Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
8772
View
203
Reply

Rancangan ASTRO Mengenai Anak Artis Memudaratkan?

[Copy link]

Author: Defcon2       Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2017 09:30 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 17-2-2017 12:45 PM
Lara tu makin lama makin x comel mukanya..
Aishah masih menten comel.. Dh petah berkata2..

sentap awal klo bace nie
hahaha
tp i rrase perkare same berkaitan ucop anak hanis,
nasib die chubby

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 17-2-2017 09:28 PM
kan,
hillary helok2 je smpi skang, antara disney princess yg x rebel,
miley mase rebel rileks j ...

Tu la..hillary pun kawin awal..
Ntah la..mgkn blakon di awal2 remaja ni xbpe elok dr segi sosial life dia..
Nmpk xla bitchy,mcm sje2 nk buat prangai jah..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:37 PM | Show all posts
mrizumi replied at 17-2-2017 09:34 PM
Tu la..hillary pun kawin awal..
Ntah la..mgkn blakon di awal2 remaja ni xbpe elok dr segi sosial  ...

miley nie jenis yg sgt2 open, mase zaman rebel tu die kan ngaku BI, siap ade gf kejap lepas break ngn anak arnold ssh nk eja..
miley pon byk terlibat charity,tp mmg xleh terime zaman nipples tepek die tu, pg mane2 event pakai baju mcm bogel, hahaha
skang hillary pn dah divorce, tp maintain bek tok anak diie
i rase ssh la nk kekal kawen kt holly wood nie, hukhukhuk

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Bak kata laki ku klu aku tekan channel yg kluar anak5 retis ni..
Retis batak
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mrizumi at 17-2-2017 09:52 PM
missyL replied at 17-2-2017 09:37 PM
miley nie jenis yg sgt2 open, mase zaman rebel tu die kan ngaku BI, siap ade gf kejap lepas break  ...


Byk jgk kau tahu..
Aku xbpe update sgt psl diaorg ni..  
Tahu2 gitu je..tp kat sna boleh nmpk la prubahn mndadak artis2 remaja diaorg..
Sni mgkn terkawal lg kn..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 17-2-2017 09:28 PM
kan,
hillary helok2 je smpi skang, antara disney princess yg x rebel,
miley mase rebel rileks j ...

I rasa miley tu bukan rebel noks tapi dia memang nak buang image goody goody purity ring disney princess dia sebab nak gain peminat yang lebih matang.. Takkan nak kat takuk lama macam avril lavigne yang peminat yang meningkat umur beralih arah ke penyanyi lain.. Lagu2 avril setakat tu jelah.. Budak bbnu je suka..

Miley bila dah disassociate dengan image disney princess dia stop la gimmick2 bogel2, lidah terjelir, twerking semua tu.. Sekarang dia more to human activist, pertahankan gay right which liberal kokusen suka..

Dulu ramai yang kata miley ada mental problem not unlike britney & amanda bynes but turned out miley ni lah antara bekas child stars yang paling sane kat hollyweird sana.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Then program anak2 retis ni as long as budak2 tu dilayan macam kanak2 normal & bukan diorang yang generate main income untuk family memasing, i hope they'll turn out all right.. I lagi risaukan puteri balqis tu..

Pastu macam lara tu i rasa mak pak dia ada gak exploit dia.. Overexposed pun ada. Then personally i rasa morally kan it's not right la mak pak dia terima hadiah untuk lara from ig seller et al. Memang lah depa tolong promote ig seller tu but the work is very minimal.. Kalau depa really think about that kan, depa kan mampu boleh beli sendiri. Lebih ramai orang kat luar sana yang lebih memerlukan.. Kalau depa ada stand tak ambik hadiah2 tu or sedekah kan ke orphanage..i will respect them more kot..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
standed la org yg pasan anak comel cute ni..takpayh tgok retis la..kalo ade pertandingan bayi comel or gambo bayi kat fb pon berduyun2 pompuan upld gambo anak mohon like tuk menang..tu belom yg komen tu comel,t x comel..eee..x normal sungguh kids being put to the centre and judged camtu
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak usah bercakap hal privasi atau keselamatan anak kalau dah memang ibubapa nya merelakan anak takda privacy masa kecil.

Walau makbapak artis macam lisa surirumah and yusry jaga juga privacy anak. Yang lain terpulang pada mak bapak masing2
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Owh bcos of program laraoh lara ni la aku noticed haters schawalara dok berkampung kat ig rotikayap. Korang perasan tak rotikaya dah langsung tak up gambar lara? but then the way dorang komen mmg byk kebenanrannya about development anak dorang tu. Even doc pakar kanak2 pon ada bg pendapat yg Lara ni sesuatu sikit
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila ada program mcm ni parents pon kena bersedia lah tak semua akan puji anak ko. No matter what ada yg akan observe kelemahan anak ko. Sian plak aku tgk si Lara ni. Super duper overexposed by her parents.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila ada program mcm ni parents pon kena bersedia lah tak semua akan puji anak ko. No matter what ada yg akan observe kelemahan anak ko. Sian plak aku tgk si Lara ni. Super duper overexposed by her parents.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 03:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun rasa Lara tu overexposed, kdg2 kesian tgk dia sbb dia budak lagi tak tau apa2. Bapak dia tu la suka exposed sgt, buat live IG la masa on the way pegi sekolah. I think tak perlu kot. Org jahat kt luar boleh tau la Lara pegi sekoah pkl berapa balik pkl berapa. Pastu paksa paksa anak dia communicate dgn dia walhal si Lara tu buat donno je bila dia tanya soalan. Kesian budak tu dpt mak pak mencapub. Semua benda nk diupload. Bkn artis je, org biasa pun mmg suka exposed anak. Keep it to yourself la sikit kan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
NickiMinaj replied at 18-2-2017 03:18 AM
Aku pun rasa Lara tu overexposed, kdg2 kesian tgk dia sbb dia budak lagi tak tau apa2. Bapak dia tu  ...

