JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
4315
View
39
Reply

Pengedar Sah / Usahawan Telco ONEXOX (ONEXOX SDN. BHD.)

[Copy link]

Author: Iman_Sr       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-1-2017 01:29 PM | Show all posts |Read mode

Nak jadi usahawan telekomunikasi dan raih lebih keuntungan?...

Lebih 15% Insentif Sedang Menanti Untuk Diagihkan Kepada Bakal Rakan Niaga ONEXOX Seperti Anda...
Ketahui Mengapa Anda PERLU Menjadi Usahawan ONEXOX Bermula Daripada Hari Ini Juga Dan Bagaimana Anda Boleh Menjana Pendapatan Sehingga Lima (5) Angka Setiap Bulan Menerusi ONEXOX...






Sebelum itu mari kita lihat mengapa anda perlu dan mesti pilih untuk menjadi pengedar ONEXOX?

ONEXOX adalah merupakan produk keperluan. Kita sebagai pengedar ONEXOX memperdagangkan produk kegunaan harian yang mempunyai ciri - ciri seperti berikut:-

  • Sangat berpatutan & menjimatkan.
  • Mempunyai pasaran tersedia.
  • Mempunyai permintaan tinggi.
  • Mempunyai potensi yang tinggi keatas repeat sales & kesetiaan pelanggan yang berpanjangan.

Dengan menjadi pengedar ONEXOX, kita berpeluang untuk:-

  • Menikmati sumber pendapatan yang luar biasa melalui perkongsian keuntungan syarikat.
  • Tidak perlu premis niaga. Boleh menjalankan perniagaan ONEXOX dari mana - mana lokasi tanpa sebarang masalah.
  • Memiliki perniagaan yang berstatus "TELCO" dengan kos yang amat minima.

Program keusahawanan ONEXOX adalah perniagaan yang sebenar. Ianya bukan sejenis program Multi-Level ataupun Direct Selling. Sebaliknya ianya adalah perniagaan telekomunikasi (TELCO) yang sebenar dimana kita akan mendaftar sebagai seorang "pengedar" dan bukannya sebagai seorang "ejen" seperti sesetengah tawaran "bisnes telekomunikasi" yang lain.

Kita tidak boleh beli "pangkat" seperti yang dilakukan oleh syarikat - syarikat MLM. Semua pengedar akan bermula dengan status yang sama. Hanya kerja keras dan usaha yang dilaburkan yang akan membezakan status pengedar dari semasa ke semasa.Setiap pengedar ONEXOX akan bermula dengan status yang sama iaitu sub-pengedar (sub-dealer). Inilah keadilan yang diamalkan oleh syarikat One XOX Sdn Bhd.
Adakah anda perasan bahawa di sekitar tempat tinggal anda pasti banyak kedai telekomunikasi yang memaparkan signboard seperti Maxis, Digi, Celcom, Umobile dan sebagainya.
Mereka - mereka ini adalah merupakan pengedar (dealer) kepada syarikat telekomunikasi tersebut. Setiap simkad yang dibeli menerusi mereka, akan didaftarkan oleh kedai yang terlibat.
Begitu juga dengan kita sebagai pengedar ONEXOX, status kita adalah sama seperti mereka. Kita juga berkemampuan untuk mendaftarkan setiap pelanggan simkad ONEXOX yang kita perolehi.
Walaubagaimanapun, kita sebagai dealer ONEXOX mempunyai lebih banyak kelebihan yang dimiliki terutama sekali potensi pendapatan yang mampu untuk terus meningkat naik tanpa henti.
Bagaimana? Berminat untuk menjadi rakan niaga kami di ONEXOX?
Jom kita lihat apakah kelebihan dan manfaat menjadi pengedar ONEXOX yang bakal anda perolehi kelak.

1. Perjalanan Anda Bermula Sebagai Sub-Dealer ONEXOX


Untuk menjadi usahawan ONEXOX yakni pengedar sah ONEXOX, pertama sekali anda perlulah menjadi pengguna simkad ONEXOX terlebih dahulu.

Hal ini adalah kerana nombor telefon ONEXOX anda akan digunakan sebagai pendaftaran akaun pengedar ONEXOX. Anda tidak boleh menggunakan perkhidmatan TELCO yang lain memandangkan setiap akaun pengedar akan diberikan akses DREG.

Segala kod SMS yang akan digunakan untuk sistem DREG hanya dapat berfungsi menerusi nombor ONEXOX sendiri.

