Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12
Return to list New
815
View
32
Reply

Bimbang Diserang Lagi, Menara Eiffel Diganti Dinding Kaca Kalis Peluru?

[Copy link]

Author: CARI-LTS       Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2017 11:18 PM | Show all posts
kawan cakap paris bau hancing
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:22 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 17-2-2017 11:25 PM
WhiskeyScotch replied at 17-2-2017 03:48 PM
Kalau you minat shopping, Milan is the best for you. Milan macam kota London and Paris juga. Untuk ...

owh wow i see...
i tak minat shopping sangat as in pi shopping , i suka parks ....parks je...and nice gardens and ada element water like rivers ke sea ke...

yups macam greenwich  yeah i love that kind of landscape ...

shopping ni bila i nak rasa perlu je

ni salah satu lokasi yg dia browse tapi ada villas cecantik u know by the lake


https://www.italianlakeswedding. ... giore-weddings.html

ni lagi satu dia tunjuk
https://www.italianlakeswedding. ... ke-maggiore-shores/

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:09 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 17-2-2017 03:22 PM
owh wow i see...
i tak minat shopping sangat as in pi shopping , i suka parks ....parks je...and  ...

I've clicked both links, very nice. I like it so much even though I don't believe in marriage. Mmg I nak kena letak dalam list untuk my next trip.

Based on my understanding, you suka nature juga la. You love something green and of course flowers. I bet you love reading so much. Sebab org yang minat pergi parks selalunya dia akan bawa buku sekali then they will spend their time reading.

Kalau dekat London, I prefer Regent's Park. I really enjoy boat riding on the lake. My favourite park in Europe would be Vondelpark, Amsterdam especially during autumn since autumn is my fav season of all time. Trust me, there is never a dull moment in Vondelpark.





Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:39 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 18-2-2017 02:45 AM
WhiskeyScotch replied at 18-2-2017 01:09 AM
I've clicked both links, very nice. I like it so much even though I don't believe in marriage. Mmg ...

owh suka regent's park ye, well memang cantik pun , cantik ...naik boat ye? wow okay , tak terganggu ke with many swans etc? haha

i pi banyak kali itu yups love the roses, the bluebells.hahah yups. those flowers are soooooooooo beautifully engaging you know.

so in regent's park  -  have you been to one of the open air theatres ? i tak sempat lagi pi last summer banyak keje and poor planner i ni ...

hyde park is not too bad though . i suka areas by  the lake tu , if  you  'd go by the e marble arch entrance, pusing pusing sampai exit hg st ken  one of my fave , sentimental spot sikit kat situ . summer bestlah lepak by the lake watching those aloof graceful swans swimmining happily llike nobody business.. haha by the sunset , nice.

i belum pi lagi kew gardens...hahah depa ada orchids exhibition now...greenwich tu i try to find time jugak pi ...cantik ..tapi jauh sikit. suka tengok the scenic view from the hill top tu...by the royal observatory museum.
someone suggests i pi amsterdam dia kata cantik ...well tengoklah one fine day.

yg kawan i yg menikah kat lake maggiore tu - dia pi one o f teh museum guggenheim ke ape ke ntah ...




Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:57 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 17-2-2017 05:39 PM
owh suka regent's park ye, well memang cantik pun , cantik ...naik boat ye? wow okay , tak tergang ...

Lagi senang nak tangkap gambar swans tu dekat-dekat bila naik boat.   I tak sempat pergi open air theater dekat Regent's Park tapi I pernah tgk open air theater dekat botanic garden glasgow. I tgk midsummer night's dream. Sangat entertaining dan pengalaman baru buat I. Botanic garden glasgow pun cantik juga. Not bad. You should watch open air theater sekali pun jadilah. Best.

I know that spot. That exit high street kensington. Dekat situ mmg sangat cantik. I selalu pergi situ petang petang sambil dengar lagu dekat mp3. Kadang-kadang I naik basikal santander tu pusing-pusing park. Oh my goodness, rindunya zaman belajar. Hahahha.

Are in UK right now?


Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 02:54 AM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 18-2-2017 01:57 AM
Lagi senang nak tangkap gambar swans tu dekat-dekat bila naik boat.   I tak sempat pergi open ...

hahaha suka tengok pangai swans tu sekoq sekoq

u know , like ee cute ngader je- tahu kan org dok focus dia, so dia like takkisah pun dok bersih  bulu...tapi satu je u noticed kan  serpentine lake tu ada  like partition dekat kawasan boating and swimming area  tu

u know i cannot brain as to why depa mandi dekat dengan kawasan lake yg penuh swans and their excretion
u noticed kan  ada kawasan partition tu yg  euwww....

hahahaha i geli sungguh
ada satu lagi kawasan kat hyde park tu yg cantik dekat bridge tu okay gak..

but yeah tulah tu hmm.

masa time u tu teh chelsea lib tu masih buka ke?

now u know , the tesco tu tak ade lagi dah

waterstone still ade

apa lagi yg lain oh the odeon kat kensington tu tengah rennovation

hg st ken - i kat area tu sebab i selalu lepak kat my sis's flat masa time dia study. masa tu wow lovely lepas tu after economic recession i singgah kejap lain sangat then now back to normal tapi kedai lain dah. shopping ? yes kalau nak shopping time area tu i suka instead of oxford st. i tak suka sesak.



Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 03:33 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 17-2-2017 06:54 PM
hahaha suka tengok pangai swans tu sekoq sekoq

u know , like ee cute ngader je- tahu kan org d ...

Yes, serpentine lake mmg banyak swans and of course the excretion. To be honest, I pun geli. I pun tak faham kenapa depa mandi situ.

The tea library dah buka dah waktu zaman I. Tesco kensington metro tu mmg dah tutup. Dulu, I selalu pergi waterstone baca buku resepi. Especially buku resepi pasal desserts.

Same here. I tak suka oxford st. Sangat sesak sebab kawasan tumpuan pelancong. I tak suka pergi kawasan sesak. I kalau nak shopping beli barang, I prefer pergi Westfield. Kalau tak I akan jejakkan kaki pergi Brent Cross. I suka jalan dalam mall. Tak sesak and I can take my own time exploring.

Harrods pun I tak suka pergi. Sama sesak. And takda benda pun nak cari dekat Harrods sana.

Waktu zaman belajar dulu best sebab almost everything dapat student discount. Nak tgk musical theatre pun dapat discount. Public transport dapat discount. A lot of advantages. And zaman dulu policy tak strict sangat. After graduate, senang dapat kerja. I think sekarang policy dah banyak berubah. Lebih strict kan?

Dulu kalau bukan my parents paksa balik suruh practice dekat Malaysia, I rasa I skrg dah kerja dekat UK.




Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 01:19 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058874s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list