JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
27884
View
1422
Reply

[Pelbagai] ...mana kita punya...(50++ kredits)

  [Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 2-3-2017 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
My first Bonia handbag.
Buy it with my gaji
Sempat guna selama 3 thn
Guna bila ada kenduri saja coz mahal
Kenangan coz 1st time beli handbag harga yg mahal dan gaji sendiri

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
my iphone 7plus
-i got it from my mum
- 3 months
- guna macam macam ..... hahahahha
- this phone is important for me bcs my mum yg belikan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Laptop
-turun temurun dari zaman kakak belajar dulu kat pilah turun ke saya.
-4 tahun lepas perompak masuk rumah, habis semua.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 05:46 PM | Show all posts
My car (Myvi je)
- given by my significant other
- 8 years
- bawa gi kerja, jadi supir orang, bawa pergi ke tempat2 yang boleh menggembirakan sesiapa
- Penting sebab kalau takde payah nak gi mana-mana

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
My First Android Handphone (Samsung Note 2)
- sayang sangat sebab beli mse tu guna duit sendiri, x bekerja lgi. Masih belajar


-Almost 3 years
- Very2 important sebab dlm tu ade semuaaa dataa,  gambarrr, no fon,  Notes , Now semuanya dah xde, lepas pakai henfon ni, asyik bertukar je.. Xde yg dpt sama mcm henfon Note 2 ni ...sangat2 syg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
baju kebaya riau

- actually my late mum punya(her favourite)..since dia da xda i yang ambil
-10 years
- satu2 nya buat mcm my mum sentiasa ada dngan i..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
My gelang ayah bagi .. tiba2 tahu dah xde....
Xtahu nak cakap perasaan masa mula2 tahu ....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Praying mat / sejadah
-Got it from my dearest hubs
-5years ago still using it for at home usage
-it's so special bcs one of my first sweet memories to receive a surprise gift

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Sony Ericson z610i
-beli sendiri dengan duit gaji 1st.
-usia 10tahun. Masih elok tersimpan.
-phone paling sayang sbb beli atas usaha sendiri & banyak kenangan dengan phone ni.  
Screenshot_20170227-114434.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Gelang emas
- beli dgn duit bonus pertama
- almost 18tahun dah
- guna on special occasions shj
- reminds me of my late father sbb dia yg insist I beli gelang tu & arwah ayah yg pilih design... brg yg i paling sayang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 11-2-2017 06:26 PM
Sila lengkapkan...

Cincin tunang a.k.a cincin kahwin
- dapat dari husband tapi pilih sendiri
- dah 6 tahun pakai
- pakai di jari manis memang jarang cabut rasa xlengkap kalau tak pakai.
- important sebab tanda cinta dan yang bestnya bentuknya sebijik sama dengan cincin my mum..harap anak2 nanti dapat cincin macam ni juga..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 11:13 AM | Show all posts
Rantai emas labuh sampai ke dada dengan gold pendant lebih besar dari duit 50 cents
- mak punya tapi mak selalu suruh pakai bila nak raya
- baru-baru ni nak pulangkan balik kat mak, tapi mak cakap tak payah pulangkan, pakai jer lah
- sedih giler sebab lately ni mak selalu sakit-sakit
apekah????

Comments

bertabahlah...  Post time 3-3-2017 11:15 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Handmade persian carpet
- my mum passed it over to me 3 years ago
- she kept it for almost 30++ years
- i only lay it once in a while especially during hari raya (sayang nak guna)

- it brings back my childhood memories every time i look at it. It's priceless as it is one of my mum's most prized possession.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
My wedding band
- from hubby
-4 yrs
- mmg pakai je x penah bkk2 since kawen.. sy mmg x suke pakai pape accessories gelang ke cincin ke rantai ke.. ni je..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 01:27 PM | Show all posts
my  iphone and ipad
--- my mother belikan sebab my phone kena ragut and she got it at  lower price from celcom, loyalty package. sekali dengan ipad dia belikan
--- almost 3 years
--- all the time! things i cannot live without
--- important because my mother bought em walaupun i dah kerja and dia fulltime housewife hahah i love u mak!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
my first vintage chanel bag
beli sendiri selepas gigih simpan duit bertahun tahun
pakai all the time suka sangat bag itu
important sebab kena berusaha simpan duit sebab nak beli bag tu. so usaha tangga kejayaan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 02:27 PM | Show all posts
my wrist watch

-got it from my 1st boyfriend yang dikenali masa form 1, jumpa balik selepas 30 tahun
-4 tahun
-untuk kegunaan harian dan memang sentiasa pakai
-hargai sangat sebab ianya so special walaupun taklah mahal sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
My leather purse.

1. Beli masa dpt 1st gaji from 1st job
2. Dah 21 tahun n still well kept, takde rosak atau koyak.
3. Guna utk simpan duit, ic and all important stuffs
4. Ada sentimental value, sbb ini benda yg pertama beli guna duit sendiri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 03:07 PM | Show all posts
Duit hantaran....

Buat gelang & rantai....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
first cincin
beli masa dapat first gaji from first job
pakai sampai sekarang sebab kenang kenangan masa dapat first gaji, walaupun gaji masa tu tak
seberapa tak happy sgt sebab dah kerja and ada duit sendiri. takkan ku lupa saat saat itu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050247s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list