Dan sudah tentulah tersangat pelik sekiranya seorang dealer ONEXOX menggunakan perkhidmatan TELCO lain untuk menjual simkad ONEXOX.

Sekiranya anda belum lagi menjadi pengguna ONEXOX, anda boleh beli simkad ONEXOX dengan kos RM10.00 sahaja melalui saya (PM/Whatsapp +60192683247)

Selepas anda menjadi pengguna ONEXOX, maka barulah anda boleh meneruskan proses pendaftaran sebagai sub-pengedar ONEXOX menerusi langkah - langkah di bawah ini.


2. Potensi Pendapatan Sub-Dealer ONEXOX
Sebagai seorang sub-dealer ONEXOX, berikut adalah 3 peluang sumber pendapatan yang bakal anda perolehi:-




PERTAMA -  Insentif Topup 10% - Tier 1









Sebagai seorang pengedar ONEXOX, kita akan diberi akses ke sistem yang membolehkan kita mendaftarkan pengguna baru bagi simkad ONEXOX.

Semakin ramai pengguna simkad ONEXOX yang kita daftarkan, maka semakin besarlah potensi insentif yang bakal kita perolehi.

Sebagai contoh, katakan dalam tempoh setahun kita berjaya mendaftarkan 100 orang pengguna simkad ONEXOX. Purata nilai topup yang mereka lakukan setiap bulan pula adalah RM50.00. Jadi potensi insentif kita adalah:-

100 Orang Pengguna X RM50.00 Purata Topup Bulanan X 10% Insentif BersamaanRM500.00 Setiap Bulan!

Bagaimana pula jika anda mempunyai lebih 100 orang pengguna?

Anda boleh tetapkan sendiri berapakah nilai insentif yang anda mahukan. Kongsikan kelebihan simkad ONEXOX ini kepada seramai orang yang boleh





KEDUA -  Untung Runcit Simkad ONEXOX 22%


Sebagai seorang pengedar ONEXOX, maka sudah tentulah kita PERLU menyimpan stok simkad ONEXOX.

Harga jualan simkad ONEXOX ini adalah RM10.00 sekeping. Ini adalah harga jualan umum dan "standard" untuk simkad ONEXOX yang perlu pengedar ONEXOX pasarkan.

Walaubagaimanapun sebagai pengedar (sub-dealer) ONEXOX yang sah, modal untuk kita dapatkan stok simkad ONEXOX hanyalah RM7.80 sekeping.

Jadi untung runcit yang kita perolehi daripada sekeping simkad ONEXOX adalah:-

Harga Jual RM10.00

Harga Kos RM7.80

Untung runcit RM2.20 (22%)


Semakin banyak simkad yang dapat kita jual atau pasarkan, maka semakin banyaklah untung runcit yang bakal kita terima.


KETIGA -  Untung E-Recharge 2% - 5%

e-Recharge adalah merupakan akaun yang menyimpan modal tambah nilai (topup) yang boleh kita gunakan untuk menjual topup ONEXOX kepada pelanggan - pelanggan ONEXOX.


Sebagai pengedar ONEXOX, kita menerima e-recharge menerusi 2 kaedah iaitu:

  • Pindahan insentif ke akaun e-recharge.
  • Membeli e-recharge daripada HQ ataupun Main / Area Distributor.

Apabila kita membuat pembelian e-Recharge daripada Main / Area Distributor, kita boleh menerima untung runcit e-Recharge mengikut nilai belian e-Recharge yang dibuat iaitu:-

  • RM100 - RM199 akan menerima tambahan 2%
  • RM200 - RM399 akan menerima tambahan 4%
  • RM400 dan ke atas akan menerima tambahan 5%

Dengan cara ini, kita bukan sahaja dapat menerima pendapatan menerusi insentif topup daripada pelanggan semata - mata, malah kita juga berkemampuan untuk menerima tambahan pendapatan hasil daripada penjualan nilai topup itu sendiri kepada pelanggan - pelanggan ONEXOX.

Menerusi e-Recharge, kita sebagai pengedar berpeluang memberi tawaran kepada pelanggan untuk terus melakukan topup sewaktu membeli simkad ONEXOX.









Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2017 01:33 PM | Show all posts
Naik Pangkat Sub-Dealer Kepada Dealer

Setelah anda mendaftar sebagai Sub-Dealer ONEXOX dan berjaya menjual simkad ONEXOX kepada minima 20 orang pelanggan, maka secara automatiknya anda akan dinaiktaraf (naik pangkat) kepada Dealer.

Setelah status anda berubah daripada Sub-Dealer kepada Dealer, maka akaun anda akan "unlock" ruangan untuk mendaftarkan sub-dealer baru.

