Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
5870
View
90
Reply

Tak Puas Hati, Sam Dan Syatilla Nak Saman Siapa Pula?

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2017 02:53 PM | Show all posts
money can do anything kekdahnya... nak cepat, xnak belajar.. padan muka bla ada masalah tak tahu nak selesa macammana.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:59 PM | Show all posts
jointhecurse replied at 17-2-2017 02:09 PM
edliyena assegaf tu penipu la.. jgn la beli kat dia.. bkak page eam niqabis

Ramainya niqabis penipu dewasa ini...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:00 PM | Show all posts
saman jgn x saman..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:14 PM | Show all posts
armin replied at 17-2-2017 12:47 AM
Tak tahulah melayu ni bodoh ke hapa dah kena tipu sekali tu dah2 la. Hadap sgt artis.

itulah masalahnye..xpaham Iols..siap blh repeat order lg...xkoser nk melayan... I dulu2 prnh kene tipu gak pasal brg preorder neh...smp skrg xsmpi2...I dulu prnh order dkt Dealmates...mase tu bru2 lg je website tu...sekali haram J je...mengamuk2 I dkt customer servise theyols wlpon heshe xsalh pon..dealmates tu pn dh xwujud dh skrg....lpst ade plak tetibe website yg sejibik mcm dealmates..modus operandi pon same...skrg ni ape je brg yg kene pre orde mmg I xkan order la even tempting mcm mane pon..lesson form the past kekdahnye
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
jointhecurse replied at 17-2-2017 02:09 PM
edliyena assegaf tu penipu la.. jgn la beli kat dia.. bkak page eam niqabis

Ye ke kak? Tpi anak die mufti kot. Wawawa
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
ReginaGeorge replied at 16-2-2017 06:32 PM
1. I sorang jer ke yg rasa baju sheols ni see through?
2. Dress preggy pon sendat semacam kesendata ...

Mata i nampak mcm dia pakai singlet kt dalam. Nampak line singlet tu.Tp singlet tu singkat x fully covered her belly.

Btw tak habis lg rupanya kes ni. Ingat da senyap tu dah settle.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
she replied at 16-2-2017 10:56 PM
Tahun ni depa tukaq nama plak pastu amek Fatah Amino jadi model pastu beriban riban oder masuk

Ti ...

Yeke? Yg baru ni nama apa pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:21 PM | Show all posts
elle zada pernah dtg kat company aku mintak loan, owner die muke rilex je, aku dh nak proses dh loan company die.. sib baik member aku aku ckp company ni tipu sam and shatilla psal jadi duta and xleh deliver brg.. aku tggu je owner siapkan document and suh aku dtg visit..  tp smpi skrg x mai, tkut kantoi la tu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
:  elok la saman pun. Sian stokis iolss time nak raya dia membayar duit customer sbb baju x dpt la ,poket baju tde la . CEO Ez kata nak byr balik segala duit agent semua ..nan hadoo tunggu .
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 06:04 PM | Show all posts
bile org buat baju die nak buat baju..bile org launching kt hotel besar2an die nak jugak.. hamekaw
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Haus no jamban tilla
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
elle zada ni laki bini yg berslindung d sebalik janggut, tudung labuh n ayat2 islamik tiap masa..btw seminar dorabg still jalan lg ke?

cakap2 berdegar2, hasil kelaut...puihhhh
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:08 PM | Show all posts
elok la saman si elle zada tuh
rase nye smpi skang x abes lagi refund duit customers
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ellzada nie design bkn cntk pon
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
ReginaGeorge replied at 16-2-2017 06:32 PM
1. I sorang jer ke yg rasa baju sheols ni see through?
2. Dress preggy pon sendat semacam kesendata ...

Baru nk comments bende same cam uols! Mmg nmpk kot perot diaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:02 AM | Show all posts
Screen Shot 2017-02-18 at 12.00.19 AM.png Screen Shot 2017-02-18 at 12.00.28 AM.png
Screen Shot 2017-02-18 at 12.00.34 AM.png
Screen Shot 2017-02-18 at 12.00.39 AM.png
Screen Shot 2017-02-18 at 12.00.45 AM.png

bisness macam biasa..tahun ni dah ready nk amik order
so, silalah order berjemaah
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 02:52 AM | Show all posts
serious ai pelik dgn perangai org melayu berbisnes sampai menipu bangsa sendiri lak tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 02:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols tgk diorg ni tersangatlah sendu...hadap betul Yg Beli baju dgn diorg ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 03:42 AM | Show all posts
tak setel lagi ke kes ni? tapi memang hot jugak laa kes ni raya lepas. kesian yang tak dapat refund tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 12:18 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 01:20 PM | Show all posts
boylondonn replied at 17-2-2017 03:25 PM
Ye ke kak? Tpi anak die mufti kot. Wawawa

celah mana la anak mufti.. sadisnya.. nah hadam https://www.facebook.com/permali ... id=1212334898786370

