Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12467
View
174
Reply

Medispa boleh percaya ke?

[Copy link]

Author: enginelady       Show all posts   Read mode

Post time 12-6-2017 06:58 PM | Show all posts
obses_budak replied at 12-6-2017 06:41 PM
set Vitamin E Cream 3,000 I.U.  sebab kulit jenis kering... pakai set dia.. so far ok ler serasi.. ...

Ouh tq mek sbb share..Nati iolss p tgk kat watsons..

Slmt bpuasa..

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2017 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
saya dah pegi 3 tempat. Idealyst, hannan, pesona clinic. So boleh bagi review pasal 3 ni. Tp ni berdasarkan pengalaman saya la.

Jumlah duit yg dah terbang.
ID : rm10k
Hannan: rm1k
Pesona: rm4k

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2017 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Appointment dgn doc. Id- tepati masa. Hannan-tepati masa. Pesona-x tepati masa(appointment kol 12. Kol 12.40pm br dpt jumpa doc)
Bilik treatment: id- besar n selesa. Hannan- bilik kecik n tilam pun kecik. Kurang selesa. Rasa terperap. Pesona- sama mcm id,selesa.

Angles/beautician: id & hannan-lembut n x kasar. Selesa bila dorg buat facial. Pesona: kasar n staf tu nak cepat. X rasa mcm kena pamper pun. Pegi sana nak manjakan diri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2017 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Doc idealyst & hannan: cara explain, jenis x sabar. X friendly. Pesona: doc jamil the best! Sabar dgr soalan n bg jawapan pun penuh.
Suasana: pesona mmg sesak dgn customer.
Id& hnn: x ramai customer.
Parking: id-boleh parking bawah building. Banyak tempat. Hannan: saya g yg kat the curve. So banyak parking. Pesona: parking kurang sbb lokasi dia kat area restoran. So kalau g, boleh parking kat tanah lapang sebelah bangunan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2017 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Treatment & Results: masalah skin, acne & scar tompok2 hitam lepas ada jerawat. Treatment ni based kepada doc punya suggestion.
Id:hydrafacial, oxycyro & magic peel: after 7months: acne & scar masih ada. Bila compare skin masih sama je mcm dulu.
Hannan: silkpeel. X de best result.
Pesona: acne eraser duo & laser. Good result. Tp kena makan antibiotic. Tetracycline.

Now saya continue dgn pesona clinic. Wpun staf dia agak kasar, tp results still the best.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2017 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
lonely_surina replied at 12-6-2017 06:58 PM
Ouh tq mek sbb share..Nati iolss p tgk kat watsons..

Slmt bpuasa..

Dia ad beza tau...
1,000 I.u ...3,000 i.u..dan set jerawat dia...hehehhehe tanya org tu mana sesuai dengan kulit... ad kulit berminyak punca nya sbb kulit kering... ad yg berminyak sbb kulit dia.memg berminyak... good luck... =p
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 09:24 AM | Show all posts
obses_budak replied at 12-6-2017 11:39 PM
Dia ad beza tau...
1,000 I.u ...3,000 i.u..dan set jerawat dia...hehehhehe tanya org tu mana sesu ...

da tgk website banyak jugak range dia..
tq mek..

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 02:59 PM | Show all posts
fw280289 replied at 18-12-2016 09:15 PM
xtau plak sal medispa tapi penah wat treatment laser guna almalase laser kt lush aesthetic.. lepas w ...

Pegi idealyst clinic dulu makin teruk jerawat. Beli pakej 5, ada balance lagi 3 tak pakai. Igt nak tukar, diorg tak bagi. Sudahnya biar je. Menyesal pun ada. Rasanya medispa ni diorg ckp bukan pakar kulit, dr biasa.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 03:05 PM | Show all posts
lonely_classic replied at 25-12-2016 09:27 PM
Pernah buat Magicpeel, xygen-infused therapy, LED glow mask kat Idealyst. Bayar Package dapat proodu ...

Ingat i sorang je kene. Rupanya ada org kena juga. I pun ada balance lagi 3. Beli pakej yang 5. Muka naik banyak gila jerawat yang nanah lepas buat. sebelum tu takdelah teruk pun. jerawat halus je. Datang minta diorang tukar treatment. Diorang ckp kena buat sampai habis tak boleh tukar. Buat lah juga skali time tu. Muka terus rosak. Last2 biar je pakej tu. Hampeh
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2017 11:04 AM | Show all posts
petpom replied at 12-6-2017 10:17 PM
Treatment & Results: masalah skin, acne & scar tompok2 hitam lepas ada jerawat. Treatment ni based k ...

