasa..

set Vitamin E Cream 3,000 I.U.  sebab kulit jenis kering... pakai set dia.. so far ok ler serasi... slama ni bjerawt sbb kulit kering... hari2 tenyeh  mau 1 tahun juga la nk kira muka bebas tanpa parut.. kene istikamah jangan layan sok seh hati n mulut2 puaka kata tkda kesan... sbb kesan dia slow sikit.. ni try LUMINOUS PEARL Brighter Skin Set pulak tngk can go ke tidak.. tp memg guna produk tempatan dulu.. muka teruk juga la.. skng ok ler jugk muka .. cuma kaler kulit Tan je la.. darah mamak..heeeheheh

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.256264s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list