Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
19107
View
520
Reply

Rancangan ASTRO Mengenai Anak Artis Memudaratkan?

[Copy link]

Author: Defcon2       Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2017 12:04 PM | Show all posts
hari tu akak layan sket the house che ta tu
comel sgt tgk ecah pi tolong lapkan kasut ammar sbb baru kuar dr tasik
terbongkok2 ecah sibuk mengelap kaki ammar
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 12:20 PM | Show all posts
tak minat nak tgk. baik tgk anak sendiri. and iols stuju sgt 5 point tersebut.

#bukandengki
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Lara tu makin lama makin x comel mukanya..
Aishah masih menten comel.. Dh petah berkata2..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena tgk akta kanak2 ape yg menidakkan hak dia.tt cer tepek segala hak kanak2..compare dgn cerita kat astro tu.kalau melanggar siap boleh saman astro tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak meluat tengok rancangan tu dsebabkan anak nya. Tapi meluat nengok mak pak nya
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:29 PM | Show all posts
I dea utk racangan sendiri. Esok2 bila dah besar buleh tengok balik. Kelakar.
Hiburan dah kita bayar, tengok je lah. Kalau tak mau tukar channel atau tutup. Settle. Apa nak jadi pada anak2 dia doa yg baik2 shj.
Cuma yg tak baik kalau ada andegan (spelling?) yg x baik mcm cakap kasar dgn org tua, tunjuk muka merajuk,  mencebik bila di tegur ibu bapa. Nampak cute sekarang, anak2 kita yg tengok nanti mengikut pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:32 PM | Show all posts
kalau kat korea tu aku suka tengok 'Superman is Back'

malaysia punya boring
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-2-2017 03:16 PM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 17-2-2017 02:16 PM
Kena tgk akta kanak2 ape yg menidakkan hak dia.tt cer tepek segala hak kanak2..compare dgn cerita ka ...

Kalau ikut takrif International Labour Organization:

"Child labour refers to the employment of children in any work that deprives children of their childhood, interferes with their ability to attend regular school, and that is mentally, physically, socially or morally dangerous and harmful."

Bagi aku dalam kes ini, anak-anak artis ni termasuk dalam kategori "morally dangerous and harmful".

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-2-2017 03:17 PM | Show all posts
dekmieDandy replied at 17-2-2017 02:32 PM
kalau kat korea tu aku suka tengok 'Superman is Back'

malaysia punya boring

Alamak aku tak layan la korea punya channel. Best ke?

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
esbatu replied at 16-2-2017 03:38 PM
yang tak comel tu merujuk kepada anak teruna che ta ke?



Hahahahahahahahahaahhaahahhaahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
matseh replied at 17-2-2017 02:29 PM
I dea utk racangan sendiri. Esok2 bila dah besar buleh tengok balik. Kelakar.
Hiburan dah kita bay ...

Adegan jah
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Pendapat saya tak seberapa berpendapatan tinggi Yg dijana mak pak gila glamer dorang ni.. Oleh itu, Saya memilih utk berpendapat, lantak ko lah nakk. Koseerrrrrr
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-2-2017 03:55 PM | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 17-2-2017 03:51 PM
Pendapat saya tak seberapa berpendapatan tinggi Yg dijana mak pak gila glamer dorang ni.. Oleh itu,  ...

Jangan la marah kak kiah. Mana tahu satu hari nanti kak kiah jadi artis. Berebut stesen tv nak rakam gambar anak kak kiah tau. Kak kiah bleh la enter frame sekali masa rakaman...  hehehehe



Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Astro skang da teruk salesnye. So nk org maintain tgk astro terpaksala derang gune ank2 retis ni dgn harapan rating tinggi. Pakkal astro ni blum nk wat tiara & toddlers je version mesia. Kalo wat konfem yg join semua ank retis2 je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-2-2017 04:02 PM | Show all posts
amyainsamad replied at 16-2-2017 04:33 PM
i suka.je tgk..tgk peel ank2 artis. ank i suka lara alana...kalo show dia,duduk dpn tv tgk gelagat l ...