Terbaik la review u siap parking space pn u citer
Tapi sayangnya yg idealyst tu dah spent byk kot tapi nan hado resultnya

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2017 08:27 PM | Show all posts
petpom replied at 12-6-2017 10:04 PM
Doc idealyst & hannan: cara explain, jenis x sabar. X friendly. Pesona: doc jamil the best! Sabar dg ...

thanks for sharing uols. good review. nk cari worth for money

Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2017 11:03 PM | Show all posts
kalau tgk kat medispa idealyst & pesona, dorang ada package yg 24k gold tu.

benda tu, boleh beli sendiri from manufacture di korea. lagi jimat. separuh dari harga yang medispa tawarkan. saya beli rm4k, dapat 16 botol treatment, 8 mask n ada dapat banyak free gift..


Ni lari sikit dari tajuk. Nnti habis treatment kat pesona clinic, cadang nak ke ranjit skin specialist yang kat SS15 @ dr ting kat jalan imbi. nnti saya boleh bagi review kalau tak lari dari tajuk benang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2017 12:07 PM | Show all posts
Edited by morango at 20-6-2017 12:16 PM

Hannan tgh buat promo V-Shape.
Teruja gak... sapa pernah cuba


image.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2017 08:46 AM | Show all posts
alyadaniel replied at 14-6-2017 03:05 PM
Ingat i sorang je kene. Rupanya ada org kena juga. I pun ada balance lagi 3. Beli pakej yang 5. Mu ...

You pergi Idealyst yang dekat mana? I kat Shah Alam. Dah tahu condition lagi teruk sepatutnya diaorang kena suggest different treatment bukan continue. I memang tak puas hati siap bagi comments kat IG Idealyst and Anzalna ( she's the ambassador ), tapi macam biasalahkan kena blocked terus. Hopefully jangan ada lagi yan tertipu. Kalau nak buat treatment make sure buat dekat certified dermatology eg: Dermlaze kat Uptown Damansara.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 12:14 PM | Show all posts
petpom replied at 17-6-2017 11:03 PM
kalau tgk kat medispa idealyst & pesona, dorang ada package yg 24k gold tu.

benda tu, boleh beli ...

I reccomend u pegi dr.d clinic dekat ativo plaza damansara. Sebab dr ni lah kulit i okay. Tak naik jerawat langsung dah. I dah try ranjit, idealyst, dr ko semua tak sesuai ngan i. Marketing je lebih. Ni bukan iklan berbayar ya. huhu

kak Nac

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 12:16 PM | Show all posts
lonely_classic replied at 21-6-2017 08:46 AM
You pergi Idealyst yang dekat mana? I kat Shah Alam. Dah tahu condition lagi teruk sepatutnya diao ...

Ala babe, u tengok muka Anzalna sekarang. Mana licin dah. Padahal dulu nak kahwin flawless je. Lepas pegi idealyst hancur. Sama macam Scha Alyahya. I tengok dia pegi tu, dalam hati I, cakap tengoklah jadi macam mana. Habis skrang jerawat kat bawah dagu tak hilang. I pegi Damansara. Yang consult i pun bukan dr Aidil. Dia punya beautician kat bawah je. Geram pulak igt balik duit i yang burn

kak Nac
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2017 01:48 PM | Show all posts
pernah g Hannan 2 kali.
both time promo..

skali RM99 for carbon peel
rasa mcm tak nampak beza pon... maybe sbb skali je pegi..

skali lg RM500 for 5 kali facial.. but actuall, (2 redcarpet facial + 3 normal facial)
but each session akan buat 1 redcarpet facial + 1 normal facial..
so akan dapat 3 sessi je la sebenarnyer
this one mmg dia akan scan dulu muka and suggest..
I baru buat skali oxy facial tu and rasa perubahan.. tp tahan for 2 weeks je la..
maksudnye kene buat slalu la tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 11:13 PM | Show all posts
pernah pegi hannan.. i rasa beautician diorg sgt la amateur.. and diorg x buat extraction so i rasa mcm x puas pulak buat facial.. berbeza lah kalau pegi facial kat dr ko.. sgt pro.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:02 PM | Show all posts
petpom replied at 17-6-2017 11:03 PM
kalau tgk kat medispa idealyst & pesona, dorang ada package yg 24k gold tu.

benda tu, boleh beli ...
nanti pergi klinik dr ranjit @ dr ting,share review please...  
you nak pergi sana buat rawatan apa ya? selalu dua klinik ni femes dgn acne treatment tak salah kita...
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2017 10:50 AM | Show all posts
chisyana replied at 5-7-2017 01:48 PM
pernah g Hannan 2 kali.
both time promo..

hannan ada promo skang 2.5k unlimited for 3 months...
berbaloi tak?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2017 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
petpom replied at 17-6-2017 11:03 PM
kalau tgk kat medispa idealyst & pesona, dorang ada package yg 24k gold tu.

benda tu, boleh beli ...

