Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10233
View
6
Reply

Alarm Bunyi Bila Nak Lock

[Copy link]

Author: myra112       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-1-2017 07:12 AM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum

Siapa tahu, punca alarm bunyi bila tekan button lock kat kereta Alza. Sebelum ni okey aje, tetapi lately tetibe je tiap kali nk lock, kereta menjerit (alarm berbunyi). Selain tu, biasa bila tekan nk jalan, kereta akan automatik lock (bila tekan brek atau minyak), tapi sekarang tak gak (berlaku serentak).

Kalau ikutkan :
- Sabtu lepas pergi service kereta kat Perodua (adakah berkemungkinanan terdapat kesilapan dari pihak Perodua waktu service kereta)
- Malam sebelum kejadian kereta berbunyi, dengan baik hati beri jiran kebenaran untuk jump start kereta dia (adakah ini juga berkemungkinan?)

Hmm... terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Ade mana2 pintu yang longgar tak...boot space blakang ke..hood space depan ke...?

Yg kedua plak tu...Ooo..sekarang ni bile tekan minyak / brake pedal, pintu dh tak auto lock kan...boleh je activate balik system tu..tapi kene bawak kreta ke perodua centre la...diaorg akn analyze balik dan activate security features tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2017 10:15 AM | Show all posts
izwan_izi replied at 5-1-2017 09:34 AM
Ade mana2 pintu yang longgar tak...boot space blakang ke..hood space depan ke...?

Yg kedua plak t ...

Dah check... xda pulak pintu yang tak rapat. Tulah, ingat weekend ni nak singgah Perodua balik. Buat masa ni lock manually je. Cuma risau tetibe dia menjerit tak tentu pasal. Hehehe...

Btw, thanks
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2017 05:18 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


30% UNLIMITED DEPOSIT BONUS hanya untuk anda!!!


Membuat deposit dengan mendapat tambahan 30% bonus deposit



cepatlah sertai kami!!!

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2017 08:57 AM | Show all posts
1 daripada sensor pintu tak berfungsi, sebab tu bila tekan lock dia menjerit, atau tekan brek dia tak auto lock, sebabnya computer tu assume salah 1 pintu tak tutup rapat
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2018 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
myra112 replied at 5-1-2017 10:15 AM
Dah check... xda pulak pintu yang tak rapat. Tulah, ingat weekend ni nak singgah Perodua balik. Bu ...

Assalam cik mira..
Saya ada alami kes yg sama.skrg lock manual.
Boleh saya tau punca dan masalahnya. Harap mmbantu
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2018 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
penah jadi last2 i tak lock kereta
xda sapa nk berminat keretta tu
lama2 dia baik sendiri
so agaknya dia pening kot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084908s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list