Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
11033
View
207
Reply

Sampaikan Ucapan Anda Di Sini (Kredit +50)

[Copy link]

Author: reeny       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-1-2017 02:26 PM | Show all posts |Read mode
Edited by reeny at 10-1-2017 02:30 PM

Assalam Dan Salam Sejahtera untuk semua forumer Sajak & Puisi.

Benang ini dibuka khas untuk semua forumer bagi menyampaikan apa saja ucapan samada Ucapan Tahun Baru, Hari Lahir, Hari Perayaan, Hari Kemerdekaan, Anniversary, Ucapan Tahniah dan apa saja bentuk ucapan penghargaan kepada sesiapa yang anda suka. Setiap ucapan penghargaan tersebut hendaklah mematuhi beberapa syarat berikut :-

1) Setiap ucapan penghargaan diwajibkan berbentuk pantun atau puisi/sajak.
i) Untuk ucapan pantun, diwajibkan tidak kurang dari 3 buah pantun (pantun 4 baris).  
ii) Ucapan berbentuk puisi/sajak, setiap karya puisi/sajak hendaklah tidak kurang dari 50 patah perkataan. sekiranya lebih maka kredit extra akan diberi (terpulang kepada MOD untuk berikan berapa banyak kredit extra tersebut)

2) Setiap karya  hendaklah karya anda yang asli dan bukan diciplak dari mana-mana blog atau medium yang lain. Kredit tidak akan diberi sekiranya didapati karya tersebut diciplak dari orang lain.

Setiap karya/ucapan akan diberikan kredit +50. Dan kredit bonus tambahan +50 akan diberikan bagi setiap karya bergambar/Ilustrasi. Ini bermakna setiap karya bergambar akan mendapat kredit +100 setiap satu.

Sekiranya anda mempunyai sebarang idea dan cadangan lain, sila pm saya agar dapat kita bincangkan bersama. Sokongan dan penyertaan anda amatlah saya hargai.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2017 02:37 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2017 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
tq reeny tag m..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2017 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
kene kuarkan buku anak laut ni..
jap jap
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2017 03:02 PM | Show all posts
tq @reeny sudi tag ida...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2017 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq kak reeny tag n..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2017 04:04 PM | Show all posts
TAHUN BARU

Apa guna azam baru,kalau yang dulu masih disitu?
Apa guna harapan baru,Kalau yang lepas kau biar terbelenggu?
Apa guna impian baru kalau yang lalu kau matikan sebegitu?
Apa guna target baru kalau yang kelmarin kau biar berlalu?

tahun baru
kecapi nikmat hidup mu,
bajakan apa yang kau semai dulu,
siramkan dengan usaha baru,
agar yang terbantut subur melangkau waktu,
bukan asyik menyemai benih baharu,
pokok tak tumbuh kau cantas selalu,
tanpa usaha apa harapan mu?
sekerat jalan kau pun berlalu
asik-asik tukar yang baru,
sampai detik berganti waktu,
engkau cuba mencipta sesuatu,
lupanya masa kau habiskan sebegitu.

'Before you start anything,learn how to finish it'







Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2017 04:43 PM | Show all posts
Edited by chinta89 at 10-1-2017 04:46 PM

11 Januari semakin mendatang
Esok akan kembali lagi
Selamat Ulangtahun Sayang
Selamat Menyambut Hari Jadi

Lahirmu membawa berkat keluarga
Tangisnya menjatuhnya air mata
Cinta ibunda dan ayahanda
Ternyata lahirmu dinanti semua

Sakit sungguh saat meneran
Berjuang antara hidup dan mati
Selamat Menyambut Ulangtahun Kelahiran
Semoga hidupmu sentiasa dirahmati

baby.jpg


Note : x sabar tgu 11 Januari 2017

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2017 04:47 PM | Show all posts
reeny replied at 10-1-2017 02:37 PM
Sila masuk sini...

@ipes2 @Hatida @awanjingga @anniez08 @yong_manja @Super-M @iDputera @Goldkey @ ...

TQ Reen..

chekim dlu..nti baru tepek puisi...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2017 05:32 PM | Show all posts
reeny replied at 10-1-2017 02:37 PM
Sila masuk sini...

@ipes2 @Hatida @awanjingga @anniez08 @yong_manja @Super-M @iDputera @Goldkey @ ...

tq reen... taq tari
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2017 08:37 AM | Show all posts
shernazz replied at 10-1-2017 02:56 PM
kene kuarkan buku anak laut ni..
jap jap

meh la share apa yg tersirat di hati..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2017 08:38 AM | Show all posts
Hatida replied at 10-1-2017 03:02 PM
tq @reeny sudi tag ida...

silalah sampaikan apa2 ucapan pd yg istimewa...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2017 08:39 AM | Show all posts
awanjingga replied at 10-1-2017 04:47 PM
TQ Reen..

chekim dlu..nti baru tepek puisi...

jangan lupa tepek, biasanya hasil tangan AJ mmg tk menghampakan...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2017 08:58 AM | Show all posts
chinta89 replied at 10-1-2017 04:43 PM
11 Januari semakin mendatang
Esok akan kembali lagi
Selamat Ulangtahun Sayang

tq Mod.

