Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
465
View
12
Reply

Taktik Umpan Gula-Gula Tak Pernah Lapuk, Tiga Pelajar Nyaris Diculik

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-2-2017 11:32 AM | Show all posts |Read mode
Hanya menggunakan gula-gula sebagai umpan, tiga pelajar tahun tiga Sekolah Kebangsaan St Anne nyaris menjadi mangsa penculikan.


Dalam kejadian yang berlaku di Labuan, tiga lelaki yang menaiki van bercermin gelap bertindak menghampiri mangsa di hadapan pintu sekolah.


Kesemua pelajar terbabit selamat apabila pemberian gula-gula tersebut ditolak walaupun pintu van sudah terbuka seluas-luasnya dalam percubaan untuk menarik mereka semua masuk ke dalam.


Foto Hiasan: dailytimes.com.pk


Memetik laporan Bernama, ibu kepada salah seorang pelajar menceritakan penculik yang dipercayai menaiki van Toyota Hiace itu melarikan diri apabila pengawal keselamatan sekolah datang mendekati mereka.


Pengarah Jabatan Pendidikan Labuan Raisin Saidin menasihatkan agar pihak sekolah mengambil inisisatif untuk memastikan pelajar terutama mereka yang masih di sekolah rendah menunggu kenderaan atau keluarga mereka di dalam kawasan sekolah selepas waktu persekolahan. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:35 AM | Show all posts
bahayanya...jgn bagi budak2 melilau kaw luar sekolah la...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:39 AM | Show all posts
sekolah org kaya, mmg jadi tumpuan ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:42 AM | Show all posts
taktik tu xberjayala, sbb budak2 tu tolak gula2 tu. Btw, bila guna pelajar tu terbyg budak sekolah menengah haha patut murid kot
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 12:44 PM | Show all posts
takutnye la hai
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Penculik tu terlupa budak skrg tak hadap gula gula....klu zaman dia, mgkin boleh...


Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:49 PM | Show all posts
Tiga pelajar sekaligus dia nak culik? Ni mesti sindiket ummah pilipinoy. Betul tak @chazey

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 06:25 PM | Show all posts
tak tau dia nak culik ke mana, labuan kot, nak lari mana je
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 17-2-2017 04:49 PM
Tiga pelajar sekaligus dia nak culik? Ni mesti sindiket ummah pilipinoy. Betul tak @chazey

Oleh sebab penculik guna Toyota Hiace aiol syak penjahat2 pelipinoy tu dah becampo dengan ummah lokal dan penjahat berIC keturunan yindun.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
VuJiE replied at 17-2-2017 06:25 PM
tak tau dia nak culik ke mana, labuan kot, nak lari mana je

Boleh je smuggle kuar ikut jalan tikus.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:43 AM | Show all posts
Sekolah sini --

Parents kena register nama nama yang boleh dtg ke sekolah utk pick up anak mereka also bagi copy of driving license.

Kalau parents lambat pelajar kena tunggu di kawasan perhimpunan sehingga lah parents datang.

Kawasan sekolah mmg orang luar tidak boleh masuk.

Cikgu cikgu selalu buat rodaan utk check budak budak dan kawasan sekolah. Cikgu buat ini semua sukarela.

Harap pihak sekolah di Malaysia ambil lah langkah sebegini utk sek di Malaysia. Jarang dan mmg tak ada langsung kes budak kena culik di negeri aii.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts
bebudak skang x mainla gula2... budak sekarang perlukan iphone.. kalo bole iphone 7..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 01:24 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067077s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list