Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
9028
View
217
Reply

[Tempatan] Pemandu Myvi maut bertembung BMW melawan arus di jalan tun razak kl.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2017 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 17-2-2017 11:01 AM
Fuh...komen gud2 je kan keluar...tryla yg salah arus tu melayu yg mati tu cina..

Bias nya

Kenapa sis? Kalau melayu yang lawan arus apa komen yang akan keluar sis?  
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 12:45 PM | Show all posts
Edited by harisbee at 17-2-2017 12:46 PM
amyza replied at 17-2-2017 10:46 AM
Kata lah ada dlm situasi ni,nak buat pe? Berhenti tgh jln pastu kasi high beam pastu hon non stop?
...

kalu salah jalan mcm ni...kasi hazard signal...lepas tu park kat tepi jalan k...jam 2 pagi x der kete byk sgt kot....boleh la plan2 buat u-turn. Paling penting jgn panik.

budak pompuan tu panik ler tu....dah la panik bodoh pulak sebab bawak laju menentang arus..dia plan nak buat apa???
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 17-2-2017 09:40 AM
laa denda dia cuma 5K to 20K yje ye Nury?

isk ...dia ada bmw i am sure jumlah tu ...amt mudah.. ...

Ckp dh...'membunuh dgn eksiden' ni xder hal punya....kang...ada ore nh bnh ore...blh lh jadikan kes ni sbg 'panduan dan rujukan'.  :  :  :
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 17-2-2017 08:38 AM
HARAMKAN BMW

Keluarkan myvi byk byk....
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 01:00 PM | Show all posts
kalo tengok jalan dr klcc, mmg almost impossible utk salah lorong masuk jalan tun razak smp melawan arus.. kena lompat divider kot..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawan arus kena saman rm5000 atau 2 tahin penjara atau kedua duanya skali.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 01:06 PM | Show all posts
still takleh bayang, cam ne dia salah jalan nih...
kuar dari lorong kedua klcc? then terus menghala ke jalan tun razak..
eksiden area IJN n PNB...

gila ke ape? jauh kan klcc ngn bulatan pahang tu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 17-2-2017 12:40 PM
Kenapa sis? Kalau melayu yang lawan arus apa komen yang akan keluar sis?

Alahai dik poohkey ni..dah gaharu tergaru2 pulak bertanya..

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
harisbee replied at 17-2-2017 12:45 PM
kalu salah jalan mcm ni...kasi hazard signal...lepas tu park kat tepi jalan k...jam 2 pagi x der k ...

Ooo. Tapi kalau kita yg myvi tu dijalan yg betul tiba2 datang kereta dari depan mcm mana pulak?

Iols kalau drive mlm2 memang penakut   bnyk kereta laju2 bawak mcm org gila.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 17-2-2017 05:54 AM
Mmg bodoh nak mamps so jia qi sekor ni. Tak reti nak uturn atau reverse ke ikut arus?? Gigih lawan ...

At one time pernah ada kereta ni dia terlepas simpang ...dia boleh reverse balik...sambil tu aku tgh tekan .....punye terkejut aku....
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 01:57 PM | Show all posts
pemandu cina prc barangkali...standard lah mereka...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 01:58 PM | Show all posts
mommymonster82 replied at 17-2-2017 01:09 PM
Alahai dik poohkey ni..dah gaharu tergaru2 pulak bertanya..

teruk namanya ye..poki..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:00 PM | Show all posts
innalillahiwainnailaihirojiun..  yg salah tak mati pulak yer..
nyawa kita atas jln raya ni mmg 50-50 jer..kita drive elok org langgar kite.. berhati hati jelah..
klu cina prc mmg tak familiar jln area KL ni kot..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:15 PM | Show all posts
I fahamlah kan kes orang termasuk opposite lane ni sebab possible je dah malam malam tak perasan. I pun pernah salah masuk tapi hanyalah di pinggiran bandar, bukanlah jalan dekat KL begini yang bersepah signboard dan kereta walaupun dah pagi buta. Cepat cepat i tukar balik lane.

Tapi jia qi ni kalau dah tahu salah pergi teruskan juga tu dah kenapa? Kata alcohol test cek dapat negative, tapi berfikir serupa orang mabuk kenapa? Tak pasal pasal that myvi guy mati sia sia.

Nak nak pula jia qi ni bukan sorang je, ada lagi makhluk lain naik kereta sama. Apakah semua dalam kereta tu biol?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:15 PM | Show all posts
klu baca, dari lorong kedua klcc...accident depan libary...agak jauh gak le lawan arus tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:32 PM | Show all posts
kentel replied at 17-2-2017 12:20 PM
https://www.facebook.com/lee.jiaqi.31

bkn ni??

ni budak sekolah?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:40 PM | Show all posts
Takziah kepada keluarga mangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:46 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:50 PM | Show all posts
amyza replied at 17-2-2017 01:19 PM
Ooo. Tapi kalau kita yg myvi tu dijalan yg betul tiba2 datang kereta dari depan mcm mana pulak?
...

pasrah dgn ketentuan Illahi saja la...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:51 PM | Show all posts
ok bila pikir balik

kadangkala kan ada jugak orang yang bila menunggu di traffic light contohnya. pastu bila lampu hijau terus menonong masuk ke simpang kanan dan simpang kanan yang tersalah lane (meaning simpang tu patutnya kereta opposite lane)

kihkihkih. aku pernah ternampak kes ni. mungkin org tu tengah berangan masa tunggu traffic light.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
harisbee replied at 17-2-2017 02:50 PM
pasrah dgn ketentuan Illahi saja la...

Hahaha
Better mengucap awal2
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:54 PM | Show all posts
itulah kalau dah terlajak makan babi.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:57 PM | Show all posts
ramai le plak umat nama lee jia qi ni...
tapi yg kompem..pompuan la
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:57 PM | Show all posts

link yang uols bg x dek pape
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:05 PM | Show all posts
kentel replied at 17-2-2017 02:57 PM
link yang uols bg x dek pape

haah..
tadi ada uols...
nampak sangat link aku tu yg mengena..
tuan punye dah sorok la tu....

Sorry, this content isn't available right now

The link you followed may have expired, or the page may only be visible to an audience you're not in.
Go back to the previous page Go to News Feed Visit our Help Center


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050431s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list