Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1992
View
45
Reply

Ttc journey..jom share

[Copy link]

Author: cHuebie       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-2-2017 08:58 PM | Show all posts |Read mode
Hi uolls..jom share kalau sesiapa tgh ttc.. n brpe lme..n ade mslh ape2 tak
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts

Baru nak ttc again starting this month. Smoga kte sama2 berjaya. Aamiin.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Diet ke? Huhuhu diet xberkesempatan lah..asik fail je..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2017 11:46 AM | Show all posts
hai. puanrose sepatutnya ttc tapi macam tak layak je sebab tak usaha sangat, tapi ada juga pegi urut, latest urut last month. btw puanrose ttc 1 year and half, kahwin SEPTEMBER 2015 so hashtag #ttc1y6m hiks. so far, badan mengembang perut membuncit tapi tiada isi hahaha. lemak je ada.

mmg suka gelak and melawak bab anak, tapi dalam hati hanya Allah SWT yang tahu......

oh yaaaa, suami pun tahu apa ada dalam hati sebab dia adalah tempat puanrose bebai, nangis, meraung, melalak hahaha. kesian beliau

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-3-2017 09:11 AM | Show all posts
puanrose replied at 29-3-2017 11:46 AM
hai. puanrose sepatutnya ttc tapi macam tak layak je sebab tak usaha sangat, tapi ada juga pegi urut ...

sy la lame ..#2years huwaaaa
stress kan.mcm2 dah buat..urut la itu la ini la..period pn tingtong ssh nak mai...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 05:23 PM | Show all posts
cHuebie replied at 30-3-2017 09:11 AM
sy la lame ..#2years huwaaaa
stress kan.mcm2 dah buat..urut la itu la ini la..period pn tingtong  ...

well, walaupun baru. this is my hard situation :
puanrose nikah 19 sept 2015

kakak ipar nikah february 2016 kot, yang penting sebulan nikah, dah lekat <----- baru beranak, baby skrg 1 month

adik ipar nikah sept 2016 and yepppp dah mengandung skrg,

bayangkan laaaaaaaaaaa

and adik puanrose mmg dah ada baby.

TETAPI puanrose tetap bersyukur sebab tak pernah lalu keadaan tragis like my friend 3x pregnant tp gugur and her baby meninggal seminggu je dapat hold her baby, and ada juga yg dah bertahun kan, berbelas tahun, uwaaaa just prepare mental je laaaa. even every month kalau period mesti akan meroyan
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Ttc tu apa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2017 04:38 PM | Show all posts
puanrose replied at 30-3-2017 05:23 PM
well, walaupun baru. this is my hard situation :
puanrose nikah 19 sept 2015

mule2 rasa sedih kan..sebab orang sekeliing tros ngndung..
tp lame2 dah immune..rezeki orang lain2 ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2017 04:38 PM | Show all posts

trying to conceive
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 09:37 PM | Show all posts
tak baik tau sakitkan hati orang dgn tanya bila nak dapat anak bagai.. semua tu rezeki yg bukan kita tentukan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2017 04:27 PM | Show all posts
alhamdulillah family smua mcm phm and takde tanya2..
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 02:59 PM | Show all posts
Saya pun sedang nak usaha hamil. tapi takdelah bersungguh sangat cuma check dkt apps time subur tak dan avoid makan benda2 tajam n panas. Harap2 ada rezeki kita ye, aminn.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 03:08 PM | Show all posts
good luck to all
semoga apa yang dihajati diperkenan kan Allah.. Amin
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 03:08 PM | Show all posts
nak share pengalaman ttc.. tapi takut sedih and nangis pulak nanti.. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 03:20 PM | Show all posts
sy dah penah buat IUI dan IVF tapi ttp belum ada rezeki....ada 2 telur tengah frozen.
plan nak buat akuapuntur dulu sebelum proceed 2nd IVF
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Iol pnah ttc ..for 2 yrs.. mcm2 gak buat..
Tp kwn2 lg byk usaha dorg..

After iol reach tahap redha. Bila iol xpikir lngsung psal baby..tetiba rezeki dtg tnpa disangka..

After 1st baby.. cpat plk lekat utk 2nd..alhmdulillah.dont give up k.. Allah tau the right time utk korg. Tp keep usaha tau..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Rse ramai yg da tau long list of usaha tu kn?
Tp iol guna cara bbt. So far.. sgt best bg i.
Bole tau exactly bila u subur. N sort of predict that month u akn period or ada harapan pregnnt..

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols nk baby tp x bd ng hubby stress la xde mood nak bd
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2017 02:48 PM | Show all posts
fuyupoktek replied at 10-5-2017 10:30 PM
Iols nk baby tp x bd ng hubby stress la xde mood nak bd

jangan stress sis...tu boleh ganggu hormon. pegi holiday tuk kasikan mood tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2017 04:15 PM | Show all posts
fuyupoktek replied at 10-5-2017 02:30 PM
Iols nk baby tp x bd ng hubby stress la xde mood nak bd

BD tu apa?
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 12:09 PM | Show all posts
hi !

ai TTC 3 years. Kahwin feb 2012, pregnant may 2015.
1st year kawen tu i dah TTC. I went to KPJ penang, sebab situ ada gynea perempuan. I nak cari perempuan jugak sebab u know la kan the procedures kena buat vagina scan semua kan. Check darah sebab nak chech hormones semua. Everything is fine.

Dr cakap "u muda lagi"

I tetap teruskan TTC. So on clomid 6 cycles. Tak berjaya. Infact berat naik sebab hormon. At the same time i cuba jamu macam-macam. Lepas tu i pi mengurut jugak sempat la dua bidan. Ada satu bidan ni cakap, kalau nak mengandung cuba pantang makan laksa. I pantang laksa bertahun. Dari tahun 2013 sampai laaa recently ni baru i makan laksa balik. heaven siot dapat makan laksa.

So dalam 2012 - 2013 i on clomid, jamu, mengurut.

Tahun 2014, i berazam nak kuruskan badan balik. I masuk gym membership. Hari-hari pi gym. Berat ai dari 60kg turun jadi 50kg.

April 2015 pi gym tapi rasa tak larat nak lari. Time ni period i pun dah lari sama. 2 weeks lewat tapi i malas layan sebab dalam masa TTC tu berapa banyak duit i habis beli Pregnancy Test Kit.

Husband ai mabuk2, ai still pi gym tapi ada kerisauan. So i test la jugak. Test tengok positive. Syukur.

So ai rasa gym tu main peranan jugak. Bila kita exercise, hormon stabil. So gitu lah. Ni duk TTC balik for 2nd baby.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
shahirakay replied at 12-5-2017 12:09 PM
hi !

ai TTC 3 years. Kahwin feb 2012, pregnant may 2015.

Congratulations. Berjaya
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 08:43 PM | Show all posts
puanrose replied at 29-3-2017 11:46 AM
hai. puanrose sepatutnya ttc tapi macam tak layak je sebab tak usaha sangat, tapi ada juga pegi urut ...

omai sama la... kawen 12. 2015.. mash mncuba
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 08:45 PM | Show all posts
sweetsour25 replied at 10-5-2017 08:22 AM
Iol pnah ttc ..for 2 yrs.. mcm2 gak buat..
Tp kwn2 lg byk usaha dorg..

ur word really help
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 08:46 PM | Show all posts
sweetsour25 replied at 10-5-2017 08:25 AM
Rse ramai yg da tau long list of usaha tu kn?
Tp iol guna cara bbt. So far.. sgt best bg i.
Bole t ...

bbt tu apa? maaf ler noob
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061028s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list