Dengan adanya ruangan ini, anda sudah boleh mendaftarkan sub-dealer ONEXOX yang baru dan meraih lebih banyak insentif!


1  Insentif Topup Sehingga 15%



Kita andaikan bahawa setiap tiers mempunyai 100 orang pengguna simkad ONEXOX dan melakukan purata topup sebanyak RM50.00 setiap bulan.

Jadi potensi pendapatan kita sebagai dealer adalah:

  • Tier 1 - 100 orang pelanggan x RM50 topup x 10% insentif = RM500.00
  • Tier 2 - 100 orang pelanggan x RM50 topup x 2% insentif = RM100.00
  • Tier 3 - 100 orang pelanggan x RM50 topup x 2% insentif = RM100.00
  • Tier 4 - 100 orang pelanggan x RM50 topup x 1% insentif = RM50.00

Potensi pendapatan kita adalah: RM750.00!

Ini baru sahaja "anggaran". Telah ramai pengedar ONEXOX menjana pendapatan 4 ke 5 angka setiap bulan hasil daripada perniagaan menjual simkad ONEXOX ini.



2  Insentif RM30 Setiap Pendaftaran Sub-Dealer

Insentif pendaftaran sub-dealer ini hanya diberikan sekali sahaja bagi setiap pendaftaran sub-dealer yang anda lakukan. Semakin banyak pendaftaran yang dibuat, maka semakin banyak insentif yang bakal anda perolehi.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2017 01:36 PM | Show all posts
Naik Pangkat Dealer Kepada Area Distributor (AD)

Setelah anda memiliki sekurang - kurangnya 25 orang Dealer yang aktif pada Tier-1, maka anda berpotensi untuk dipanggil temuduga naik pangkat kepada status Area Distributor (AD) oleh pihak syarikat One XOX Sdn Bhd.

Area Distributor (AD) mempunyai kuota seramai 300 orang sahaja dalam satu Malaysia.

Pada tahap inilah kerjaya anda sebagai usahawan ONEXOX yang sebenar bermula. Hal ini adalah kerana pada tahap AD ini, anda sudah pun mampu menjana pendapatan 4 ke 5 angka setiap bulan dengan mudah.


1  Insentif Topup Sehingga 19%

Apabila anda sudah bergelar "Area Distributor (AD)", ini bererti tugas anda semakin menarik dan mencabar.

Oleh kerana itu, anda layak menerima insentif topup bermula dari Tier-1 sehinggalah kepada Tier-8.

  • Tier-1: 10%
  • Tier-2: 2%
  • Tier-3: 2%
  • Tier-4: 1%
  • Tier-5: 1%
  • Tier-6: 1%
  • Tier-7: 1%
  • Tier-8: 1%




Tugas utama sebagai Area Distributor (AD) adalah:-

  • Membekalkan stok simkad dan e-recharge kepada Dealer/Sub Dealer di bawah jaringan.
  • Membantu serta menyalurkan maklumat/informasi kepada Dealer/Sub Dealer di bawah jaringan.

Semakin tinggi status kita, maka semakin tinggi insentif yang bakal diterima setimpal dengan tugas yang bakal kita hadapi. Inilah yang menariknya menjalankan perniagaan ONEXOX.

Tiada sebarang bentuk penindasan terhadap setiap pengedar ONEXOX dan tiada konsep 4D (duduk diam dapat duit). Setiap status pengedar ONEXOX mempunyai tugasnya yang tersendiri yang adil dan saksama.


2  Untung Runcit Simkad Sehingga 35%


Area Distributor juga akan turut menerima pelbagai insentif lain seperti "Activation Incentive" ke atas target bulanan, untung runcit yang lebih tinggi daripada Dealer iaitu:-

  • Untung Runcit e-Recharge Sehingga 6%.
  • Untung Runcit Simkad Sehingga 35%.

Kita andaikan anda mempunyai 25 orang dealer yang aktif menjual simkad ONEXOX.

Setiap seorang daripada mereka mengambil stok simkad seminima 100 keping setiap bulan daripada anda.

Jadi potensi untung runcit hasil daripada membekalkan simkad ONEXOX ini kepada dealer - dealer anda adalah:-

  • Kos Simkad 35% x RM10.00 = RM6.50
  • Harga bekal kepada dealer = RM7.80
  • Untung runcit sekeping simkad = RM1.30
  • Untung runcit bulanan = RM1.30 X 100 Keping Simkad X 25 Orang Dealer = RM3250.00 Sebulan!








Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2017 01:38 PM | Show all posts
Main Distributor (MD)

Inilah status atau pangkat tertinggi yang boleh dicapai dalam menjalankan perniagaan ONEXOX.

Untuk mencapai ke tahap ini, seseorang pengedar itu haruslah mempunyai sekurang - kurangnya 10 orang Area Dealer (AD) yang aktif.


Hanya 20 orang Main Distributor (MD) yang akan ditawarkan di seluruh Malaysia. Setiap perlantikan akan ditemuduga oleh pihak syarikat One XOX Sdn Bhd.

Kelebihan Main Distributor adalah sudah semestinya menerima insentif dan untung runcit yang lebih tinggi berbanding AD dan Dealer selain daripada mempunyai manfaat yang lain.

Cerita tentang MD ini kita sambung hanya selepas anda berjaya menjadi Area Dealer (AD) kelak.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2017 01:39 PM | Show all posts
Anda berminat??

Hubungi saya di +60192683247

Saya sedia membimbing anda supaya kita sama-sama berjaya sebagai usahawan telco ONEXOX
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2017 10:10 AM | Show all posts
Hanya dengan menjual simkad berharga RM10 ditambah dengan usaha yang istiqomah, in shaa Allah anda boleh menerima pendapatan bukan setakat 2,3 atau 4 angka...malah mungkin lebih dari apa yang anda sangkakan.

Berminat?

PM/Whatsapp 0192683247
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2017 01:12 PM | Show all posts
Modal hanya RM90, anda dibekalkan dengan:
- 5 keping simkad sebagai permulaan (boleh campur sim MNP dan no baru.)
- sistem dealer Onesys (untuk daftar user dll fungsi)
- pendapatan 10% setiap kali user yang kita daftarkan topup.

Fahami kekuatan produk telco ONEXOX, in shaa Allah anda tau kenapa ONEXOX bukan sahaja menjadi pilihan pengguna tetapi juga menjadi pilihan orang ramai untuk memulakan perniagaan.

PM/Whatsapp 0192683247
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-1-2017 09:54 AM | Show all posts
Sediakan payung sebelum hujan..

Jadikan pendapatan sebagai dealer ONEXOX sebagai back up income kepada pendapatan dari keje hakiki anda..

Pendapatan sebagai dealer ONEXOX boleh diwarisi ahli keluarga anda.

Saya hanya berkongsi peluang dengan semua orang...terpulang kepada anda untuk buat keputusan.

PM/Whatsapp 0192683247 sekiranya anda memilih untuk bersama kami.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2017 10:44 AM | Show all posts
Jual simkad dapat untung runcit RM2.20 per simkad

Setiap kali user yg kita daftarkan topup, kita dapat 10%

kalau ade 50 user topup RM50

10% je kita dah dapat RM250.

kalau kita terus istiqomah, mungkin smp 500 user yg kita daftarkan...????

500 x RM50 = RM25,000.00
10% x RM25,000.00 = RM2,500.00

banyak dapat kurangkan beban kewangan kita dalam keadaan sekarang ni..


Jom kita istiqomah sama2 sebagai dealer ONEXOX.

Modal hanya RM90

PM atau terus whatsapp 0192683247
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2017 08:30 AM | Show all posts
Salam

Bimbingan secara offline/online akan diberikan sehingga anda boleh berdikari

Jual simkad RM10 dan nikmati hibah 10% setiap kali user buat topup

Berminat??jgn segan2 untuk pm saya.

Boleh juga terus whatsapp 0192683247
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-1-2017 01:49 PM | Show all posts
Jom kita jadi usahawan telco ONEXOX...

Jadikan ia sebagai pendapatan kedua kita untuk mengurangkan beban kewangan kita.

Berniaga dengan niat untuk kurangkan beban keluarga.

berminat??

PM/Whatsapp 0192683247
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2017 02:31 PM | Show all posts
Perjalanan Anda Bermula Sebagai Sub-Dealer ONEXOX

Untuk menjadi usahawan ONEXOX yakni pengedar sah ONEXOX, pertama sekali anda perlulah menjadi pengguna simkad ONEXOX terlebih dahulu.
Hal ini adalah kerana nombor telefon ONEXOX anda akan digunakan sebagai pendaftaran akaun pengedar ONEXOX. Anda tidak boleh menggunakan perkhidmatan TELCO yang lain memandangkan setiap akaun pengedar akan diberikan akses DREG.
Segala kod SMS yang akan digunakan untuk sistem DREG hanya dapat berfungsi menerusi nombor ONEXOX sendiri.
Dan sudah tentulah tersangat pelik sekiranya seorang dealer ONEXOX menggunakan perkhidmatan TELCO lain untuk menjual simkad ONEXOX.
Sekiranya anda belum lagi menjadi pengguna ONEXOX, anda boleh beli simkad ONEXOX dengan kos RM10.00 sahaja melalui saya (PM/Whatsapp +60192683247)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2017 02:34 PM | Show all posts
Sebagai pengedar (dengan modal hanya RM90):

