Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
6320
View
286
Reply

[Tempatan] "Air Mani Panggang " Tahap Kualiti Bahasa London Standet UITM

[Copy link]

Author: tupaiterbang       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-2-2017 01:32 AM | Show all posts |Read mode
Edited by tupaiterbang at 17-2-2017 07:55 PM

Tahap Kualiti Bahasa London Standet UITM

https://www.facebook.com/JuiceMY/videos/10154126865432714/


omputeh punya


Amerika





http://dictionary.cambridge.org/pronunciation/english/salmon
kredit @chazey
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Astagaaaaaaaaaaa!!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Retard knows not the use of google?

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
'Si - men?'

Die la. Lecturer inglis sheol musti nanes2 tengok video ni kan?

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 01:55 AM | Show all posts
Kalau x tgk word on that paper, i ingat dia sebut semen...

Btw tak tahulah dia guna accent or dialect mana....cuma i doubt it since dia nk mengajar english so mesti guna bahasa baku tanpa accent kan..kalo x konfius org
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chazey at 17-2-2017 02:11 AM
cmf_jeangrey replied at 17-2-2017 01:55 AM
Kalau x tgk word on that paper, i ingat dia sebut semen...

Btw tak tahulah dia guna accent  ...


Takda maknanya sebut Salmon jadik SI-MEN.

Melayu gimana pun lidah takda maknanya nak tergeliat takat sebut Salmon.

If sheol google, sheol akan tahu:

Kokesen US patutnya sebut Salmon sebagai SAME-uhn.

Kokesen Brits pula sebut Salmon sebagai SOME-uhn.

Konfiden je akak UITM ni tau.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:08 AM | Show all posts
Bongoklah! Tergelak I malam-malam buta ni.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 06:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu aku sebut SALmon...
Tapi bodoh-bodoh aku pun, tak tercapai akal nak sebut simen..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:05 AM | Show all posts
Edited by winamp05 at 17-2-2017 09:55 AM

ok good
just to mention, those who need medical marijuana for their health related problems can visit edited
an online dispensary for health problems related to marijuana.prices are moderate and delivery is quick and discrete
phone: +1(213) edited
email edited

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:10 AM | Show all posts

Kalau nak buat video2 mcm ni tak payah la gigih nak associatekan diri dgn mana2 uni. Unless mmg official video yg dikeluarkan oleh uni tu sendiri. Ni tak pasal2 bdk2 uitm yg kena kutuk. Sebab nila setitik rosak uitm sebelangga
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Heh..
Kat skolah kami.. bila tk cukup cgu tesl..
Sapa2 yg grad dari uitm/uia... kna ajor english language.. adoiii..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:15 AM From the mobile phone | Show all posts
simennnn choiii
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:41 AM | Show all posts
sebenarnya bukan tengok you tube mat salleh sebut macam mana, tapi  itu  pun okay tapi tengoklah phonetic transcription , tu dalam kamus tu kan sebelah  perkataan salmon tu akan ada  transcription phonetics.

tengok phonetics dia tu yg kat dalam kamus tu tu simbol phonetic , IPA chart.


itu jawapannya.


Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:44 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 17-2-2017 07:49 AM

http://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/salmon

akan tu ada phonetic transcription.

salmon
noun [ C or U ] UK ​ /ˈsæm.ən/ US ​ /ˈsæm.ən/ plural salmon
so phonetician  akan transcribe cara sebutan  dan ia juga dipengaruhi faktor  dialects/ loghat.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:44 AM | Show all posts
phonetic transcription ni best. tapi susah sikit for  bahasa inggeris  and romances..sebab vowels depa banyak etc etc...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:46 AM | Show all posts
so jgn label org dulu , tabayyun and ikut benda betul piawai.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:58 AM | Show all posts
i cannot watch the video
but whatever it is..time mzz study dulu ada a few yang English depa memang kencang termasuk yours truly
termasuk bakul and terangkat sendiri pula



Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:09 AM | Show all posts


aku tak dengaq kakak ni sebut "simen/ semen" ( C - men )

Dengaq dia sebut  sa-men
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:19 AM | Show all posts
meklin replied at 17-2-2017 08:09 AM
aku tak dengaq kakak ni sebut "simen/ semen" ( C - men )

Dengaq dia sebut  sa-men

true dia sebut lebih kepada US way of enunciating the word tu

Uk different

sebab tu i dengaq phonetic transcrition

semen tu lain bunyinya

so u boleh compare and contrast phonetics

http://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/semen

http://dictionary.cambridge.org/ ... sh/salmon?q=salmon+
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:20 AM | Show all posts
i nak tanya cecikgu BI kat msia yg ambik tesl ...sebab i tak tahu ....depa ada belajar transcribing ke?
because it is useful though i mean really it is fun..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:29 AM | Show all posts
aku penh sebut solomon..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ohnoLia at 17-2-2017 08:34 AM
meklin replied at 17-2-2017 08:09 AM
aku tak dengaq kakak ni sebut "simen/ semen" ( C - men )

Dengaq dia sebut  sa-men


Ai pun dgr akak tu sebut ikut phonetic yg betul hat us punya..
Gigih ai belek sis da punya reference
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Blaja slang pinoy lagi senang nak paham...theyol sebut aje pink sal-monn dengan konpiden
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:48 AM | Show all posts
tengok english standart mana sebutannya....
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:06 AM | Show all posts
aku dengar dia sebut betul dah..... x de pun dia sebut simen
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072104s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list