Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
8303
View
217
Reply

[Tempatan] Pemandu Myvi maut bertembung BMW melawan arus di jalan tun razak kl.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2017 11:45 PM | Show all posts
ramai orang bengap memandu .....  semua .......
kadang bengang jer
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:03 AM | Show all posts
mana ada pemandu cina tu prc, dia rakyat malaysia siap ada no i/c semua duk kota kemuning shah alam, kereta bmw tu reg atas nama syarikat joterix sdn bhd
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:10 AM | Show all posts
Selamat Pagi Tn.
Maklum 1 kes kemalangan maut di Jalan Tun Razak.
No Rpt 14592/17.

Pd tarikh 16/02/17 jam l/krg 0240 hrs, terima maklumat kemalangan maut yg berlaku di Jln Tun Razak dari arah Bulatan Pahang hala ke Jln Semarak di hdpn Perpustakaan Negara.
Kemalangan melibatkan 2 buah m/kar jenis BMW no pend WUY8190 dgn sebuah Myvi no pend JLN1147.

Kemalangan berlaku apabila m/kar BMW telah masuk jln salah (bertentangan) dari Lorong Kuda di KLCC dan tidak dpt masuk semula ke lorong sebelah.pemandu kemudian telah teruskan perjalanan di Jln Tun Razak dan sampai di hdpn Perpustakaan Negara telah bertembung dgn mkar Myvi.pemandu Myvi maut di tmpt kejdian manakala pemandu BMW cedera ringan.
Mkar Myvi hanya terdpt pemandu shj di dlmnya manakala mkar BMW terdpt penumpang 1 P C dan 3 L C (w/n China).salah seorang penumpang L C cedera ringan dan mendptkan rawatan di Zon Kuning.
Kes disiasat dibwh Sek. 41 APJ 1947.

Butir2 mangsa (pemandu Myvi/maut):
Nama: Ahmad Alrefaee Bin M Azmi,
Kp: 960403-01-5345,
Umur: 21 tahun,
Alt: No 7,Jln Putra 2/1, Seksyen 1,Bdr Mahkota Cheras,43200 Cheras,Sgor.
Kerja: Tiada,

Butir2 pemandu BMW:
Nama: Lee Jia-Qi
Kp: 940217-14-5930,
Umur: 23 tahun,
Alt: No 12,Jln Anggerik Vanda 31/168 Kota Kemuning Hills 40468 Shah Alam,Sgor.
Kerja: Pelajar.

Tindakan IO:
- Rakam perckpan pemandu dan saksi,
- Urine dan darah pemandu dipohon,
- Tmpt kejdian tiada CCTV,
- Terdpt saksi dan rakaman perckpan saksi akan diambil kemudian,
- waris telah dimaklum,
- PM akan dibuat jam 1200 hrs,

Sekian.Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:36 AM | Show all posts
ini lee jia qi

ini lee jia qi

ini lee jia qi
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:38 AM | Show all posts
ini rumah lee jia qi, area golf club, area umah orang kaya, ada jiran siap ada swimming pool
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 17-2-2017 07:53 AM
Ada 4 org dlm kete BMW ni kan  Semua tak perasan masuk lane salah ke. Kalau dia ni masuk kat PNB ...

Pehh!! Madam Almond....bukan sekadar terror jalan jalan di Bangkok Metro...Pattaya sampai ujung Port Sattahip...juga terrer dan tak lupa jalan jalan di KL nih    ...Sawadee Kaa Madam..

Back to Topic....Bodoh piang punyer Bimmer!!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 18-2-2017 01:16 AM
Pehh!! Madam Almond....bukan sekadar terror jalan jalan di Bangkok Metro...Pattaya sampai ujung Po ...

Kah!kah! Kelako gila      

Takde la terror pun. Ingat2 lupa landmarks tu semua sambil kagum mcmana dia bole drive dlm opposite lane tu dr klcc ke ijn.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
timi988 replied at 18-2-2017 12:36 AM
ini lee jia qi

Ni gmbr masa kejadian ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 09:51 AM | Show all posts
apa updatenyer ye? Adik Muhammad Al Refaee ni dah dikebumikan ,ke?
kesian almarhum.

harapnya Adik Lee Jiq Qi -  dan saya juga  mengambil pengajaran.

rasanya dia nak hadir ke atau family Lee Jia Qi ni atas dasar ihsan pergi melawat keluarga yg kehilangan anak lelaki mereka?
i guess...courtesy and sincerity.

