View: 3315|Reply: 36
|
[Tempatan]
Nasi briyani Batu Pahat terkenal buka cawangan di Capsquare, KL
[Copy link]
|
|
SRI Wangsa Briyani Batu Pahat, yang terkenal sebagai sebuah syarikat katering nasi briyani dalam kalangan masyarakat Batu Pahat, mengambil inisiatif membuka restoran pertamanya di Lembah Klang.
Pengarah Urusannya, Azmi Khalid berkata, ia merupakan cawangan pertama dibuka di luar negeri Johor setelah 15 tahun dalam bidang katering.
“Pemilihan ini atas dasar permintaan pelanggan yang menggemari masakan dari negeri selatan ini dengan ramuan asli dari Batu Pahat.
“Mementingkan kualiti dan kepuasan pelanggan, Sri Wangsa Briyani mengambil pendekatan dengan menggunakan bahan terbaik untuk setiap resipi masakan, bersesuaian dengan selera pelanggan di kawasan Lembah Klang,” katanya ketika majlis pelancaran cawangan Sri Wangsa Briyani Batu Pahat di Myfoodloft, Persiaran Capsquare, Kuala Lumpur, semalam.
Menurutnya, cawangan pertamanya itu mula beroperasi 28 September tahun lalu, di mana menampilkan keistimewaan dengan kewujudan ciri-ciri asli makanan Johor itu.
“Menjadi trademark Sri Wangsa Briyani adalah nasi briyani kambing, nasi briyani daging, nasi briyani ayam masak merah dan nasi briyani kaki kambing.
"Selain nasi briyani, turut menawarkan hidangan lain seperti mi bandung, soto, rojak buah dan sirap bandung soda yang pasti memuaskan hati pelanggan," katanya.
Azmi berkata, restoran Sri Wangsa Briyani juga menyediakan perkhidmatan katering di sekitar Lembah Klang untuk enam set menu berbeza mengikut pilihan pelanggan.
"Kami masih memfokuskan perkhidmatan katering yang memang dipelopor sejak di Batu Pahat dan sejak diperkenalkan di Lembah Klang, kami pernah mendapat tempahan sehingga 8,000 hingga 10,000 set nasi briyani satu hari," katanya.
Oleh itu, Azmi berkata, syarikatnya menyasarkan untuk mencapai 20 peratus jualan restoran dan 30 peratus jualan katering untuk tempoh enam bulan pertama tahun ini.
"Kami sasarkan untuk membuka dua lagi cawangan restoran Sri Wangsa Briyani tahun ini di Shah Alam serta Sri Hartamas.
"Anggaran kos untuk membuka cawangan restoran sekitar RM250,000 hingga RM500,000 bergantung saiz restoran tersebut," katanya.
|
|
|
|
|
|
|
|
katering bukak restoran chances utk failed rendah. kalau restoran buat katering nak failed sangatlah tinggi |
|
|
|
|
|
|
|
huJanBaTu replied at 16-2-2017 07:29 PM
Jm beriayani ape cerr?
ada lagi tp sendu sbb nepal yg jaga resto |
|
|
|
|
|
|
|
Ni beryani yg kat tmn soga tu ke? Dh x sedap sgt pd tekak iolls |
|
|
|
|
|
|
|
huJanBaTu replied at 16-2-2017 07:29 PM
Jm beriayani ape cerr?
Jm beryani ni tak sedap mana pun. |
|
|
|
|
|
|
|
PongKang replied at 16-2-2017 07:58 PM
ada lagi tp sendu sbb nepal yg jaga resto
Sekali je aku makan kat alamanda.. Jgn harap makan lagi.. Sekarang tah kemana tah.. |
|
|
|
|
|
|
|
Akak dh lama x amik nasik briyani. Weekend ni akak nk mkn briyani babi tu.. Dgrnya sedap.. Ada sape2 pernah rasa? |
|
|
|
|
|
|
|
Biryani yg sedap dan glemer batu pahat bukan biryani mat shah ke? Dekat barisan kedai kedai biryani kat area mat shah tue agak kesian jugak sebab ramai giler pelanggan yg dtg pergi beli dr biryani mat shah |
|
|
|
|
|
|
|
"Selain nasi briyani, turut menawarkan hidangan lain seperti mi bandung, soto, rojak buah dan sirap bandung soda yang pasti memuaskan hati pelanggan," katanya.
I don't care about nasi briyani. Yang penting ada mi bandung dengan sirap bandung soda!!! |
|
|
|
|
|
|
|
capsquare dkt lulu hypermarket...dkt jakel mall tuh...
|
|
|
|
|
|
|
|
janji yg asli briyani batu pahat...i like it |
|
|
|
|
|
|
|
janji yg asli briyani batu pahat...i like it |
|
|
|
|
|
|
|
Dulu selalu makan nasi beriyani mak tim. Tapi xtau dah pindah mane. |
|
|
|
|
|
|
|
xperlah kaka tunggu pakcik kaka msk nasi beriyani bulan ni utk wedding anak cousin
walau bukan sefamous briyani mat shah atau mana2 briyani BP
tp nasi briyani cik mail baik briyani darat mahupun briyani tanam dan juga gam sedap jer ditekak kaka |
|
|
|
|
|
|
|
myfoodloft tu patut tukar nama jadi "banglastankafoodloft". rata2 pekerja kat situ bangla/pakistan/srilanka aje.... |
|
|
|
|
|
|
|
nak makan nasi beriani sedap kena belajar buat sendri . bukan yang dibeli.bila bisnez nak untung banyak mula lah jimat itu ini ,akhir nya nasi bariani dah tak rasa ori. yang pasti rm melayang , makan tak puas mane.komplen lagi
|
|
|
|
|
|
|
|
Ohhh..
Jakel Mall pun tak pernah sampai
Senang parking tak area situ?
Thanks
|
|
|
|
|
|
|
| |
|