Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1182
View
26
Reply

Enaknya, Tak Boleh Lupa Makan Nasi Kukus Dalam Dulang Di Taman Tun

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-1-2017 06:00 PM | Show all posts |Read mode


Teringin pula makan nasi dalam dulang macam dulu-dulu? Jangan tak tahu di Kuala Lumpur ada restoran yang menghidangkan nasi dalam dulang.


Bukan itu sahaja setiap set makanan yang dihidangkan diinspirasikan daripada nama-nama cerita P.Ramlee seperti Isketambola, Kasim Selamat, Pak Belalang, Bujang Lapok dan sebagainya.


Ternyata hidangan dan menu di Restoran Kukus Stim Habis yang terletak di Taman Tun Dr. Ismail ini sangat unik dan meriah!


Yang paling laku keras ialah nasi lemak kukus, nasi minyak, nasi kukus, nasi kerabu dan sebagainya.






Harga yang ditawarkan pula agak berpatutan dengan  makanan yang bukan sahaja lazat, malah porsi yang sangat banyak.


Misalnya set ekonomi untuk nasi lemak kukus dijual pada harga RM6.90, nasi dagang ganu pula RM10.90, nasi kerabu tulen RM18.90 dan sebagainya.


Dibuka seawal 7 pagi dan sehinggalah 10 malam. Jika anda memasuki laman Facebooknya, memang penuh dan meriah dengan gambar makanan yang dihantar oleh pengunjung yang datang ke sini. Kesimpulannya, memang 'stim habis' sesuai dengan tagline restoran ini! - CARI







































Alamat :
26 Jalan Tun Mohd Fuad 1, Taman Tun Dr. Ismail (TTDI), 60000 Kuala Lumpur


No Tel :
03-7731 3559
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 06:02 PM | Show all posts
wahwah.lg stu tmpt mkn best.boleh serbu wkend ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Caloriessssss....
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
ok boleh try
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Open errrrrrrrrrrrrrrrrrrrdaaaaaay? Apa tu?

Ni halal JAKIM ke ni? Ada tulisan cina dan tamil?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
nampak meriah..harap rasa pun meriah jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Makan makan makan

Pastus mampus atas jalanraya

Makan makan makannn
Tergolek.bas mampus laii, makan makan mkn
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 09:17 PM | Show all posts
sementara itu di syria....
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak sedap ...macam banyak gak
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 10:02 AM | Show all posts
nasi kerabu telur mata..

tu telur masin ke telur biasa. lain nmpk telur kuning tu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 12:13 PM | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 5-1-2017 08:18 PM
Makan makan makan

Pastus mampus atas jalanraya

jom bang aji .. belanja saya makan kat sini.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 12:15 PM | Show all posts
Menarik! Akan i cuba weekend ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 12:36 PM | Show all posts
Porsi?? ko blajar BM ngan sape ni dek..ngan senah ke??
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
pittjie replied at 6-1-2017 12:13 PM
jom bang aji .. belanja saya makan kat sini.

Ko la blanje aku, de plak aku blanje

Aku bukan dok kolompo laaa , aku dok peghok
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
siskepoh replied at 5-1-2017 06:02 PM
wahwah.lg stu tmpt mkn best.boleh serbu wkend ni

Best ke tak best, kau kena tanya @munchkin ....aku gerenti dia dah sampai dulu...


Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 6-1-2017 09:20 PM
Best ke tak best, kau kena tanya @munchkin ....aku gerenti dia dah sampai dulu...

Hahaha. Ni Belum lagi. Nasi kerabu sedap ada kat pasar ramadhan ampang jaya. Pastu kat sebelah speed 99 desa permai ampang jaya. Another one depan cimb setiawangsa (lewat petang-awal malam).

I kalau portion banyak banyak cam ni mmg taklah jaz. I suka portion berpatutan / sederhana.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 6-1-2017 10:08 PM
Hahaha. Ni Belum lagi. Nasi kerabu sedap ada kat pasar ramadhan ampang jaya. Pastu kat sebelah spe ...

Nasi ulam kat tmn melati munchkin dah cuba tak? Sederet dgn Leha seafood...

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 6-1-2017 10:11 PM
Nasi ulam kat tmn melati munchkin dah cuba tak? Sederet dgn Leha seafood...

Belum. Sedap tak jaz? Kalau sedap mahu nak menerai jugak ni

Anyway resto kukus stim habis ni ada review best. Kalau ke area ttdi bolehlah nanti munchkin singgah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 6-1-2017 10:14 PM
Belum. Sedap tak jaz? Kalau sedap mahu nak menerai jugak ni

Anyway resto kukus stim habis ni ad ...

Akak tak cuba lg munchkin....

Baru tadi perasan wujudnya restoran tu.


Rasanya baru buka sebelah bsn...dulu tak de pun..

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 6-1-2017 10:21 PM
Akak tak cuba lg munchkin....

Baru tadi perasan wujudnya restoran tu.

Munchkin baru tengok review foursquare. Katanya mahal tapi rasa biasa biasa aja.

Hehehe. Sebelum pergi munckin check review foursquare / fb. Kalau review kata sedap sangat baru pegi. Sebab spouse munchkin cerewet. Kalau sedap dia ok je. Kalau tak sedap dia cam moody sikit
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
dkt je dgn tmpt keje aku, rimas ramai org
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 10:55 PM | Show all posts
nampak sodap...tp kang p....dpt pelayan muke kelat...ayam kecik2...nasik pon hampeh
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2017 02:13 PM | Show all posts
nmpk menarik
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2017 12:48 PM | Show all posts
nampak sedap
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2017 02:17 PM | Show all posts

dah pegi dah, ambik menu nasi lemak (set alakazam)  puas ati sebab:

1. portion ayam goreng dia besar.( bahagian thight ke leg)
2. ayam grg dia garing. yumm
3. sambal utk nasi lemak ada 2 pilihan, pedas/manis. aku pilih pedas. sedap sambalnya
4. ikan bilis grg dia crunchy
5. nasi dia kalo tak salah basmathi

style order mcm canteen style (layan diri). pilih menu & bayar dulu then ambik kt tempat serve makanan/minuman.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.070254s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list