1) Untung runcit RM2.20 per simkad
2) Insentif 10% dari nilai topup yang dilakukan oleh user yang kita daftarkan
3) Rebat pembelian erecaj (untuk topupkan user)sehingga 5%
4) Komisen setiap kali melantik dealer baru (boleh lantik dealer baru sekiranya anda telah mendaftarkan sekurang-kurangnya 20 user aktif)


Tak cukup jelas? atau berminat?

Boleh pm atau terus whatsapp 0187778867
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2017 09:17 AM | Show all posts
Bringing Up My Post
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2017 02:09 PM | Show all posts
Modal hanya RM90
Produk mudah jual,hanya RM10

Setiap kali pengguna yg kita daftarkan topup,kita akan terima 10% dr nilai topup tersebut


Berminat?

Saya akan guide anda sehingga anda mampu berdikari

PM atau whatsapp 0192683247
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2017 09:46 AM | Show all posts
Dealer diperlukan di seluruh Malaysia! Jika berminat sila SMS/Whatsapp/Call saya untuk respon yang lebih pantas
Kamal +6019-2683247





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2017 09:30 AM | Show all posts
alhamdulillah...ramai yang bertanya tentang kelebihan menjadi dealer telco ONEXOX...terima kasih kerana sudi whatsapp saya.

Menjadi usahawan telco adalah sesuatu yang menyeronokkan terutama apabila pengguna yang anda daftarkan mengakui simkad yang kita jual kepadanya mmg mendatangkan penjimatan yang ketara...

Bagi the best before and after sales service,in shaa Allah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2017 09:36 AM | Show all posts
Perniagaan yang mudah...tiada limitation of income apabila anda menjadi dealer telco ONEXOX...

Lebih rajin anda buat,lebih cepat pendapatan bertambah...


Berminat untuk tahu lebih lanjut??

PM atau terus whatsapp 0192683247
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2017 10:05 AM | Show all posts
Misi mencari mereka yang betul2 berminat untuk menjadi dealer telco ONEXOX masih diteruskan


Berminat???
pm atau terus whatsapp 0187778867
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2017 10:48 AM | Show all posts
Mulakan perniagaan sebagai dealer telco ONEXOX hanya dengan modal RM90
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2017 09:35 AM | Show all posts
kepada yang berminat,jgn segan silu untuk pm atau terus whatsapp saya ye
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2017 01:41 PM | Show all posts
Alhamdulillah....semalam ada yang berminat nak jadi subdealer...
Mula2 ingatkan beliau nak jadi user sahaja,rupa2nya nak jadi subdealer untuk mulakan perniagaan.

In shaa Allah segala ilmu yg saya ada akan saya kongsikan dengan beliau...semoga dia juga berjaya sebagai dealer ONEXOX

Sesiapa yang berminat bole terus pm atau whatsapp saya, 0187778867
SDbaru1.JPG
SDbaru2.JPG
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2017 09:13 AM | Show all posts
Alhamdulillah,

Settle sesi intro dengan bakal subdealer baru di Taman Putri , Kulai semalam..

Misi seterusnya,guide beliau sehingga mampu berdikari...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-2-2017 09:57 AM | Show all posts
kalau anda ade niat nak cari saluran untuk tambah pendapatan,tambah peluang untuk beramal jariah...

anda boleh jadikan saluran biz as dealer ONEXOX ini untuk merealisasikannya...

Nak tambah duit belanja untuk ibu bapa?isteri?ahli keluarga yg memerlukan bantuan kewangan?

Jom mulakan langkah anda dengan modal serendah RM90


PM atau Whatsapp 0187778867
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2017 01:41 PM | Show all posts
Kepada dealer2 yang berdaftar dengan saya, saya akan guide sampai anda mampu berdikari.

Kalau dekat,boleh coaching face to face

Kalau jauh, saya boleh guide thru whatsapp atau by calling2 sampai berdikari.


Saya nak kita sama-sama berjaya sebagai usahawan telco...baru seronok


PM/whatsapp 0192683247
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059290s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list