Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
64453
View
1425
Reply

BRAND LIPSTICK yang anda guna VOL. 2

[Copy link]

Author: intan_smsb       Show all posts   Read mode

Post time 14-2-2017 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 14-2-2017 11:50 AM
Iols punya lipstick pon baru jejak malaysia. Taktau la bila nak jejak rumah huuuu. Nanti iols shar ...

Brapa lama baru jejak mesia dr hari uols order tu? Custom clearance lama gak eyh? Aku harap akunye xde custom issue sbb dok tpt duty free kan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2017 11:56 AM | Show all posts
Telolet replied at 14-2-2017 11:50 AM
Iols punya lipstick pon baru jejak malaysia. Taktau la bila nak jejak rumah huuuu. Nanti iols shar ...

uols nanti sharing kt sini ye
nak tengok
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 12:00 PM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 14-2-2017 11:53 AM
Brapa lama baru jejak mesia dr hari uols order tu? Custom clearance lama gak eyh? Aku harap akunye ...

Dalam seminggu jugak la sampai sini. Iols place order 7hb haritu, 9hb dia send for shipping. Oooo rasanya ok kot kalau tempat tax free uols
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 12:01 PM | Show all posts
intan_smsb replied at 14-2-2017 11:56 AM
uols nanti sharing kt sini ye
nak tengok

alrighttt tazzabar dah ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 12:09 PM | Show all posts
Edited by babydoll at 14-2-2017 12:11 PM

hello beautiful ladies,


i nak share pasal Lime Crime Velvetine liquid lipstick. ingat tak hari tu i ada bagitau yg lime crime masuk sephora kt sini? mula2 diorang letak online je. a few days ago, i buat lawatan sambil shopping, diorang dh letak kt stores.


jadi i pon cuba la swatch lipstick yg ada. cantik2 warnanya. ada satu tu metallic lipstick, uuufffffffff!!!! soooo beautiful!!  lps dh swatched, i pun decided nk beli satu iaitu 'Riot' - mcm dusty pink sikit. cantik warnanye.


next day, dgn penuh tazabar, i pun pakai la pi ofis. lps beberapa jam, i mendapati yg lime crime ni mmg mengeringkan bibir i, walaupon i dh letak lip primer (my holy grail, takkan ku lupa!)

after lunch, i removed the lipstick & re-apply. sama jugak, dlm pkl 3.30 cmtu, dh tunjuk tanda kering dan mengelupas. maybe lip primer i tak cukup kuat nk protect my lips? atau lime crime liquid lipstick tu mmg sgt mengeringkan


ada sesiapa yg penah beli lime crime velvetine lipstick? jadi mcm ni jugak tak?

ni i letak gambar yg shade 'Riot' compare dgn 'Cashmere'

images (1).jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 12:15 PM | Show all posts
intan_smsb replied at 13-2-2017 12:44 PM
ayoyo ni buat lg iols teruja nk try

KVD Lolita II is like a must-have lipstick. warna cantik, formula pon best. klo u ada lipstick yg warnanye cantik,tapi u x suka sgt formula dia, cuba u campur dgn Lolita II. i'm sure u will like it!
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 01:59 PM | Show all posts

lawa nya colour Riot ni.
i xtau pulak llime crime ni mengeringkan sbb xde sapa pulak complain.
i x penah try lime crime ni, dulu ada la nk beli, tp i lupakan hasrat nak beli tu

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 02:01 PM | Show all posts
babydoll replied at 14-2-2017 12:15 PM
KVD Lolita II is like a must-have lipstick. warna cantik, formula pon best. klo u ada lipstick yg  ...

haritu singgah sephora try KVD Lolita II ni best tapi sebab quota membeli dah habis bulan ni terpaksa tahan napsu membeli lol. Nampak uols punya suggestion ni rasa membuak2 balik hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 02:04 PM | Show all posts
iloveyou replied at 14-2-2017 01:59 PM
lawa nya colour Riot ni.
i xtau pulak llime crime ni mengeringkan sbb xde sapa pulak complain.
i ...

warnanya mmg cantik. tapi tu la, mcm kering sampai mengelupas abes bibir i.


next round i nak cuba campur2 dgn liquid lipstick lain. manatau buleh adjust bg elok.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 02:06 PM | Show all posts
Telolet replied at 14-2-2017 02:01 PM
haritu singgah sephora try KVD Lolita II ni best tapi sebab quota membeli dah habis bulan ni terpa ...

hahahahah!! xpe u, next month tu lagi beberapa hari je. nanti quota ada balik, buleh beli



Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 02:15 PM | Show all posts
Telolet replied at 14-2-2017 11:51 AM
Takut gak local products tetiba banyak ni. selalunya bibir jadi gelap sebab tinggi kandungan plumb ...

hehe...itu tak pasti...tapi dulu2 kecoh jugak lipstick avon bibir jadi gelap.
lagi satu sbb kalau ikut cara cosmetic timbang tu punya review/feedback and affect, yang lipstick ni pun boleh jadi sama. kilang same...cari distributor letak nama sendiri. lipstick takyah ade kkm ke?

aritu iols berborak ngan sorang seller ig ni..dia ambik order kylie, huda etc..kesian jugak la...sangkut kat custom and pharmacy rampas. padahal belambak produk timbang masuk tak kena.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 02:29 PM | Show all posts
carlalily replied at 14-2-2017 02:15 PM
hehe...itu tak pasti...tapi dulu2 kecoh jugak lipstick avon bibir jadi gelap.
lagi satu sbb kala ...

Seriouslyyy kena tahan? Aduii kesiannya. Sebab banyak sangat kot eh. Cuak jugak la camni
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 02:31 PM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 14-2-2017 03:52 AM
Ni baru dok dpt tracking no. Tazabarnya..bahaya betul beli sendiri ni.ikut suka nk pick color.laki ...

kalo dia bg free postage mmg berbahaya oo... main pilih sesedap rasa.. tau2 berbelas lipstick dalam tgn.. beli color apa?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 03:39 PM | Show all posts
Telolet replied at 14-2-2017 02:29 PM
Seriouslyyy kena tahan? Aduii kesiannya. Sebab banyak sangat kot eh. Cuak jugak la camni

tak banyak pun...time tu bf dia hantar sekali ngan birthday present dia...2 kotak kasut...kesian dia...kesian iols jgk kempunan tunggu kylie time tu christmas punye edition
sampai ke sudah tak dapat2 lagi kylie ni...selalu je unfortunate event time nak beli...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 03:58 PM | Show all posts
carlalily replied at 14-2-2017 03:39 PM
tak banyak pun...time tu bf dia hantar sekali ngan birthday present dia...2 kotak kasut...kesian d ...

aiyooo uols pon mangsa jugakk. actually dia akan release ke barang2 tu or dia memang tak bagi balik? kesiannya dah jadi gitu pulakk
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 04:08 PM | Show all posts
Telolet replied at 14-2-2017 03:58 PM
aiyooo uols pon mangsa jugakk. actually dia akan release ke barang2 tu or dia memang tak bagi bali ...

dah 2 kali kena lain2 seller...bile tanye seller tu dia kata release tapi ambik masa...first time kena pernah sampai 6 bulan tunggu... seller tu cakap product tu xde kkm ke apa ntah so kena claim under personal. tapi dorang banyak question la sbb byk. so byk la process nya..kylie satu dunia dok gila tak lepas..tapi produk timbang and product dari china byk je lepas. atas nasib la kot.
kalau la kylie tu ship malaysia terus kan senang..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 05:07 PM | Show all posts
carlalily replied at 14-2-2017 04:08 PM
dah 2 kali kena lain2 seller...bile tanye seller tu dia kata release tapi ambik masa...first time  ...

adoyai peliknyaa. tau takpe brand kylie tu femes worldwide dah ponn. bersabor jela mampu kan uolss. apa la agaknya criteria diorang bab camni eh kalau dah products dari china pon lepas tapi kylie tak lepas plakk
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 05:08 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 13-2-2017 02:50 PM
NITA liquid lipstick. Teringin nk cuba Saree

NITA liquid lipstick RM69 satu. Boleh beli kt website NITA Cosmetics. Founder Aznita Azman. Sama level dgn DIDA.

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 06:10 PM | Show all posts
carlalily replied at 13-2-2017 04:56 PM
byk betul local brand for lip matte liquid ni...iols beli dida tu je...oklah not bad. yang lain tak  ...

best ke dida? teringin jugak nak beli tapi macam nak tunggu ada discount...hehe

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 06:15 PM | Show all posts
Telolet replied at 14-2-2017 11:50 AM
Iols punya lipstick pon baru jejak malaysia. Taktau la bila nak jejak rumah huuuu. Nanti iols shar ...

check tracking kat klia ke?
i place order 2 feb
package sampai klia 7 feb
10 feb dapat dah...hehe
tapi bila dah sampai sayang pulak nak pakai...aduhai

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097259s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list