Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1166
View
36
Reply

[Tempatan] Nasi briyani Batu Pahat terkenal buka cawangan di Capsquare, KL

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-2-2017 06:00 PM | Show all posts |Read mode


SRI Wangsa Briyani Batu Pahat, yang terkenal sebagai sebuah syarikat katering nasi briyani dalam kalangan masyarakat Batu Pahat, mengambil inisiatif membuka restoran pertamanya di Lembah Klang.

Pengarah Urusannya, Azmi Khalid berkata, ia merupakan cawangan pertama dibuka di luar negeri Johor setelah 15 tahun dalam bidang katering.

Pemilihan ini atas dasar permintaan pelanggan yang menggemari masakan dari negeri selatan ini dengan ramuan asli dari Batu Pahat.

Mementingkan kualiti dan kepuasan pelanggan, Sri Wangsa Briyani mengambil pendekatan dengan menggunakan bahan terbaik untuk setiap resipi masakan, bersesuaian dengan selera pelanggan di kawasan Lembah Klang, katanya ketika majlis pelancaran cawangan Sri Wangsa Briyani Batu Pahat di Myfoodloft, Persiaran Capsquare, Kuala Lumpur, semalam.

Menurutnya, cawangan pertamanya itu mula beroperasi 28 September tahun lalu, di mana menampilkan keistimewaan dengan kewujudan ciri-ciri asli makanan Johor itu.

Menjadi trademark Sri Wangsa Briyani adalah nasi briyani kambing, nasi briyani daging, nasi briyani ayam masak merah dan nasi briyani kaki kambing.

"Selain nasi briyani, turut menawarkan hidangan lain seperti mi bandung, soto, rojak buah dan sirap bandung soda yang pasti memuaskan hati pelanggan," katanya.

Azmi berkata, restoran Sri Wangsa Briyani juga menyediakan perkhidmatan katering di sekitar Lembah Klang untuk enam set menu berbeza mengikut pilihan pelanggan.

"Kami masih memfokuskan perkhidmatan katering yang memang dipelopor sejak di Batu Pahat dan sejak diperkenalkan di Lembah Klang, kami pernah mendapat tempahan sehingga 8,000 hingga 10,000 set nasi briyani satu hari," katanya.

Oleh itu, Azmi berkata, syarikatnya menyasarkan untuk mencapai 20 peratus jualan restoran dan 30 peratus jualan katering untuk tempoh enam bulan pertama tahun ini.

"Kami sasarkan untuk membuka dua lagi cawangan restoran Sri Wangsa Briyani tahun ini di Shah Alam serta Sri Hartamas.

"Anggaran kos untuk membuka cawangan restoran sekitar RM250,000 hingga RM500,000 bergantung saiz restoran tersebut," katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
katering bukak restoran chances utk failed rendah. kalau restoran buat katering nak failed sangatlah tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Jm beriayani ape cerr?
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
huJanBaTu replied at 16-2-2017 07:29 PM
Jm beriayani ape cerr?

ada lagi tp sendu sbb nepal yg jaga resto
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 09:13 PM | Show all posts
boleh la try nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni beryani yg kat tmn soga tu ke? Dh x sedap sgt pd tekak iolls
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
huJanBaTu replied at 16-2-2017 07:29 PM
Jm beriayani ape cerr?

Jm beryani ni tak sedap mana pun.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
PongKang replied at 16-2-2017 07:58 PM
ada lagi tp sendu sbb nepal yg jaga resto

Sekali je aku makan kat alamanda..  Jgn harap makan lagi.. Sekarang tah kemana tah..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 09:55 PM | Show all posts
Kat mana capsquare ni?
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak dh lama x amik nasik briyani. Weekend ni akak nk mkn briyani babi tu.. Dgrnya sedap.. Ada sape2 pernah rasa?
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Biryani yg sedap dan glemer batu pahat bukan biryani mat shah ke? Dekat barisan kedai kedai biryani kat area mat shah tue agak kesian jugak sebab ramai giler pelanggan yg dtg pergi beli dr biryani mat shah
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 11:48 PM | Show all posts
"Selain nasi briyani, turut menawarkan hidangan lain seperti mi bandung, soto, rojak buah dan sirap bandung soda yang pasti memuaskan hati pelanggan," katanya.

I don't care about nasi briyani. Yang penting ada mi bandung dengan sirap bandung soda!!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:17 AM | Show all posts
uda replied at 16-2-2017 09:55 PM
Kat mana capsquare ni?

capsquare dkt lulu hypermarket...dkt jakel mall tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:51 AM | Show all posts
janji yg asli briyani batu pahat...i like it
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:52 AM | Show all posts
janji yg asli briyani batu pahat...i like it
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu selalu makan nasi beriyani mak tim. Tapi xtau dah pindah mane.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:04 AM | Show all posts
xperlah kaka tunggu pakcik kaka msk nasi beriyani bulan  ni utk wedding anak cousin
walau bukan sefamous briyani mat shah atau mana2 briyani BP
tp nasi briyani cik mail baik briyani darat mahupun briyani tanam dan juga gam sedap jer ditekak kaka
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:07 AM | Show all posts
myfoodloft tu patut tukar nama jadi "banglastankafoodloft". rata2 pekerja kat situ bangla/pakistan/srilanka aje....
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
nak makan nasi beriani sedap kena belajar buat sendri . bukan yang dibeli.bila bisnez nak untung banyak mula lah jimat itu ini ,akhir nya nasi bariani dah tak rasa ori. yang pasti rm melayang , makan tak puas mane.komplen lagi
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:37 AM | Show all posts
kentel replied at 17-2-2017 08:17 AM
capsquare dkt lulu hypermarket...dkt jakel mall tuh...

Ohhh..
Jakel Mall pun tak pernah sampai
Senang parking tak area situ?
Thanks
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Ala mule2 je hip meletop2 lame2 sendu la mcm nasi kandar line clear..skrg ni meniaga mkn xbrp laku dah,zaman susah ni org mkn kat rumah je,kat tmpt iols byk kedai2 mkn tutup
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:46 AM | Show all posts
dah pegi makan last week.
rasa dia biasa jer. takde la sedap sgt..

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:14 AM | Show all posts
drivethru replied at 17-2-2017 09:00 AM
Dulu selalu makan nasi beriyani mak tim. Tapi xtau dah pindah mane.

penah makan sekali..
air bandung basi

overrated sampai masuk jjcm

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Fevret..nk kena try ni...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:15 AM | Show all posts
Achik-Yaya replied at 17-2-2017 10:46 AM
dah pegi makan last week.
rasa dia biasa jer. takde la sedap sgt..

rege ok ke idak?
cer review
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064699s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list