Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
8926
View
217
Reply

[Tempatan] Pemandu Myvi maut bertembung BMW melawan arus di jalan tun razak kl.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2017 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Adakah ini membuktikan chinese driver especially amoi memang drive macam cilake, sister?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kata lah ada dlm situasi ni,nak buat pe? Berhenti tgh jln pastu kasi high beam pastu hon non stop?
Iols cuak gak kalau jadi camni
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:50 AM | Show all posts
kesian mangsa...
bodoh betul lah driver BMW tu... yg ramai2 dalam tu pun bengap sama,
takkan tak sedar lawan arus, unless kes mabuk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-2-2017 10:58 AM | Show all posts
Mungkin pemandu tu baru sampai dari china ataupun Taiwan sebab tu memandu di lorong yang sama.

Beberapa tahun dahulu ada kawan saya dari Taiwan datang belajar di kl memandu di lorong yang salah. Dan juga ada satu Canadian juga memandu di lorong yang salah dan mengakibatkan kemalangan yang meragut nyawa.

Sama juga seperti saya kalau dah biasa memandu di negara conti...tetiba balik ke uk..memang confused sekejap ..terutamanya di bahagian roundabout dan di traffic lights.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:59 AM | Show all posts
Seksyen 41(1) akta pengangkutan jalan 1987 menyebabkan kematian......
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 17-2-2017 10:58 AM
Mungkin pemandu tu baru sampai dari china ataupun Taiwan sebab tu memandu di lorong yang sama.

Be ...

Tak de..mmg budak kl...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:00 AM | Show all posts
innalillahiwainnailaihirojiun.. semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.. smga keluarga mangsa tabah dan dpt pmbelaan yg swajarnya..

kpd pemandu yg mabuk ketum tue mohon dikenakan hukuman yg berat.. myusahkan org smpai dah cbut nyawa org lain..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Fuh...komen gud2 je kan keluar...tryla yg salah arus tu melayu yg mati tu cina..

Bias nya
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:02 AM | Show all posts
gampang punyer pemandu bmw.. die tak mamposs... orng len yg jdk mangsa..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:04 AM | Show all posts
innalillah,atas kecuaian pemandu soerang nyawa dah melayang.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:07 AM | Show all posts
mommymonster82 replied at 17-2-2017 11:01 AM
Fuh...komen gud2 je kan keluar...tryla yg salah arus tu melayu yg mati tu cina..

Bias nya

tak syak lagi

tapi yg salah tetap perlu dihencap
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
geramnya baca!! bodo nk mampus xreti bawak kete xreti baca signboard !! aku harap dorg kene belasah dgn polis dlm lokap beramai2!! ::
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
atira replied at 17-2-2017 11:07 AM
tak syak lagi

tapi yg salah tetap perlu dihencap

Betul tu....
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
PongKang replied at 17-2-2017 11:08 AM
geramnya baca!! bodo nk mampus xreti bawak kete xreti baca signboard !! aku harap dorg kene belasah  ...

Hello..pompuan dik non..nak belasah per...

  
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:37 AM | Show all posts
mesti budak tu terkejut tgk tiba2 ada kete pulak menghala kt dia kan. aiyoh amoi takan first time pandu kete takan dalam ramai-ramai tu tak tahu jalan area KL tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:51 AM | Show all posts
baca kat komen katanya driver ni je pompuan (student) yang lain laki (tak silap prc)..
so aku suspek driver ni escort jah..
kena drive pasal client semua mabuk..

#sarungkneepad
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini mesti kes salah masuk lorong sbb biasa pandu sebelah kiri. Aku lama duk US. Sekali balik Malaysia pandu salah lorong tp aku cepat sedar. Immediately betulkan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:56 AM | Show all posts
Allahu, siannye maut dgn pemandu mabok. Mohon keadilan pada simati kalau boleh saman habis-habisan driver BMW tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 12:20 PM | Show all posts
atira replied at 17-2-2017 08:47 AM
ohh .. pompuan rupanye..
baca kat porem sebelah

https://www.facebook.com/lee.jiaqi.31

bkn ni??
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 12:28 PM | Show all posts
pooh~key replied at 17-2-2017 11:46 AM
Adakah ini membuktikan chinese driver especially amoi memang drive macam cilake, sister?

sama jer apa bangsa pon sis..
yg tua bangka dan yang muda sama2 jilake klu dh pegang steering kete.
majoriti yg drive on the road, memasing mengejar masa kekdahnya..
tukar laluan tak bg lampu signal..
potong 'Q" sesuka hati..
tu hah, jalan ampang yg berdepan dengan westar tu, mcm jilake jer motosikal melawan arus pancung masuk ke jalan menghala ke LRT Masjid jamek
trafik light simpang 4 Sultan Ismail sebelah bank islam menghala ke kampung baru,
orang lain beratur elok kat belakang untuk belok kiri, ada gak mangkuk ayun ambik mudah potong 'Q'
tak kira lagi yg buta warna..dah terang2 lampu kuning, depan tu dah jammed, nak jug amaju ke depan..
sudahnya menghalang lalu lintas




Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap keluarga mangsa ambil tindakan dekar pemandu! Dah salah jalan tu pusing je la, yg tongong nau menongkah arus tu kenapa. Sampai kereta lain lak nk kena elak.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Cina tu kena charge bunuh terus, pembunuh
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 12:38 PM | Show all posts

Setuju! Kadang-kadang tu, tak bagi signal pun. Main masuk je. Semalam hampir terkena, kereta BMW juga
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 12:39 PM | Show all posts
i wonder kan kalo pemandu tu pompan muda kai tudung bawal.

mesti kecaman berpanjangan sampai ke akhirat siratalmustakim
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 12:39 PM | Show all posts
i wonder kan kalo pemandu tu pompan muda kai tudung bawal.

mesti kecaman berpanjangan sampai ke akhirat siratalmustakim
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057721s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list