Dah pergi ke jumpa dr ranjit/ dr ting? Kalau dah, share review sikit ya..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2017 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Few years back i pernah buat rawatan laser utk jerawat, masa tu tetiba je muka naik jerawat sbb i salah pakai produk kot so end pegi klinik aethetics.. buat rawatan laser + makan antibiotics.. masa tu package dlm 2k .. lepas dh clear jerawat, i buat silkpeel..bagus utk tanggalkn kulit mati + bekas2 jerawat sbb i punya parut bkn jenis yg berlubang tu just bekas2 hitam je so doc suggest buat silkpeel je.. masa ni muka mmg clear.. time bila tgk result dh best, masa ni i dh start ketagih buat rawatan kulit i penah buat iontoporesis utk bg muka glowing, i pernah buat vit c injection, laser buang bulu kt muka, i penah buat yellow light nk treat jeragat & kasi muka firm.. hehe i skrg ni tgh berkira2 nk try ke tak dermapen/vampire facial tu.. sbb tgk org share result mcm best je..kimKpun buat vampire facial kan i rasa kalu total up duit yg i spend utk maintenance muka i mau dh bole byr downpayment kete kot
Cuma bab suntik2 filler atau botox i x pernah & hope takkan tempt utk buat.. entahle i takut in the future tetiba muka i jadi mcm pian cecupak ke, joan rivers ke

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2017 12:13 AM | Show all posts
Review skin specialist dr ranjit.

Skin problem: acne/jerawat jenis kecik2/jerawat pasir

1st appointment: dr ranjit belek muka guna kanta pembesar je sbb acne tak teruk bukan yg merah2 besar, so dia bagi mkn antibiotic utk 1 bulan dan saya beli pencuci muka dr klinik tu harga rm50 shj
Minggu pertama mkn 2 biji pagi n mlm. Minggu kedua n seterusnya 1biji pagi n mlm. Antibiotic kena mkn selepas mkn. Lpastu dpt cream sapu muka/acne cream. Acne cream tu tak de warna/lutsinar. Kena sapu mlm shj & seluruh muka. Tak boleh sapu hanya pada jerawat. Doc ckp kena sapu seluruh muka. Lpas cuci muka waktu mlm, terus sapu cream. Tak leh tambah pakai toner/apa2 cream. Hanya acne cream yg dia bagi shj. Price :rm220 termasuk pencuci muka.

Result: lpas 1 minggu semua jerawat yg ada dah hilang/kecut.

2nd appointment: dr ranjit belek muka guna kanta pembesar. Continue mkn antibiotic. 1 biji pagi n mlm. Dapat acne cream warna putih pulak.

Result:jerawat dah tinggal 5%. Ada jugak la yg baru tumbuh. Tp kecil n dalam 3 - 4 waktu period. Price:rm170. Sabun cuci muka masih ada. So x beli. Muka dah licin mmg nampak perubahan.

Dr ranjit tu ckp, antibiotic kena mkn at least 6 months. Nama antibiotic:saya dah lupa. Tp kat plastic tu dia tulis (TELSE). Antibiotic tu yg jenis loose.

Sebelum ni ada mkn antibiotic dari klinik pesona ( tetracycline). Makan 1biji pagi n mlm. Antibiotic tu buatkan bibir jadi terlalu kering n terkopek2.. sampai kat liner bibir pun terkopek2. Sapu lip gloss/lip balm/vaseline semua tak jadi. Tetap kering.

Tp antibiotic TELSE, bibir tak kering.  Maksudnya sesuaila antibiotic TELSE tu dgn saya.

Sekarang ni tinggal tompok/kesan hitam/ bekas jerawat kat muka. Tp dr ranjit cakap, kena continue samapi jerawat betol2 habis. Sbb dia ckp walaupun kat luar dah hilang, tp lapisan dlm kulit masih ada.

Tips nak pegi jumpa dr ranjit.
1) appointment at least 2 minggu sebelum nak pegi. Saya dok jauh. So boleh jumpa dia hari sabtu shj. Buat appointment kol 3 petang. Tp dlm 2.15pm make sure dah sampai klinik n terus bagi ic kat kaunter. Sbb boleh kurangkan masa tunggu nak jumpa doc. Kalau tak, dtg kol 2.50pm belum tentu kol 3 dpt jumpa. Saya dtg kol 2.15pm, kol 2.25pm dah dpt jumpa dr ranjit.

