Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
34176
View
1458
Reply

[Pelbagai] ...mana kita punya...(50++ kredits)

   Close [Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-3-2017 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
stayathomemom replied at 4-3-2017 12:52 PM
Mahap naa....

U nak ke beli? I jual 100 henget je. Brg ksayangan i tu wawawa
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
dakdinkei replied at 4-3-2017 12:32 PM
Pasangan hidup saya.
Dapat dari mak ayah dia.
Dah 18tahun ngan dia.

Sapa nama laki awak tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasih sayang yang diberikan oleh ibu bapa kepada kita sepanjang hayatnyer ...

Selepas ketiadaan meraka baru sedar betapa rugi kita xmenjaga dengan betul aper yang pernah kita miliki dulu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 04:38 PM | Show all posts
GOLD NECKLACE
dah hampir 12 tahun
mak bagi sebb dapat straight A's SPM
still pakai lagi sampai sekarang
sayang mak, akan pakai sampai bila2....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 04:42 PM | Show all posts
Iphone 5S
- given by my husband on my first birthday as his wife
- almost 3 years
- for daily use such as email, message, call, video call
-it is important as it has sentimental value for me because its first present after we get married

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by wondacat at 4-3-2017 04:49 PM
seribulan replied at 11-2-2017 06:26 PM
Sila lengkapkan...


something ive owned which is very important:
my first car
i got it from my dad since i was just finished my college years back then yet ive been called for an in the job training at that time
it has been 8 years now
i used it for many reason (for working,went here d there with ease) and it helped in many thingssss....
#ilovemyfrstcar #tqdaddy

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq cikseribulan for the credit.

Comments

Welcome  Post time 4-3-2017 05:20 PM
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 05:07 PM | Show all posts
another thing,

-Jam tissot

- baru 6 bln beli hasil komisyen kerja. beli dgn duit sendiri harga rm2k+++

- baru pakai 3x tapi dh hilang kena curi masa rumah buat kenduri

- skrg misi nak beli jam tu semula psl sentimental value tggi sgt

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 05:31 PM | Show all posts
wondacat replied at 4-3-2017 04:47 PM
something ive owned which is very important:
my first car
i got it from my dad since i was jus ...

tqqqq mod @seribulan much love

Comments

No prob :)  Post time 4-3-2017 06:26 PM
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Ladybosss replied at 4-3-2017 03:19 PM
Kasih sayang yang diberikan oleh ibu bapa kepada kita sepanjang hayatnyer ...

Selepas ketiadaan m ...

Sangatla setuju. Tiada kasih sayang yg dpt menandingi kasih syg ibu bapa kita. Hargaila mereka sementara mereka masih ada  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 07:35 PM | Show all posts
Edited by roti_naan at 4-3-2017 07:36 PM

Jam-jam tangan saya

- semua jam-jam tu husband yang belikan/hadiahkan  (nampak sedikit materialistik di situ )
- yg paling lama dah pakai 8 taun, yg paling latest setahun
- of course guna untuk tengok masa, hari, tarikh
- penting setiap kali nak keluar rumah. kalau keluar tak pakai jam, iols akan rasa lost. tak puas kalau tgk jam kat hp.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 07:50 PM | Show all posts
Second barang yg penting dalam hidup iols adalah

Purse brand bonia (sahajo)

- husband bagi as a birthday gift (masa tu husband tak masyukk lagi)
- dah pakai dekat 5-6 tahun
- untuk isi segala duit, ic, kad2
- penting sebab tu la tempat duit dan segala kad. purse tu sangat sentimental sbb husband yg hadiahkan masa dia belum ber'uwang'. purse tu harga RM400++ tapi time dia belikan tu iols rasa terharu sangat2 dan itulah antara barang termahal yg dia belikan utk iols. now, walaupun iols dah beli purse lain yg ada 'brand' tapi iols tak sampai hati lagi nak tukar purse. iols nak pakai purse tu sampai barai.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 11-2-2017 06:26 PM
Sila lengkapkan...

I wud say:
It's my notebook
Ive bought it for myself because the old one seems cudnt work well anymore
Ive just bought a new one last october 2016
It's very important to me especially in completing all my job tasks

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 08:57 PM | Show all posts
a blanket
- arwah ibu
- close to 15 years I think
- i need it utk tidur, x de x boleh tidur, and penting sebab selimut ni ibu yang jahit sendiri guna kain perca n still elok smpi skrng

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 09:31 PM | Show all posts

something i have owned which is very important:

- an old pot which belongs to my late grandmother (who brought me up)
- took it from her house after her demise in 2007 (it's 10 years now)
- it is important because it reminded me of her all the time. whenever i use it,
  i will be reminded of all the conversations we had in the kitchen, the dishes that she cooked, the tips she gave me..and on top of everything, it reminds me of her ALL THE TIME.
- i have to have it because i miss her a lot

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Ladybosss at 4-3-2017 10:10 PM

My first car
4x4 ford ranger

Dapat masa umur 25tahun
Sayang sangat sampai sekarang guna lg xde keinginan untuk jual pon ..
Paling suka sbb aku ni katek jadi rasa selamat bila berada didalam kereta ..N rasa kofiden  n paling suka sbb dia tinggi menyebabkan org xtahu aku ni katek. ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Tudung
- Nenek bagi
- lebih 20tahun
- xpakai pun sbb fesyen dah outdated
- sayang sbb nenek sendiri jahit tudung tu sbg hadiah time nak sambung belajar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
-gold necklace
-husband hadiah walaupun  kecik i suka sgt2..
- 2 years
-pakai setiap hari tak pernah bukak
-really appreciate kat hubby yg ikhlas hadiahkan utk anniversary..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2017 02:10 AM | Show all posts
Rainbow Al Quran

Masa tahun 2012, salah satu wishlist I ialah nak Rainbow Al Quran ni dijadikan hantaran I masa kahwin nanti.

Masa tu, boyfriend I yg dah menjadi husband I sekarang ni ada meeting kat Indonesia.

So, dia google and dapatlah Rainbow Al Quran Pink ni dari salah satu seller di Indonesia. Seller tu poskan Rainbow Al Quran tu kat hotel husband I menginap tu.

Kat Malaysia ada tapi preorder lambat sangat.

Sampai sekarang Rainbow Al Quran tu I guna untuk membaca.

Act, wishlist Rainbow Al Quran tu i letak kat blog I. Tak sangka dia baca blog I and tunaikan wish I tu

Tq Husband

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2017 02:16 AM From the mobile phone | Show all posts
My audio set....

Bought in 1996....aiwa brand.
I worked as part time promoter @ uda ocean...managed to get rm500....

My kakak donated rm100...the rest arwah bapak top. Price was rm1.2k that time.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.107086s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list