Ya kita memang syok tengok. Tapi tanpa kita sedari, ada orang berniat jahat turut memerhati. Maklumat yang didedahkan memberi ruang kepada si penjahat untuk bertindak.

Sekiranya apa-apa berlaku pada Lara, adakah kita tidak terlibat? Sedangkan kita secara tak langsung turut menyumbang kepada ancaman ke atas beliau.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-2-2017 04:04 PM | Show all posts
fadzyjemi replied at 17-2-2017 04:01 PM
Astro skang da teruk salesnye. So nk org maintain tgk astro terpaksala derang gune ank2 retis ni dgn ...

Aku nampak apa yang ASTRO buat ni macam eksploitasi kanak-kanak je.

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya show2 anak retis ni menghiburkan jugaklah..cuma jangan expose kan sangat benda yg tak perlu.. nanti ada mata yg memerhati
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:07 PM | Show all posts
Kalau setakat memudaratkan anak sendiri lantak la
Mak ayah dah tak relevant so up la anak pulak

Tapi jangan sampai memudaratkan anak orang lain
Contohnya siarkan gambar2 anak yang seksi terselak sana sini yang mengundang si pedo
jadi ghairah bila tengok adegan tu di TV atau social media then si pedo ni grab saja kanak2 lain
yang ada depan mata .. kesian mangsa yg tak bersalah
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:19 PM | Show all posts
Rasanya tak perlu nk dedahkan bdk2 dgn dunia hiburan ni, mcm merosakkan mnda je... mls nk hurai byk2
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
I masih samar-samar apakah objektif rancangan-rancang featuring anak/ keluarga artis ni. Nak mengajar parenting skills & panduan rumahtangga ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:42 PM | Show all posts
Defcon2 replied at 17-2-2017 07:17 AM
Alamak aku tak layan la korea punya channel. Best ke?

cast lama best
ada sorang budak tu dari umur setahun kot, sekranag da masuk tadika dah

cast baru kurang sikit

chanel 392 or kat youtube pon ado, cari KBS World
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:42 PM | Show all posts
babycc replied at 16-2-2017 09:26 PM
Owh.. die da bersatu balik ngan liam eh?? Dulu minat gak die.. tp sejak mcm da liar.. x minat..

dah bersatu balik....
liar sbb aritu kan berpisah kejap.. rebel

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:45 PM | Show all posts
mrizumi replied at 16-2-2017 09:05 PM
Xprnh tgok hannah montana..tp ingt dia lawak2 mcm that so raven yg dulu2 tu..
Ye la..dia jd mcm l ...

a ah.... mase die jadi liar tu ,asek x pakai baju
tutup nipples je,
jarang jgk tgok HM ,tp cite tu yg popular kan die lah


Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 17-2-2017 07:45 PM
a ah.... mase die jadi liar tu ,asek x pakai baju
tutup nipples je,
jarang jgk tgok HM ,tp cite  ...

Tu la..agak tkejut..sbbnya imej dia as ikon remaja dlm disney tu mcm elok je..
Mcm hillary duff la..
Geng2 disney jgk..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:28 PM | Show all posts
mrizumi replied at 17-2-2017 09:20 PM
Tu la..agak tkejut..sbbnya imej dia as ikon remaja dlm disney tu mcm elok je..
Mcm hillary duff l ...

kan,
hillary helok2 je smpi skang, antara disney princess yg x rebel,
miley mase rebel rileks je dtg late show jimmy kimmel tunjuk nipples die pakai plasters, hahaha
miley mmg liar, tp i rase die bukan bitchy, i rase die good hearted ,cume mase tu die heartbroken ngn liam sgt kot
skang cm dah cool down sket,


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061311s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list