2) sbb ada yg bgth dr ranjit tu tak friendly. Ko jgn g sorg. Ko bawak la husband/ peneman temankan sekali bila jumpa dia. Lpastu buat la muka serius dgn doc tu. sbb kebanyakan yg dtg pun masalah sama, maybe la dia dah malas nak jawab soalan. Mungkin membantu bila ko dtg bawa teman n buat muka serius, so dia layan la semua soalan. Mcm saya pegi, sampai tak larat nak berbual dgn dr ranjit. Siap dia bercerita pulak pasal family dia. Minta peneman ko pun sama2 tanya soalan mcm teman ko tu pun ambil berat pasal masalah kulit ko.

3) parking mmg susah. Sbb tu kena bawa peneman. Sampai je depan klinik, ko turun dulu n g kat kaunter. Kalau 1st time dtg, ko register dulu. Kalau 2nd appointment, terus ko g kaunter n bagi ic. Pekerja dia akan ambil ic sbb nak cari kad pesakit. Just make sure pekerja tu ambil ic n ko n peneman boleh g cari parking. Kat hujung shop lot ada public bank. Depan tu ada jugak la parking kosong. Jimat masa sbb ko dah g bagi ic. Sementara pekerja cari kad, ko boleh cari parking.

4) pekerja tak mesra. Pekerja dia kalau ko tgk kerja tak berhenti. Org mmg ramai n tak putus2..so ko jgn la nak dia layan mesra. Abaikan je la dorg. Yg penting ko nak g jumpa doc. Dorg cuma pekerja. Kena berdiri kat kaunter tu n kena jawab tepon.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2017 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
5) bila sampai kat kaunter mmg ramai org. Jgn buat blur2 atau termanggu2. Ko terus ckp kat staff dia, saya dah buat appointment kol 3 n terus bagi ic. Kena la jadi kiasu sikit bila d kaunter. Kalau tak, lambat la dia layan ko. Tak salah pun kalau ko terus ckp mcm tu. pekerja dia x kan marah.

6) kerusi x cukup sbb ramai customer.  Biasa kalau x de kerusi kena diri sekejap. Mesti ada la yg blah @masuk bilik doc.

7) aircond x sejuk. Kalau dok dekat dgn pintu mmg x sejuk. Ko g la masok ke dalam sikit walaupun x de tempat nak duduk. Kat dlm sikit, dapat la rasa aircond sikit.

8) bilik ada 3. Dr ranjit akan bertukar2 bilik. Staff akan panggil ko masuk bilik sementara tunggu doc consult patient bilik lain. Nnti bila dia dah siap jumpa patient bilik lain, dia akan pegi bilik yg kamu tgh tunggu. Cara mcm ni dpt reducekan masa menunggu doc tu. doc x perlu tunggu patient berlenggang kangkung masok bilik.

9) nak clearkan jerawat kena la banyak sabar. Bukan 1-2 minggu dah boleh baik. Nnti lpas 6 months, kalau dr ranjit rasa skin dah ok, dia akan suggest pulak utk hilangkan tompok/bekas jerawat. Yg tu nnti saya akan buat review after dah complete 6 months mkn antibiotic.

10) saya masih lagi buat treatment di pesona. Acne eraser duo. Pegi sana nnti staff akan tolong picitkan jerawat n sapu ubat. Dlm sebulan sekali. So muka akan cepat licin sbb kita treat kulit tu dgn antibiotic dan dlm masa yg sama kita bersihkan apa2 yg ada d muka.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2017 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
11) ada patient yg akan diberikan antibiotic kalau kurang teruk jerawatnya. Dan ada pula yg akan diberikan accutane/roccutane kalau teruk sgt2.. so kalau yg nak ada baby, ladies..tak leh la mkn accutane/roccutane. Nnti terjejas pembentukan baby. Ada yg ckp accutane/roccutane tak bagus. Ada side effect. Yg tu baca sendiri la ye. Mkn roccutane/accutane mmg terus jerawat kecut. Kalau mkn atas nasihat pakar, tak perlu la takut. Sbb bukan mkn utk selama2nya. Bila dah baik, takperlu mkn.

* lain org lain pendapat. Sorry kalau ada yg x setuju dgn apa yg saya tulis. Tu cuma dari pandangan saya.

Terima la keadaan diri sebenarnya. Jgn give up utk kurangkan masalah jerawat. And yang penting, jgn guna product bukan2.. kalau dpt antibiotic, ingat la mkn. Usia yg dah 25++ mmg kena mkn antibitic br dpt kurangkan masalah jerawat. Sapu2 cream shj kurang berkesan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051432s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list