Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
16665
View
224
Reply

Medispa boleh percaya ke?

[Copy link]

Author: enginelady    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-8-2017 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
11) ada patient yg akan diberikan antibiotic kalau kurang teruk jerawatnya. Dan ada pula yg akan diberikan accutane/roccutane kalau teruk sgt2.. so kalau yg nak ada baby, ladies..tak leh la mkn accutane/roccutane. Nnti terjejas pembentukan baby. Ada yg ckp accutane/roccutane tak bagus. Ada side effect. Yg tu baca sendiri la ye. Mkn roccutane/accutane mmg terus jerawat kecut. Kalau mkn atas nasihat pakar, tak perlu la takut. Sbb bukan mkn utk selama2nya. Bila dah baik, takperlu mkn.

* lain org lain pendapat. Sorry kalau ada yg x setuju dgn apa yg saya tulis. Tu cuma dari pandangan saya.

Terima la keadaan diri sebenarnya. Jgn give up utk kurangkan masalah jerawat. And yang penting, jgn guna product bukan2.. kalau dpt antibiotic, ingat la mkn. Usia yg dah 25++ mmg kena mkn antibitic br dpt kurangkan masalah jerawat. Sapu2 cream shj kurang berkesan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Bg i la kan semua treatment ni ok kt mana2 klinik or medispa ni ok tapi ikut skin condition..lain org lain condition dia....ni nk share exp i

1st skali masa 3-4yrs ago muka i helok je xde jerawat lgsg.tp sbb i ske pg pulau dlu so muka i sunburn. i cari la treatment utk putihkan muka blk.masa tu plak mmg tgh femes vit c drip lah n mcm2 drip utk putih gebukan kulit..artis2 pun ramai buat kan.then i nmpak klinik pesona punya ig i decided to try.masa 1st session jumpe dr jamal he suggest i buat co2 laser je xyah drip2 sbb dia kata badan i putih muka je gelap.so i pun follow jelah.masa tu xsilap i pakej 3x lebih kurang rm1400+ Lps treatment muka mmg ada peeling tp mild peeling je cam pasir2 gitu.tp lps dh habis peel masyallah kulit muka mmg gebu mcm baby skin sgt.licin ploles lah..i buat smpai habis 3x mmg i ske sbb rasa cam kulit baby.tp still xrasa putih mcm yg nak then i pun xde sambung any treatment dah sbb i rasa x mampu

Then last year I rasa nk pg buat blk kt pesona but since dh byk medispa i saja lah survey2 tgk kt hannan ni mcm cheaper so i rasa nk cuba lah. Mula2 tu I pg kt shah alam sbb nk buat whithening peel..Tp lps buat skin analysis doc rekemen i buat flawless skin theraphy.dia ckp sama je mcm whithening peel tu cuma ni dia pakai mesin byk step2 n lg bgs utk my skin..i pun ikut jelah nasihat doc pun terus amik pakej 5x rm1k sbb lg murah...masa mula2 buat ok jelah tp 2nd treatment je muka i naik jerawat.doc kata xpe cont je smpai habis treatment then dia suggest i pakai produk dia. I xpakai full set pun. I beli A cream utk jerawat lps tu xingat nama cream apa tah utk parut jerawat.both pun i rasa xde effect sgt dgn my skin.then i try pencuci muka dgn toner dia..still xde improvement.masa tu dh masuk 4th treatment n muka i jerawat makin teruk. Smpai 5th treatment tiba2 doc yg lama tu dh xde tukar doc baru.i actually xske pun doc lama tu sbb dia cam kerek2 sket.i mengadu je jerawat i naik lps buat treatment tp dia cam mrh mcm i ni komplen treatment dia tu xbgs plak..ntah pape.then doc baru ni sgt2 baik dia pun terkejut tgk muka byk jerawat naik n xsepatutnya mcm tu klu buat fst ni. I rasa nak nanges je mase tu nsb baik doc baru ni baik sgt2 she calm me down n cek blk ape treatment yg sesuai.. So she change to silk peel.. Woihh ni best gile better sgt2 than fst sbb mesin dia sedut lg kuat muka rasa bersih sgt2. Tp too bad masa tu treatment i pun dh habis n im a bit disappointed sbb skin lg makin berjerawat.i ingat nk sambung silk peel yg best tu harga pakej pun sama je tp i rasa nk tunggu dlu n survey tmpt lain..tp serious silk peel tu mmg best.uols klu ada duit lebih cuba lah silk peel mmg xkan nyesal punya..oh  i pun ada jugak try carbon peel masa branch kt bangsar baru bukak dlu dia promo 89 ke 99 je per session tp i rasa xde effect sgt maybe xsesuai dgn kulit i.so i pun berhuhuhu jelah kt umah smbil belek2 ig survey treatment lain

