Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2696
View
8
Reply

FZ 150i Problem!!!

[Copy link]

Author: Damon_Salvatore       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-2-2017 09:39 PM | Show all posts |Read mode
aku baru je beli FZ150i last january (2016), so motor tu da setahun da umurnya. Tak pernah lagi ade major accident. Only minor ones (jatuh, etc) .But lately, fz tu ade problem sikit. Tgh sedap2 ride atas jalan, tetibe je mati. Mcm tak de letrik yg pass thru fz tu. Lampu pon xda, sume takde. Bahaye jugak la, tgh2 sedap ride tetibe mati. Terpakse benti tepi jalan. But lepas benti tu, try on, boleh plak on. So, nak tanye kat otai2 dlm ni, knp nye dgn fz tu??? search online, depa kata mungkin ade problem with spark plug or carburator (kene service). Kalau nak repair pon, agak2, berape harge both repairs?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2017 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Doesn't have any advice.. I'm here just to say,

Hi, Mr Grey.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2017 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Damon_Salvatore replied at 6-2-2017 09:39 PM
aku baru je beli FZ150i last january (2016), so motor tu da setahun da umurnya. Tak pernah lagi ade  ...

Problem dia salah satu di bawah

1, rectifier - tukar baru
2, bateri - seperti diatas
3, killswitch/kunci - spray wd40
4, sparkplug - tukar kalau milleage dah 20k
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2017 10:22 PM | Show all posts
bellaa replied at 6-2-2017 09:58 PM
Doesn't have any advice.. I'm here just to say,

Hi, Mr Grey.

Hey2 miss bella. long time no see.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2017 10:23 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 6-2-2017 10:03 PM
Problem dia salah satu di bawah

1, rectifier - tukar baru

alright. Thanks for the advice.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2017 10:53 PM | Show all posts
kalau fz ni kereta, kena check alternator dan starter..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2017 11:38 PM | Show all posts
Damon_Salvatore replied at 6-2-2017 10:22 PM
Hey2 miss bella. long time no see.

it's Anastasia . not bella

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2017 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
member aku pki fz ada masalah mcm ni jgk. Dia pun tensi n x tau nk watpe. Makna kt ni mmg penyakit fz ni. Sib baik x angkat fz dulu. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2017 09:06 AM | Show all posts
bawa moto ke hong leong yamaha sg buloh..
fz ni yg tu je problem dia dari dulu tak setle2 lagi
coil starter
kalau nasib baik dorang akan tukar percuma je
nasib ko kurang baik sebab dpt yg mcmni...haha random je..
akupun penah pakai fz ok plak...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084285s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list