Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
8316
View
217
Reply

[Tempatan] Pemandu Myvi maut bertembung BMW melawan arus di jalan tun razak kl.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2017 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Takhziah pd mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:40 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 17-2-2017 09:44 AM
nuryakmal replied at 17-2-2017 09:33 AM
this is not criminal case.. pemandu bmw ni akan didakwa di bawah akta pengangkutan jalan,.. memand ...

laa denda dia cuma 5K to 20K yje ye Nury?

isk ...dia ada bmw i am sure jumlah tu ...amt mudah...banding dengan if disabit kesalahan  memandu dengan cara berbahaya

so ini bukan kanun keseksaan lah ye?

tapi kalau dalam pengaruh say, if - alcohol? let us say hypothetically?

akta RU355 tak cover dia...hmm...
( i lawakkkkkkkkk je i lawak je, i lawak je ..sensitif ni )


Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:41 AM | Show all posts
harap kena hukuman paling berat..

dulu geng2 myvi yg racing kt duke smpi eksiden mati 3 org tu kena hukuman apa ek
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:43 AM | Show all posts
nuryakmal replied at 17-2-2017 09:33 AM
this is not criminal case.. pemandu bmw ni akan didakwa di bawah akta pengangkutan jalan,.. memand ...

memandu secara merbahaya (sehingga menyebabkan kematian)
ohh..akta pengangkutan jalan ya..ingatkan kanun keseksaan


baru tengah study akta syarikat 2016..nak jadi secretary plak nih rasanya

apasala la lain beno dengan akta syarikat 1965 nih
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:44 AM | Show all posts
sofiazara replied at 17-2-2017 09:39 AM
is it different from mmebunuh dengan niat tanpa niat segala tu?

kalau dgn niat mmg niat nak bunuh la.... mmg ada dendam.. kejar org tu then langgar sampai mati...

kalau membunuh tanpa niat tu lain... 'terbunuh' kekdahnya...


Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:45 AM | Show all posts
sofiazara replied at 17-2-2017 09:43 AM
memandu secara merbahaya (sehingga menyebabkan kematian)
ohh..akta pengangkutan jalan ya..ingatka ...

yup lain. kami pun tengah menstadi before buat company road show pasal this revised act

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:46 AM | Show all posts
susah nk pecaya kalu kata driver bmw tu x mabuk.

dulu ada sekor cina mabuk umur 20-an eksiden kul 4pagi masuk const site aku jaga. naseb baik x langgar geng indon tgh buat keja time tu. parent budak tu x buat report sbb salah anak dorg drive mabuk. menyusahkan org je
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:47 AM | Show all posts
Yang bengap cedera ringan jer, mangsa pulak yang meninggal. Inalillahiwainailaihirajiun.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:48 AM | Show all posts
takziah kepada keluarga mangsa.... minah ni mabuk todi ke ape boleh siap lawan arus lagi....?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:48 AM | Show all posts
Kalau membunuh tanpa niat? Buleh?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:49 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 17-2-2017 09:40 AM
laa denda dia cuma 5K to 20K yje ye Nury?

isk ...dia ada bmw i am sure jumlah tu ...amt mudah.. ...

unless otherwise it is proven that bmw tu kenal the guy, and she has the intention to pursue the guy with malicious intent, the matter will be dealt under akta pengankutan jalan.. kalau ada malicious intent, then the case will shift and the bmw driver will be charge under penal code.. even kalau sedara mara si mati nak saman pun , they would saman under civil law act (common law)  and not penal code..

yes, the punishment arent severe enough for the reckless driver

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:52 AM | Show all posts
Macam mana la boleh salah arah???? ni bukan jalan satu hala celah2 bangunan yang ko boleh buat silap. choi sgt.

Bercakap pasal pemandu bodoh. pernah sekali aku drive lane tengoh melepasi tol kundang. Tetiba kete kat lorong kiri reverse. rasanya dia nak exit tol tapi terlepas. berdepik2 kena hon. mungkin otak dia letak kat telur.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:57 AM | Show all posts
semoga pemandu bmw depress sepanjang hidup lalu menjadi gila.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
So sad.. tak pasal2 org x bersalah kena.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:01 AM | Show all posts
Ji Qi ni mesti amoi Beijing or Tiansin or Guandong,
bukan amoi Jenjang, so mesti lepaslah sebab  geng Najib.
Alasannya, tak biasa dengan jalanraya di Malaysia.
Salah masuk lorong, nak balik rumah kat Bandar Malysia.

Alfatehah untuk arwah, semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang beriman.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:04 AM | Show all posts
Innalillah, takziah pada family arwah. Tak pasal2 nyawa melayang disebabkan other driver's negligence. News sahkan yang driver BMW tak mabuk. Dah tau jalan salah, nak jugak teruskan. Tak pasal2 orang tak bersalah mati.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:10 AM | Show all posts
Ada terbaca jugak psl kes nie kt FB kemalangan extreme tu..Ramai claim yg BMW tu melawan arus + laju & byk kete yg dh mengelak tp myvi tu xsempat nk mengelak..

Driver & semua passenger mabuk masa tu..siap ada video kt tmpat kejadian..kesian pada arwah..Innalillah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:12 AM | Show all posts
mohon penjara , mengakibatkan kematian
dah tau salah yg teruskan  juga kenapa ????
kenot brain laaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:15 AM | Show all posts
kesiannya lahai orang x bersalah yang mati orang yg bersalah aman2 jer cedera ringan..hope keadilan berpihak pada arwah walaupun hukuman tu kau mampu bayar yelah pkai bmw mesti mampu, cucuq doakan hidup kau sentiasa diselubungi penyesalan amoii..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:17 AM | Show all posts
outcast replied at 17-2-2017 10:12 AM
mohon penjara , mengakibatkan kematian
dah tau salah yg teruskan  juga kenapa ????
kenot brain  ...

amin hope kene penjara sekali kalau kene denda jer mesti amoi ni mampu bayar...kesian lah dengar berita macam ni..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:18 AM | Show all posts
so secara fakta , adakah driver bmw ni a) ada lesen? b) lesen msia ke international?
c) blood alcohol level  -???
d) apa pekerjaaan - student uni ke? atau dah bekerja?

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah kepada semua yang terlibat.
Yang penting kita jangan sombong atas jalan raya.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:20 AM | Show all posts
kuang jaq BMW.....nyawa manusia melayang sbb selfish....
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:26 AM | Show all posts
yang melanggar tak mampus pulak ye.. sialan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:29 AM | Show all posts
Jia Qi mabuk lettew....siannn anak org muda2 meninggal sebab salah org lain.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059522s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list