Bila di perhatikan vid si awalina upload bile time lara bercKap kan mmg budak tu repeat jer kan bile awal tanya. Budak tu is going to be 3 yrs old dis year spttnye dah boleh built simple sentence sendiri. Contohnye bile awalina tanya do u want make up? Lara akan respond balik pertanyaan tu like "do u want make up?"

Unlike ecah siap boleh mengadu sakit kat mak dier, boleh expressed kan feeling die bile ammar mr bean die jatuh which is normal mcm tu. Bab dressing ecah yg mcm org hulu banat tu tolak tepilah.  
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 11:31 AM | Show all posts
terpaku replied at 16-2-2017 02:59 PM
anak retis yang tak comel pun bleh masuk tv

Contohnya???
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
X tengok
No komen
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 05:19 PM | Show all posts
dah mak bapak derang yg suke nk tayang ank2 derang..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 05:19 PM | Show all posts
Chumbawamba replied at 18-2-2017 08:12 AM
Bila di perhatikan vid si awalina upload bile time lara bercKap kan mmg budak tu repeat jer kan bi ...

ha'a boleh nampak la lara tak de skill two way conversation. dia hafal je. kesian pulak aku tgk. aku meluat kat bapak dia, cara dia ckp dgn lara tu mcm kasar sikit. tah la, urban sgt pun susah gak. ada pernah scha upload insta story, si awal ni marah anak dia, alahai kesian aku tgk lara, marah yg betul2 marah. dhla budak tu xreti cakap, kau nk memarah cmtu. marah sebab si lara tak nak benti buat aksi bangun duduk bangun duduk, smpai lara nangis. tapi awalina need to do something la dgn lara, gaya dia tu tak mcm budak nk masuk 3 taun. mcm baby je, bdn je besar. poor little lara.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
NickiMinaj replied at 18-2-2017 05:19 PM
ha'a boleh nampak la lara tak de skill two way conversation. dia hafal je. kesian pulak aku tgk. a ...

Eh tu pon ko jgn makcik2 and kakak2  kat ig semua komen eh pandainye lara, cerdiknya bijaknya aku raser macam oh come on lah. Just becos die hapal abc123 flash card mak nenek bagai thats how dorang measure kepandaian lara tu. Mender2 mcm tu die dah hafal dah hari2 awalina tu dok suap and ajar mender mcm tu dh jd sebati dah. Plus umur 2 tahun dah hantar school dah! Tu pon dah tak patut aku raser 2 yrs old hantar kindergarten.

Bile masuk 2 way communication yilek! She doesnt know how to ask simple thing pon kalau korang tgk baik2 vid awal letak dlm ig die tuh. Kalau ditanya mesti dia krik krik jer...or kalau dia respond pon sbb dah brp kali ditrain oleh bapaknye (of cos kena practise dulu sbb nnti fans out there tenkinja2 komen awww lara clever girl!) but to see her btol2 respon naturally mmg takde..

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 11:01 PM | Show all posts
bertabahlah jelah nak..kids mcm Lara, Ecah semua ni..memang sampai ke besar la kena hadap comments from public
especially kalau sekolah tak berapa pandai.alangkan org biasa pon akan ada sorang dua uncle aunty dlm family yang menyebok setiap kali exams result keluar..ni kan pulak anak retis yg overexposed

tapi dah mak apak pikir duit je kan..nak buat camne.money comes first
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 11:18 PM | Show all posts
Chumbawamba replied at 18-2-2017 10:14 PM
Eh tu pon ko jgn makcik2 and kakak2  kat ig semua komen eh pandainye lara, cerdiknya bijaknya aku  ...

betul, ramai yg in denial.  mmg budak tu tak respon. kita bukan nk kutuk ke apa, tp tu kenyataan kan. dah nak masuk 3taun, harap soon ada la perubahan. kalau x, mmg awalina kena do something.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 11:34 PM | Show all posts
ok je aku tengok lara tu. setiap kali bapak atau mak dia tanya dia jawap je.  cuma dia pelat n jawap sepatah2. tak nampak abnormal pun.  ecah pun pelat juga n cakap sepatah2 juga. tapi ecah pandai sikit la bercakap sebab dia dikelilingi orang2 cakap melayu je. entah la aku bukan pakar kanak2 tapi aku tak nampak anyting wrong to pun.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 12:17 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize replied at 18-2-2017 11:34 PM
ok je aku tengok lara tu. setiap kali bapak atau mak dia tanya dia jawap je.  cuma dia pelat n jawap ...

Budak normal tu mcm ecah, chantiq, jemyma, meream (anak ally iskandar) dorang will tell parents mcm panas, lapar, or siap cakap pipi dia ada jerawat walaupon pelat its ok. Maksudnye bila tanya nak gi mana boleh jawap nak gi rumah nenek, yada yada yada... mcm si Lara tu dia akan buat hal die jer menonong jalan sana sini, tak sensitif dgn sekeliling. Bukan la kita expect umur mcm ni dah boleh speech, debate bagai kak.

Tapi at least dah nak masuk 3 tahun budak dah boleh expresskan emosi dorang. Mcm si Lara ni takde ciri2 mcm Tu.

Its not becos dikelilingi melayu, india, cina ke apa. Habis tu lara dikelilingi kokesen ke apa selama ni?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 01:51 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062683s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list