Ni admin nak bercerita sikitlah kepada chuols yang baru mengikuti kisah perjalanan seorang niqabis jadian bernama zetti edlina atau nama fbnya edlyena assegaf mikhail. Jangan tak tau, setajah pun ada pet name chuolss. What we call it? Oh ya, we call it bedah!
Zetti edlina ni first2 kantoi masa kat ig dia dulu. Masa tu satu follower perasan gambar yang dia post tu sejibik macam gambar kawan follower tu. Haa apa lagi dia pun bersoal jawablah dengan si zetti. Zetti mati2 mengaku tu ialah gambar dia. Tak puas hati si follower ni pun duk la message misskepoh (sekarang dan berkubur ig dia chuols) mintak up kan perkara tu. Apa lagi? Berbondong2 la komen2 dari followers misskepoh yang membawa kepada page pertama pasal kekan-toian si zetti ni.
Gopa2nya setelah diselidiki dengan bantuan csi2 yang mempunyai kemahiran tinggi dalam peny-iasatan mendapatiii si zetti ni memang dah menipu sejak azali lagi. Tutup mulut tu chuolsss. Lama sangat menganga tu. Lalat standby jer nak masuk. Sejak tu apa lagi, tak menang jari tembun la si niqabis jadian ni mereport page2 kantoi sebelum ni. Maka buat sekalian bangsa haterzbersatu, makan tak kenyang mandi tak basah la merindukan page2 yang telah hilang entah ke mana dan bersorak girang dengan kemunculan semula page2 kantoi.
Zetti ni kalau chuols nak tau memang tak jaga batas dalam pergaulannya sebagai isteri orang. Isteri orang ni juga gopa2nya pernah ada hubungan terlarang dengan si pucuk muda. Zetti ni pun satu. Perangai jin ifrit sungguh! Dengan semua orang dia mengaku dia janda anak 1. Walaupun banyak bukti mengatakan dia masih ister MAHAZIR IZIR aka JED tetapi dia tetap bermati2an mengaku dia janda. Jadi tak bolehla nak salah kan si pucuk muda ni kan? Bukan si pucuk muda ni jer. Setajah ed juga tidak menjaga pergaulan dia dengan bunch of ajnabis yang gambar2 mereka pernah di potraitkan di dalam fb dia like tuan yusof, daddy syah and many more. Tu tak termasuk lagi dengan cerita2 dia mengaku dia zaujah kepada bunch of ajnabis seperti ustaz asmara, ustaz mesir dan ramai lagi chuolsss.
Zetti gemar berzikir ke atas dirinya sendiri, bertaubat, dan beramal soleh di dalam fbnya. Dia terkenal dengan sikapnya yang suka mencuri gambar orang dan claim tu gambar dia, copy paste ilmu agama dari kitab al googley tanpa bagi credit kat owner dan lain2 lagilah. Terlalu banyak penipuan dia. Dan apabila berjaya dikantoikan, dia akan up status2 munafik mengatakan dia difitnah dan diaibkan. Dia juga akan memukau orang ramai dengan ayat2 munafiknya yang sangat cliche seperti tiada dosa sesama manusia, tidak menganiaya orang dan tidak berhutang dengan orang. Apabila ditegur secara baik, kasar, sembunyi atau terang2an, dia akan memaki hamun semula orang2 tersebut.
Selain tu juga zetti suka menunjuk2 dengan kekayaan dia yang nan hado, menipu tentang kerjaya dia (yang setelah diselidiki gopanya hanya gemar mendugongkan diri atas katil dan gemar melagha ke port famous dia yaitu di mandarin oriental dan pavilion sambil acah2 niqabis hartawan sambil bergambar ala2 miss world penguin. Haa balaci yang ambil gambar dia setiapkali tu of course lar laki dia, si lembu hitam tu. Alah chuols! Kalau bukan gambar curik, dia post gambar terobek berjuta kali. Jadi janganla terpedaya dengan gambar2 dia tu. Sekali sekala jer dia ke ipd ampang, bukit aman dan skmm (itu pun semata2 untuk mengacah bangsa haterzbersatu yang berketurunan pahlawan siberia).
Untuk berlaku adil, admin cadangkan chuols p kat fb dia (edlyena assegaf mikhail) untuk menilai sendiri samada dia layak untuk dijadikan role model atau tak. Admin nak bagi amaran awal2 ni. Hanya mereka yang berhati kental jer boleh baca dan scroll sampai habis. Untuk yang lemah semangat silalah sediakan baldi sebesar taman untuk tujuan kecemasan.
Bila admin nak berhenti? Admin takkan berhenti sehingga zetti berhenti menipu.

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
jointhecurse replied at 19-2-2017 01:20 PM
celah mana la anak mufti.. sadisnya.. nah hadam https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid= ...

Sampai ke sini nama bEDah.      

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 03:20 PM | Show all posts


Tgk kat ig ellezadapenipu, rupanya ramai ejen n customer yg blm dpt refund lagi..dah nk raya balik dah ni,sian depa..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 04:16 PM | Show all posts

harus sbb ramai sgt yg adore gan penipuan dia..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 04:19 PM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 17-2-2017 12:44 AM
Bagaimanapun, saya bersyukur, selepas insiden ini berlaku, ia memberi inspirasi dan dorongan kepad ...

agree,, ak pn nmpk hat ni.. saman tu jz picisan ja..ehhehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.092290s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list