Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
9027
View
217
Reply

[Tempatan] Pemandu Myvi maut bertembung BMW melawan arus di jalan tun razak kl.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2017 08:45 AM | Show all posts
jazaa100 replied at 17-2-2017 06:20 AM
Dia tak perasan dia melawan arus lah tu sbb jln lengang pepagi buta kannn.....

jalan tun razak pernah lengang ke??? kul 3 pagi pon banyak kete kot...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:47 AM | Show all posts
ohh .. pompuan rupanye..
baca kat porem sebelah

https://www.facebook.com/jiaqi.l ... ster=ts&fref=ts
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:52 AM | Show all posts
nie cina msia ker cina china?

skrg kan msia mengamalkan hubungan 2 hala dgn china..takut pemandu bmw ingat msia nie mcm china, sukati bawak ikut lorong bapak dia
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:54 AM | Show all posts
Skuau replied at 17-2-2017 12:55 AM
Kalo benar pandu lawan arus...sila bg hukuman berat....ni dh kira kes 'sengaja membunuh dgn eksiden' ...

blh disabitkan membunuh tanpa niat. tak silap aku kalau mangsa mati within 24 hrs blh disabitkan 1st degree murder.

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Kasi jail aje pompuan ni!jangan bagi bail out
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:59 AM | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirajiun... semoga roh arwah ditempatkan di kalangan org beriman
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:00 AM | Show all posts
sedih bila pg2 baca berita mcm ni
yg meinggal tu muda lg
dan yg bawak keta bmw tu pun muda lg
cuma harap ada keadilan buat arwah
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:00 AM | Show all posts
leylapple replied at 17-2-2017 08:52 AM
nie cina msia ker cina china?

skrg kan msia mengamalkan hubungan 2 hala dgn china..takut pemandu  ...

u mean ade implikasi diplomatik , ke? or camne ye?

or diplomatic immunity kalau bukan malaysian citizen?


Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
atira replied at 17-2-2017 08:47 AM
ohh .. pompuan rupanye..
baca kat porem sebelah


Kire anak orka la ni. Mabuk pulak. Jilake betul :
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:05 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 17-2-2017 09:00 AM
u mean ade implikasi diplomatik , ke? or camne ye?

or diplomatic immunity kalau bukan malaysian ...

means dia ikut rule dia sendiri...biasa lah china kan?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:07 AM | Show all posts
Skuau replied at 17-2-2017 12:55 AM
Kalo benar pandu lawan arus...sila bg hukuman berat....ni dh kira kes 'sengaja membunuh dgn eksiden' ...

BMW keluar parking drp KLCC silap masuk lane lepas tu main jalan je terus sampai keluar ke jalan tun razak, so mmg salah BMW tu lah
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:07 AM | Show all posts
ayyo...amoi ka? bikin manyak susah wooooo
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
sam_survivor replied at 17-2-2017 09:07 AM
BMW keluar parking drp KLCC silap masuk lane lepas tu main jalan je terus sampai keluar ke jalan t ...

Jalan situ selalu buat pengguna confused ke ape   terusan mengaku salah jalan. Entah2 sengaje.   :zz
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 17-2-2017 06:37 AM
yang bawak bmw tu amoi ke lengchai sis?
ada gambar?

Xpasti u.. tp klu tgk pd nama tu macam amoi...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:11 AM | Show all posts
Innalillah... kesian arwah muda lagik tuh.. ajar sikit kalau mabuk betul2
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:19 AM | Show all posts
leylapple replied at 17-2-2017 09:05 AM
means dia ikut rule dia sendiri...biasa lah china kan?

oh yaaa.. i see ...naya  that boy.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:21 AM | Show all posts
jia qi patut di hukum dgn berat ...disebabkan cina setan mabuk ketum ni, org yg tak bersalah maut...so apa ko tgh buat skg jia qi?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:26 AM | Show all posts
leylapple replied at 17-2-2017 08:54 AM
blh disabitkan membunuh tanpa niat. tak silap aku kalau mangsa mati within 24 hrs blh disabitkan 1 ...

malaysia mmg pakai ya first degree murder second degree murder macam US?


(serius sis bimbo soal ni, tu sebab tanya)
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:33 AM | Show all posts
sofiazara replied at 17-2-2017 09:26 AM
malaysia mmg pakai ya first degree murder second degree murder macam US?

pakai lah

cuma depend lagi kalau family nak dakwa ker apa...

but mmg applicable in msia.... asalkan mangsa mati within 24 hrs.

my late father pernah kena, langgar org sampai mati... org tu tiba2 meluru ke kereta yang dipandu laju..

byk jugak la proses utk drop 1st degree murder pergi 2nd degree, then merayu lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:33 AM | Show all posts
sofiazara replied at 17-2-2017 09:26 AM
malaysia mmg pakai ya first degree murder second degree murder macam US?

this is not criminal case.. pemandu bmw ni akan didakwa di bawah akta pengangkutan jalan,.. memandu secara merbahaya..hukumanya biasanya 5k to 20k and jail 2 years to 10 years

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:36 AM | Show all posts
pompuan patut laaaa




aku plg takut bila dekat dgn amoi driver...bila dorang dah kasi signal nak masuk better kasi je laaa...dorang bkn peduli apa, main masukkkk je
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:38 AM | Show all posts
org dlm BMW x jadi apa? harap2 kena hukuman yg sewajrnya, masuk jel, gantung lesen segala

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:38 AM | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 17-2-2017 05:47 AM
Aku pernah bertembung dgn myvi putih tgh menongkah arus atas suspended MEX highway dari tol salak  ...

Orang macam ni patut gantung lesen dan duduk lokap.Membahayakan orang lain.
Sekarang dah meragut nyawa dah.

Alasan keliru simpang mungkin boleh diterima.
Tapi kalau dari area PNB/TH dah menongkah arus Jalan Tun Razak sampai lepas IJN punya jauh macam tu,
terang-terang laa membahayakan pengguna jalan yang lain.
Setidak-tidaknya, terus berhenti kat tepi dan pasang hazard light.

4 orang dalam keta tu semua BUTA ke hape... takkan laa SEKOR pun taktau dorang dah salah arus jalan.

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:38 AM | Show all posts
plus in malaysia , we dont classify the death macam us (first degree or second degree) , we use the commonwealth system (penal code)  i.e murder or homicide
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:39 AM | Show all posts
leylapple replied at 17-2-2017 09:33 AM
pakai lah

cuma depend lagi kalau family nak dakwa ker apa...

is it different from mmebunuh dengan niat tanpa niat segala tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046499s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list