Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12
Return to list New
3355
View
35
Reply

Perkara Lucu Ibu Buat Masa Besarkan Anak-Anak, No.2 Tu Paling Kelakar

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2017 01:02 PM | Show all posts
dari dulu memang berazam, apa 1st dapat, 2nd pun akan dapat.. semua baru
sampai la ni takdak 2nd
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 03:12 PM | Show all posts
i stiap bln ambil gmbr anak..utk kenangan. hahaa.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2017 07:00 AM | Show all posts
Edited by aurorae at 26-2-2017 07:05 AM

ohhh my aku siap  abadikan dalam website lukisan anak pertama dari umur 2 hingga 4 tahun.  Lukisan anak ke2  ada 1 je  masuk, anak2 seterusnya langsung takde.   
Tapi betullah, anak pertama memang ikut buku habis, rasa macam less a mother je kalau tak berjaya ikut panduan dalam buku tu.  Anak-anak seterusnya dah boleh fikir baik buruk apa yang boleh adjust apa yang tak boleh, selalunya memang dah tak berapa kisah pun.

Macammanapun, syukur anak pertamaku jadi orang, sangat2 bertanggungjawab dan boleh diharap jaga adik2 ditakdirkan kami pergi dulu, dah 20 pun umur dia.


Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2017 12:08 PM | Show all posts
ai masih lagi buat perkara yang sama untuk anak no 2.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 01:33 PM | Show all posts
ilovetobead replied at 5-2-2017 10:42 AM
Begitu jugak atuk nenek. Cucu 1st kemainnn duk manja 2nd cucu lantak ko lah labu nak main dlm baruh  ...

ok ni lawak
tp mmg btl pn..my son cucu sulung..mak iols mmg manjakan sgt... minta apa sume dpt smpai my son spoil brag sgt.. iols marah pn kene marah blk..adik nye mak iols biasa2 je
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 09:58 AM | Show all posts
aku rasa yang sama ngn diri aku psl rajin buat aktiviti tu...psl makanan ngn tmpt tido..hahahaa...
masa anak 1st kemain sume masak sendiri..organic only...
now..lantak la ko makan la ape kakak ko makan..hahahaa..
pstu tmpt tido..dlu kemain kakak tido dlm playpen..skrg adik tido seblah je..atas katil skali ngn aku..mls nak bkak playpen..
yang aktiviti lak kesian je adik selalu main menan sorang2..dlu masa kakak..kemain ade je aktiviti baru...haihhhh...
tp btul laa...anak kedua ni selalu ingat org tua...dr anak 1st..even aku anak 1st...adik aku lg jaga mak bapak aku..sbb die lom kawen lg..still dok ngn dorang..hihihi...aku balik je selalu tgk parents...
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 01:58 PM | Show all posts
aku layan anak2 aku semua sama jer...x lbh x kurang cuma yg no 3 ni terlebih manja sgt..maklumlah sbb anak bongsu...kakak & abg dia la kena mengalah...mcmana hari2 dok ambik pic anak no 1 mcm tu la anak no 2 & 3...cuma no 3 ni la over skit...kalau masak kt rumah anak no 1 & 2 mkn bertambah2...yg no 3 ni mkn cerewet skit..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 11:15 AM | Show all posts
aku rasa tang asik pakai barang anak 1st tu btul..memang pakaikan baju2 anak aku yg 1st sibbaik same gender. kadang2 kesian, tp kena la buat apa yg praktikal ye dak.. tapi beli jugakla baju2 baru especially baju tuk berjalan..

and anak 2nd, aku pakai FM mahal sampai 6bln je.. lepas tu bagi yg dugro je..unlike yg 1st sampai umo 2 thn still FM yg mahal.. tp breastfeed anak 2nd lagi lama la.. dari segi makan lak, anak no.2 nie lagi kuat makan dari yg 1st..so rajinla aku masak and pelbagaikan menu.. anak 1st dulu balik2 ituuu je la menu dia sebab choosy sgt. so aku rasa win-win la jugak kat situ tuk dua2..

tapi aku rasa cukup je la 2 org.. hahahaha.. tak larat dah aku nak jaga anak reramai lagi.. aku anggap aku mmg ditakdirkan camtu and kemampuan aku stakat tu je at least dapat tumpukan sepenuh perhatian kat dua2 nie.. dapat kasih sayang and perhatian yg adil..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Huhu. Saya ada dua anak. Wlpn tak dpt buat semua mcm anak pertama, tapi try juga buat utk anak kedua.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2017 09:55 PM | Show all posts
Baru anak pertama, konon baru nak rajinkan diri masak utk first baby, sekali anak xnak makan..
banyak kali cuba, tetap si kecil xnk makan. Sudahnya die makan nasi putih mak pak je.. xde makna nk bagi organic food kalo anak x suka..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 12:11 AM | Show all posts
Betul
Kakak aku langsung lepas tangan jaga mak bpk.
Alasan suami dan duduk jauh.
Aku dan adik aku relax je bagi duit bulanan, jenguk2 mak bpk walaupun aku duduk lebih jauh dari kakak.

Tapi yg paling tak boleh angkat, part kakak komen kitorang x pandai jaga.
Sekali adik aku bagi sebakul, terus senyap sampai skrg no comment.

Yg sakit hati aku ni, dulu mak pak aku paling sayang & paling sanjung kakak aku.
Mak aku buat aku mcm anak tiri. Tapi aku jugak yg hulur paling bnyk.
Kesian aku...
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047173s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list