hri ni bday anak saudara sulung  kte. karang lah sepatah dua dh alang2 tiba di thread ni. nt dia dh besar kte tnjuk pantun yg kte karang ni. mod mmg terbaik, kreatif sb wujudkan thread ni. hehehe~



utk mod munge mawar
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2017 11:24 AM | Show all posts
Musim dingin sudah berlalu
Berganti deruan bayu tahun baharu
Seketika itu ternyata telahpun sekian lama
Helaian kenangan usang dimamah masa
Adakala apabila teringatkan kamu
Terasa rintik hujan menegurku mesra...berbisik rindu

Saat rindu berselirat
kubawa kaki melangkah tempat
yang seringkali kita kunjungi
duduk memerhati
gelagat mereka buatku tersenyum sendiri

Di ketika aku mengira dedaunan rindu yang masih bersisa
Di ketika ini kamu sedang diulit bahagia
Sedih dan rindu bak kata mereka tidak perlu
Menghuni lagi di situ
Ruang minda dan qalbu

Aku bukan masih bersedih
Merindu jua bukan mahuku kerananya aku letih
Aku cuma terkenang
Tarikh ini ulangtahun kelahiran seseorang
Yang pernah kusayang...
'
'
'
Selamat Ulangtahun ...awak...





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2017 12:29 PM | Show all posts
Dengan Bismillah kubuka jendela waktu
Meskipun aku tahu
Masa hadapan kabur kelabu
Sedikitpun tidak mengangguku
Tidak melemahkan semangatku
Aku bangkit dengan kepercayaan
Aku bangkit dengan harapan
Aku tidak akan mengalah dengan kejerihan
Aku tidak akan mengalah dengan sindiran
Aku adalah aku
Aku adalah pengukir bahagiaku
Aku adalah penawar kesedihanku
Aku adalah penjaring yang menjayakan hidupku
Dengan tuntunanNYA
Dengan perlindunganNYA
Dengan izinNYA
Dan ujian hidup adalah tanda kasih sayang yang tidak terhingga
Tatkala kita terleka dengan segalanya
Moga saat ini dan yang mendatang
Kebaikan yang bertandang
Bertamu malam siang
Agar kebatilan kejahilan lenyap hilang
Hanya iman dibawa ketika pulang

#Selamat Tahun Baharu....


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2017 12:32 PM | Show all posts
reeny replied at 11-1-2017 08:39 AM
jangan lupa tepek, biasanya hasil tangan AJ mmg tk menghampakan...

err post lebih dari satu xpe ke..

alah..amik kat fb AJ..tukar tmbah je hihi..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2017 08:59 PM | Show all posts
Hi reeny!
Ipo nak menyibuk jugak

harapan.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2017 09:51 AM | Show all posts
chinta89 replied at 11-1-2017 08:58 AM
tq Mod.

hri ni bday anak saudara sulung  kte. karang lah sepatah dua dh alang2 tiba di thread n ...

Selamat Hari Lahir buat anak sedara chinta... semoga dia menjadi anak yg soleh, sihat selalu, dilimpahi rezeki yg berkat dan diberikan kegembiraan dunia dan akhirat... amiin
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2017 09:56 AM | Show all posts
awanjingga replied at 11-1-2017 12:32 PM
err post lebih dari satu xpe ke..

alah..amik kat fb AJ..tukar tmbah je hihi..

nk posting lebih dari satu pun tk apa, asalkan menepati syarat2 kat atas tu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2017 10:07 AM | Show all posts
reeny replied at 12-1-2017 09:51 AM
Selamat Hari Lahir buat anak sedara chinta... semoga dia menjadi anak yg soleh, sihat selalu, dili ...

terima kasih reeny
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2017 05:44 AM | Show all posts
Anak kau kah Ini? Assalamualaikum. Alhamdullilah dia sangat sempurna.




Apakah kabar mu.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2017 09:57 AM | Show all posts
terima kasih @reeny
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2017 12:52 PM | Show all posts
Edited by Hatida at 17-1-2017 01:40 PM

Pergi ke pasara bersama accapan
Accapan ikut bukan dipinta
Hari ni rasanya nak buat ucapan
Buat adindaku yang tercinta

Siang hari gatal nak menyuluh
Kalau tak nampak saja nk mkn kaki
Tarikh keramat 14 Januari 1990
Lahirnya seorang baby lelaki

Semalam mimpi jumpa aamir khanAamir khan dtg bwk strawberry
Orangnya hensem persis shahrukh khan
Amirul Amazar itulah nama yang diberi

Sesat jalan malu bertanya
Syiok sgt berwassap dgn si dayang
Semoga berbahgialah hendakNya
Disamping keluarga yang tersayang

Tengah berwassap dengan si dayang
Tetiba pulak terkena fever
Selamat ulang tahun sayang
Love u forever n ever...


Angah & Adam.jpg





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2017 02:08 AM | Show all posts
harap2 belum lambat lagi nak mengucapkan selamat tahun baru..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059426s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list