Smpailah i terjumpa review klinik dr sophia kt ig..i tgk org buat chemical peel n byk yg berjerawat teruk cam i skin dorg jd better.masa tu plak ada promo 1st trial perfect peel rm150 je i pun pg la try. Masa sapu chemical tu sumpah pedih woi tp dorg ada bg kipas utk sejukkan muka. Lps tu mmg ada downtime xleh kena matahari sgt n muka menggelupas.i pg kje pakai mask nk tutup muka N then lps seminggu dh habis peel tu superb weh.mmg jerawat sume kecut,tinggal parut hitam then i kopek2 parut tu habis xde parut lgsg. Ini mmg power..i terkejut sbb muka pun jd putih.mcm xsangka power sgt ni..i pun apa lg next month tu terus sambung buat jr chemical peel which lg kuat dr tu sbb i rasa mmg sesuai dgn kulit i n i nk buang parut hitam2 degil tu..lps tu i beli skincare whithening cream dgn exfoliate cream tu je sbb nk try dlu.n i ada tnya doc sophia ok ke if i continue pakai hannan punya cleanser dia kata ok je campur..sbb i pkai cleanser hannnan tu mmg tahan lama so i cont je pakai.klu nk tau kt klinik ni je i jumpe doc  yg xpaksa kita beli skincare dia pun n sign up pakej mahal2.dia mmg akan advise ikut keperluan u.alhamdulilah smpai skg muka i mmg better sgt2 makin cerah n parut dh hilang. Jerawat tumbuh pun kejap je terus kecut blk. Kira klu ikutkan i baru buat 1x perfect peel n 2x jr peel muka i dah cantik. Then skincare dia i pakai whitening cream,exfoliate cream dgn serum.i rasa cukup sgt dh. Ni i tgh planning nk buat dermapen utk putihkan kulit n heal blk parut lekuk2 kt muka ni. To be honest i mmg puas hati gile buat kt klinik dr sophia. Ni je yg serasi dgn kulit i buat masa ni. Skincare dia pun sgt bgs even masa mula2 beli dlu i pun terpikir jugak eh cream dia ni lekit2 mcm timbang kilo.hahhaa tp bkn ye uols.dia punya produk sume medical gred. I skg ni bila kwn2 i tegur kulit makin cantik i mmg rekemen dorg pegi klinik ni bcoz my fren sume tau mcm mana skin cond i before this n now dah cantik blk.exfoliate cream tu mmg i pun rasa pedih bila pakai so i jarang sgt pakai.klu sapu pun i letak nipis2 je tp sbnrnya cream ni ok lps sapu esok pg bgn muka jd bersih.tp pedih tu sama mcm korg sapu lemon kt kulit muka je sbb dia pun ada citric acid kot xsilap i..so i nasihatkan korg better consult doc dlu mcm mana nk pakai skincare dia dgn btl

So bg i 3 tmpt i buat ni semua ok sgt2..depends on treatment yg korg buat tu sesuai ke tak je dgn kulit korg..lgpn owner sume mmg medical doc.i nasihatkan korg xyah la pg spa2 ke ape tu.ada prob kulit je jumpa doc kulit.jgn pandai2 buat treatment dari tmpt yg x bertauliah..so far i lg prefer doc sophia sbb harga murah sgt2 n skincare dia pun helok sgt. N bg i bila baca uols punya review ni i xrasa produk or treatment yg uols pakai tu xbgs cuma x serasi dgn kulit uols je..so jgn putus asa n cari smpai jumpe yg btl2 serasi dgn kulit muka.insyaallah nnti ada la tu jodoh.i sampai skg cuma pakai hannan cleanser+serum n cream from dr sophia for my daily routine. N i ada pakai cethaphil cleanser jugak kdg (sbb nk buat double cleansing)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Total i spend

pesona - 3x co2 laser+prp rm1400++

Hannan - 5x fst rm1k
              - acne cleanser rm80
              - toner rm80
              - acne cream&scar cream (rm30-40 each) masa ni dia bg dlm bekas kecik je.now i tgk bekas jual dlm besar so dh mahal sket

Klinik dr sophia - 1x perfect peel rm150
                          -4x jr cem peel rm500(ni promo masa raya haritu murah sgt2)
                          - whitheninv cream rm39
                          -exfoliate cream rm39
                         - brightening serum rm189 (ni i recommended sgt sbb dia utk whitening,moisturizing,pudar parut jerawat n jerawat baru nk naik cpt kecut,

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by swimswim at 19-8-2017 04:09 AM

Tried anggun medispa buat microdebramasion rm50 promo n deeppeel rm250. Ok la,staff i kata nampak the differences dkt muka. Tp pedih nak mampus as i have low pain threshold.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Bulan merdeka ni banyak spa yg buat promo. I nak try dr mads promo prp advance utk treatment scarring due to accident. Harga dia rm260 je for this mth.

