Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
6453
View
90
Reply

Tak Puas Hati, Sam Dan Syatilla Nak Saman Siapa Pula?

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-2-2017 05:29 PM | Show all posts |Read mode
Golongan artis memang sinonim dengan kes saman-menyaman dan kali ini melibatkan Shaheizy Sam dan isterinya, Syatilla Melvin.


Disebabkan pemilik label pakaian tempatan, Elle Zada gagal menjelaskan bayaran sesen pun, pasangan popular tersebut bertindak menfailkan saman.

Foto: IG Shaheizy Sam


Ketika kami berkolaborasi dengan label tersebut pada musim perayaan Aidilfitri tahun lalu, ada perjanjian yang telah dipersetujui kedua-dua pihak.

Namun entah bagaimana, pihak Elle Zada berhadapan masalah untuk menyiapkan baju yang ditempah pelanggan mereka, sekali gus membuatkan nama baik kami berdua terjejas, katanya kepada Utusan Online.


Malah, Syatilla mengatakan yang dia bersimpati dengan mereka yang menjadi ejen dan stokis kerana turut menjadi mangsa keadaan.


Foto: IG Syatilla Melvin


Bagaimanapun, saya bersyukur, selepas insiden ini berlaku, ia memberi inspirasi dan dorongan kepada kami untuk membuka sendiri butik SamSyatilla yang baru beberapa bulan beroperasi."


Ejen dan stokis Elle Zada pun ada yang diserap masuk dalam butik kepunyaan mereka ini.


Foto: Ig Syatilla Melvin


Semoga Sam dan Syatilla tabah menghadapi dugaan. Tak sabar rasanya nak tunggu bayi mereka berdua ni lahir kan? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 05:40 PM | Show all posts
oo butik yg mse dia last year pkai bju raya tu kot.. yg SAM slalu pkai baju melayu tu..

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka elle dan shahzada, tu lah tamak sgt sampai menganiaya orang. SAman jgn tak saman samdawan
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Dont like this couple..boringgg.. bagaimanapun semoga baik2 semuanya nnt
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 05:50 PM | Show all posts
pandai dorang amik kesempatan..
padan muka la butik yang aniaya pelanggan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Saman jah. Tamak sgt ambil order tp tak dpt buat. Mohon melingkup business aniaya org ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Bnyk kes buruk owner tu kan.. Mendapat la
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 06:13 PM | Show all posts
mmg patut kena saman
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
baca jugak pasal kes ni dulu..
tak pepasal kena marah dengan pembeli..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 06:18 PM | Show all posts
tak habis2 lagi kes ni..
tapi mmg biadap Ell zada ni..aku teringat ada satu post kat thread lama dulu,siap diaorg up kat IG,masa tu nak delivered baju2 katanya,siap caption raya kan sebulan.
lagilah berangin berasap yg kena tipu dengan laki bini ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
ape laaa tak bertanggungjawabb betulll
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
1. I sorang jer ke yg rasa baju sheols ni see through?
2. Dress preggy pon sendat semacam kesendatan dress preggy stacy?
3. Selalunya owg preggy body dia cute jer. Ni  nipis semacam?
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
ReginaGeorge replied at 16-2-2017 06:32 PM
1. I sorang jer ke yg rasa baju sheols ni see through?
2. Dress preggy pon sendat semacam kesendata ...

Aiols bleh nmpk pusat
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa cita ye butik ellezada tu? Dh lingkup ke masih beroperasi seperti biasa?
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ReginaGeorge replied at 16-2-2017 06:32 PM
1. I sorang jer ke yg rasa baju sheols ni see through?
2. Dress preggy pon sendat semacam kesendata ...

Garisan panty ker tu?
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
CARI-MRO replied at 16-2-2017 05:29 PM
Golongan artis memang sinonim dengan kes saman-menyaman dan kali ini melibatkan Shaheizy Sam dan ist ...

Tilla ni peknen nmpk glowing...
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
mokcikKSKB replied at 16-2-2017 07:06 PM
Tilla ni peknen nmpk glowing...

Baby boy kan sbb tu glowing
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyrara replied at 16-2-2017 06:57 PM
Apa cita ye butik ellezada tu? Dh lingkup ke masih beroperasi seperti biasa?


Operasi cam biasa. Gaji staf lama tak mo bayar. Dah report kat pejabat buruh pun cam berpihak pada ez. Kesian staf lama.

Amik duit stokis pelanggan tapi tak mahu siapkan baju pada waktu ditetapkan. Sebab nak jimat kos. Kalau yg hantar pun substandard punya kualiti. Teruk.

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 07:22 PM | Show all posts
ReginaGeorge replied at 16-2-2017 06:32 PM
1. I sorang jer ke yg rasa baju sheols ni see through?
2. Dress preggy pon sendat semacam kesendata ...

iolllss pon pasan tp pasangan ni x glemer mn ....so x kene hencap kot mcm stacy n akim (tp deme ni glemer ka)
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 07:23 PM | Show all posts
apedehal replied at 16-2-2017 05:45 PM
Dont like this couple..boringgg.. bagaimanapun semoga baik2 semuanya nnt

couple mn x boring?.....sumer boring jah ak nengok...kahkahkah

tp siyes couple ni sendu...mungkin lepas dh beranak...hilang kesenduan nya
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 16-2-2017 07:21 PM
Operasi cam biasa. Gaji staf lama tak mo bayar. Dah report kat pejabat buruh pun cam berpihak pa ...

Ishhh teruknyaaa..sampai mcm tu sekali. Gaji tak bayar, baju ntah pape. Lepastu muka taktau malu masih beroperasi seperti biasa?? Harap samtilla saman habis habisan. Biaq pi melingkup bisnes penipu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyrara replied at 16-2-2017 07:25 PM
Ishhh teruknyaaa..sampai mcm tu sekali. Gaji tak bayar, baju ntah pape. Lepastu muka taktau malu m ...

Tamak punya pasal. Dapat peluang besar besaran tapi disia siakan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 08:35 PM | Show all posts
syatilla ni selain jadi bini sam

dia ni hape ? top rating sgt ke drama lakonan dia ?
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 10:38 PM | Show all posts
dulu dgn partner lame pon xbyr saman lagi kan..siap ade website lg dedahkan pasal owner butik neh...tp biasalah meleis, lps dh kene tipu raye tahn lepas, thn ni still beli dgn butik yg sama..anyway, bagus je pon si sam ni ambk tndkn...saman je la butik tamak penipu neh..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun ni depa tukaq nama plak pastu amek Fatah Amino jadi model pastu beriban riban oder masuk

Tiap tahun gitu je modus operandi depa

Tapi yg pelik masih ada yg gigih membeli...huwaaa sah2 muka depa laki bini tu byk kali dah ade kes
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057863s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list