Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
5785
View
83
Reply

Officemate Annoying !!!!!!!!!!!!

[Copy link]

Author: hontee       Show all posts   Read mode

Post time 24-1-2017 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
cuba TT try ambik ati acik bukit tu. TT ajak belanja minum ke, beli kepsi ke, beli donut ke....just ambik hati la. mgkn sb dia tu org tua, perangai mmg mcm tu kot.

kalau TT nk resign juga, resign bila dpt keje baru. apa nama pemaju ni?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2017 03:39 PM | Show all posts
pompuan, lau xbergaduh sama pompuan memang xsah, haish buat xtau je laa
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2017 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
hontee replied at 23-1-2017 04:29 PM
aku kerja dgn ko la bole tak?compared kan gaji..of coz gaji dia ag byk beribu ngn aku..since dh 8t ...

Aku dah lama meninggalkan kerja itu fortunately. Since 2009. Aku cuma share experience. Nak pecat dia bagus. Kalau dapat pengganti ntah macam mana. So kena tolerate je.

Tapi aku paham gak apa ko rasa. Aku ni terikat ngan org bawah punya kerenah. Sekarang lega kepala otak aku

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2017 04:13 PM | Show all posts
chinta89 replied at 23-1-2017 10:24 AM
nk breti kije, ingatlah bil2 x kan paham mslh kite

better dapat kije lain sblm breti. zm ...

kann...kena ada bekap plan...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2017 11:52 AM | Show all posts
aku penah juga kena situasi gini dgn opismate yg perangai hamjad,mentang2 dia ank buah boss
dia sesuka maki hamun aku tanpa apa2 sebab,ujung2 aku x tahan,dtg keje pun rasa takut2 walau
dia jauh lebih muda dari aku,cukup time aku resign...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2017 12:56 PM | Show all posts
Ko no, sikit halpun dah nak berhenti, dugaan kecil aja tu, ingat senang nak dapat kerja. Baca kat Thread lain kesian tengok org nak kasi makan anak binipun mcm derita sgt.. Sabar, belajar sabar, org mcm tu satu hari nanti dia kena buku dgn ruas. Kdg-kdg org mcm tu suatu hari nanti boleh jd seorg yg hang sgt-sgt percaya dan rapat.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2017 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
I can relate to you. Nak tegur, tegur la betul2 kan? Tak perlu nk terjerit2 like uncivilised people.

These are hard times. Hunt for new jobs - but at the same time, try to stay civil with everybody. Good luck
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2017 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
aku geram dengan perangai 2 orang staff tempat keje aku.
yang pertama tu..semua benda nak komplen. apa2 yang management suruh buat..suka sangat post kat FB..dah tak suka..berhenti je lah..malas aku nak layan dia
yang keduanya..budak baru..tapi tak boleh nak tegur. bagi info salah ke orang lain.. lepas tu.. deal dengan orang tak profesional langsung. malu ada staff macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2017 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
overnya makcik kepam tu ..u  cakap la kt die nnt u mati ,i tanamkan skali dgn resit book tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2017 02:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana2 tempat mesti ada yg perangai camnih sabor aje la
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2017 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Org cmni jenis xleh tgok org lebih ke apa. Busuk hati.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2017 12:38 PM | Show all posts
Agaknya acik kepam tu cemburu/ iri hati kuat dgn tt

mungkin tt ni lebih cantik dan kaya dari dia tak blh tngok org lebih dari dia..

Ada jer kat mana2 ofis pun specis mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2017 03:13 PM | Show all posts
staff lama?
kat tempat lama aku ada sorang staff lama
antara sebab org resign memang sebab dia punca
lepas aku pegi 4org lagi resign
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2017 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
kat ofis aku pun ade jugak org yg macam ni...dia kerani je 6 tahun kerja tapi dia punya perangai mengalahkan head of department...suka2 hati dia nk tengking manager dia sendiri..kalau akulah jadi manager dia, mmg aku terminate je..too rude..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2017 04:27 PM | Show all posts
opismet aku start annoying lepas selingkuhan beliyau brsama jantan laki orang terkantoi...
yang mengantoi dia pun laki dia sendiri mai serang opis...

maka mcm 2 le alasan  kunun2 kene buatan org..
laki bodo dia tu pun percaya je.. (laki muda, senang d bodoh2 kan)
walhal dah ada bukti siap main dalam stor...
tu lantak deme lah kan..

jantan laki org tu pun dah brtukar ke tempat lain...

yg menjadi menyampah tu, si pompuan ni asik mooody
mungkin sbb penyejuk dah brtukar..
dia jadi pemalas, pastu kuat merajuk...

korang rasa
aku rasa cm nak kaki kn je...
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2017 05:58 PM | Show all posts
Kalau sama level i suggest untuk amalkan konsep ada aku kisah je uols. Buat kerja macam biasa because bukannya sheols yang buat appraisal uols pun. Bila sheols bebel ke marah ke cuba uols tenung sheols and buat muka macam 'yes?' gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2017 11:38 PM | Show all posts
kat sini,dorang dok sibuk cakap aku dah gemuk.
pastu sibuk cakap aku pakai sluar ketat.
memang la ketat sikit kat peha ngn betis tu,tp xde la mcm pakai legging tu.
bila suruh tlg belikan seluar baru,tak nak pulak dia

lepas ni,memang konfem la kan,aku pakai hari2 seluar ketat.biar sakit mulut dia berleter
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2017 07:42 PM | Show all posts
banyak sabar.  sekarang susah dapat kerja
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2017 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Iye lah..ofismate yg annoying ada di mana2.. cara pembawakan diri kite tu kena blend dgn tmpat kerja. Dan kite ni kadang2 kena tegas sket. Kalo lembut, tu yg depa yg ala2 bossy ni pijak kepala..just my 2 cent
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2017 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
seri_mawr replied at 23-1-2017 10:52 AM
yang tak tutup air kat sinki tu mmg nak kena maki....
dah guna tak reti tutup ke apa...?ingat air f ...