Kat tmpt lain i survey rm500.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2017 08:39 PM | Show all posts
petpom replied at 3-8-2017 12:36 AM
5) bila sampai kat kaunter mmg ramai org. Jgn buat blur2 atau termanggu2. Ko terus ckp kat staff dia ...

Dik, 6 mo makan antibiotik tak bagus dik untuk kesihatan hang. Aku berharap hang berhentilah dik. Cuba pergi doktor lain dan tanya pendapat mereka. 6 bulan terlalu lama nanti akan imbalance flora gut hang, muncul pulak digestive issues dan akan berbalik skin issues dan mungkin lebih teruk. Takdak doktor yang bertanggungjawab akan suruh patient dia makan antibiotik sebegitu lama hanya sebab jerawat dik. Dahlah jerawat hang siap kena guna kanta pembesar nak tengok. Aku harap hang pikiaqlah dalam-dalam. Bukan semua doktor boleh dipercayai dik. Banyak juga yang dishonest dan hanya pikiaq nak untung. Tak berbaloi dik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 03:12 PM | Show all posts
Anyone pernah try or tgh buat co2 laser dgn klinik Dr Sophia?promo co2 laser dr sophia is cheaper compared to other place n sesiapa yg ada kawah muka tu mimpi la nk hilangkan dgn krim/Chem peel bagai uolls kena juga buat laser/subcission. Laser ni lagi kuat setting dia or downtime dia lagi bagus i kalau buat co2 mesti suruh doc guna setting yg paling kuat yela bkn murah nk buat bnyk kali laser nibertabah la muka mcm bontot kuali berapa hari tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
zeti07 replied at 15-8-2017 05:27 PM
Total i spend

pesona - 3x co2 laser+prp rm1400++

Sis..klinik dr sophia ni kt mana..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
lil_sparky replied at 5-9-2017 09:44 PM
Sis..klinik dr sophia ni kt mana..

Seksyen 7, Shah Alam
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Semalam buat co2 laser, subcission n mesotherapy prp dekat klinik dr sophia. Harga sangat murah. Dieorg in planning nk buka new branch dekat wangsa maju.

Btw, sape tahu laser hair removal for arms n legs yg affordable n berkesan. I dpt quotation from clinics n mostly 300 for whole arms and 500 for whole legs per session.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 03:44 PM | Show all posts
morango replied at 19-7-2017 10:50 AM
hannan ada promo skang 2.5k unlimited for 3 months...
berbaloi tak?

alamak.. sorry baru perasan lupe nak reply
for me berbaloi if u rajin pegi.. at least twce a week..
kalau tak, mcm tak berbaloi jer..
3 months, about 12 weeks.. if pegi seminggu skali, mcm RM200/ treatment.. lebih kurang je la kan,,,
tp ok ker if slalu sgt buat treatment? (soalan naive)
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 11:24 AM | Show all posts
kibodwatriuh replied at 4-9-2017 08:39 PM
Dik, 6 mo makan antibiotik tak bagus dik untuk kesihatan hang. Aku berharap hang berhentilah dik.  ...

ok sis.. tq bg advise..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 05:14 PM | Show all posts
mabelesrossa replied at 8-9-2017 03:34 PM
Semalam buat co2 laser, subcission n mesotherapy prp dekat klinik dr sophia. Harga sangat murah. Die ...

So apa yang hang nampak lepas buat treatment dengan Dr Sophia?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 05:15 PM | Show all posts
petpom replied at 12-9-2017 11:24 AM
ok sis.. tq bg advise..

Sama-sama dik.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
kibodwatriuh replied at 12-9-2017 05:14 PM
So apa yang hang nampak lepas buat treatment dengan Dr Sophia?

Kt dahi xpeel lagi. Tp much better than dermapen sbb pori2 makin kecil n kulit glowing. Tunggu 3-4 minggu baru boleh taw full effect die..heee
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 05:48 AM | Show all posts
mabelesrossa replied at 13-9-2017 01:45 AM
Kt dahi xpeel lagi. Tp much better than dermapen sbb pori2 makin kecil n kulit glowing. Tunggu 3-4 ...

Owh ni CO2 laser ah ni eh? Dah berapa kali hang buat PRP? Sorry ah banyak plak tanya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
kibodwatriuh replied at 13-9-2017 05:48 AM
Owh ni CO2 laser ah ni eh? Dah berapa kali hang buat PRP? Sorry ah banyak plak tanya.