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 09:54 AM | Show all posts
harap mereka yg bersalah dpt hukuman yg setimpal
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 11:55 AM | Show all posts
Still cannot imagine how she came about the other side of jln tun razak melainkan memang dah menongkah arus dari dalam tunnel klcc sebelah american embassy side
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
timi988 replied at 18-2-2017 12:38 AM
ini rumah lee jia qi, area golf club, area umah orang kaya, ada jiran siap ada swimming pool

Kalau kota kemuning mmg kawasan org kaya
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Amoi mmg bawak kereta menonong..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 03:59 PM | Show all posts
liton replied at 17-2-2017 05:22 PM
Hanat betul, dah tau balik Malaysia sekali sekala & tak faham jalan,  bebal pulak  tak reti tengok s ...

hak ah. careless sgt lah ni. takkan confius sampai mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
harisbee replied at 17-2-2017 12:45 PM
kalu salah jalan mcm ni...kasi hazard signal...lepas tu park kat tepi jalan k...jam 2 pagi x der k ...

Maybe sambil drive beliau tgh buat sedutan nikmat
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 06:23 PM | Show all posts
NAT_11 replied at 17-2-2017 07:18 AM
Dari page 1 hingg 7 orang dok bicang APASAL SI LEE JIA QEE
ni masuk lorong salah, menentang arus, t ...

apakah tolol2 ini tak tau malaysia ada uber & grab?  
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 06:31 PM | Show all posts
timi988 replied at 17-2-2017 04:10 PM
Selamat Pagi Tn.
Maklum 1 kes kemalangan maut di Jalan Tun Razak.
No Rpt 14592/17.

gila pe......... camne dari lorong kuda sesat pi laluan bertentangan jalan tun razak?  
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 06:33 PM | Show all posts
al-dajal replied at 18-2-2017 06:31 PM
gila pe......... camne dari lorong kuda sesat pi laluan bertentangan jalan tun razak?

mabuk la tu bodoh. orang mabuk memang babi hutan redah semua.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 06:34 PM | Show all posts
Edited by al-dajal at 18-2-2017 10:38 AM

jarak simpang lorong kuda ke depan library 2km saja...  
aku suspek amoi nie masuk laluan bertentangan jalan tun razak masa kat persimpangan jalan ampang - jalan tun razak
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 01:19 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 02:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Bengong punya spammer.

Perkembangan terbaru?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Baca kat fb ada org kata mlm kejadian tu was after her birthday party at zouk...
Mosykel plak bila alcohol test negatif..minum air laici je ke kat zouk tu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 18-2-2017 05:56 PM
Maybe sambil drive beliau tgh buat sedutan nikmat

Aksi tersebut memerlukan kepala berkedudukan lebih rendah dari paras tombol gear.
Bila kepala rendah, anda tidak nampak jalan di hadapan.
Cemana dia mampu pandu tongkah arus sampai depan library negara...?

Jadi, teori anda secara automatisnya terbatal.

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 08:34 AM | Show all posts
yg x bsalah jd mangsa!
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 09:16 PM | Show all posts
tintopten replied at 18-2-2017 09:54 AM
harap mereka yg bersalah dpt hukuman yg setimpal

hhhhmmm setimpal ker..
berbaloi ker..

tengok ajer la kes yg 8 remaja maut serta merta tu.. mmg diorg juga bersalah... yg drive keta laju awal pagi tu nape..tak nmpk tgh jln ada objek ke..bkn patung..hmm dgrnyer bebas si pemandu kereta tuh.. abis yg dah meninggal tu.. mcm maner keluarga mrk? opss.. bukan emosi... tpi hakikat hukuman si pesalah pemandu di jaln raya.. at least pun.. kalu drive cara berhemah.. tragedi mcm ni takkan jadi... TAKKAN JADI KALU PEMANDU KERETA BERHEMAH..AKAN SESAMA HORMAT MENGHORMATI SESAMA PENGGUNA JALAN RAYA YANG LAIN...

#my2cents #sekadarluahan #semogaiktibarbersama
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067622s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list