Yg ni btol.. Mcm kt tmpt lama aku.  Ada sorg kakak Ni mmg dh lama keje suka mengarah2 staf bwhan buat keje... Ada sekali tu dia suruh sorg staf kontrk buat sesuatu tp dia x boleh buat segera sb dia ada keje lain.. Lpas tu yg kakak ni terus marah2.. Siap ckp bodoh semua la tu.. Staf tu bengang lawan la balik... Smpi sekrg kakak tu dh x berani suruh2 haha
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2017 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
hontee replied at 23-1-2017 10:47 AM
Hi semua.

Aku nak cerita sikit. Ape korang akan buat bila dapat ofismate yg perangainye buatkn ko ...


Blah je TT, bkmn sebab coleague u tu..tp buat ape nk stay kat comp yg benefit sikit.kalau aderezki kat luar sana..y not?
Dahlah ade yg menyakitkan hati, nak defend position kt tempat tu lagi takyahlah..dah start cari keje lain ye
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 09:54 AM | Show all posts
gosh , i oso have one office mate yang annoying... nak tepek kat sini royanan iols boleh tak? malas nak bukak thread banyak2
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 09:55 AM | Show all posts
lemme name her S. when she first came, very la goody two shoes segala.. well her immidiate  boss was my former boss. and i must admit he was an ass back then.. thats why i moved to another unit. so she filled in my spot.

after the boss got sick and unfortunately he was macam memory loss, semua keja unit tu dia la yang buat sebab mmg takde orng lain dalam unit tu. dia and her boss saje. but her attitude towards the guy is such an ass. seriously. yelah orang tu dulu mmg la tyrant , but now dia sakit. and he is like older so takkan takde respect langsung. and ok he smells, like really bad body odour (one of the many reason i moved).. tapi takyah la ko menjerit kata eeee busuk la! serious ly... takde respect langsung pada orang macam ni.

pastu once me, her and another friend went for a short getaway in yogya. 3-4 months before nak pegi tu, dia buat i macam an ass . tak tegur, bila i pegi makan with our group of friends dia tak join etc. she would do things yang annoy to the max. tak datang meeting padahal dia tau boss dia tak sihat so she needs to fill in. she distance herself from me which i dont know what i did wrong. bukannya satu unit pun. i tak kacau dia langsung pun sebab scope kerja berbeza.

and now she is being frineds with this kak R, yang previously dia kutuk until todate belakang dia since this kak R ni actually free loader. masa we went for a vacay kat bandung, si S ni pg book hotel dia and kak R pakai duit S dulu. and until todate kak R tak bayar lagi.. so this S would laaaa kutuk kutuk dia to us without mercy until sekarang tau. but now she is friends buddy buddy with her.. gosh! such a hipokrit..

dulu dia kutuk kak R ( dia ni admin supervisor dept kami) yang kak R ni tak buat kerja, since kak R ni asyik attend kelab sukan the company, now si S ni plk ikut jejak kak R pegi sana sini attend kelab sukan and leave out her work. si S ni sort of planner dalam dept kami, so all extension of time (EOT) project dia kena tengok before us (contract unit) tengok whether the EOT claim from the contractor ni valid under the contract. itu saje keja dia. unlike us yang kena tgk segala mak nenek construction issues at site. tapi itu pun tak boleh buat.


so basicly she is fucking rude and should not be working with us. bising dalam department tapi tak nak move tempat lain sebab tak banyak keja ...sekian makian pagi ni ketidakpuashatian iols pada mangkuk ayun pompuan ni

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 10:52 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 23-1-2017 10:54 AM
mana-mana ko pegi ko akan jumpa jgk orang mcm ni..
so either ko lawan or suck it up..
tak yah bagi ...

betul!! sokong sgt. org mcm ni kita kena sama level jugak ngn dia.
pastu kena jadi fake ngn dia. baru dia tak naik tocang.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 11:10 AM | Show all posts
i da 7 tahun keje kt company skang ni.
sbb yg boleh i bertahan lama, kalo dpt ciri2 kt bwh ni:

1) dpt manager yg super best. (tp ada je colleague yg tak best. tp sbb boss best, maka bertahan)
2) dpt team mate yg awesome, walaupon keje mcm org giler, tp ada support yg kuat dari team mate.
3) boss biasa2, team mate tak bape best, tp dpt geng melepak yg super awsome. geng makan sama2, so time tu enjoy betul.
4) now ni dpt boss yg tak best gila. team mate biasa2, tp team lead mmg ok. hmmm...di tambah plak ngn faktor ekonomi tak menentu. maka, terus la bertahan.  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058671s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list