Aah, CO2 laser. Nie 1st time buat and a lots of improvement. I buat sekali dgn meso prp. But i pkai juga brigtening serum dr sophia.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 04:33 PM | Show all posts
mabelesrossa replied at 13-9-2017 09:34 AM
Aah, CO2 laser. Nie 1st time buat and a lots of improvement. I buat sekali dgn meso prp. But i pka ...

OK, tq. Nanti chuols bolehlah sudi-sudi update lagi ya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
kibodwatriuh replied at 13-9-2017 04:33 PM
OK, tq. Nanti chuols bolehlah sudi-sudi update lagi ya.

Hokkay! No problem...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:17 PM | Show all posts
swimswim replied at 22-8-2017 12:09 PM
Bulan merdeka ni banyak spa yg buat promo. I nak try dr mads promo prp advance utk treatment scarrin ...

u..dh try ke kt dr.mads?? citu hrga agk cheaper jgk..
carbon laser peel baru rm80.. prp rm200..


Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
sayang_pjan replied at 14-9-2017 04:17 PM
u..dh try ke kt dr.mads?? citu hrga agk cheaper jgk..
carbon laser peel baru rm80.. prp rm200..
...

I tak try the carbon laser cos i was focusing on scar reduction. i did tried the prp advance though but still x nmpk apa2 sgt sbb my scar was quite deep. Kalau siapa cakap tak sakit mcm ala2 gigit semut tu mmg tipu la haha

During my treatment,the doc focused cucuk dkt parut chicken pox n accident i. And the balance dia buat vampire treatment dgn guna derma roller

Which i rasa mcm membazir je plasma i sbb dia buat tuang2 dkt muka lol. I kind of expecting all the serum to be injected to my face.

Next I think i will try the prp treatment from clinic rx yg mmg guna semua plasma dan inject dlm kulit. Harga mahal sikit la compare dkt mads
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
lil_sparky replied at 5-9-2017 09:44 PM
Sis..klinik dr sophia ni kt mana..

Yes kt sek 7 shah alam..belakang unisel...boleh check ig dorg dlu sbb kdg2 every month operation hour tukar2..doc pun slalu buat promo kt ig..so berbaloi la jgk klu dpt grab promo
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2017 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak share jugak. Pernah buat prp vampire dengan pesona klinik.
- ambik pakej yang 4x rm2.4k , baru buat sekali.. ambik pakej ni dah lama so masih berbaki 3 sesi lg.. 1st time buat xnampak kesan sgt pn.. biasa2 je.. ingat prp ni skli buat dah flawless,mgkin kena buat bnyak kali kot. So nxt sesi xnak buat Prp ni dah. Kalau blh nak tapau 3 sesi tu smpai hbis sekali pergi. Hihi. Tp lain2 rawatan la. Sbb susah nak curi masa g situ.. huhu. So ingat nak try vshape treatment or stemcell enriched grafting tu, so tgk lah mcmna, nnt i bg review.
Masa buat prp dlu, i try sekali buat laser utk bibir nak bg pink.. pun sama jugakkk xnmpak kesan pn. Kalau nak ikutkn bibir i xde la hitam, cuma lingkaran tepi bibir tu je, staf dia kata kna buat kerap kalau nak pink betul2.. so kalau ada yg nak buat tu xyah membazir lah buat ni. P beli Aloe Vera guardian tu letak kat bibir malam2. Wallah dah pink pn bibir iols. 10 ringgit xsampai, tp kna buat sekerap mungkin..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2017 09:18 AM | Show all posts
swimswim replied at 14-9-2017 11:28 PM
I tak try the carbon laser cos i was focusing on scar reduction. i did tried the prp advance thoug ...

ooo..yeke... igtkn mmg plasma tu di cucuk semua seluruh muka..
so dia cucuk kt tmpt bermasalah jelah ye...
ok..nt bg la feedback kt mtpt lain plak ye..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2017 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
sayang_pjan replied at 26-9-2017 09:18 AM
ooo..yeke... igtkn mmg plasma tu di cucuk semua seluruh muka..
so dia cucuk kt tmpt bermasalah je ...

Tu la, rasa kecewa la jugak.kalau boleh i nk dia cucuk habis prp i tu. At the sametime, klinik ni juga guna dermaroller at the end of treatment, which i rasa shared among patients.

For me not really hygenic and got health risks. And  if i go again for the prp treatment, i maybe akan opt to use microneedling. All in all, i got what i pay la kan. Btw, i loved n adored layanan staff dia..semuanya lemah lembut n sopan.sebelum dia cucuk pipi dia akan minta maaf dulu sbb sakit sikit haha..great customer service
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049905s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list