Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1677
View
64
Reply

Penggemar Tegar Minuman Lega, Kini Tealive Gantikan Chatime

[Copy link]

Author: CARI-MRO    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2017 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Apai90 replied at 17-2-2017 04:51 AM
Habis semua outlet chatime yg sedia ada tu dh rebrand jd Tealive ke or bukak outlet2 baru and outlet ...

nama chat time dah tiada. semua chatime tukar nama.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
spiderman80 replied at 17-2-2017 04:53 AM
Boss Tealive ini dulu sudah melanggar peraturan Chatime dengan menggunakan bahan tidak diluluskan.
...

kekadang diorang ni sengaja. tak nak kongsi untung so break deal. yang rugi tu tuan nama chat time tu la. mmg biasa berlaku bila bisnes dahb besar dan dapat smbutan
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:39 PM | Show all posts
spiderman80 replied at 17-2-2017 04:53 AM
Boss Tealive ini dulu sudah melanggar peraturan Chatime dengan menggunakan bahan tidak diluluskan.
...

Kita berkongsi pendapat yang sama. Dahlah syarikat ni langgar peraturan yang dinyatakan dalam kontrak, lepastu berani lagi dia rebrand je balik nama Chatime ke Tealive. Kiasu sangat perangai.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:41 PM | Show all posts
bolehla double kan kandungan bahan terlarang tu kan....dah takde pihak lain pantau
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:45 PM | Show all posts
matchstick replied at 17-2-2017 03:18 PM
hari tu ada keluar tv3 suku boss tealive ni muda, smart dan muka elok juga lah utk kategori lelaki ...

bwahaha nampak sgt mmg dunia ni adil utk org yg hensem je
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:45 PM | Show all posts
oooh mzz suka gila chocolate hazelnut chatime nyum nyum sangat

ni nama baru nak sebut macam mana? tee-laif ke tee-leev????
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:32 PM | Show all posts
wana89 replied at 17-2-2017 12:59 PM
Hidup ni ada pilihan spidey.. for me as long as make ur happy, just do that.. risiko kena tanggu ...

Haha...betul cakap Wana.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:33 PM | Show all posts
owenkatz replied at 17-2-2017 01:44 PM
agree with spidey.

boss tu tak jawap lg kan if betul claim heshe langgar contract.

Owen, rasanya sampai sekarang boss tu belum jawap lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:33 PM | Show all posts
owenkatz replied at 17-2-2017 01:44 PM
agree with spidey.

boss tu tak jawap lg kan if betul claim heshe langgar contract.

Owen, rasanya sampai sekarang boss tu belum jawap lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:34 PM | Show all posts
tupaiterbang replied at 17-2-2017 02:50 PM
bahan2 disgusting dari China..mana tak ngamuk principal

Tupai, bahaya lah makanan2 dari China.
Kat sana, dorang berani ciplak pelbagai jenis makanan demi nak untung besar.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:36 PM | Show all posts
matchstick replied at 17-2-2017 03:18 PM
hari tu ada keluar tv3 suku boss tealive ni muda, smart dan muka elok juga lah utk kategori lelaki ...

Haha, kelakar lah lu, Matchstick.
Mentang-mentanglah boss tu hensem terus percaya cakapnya.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:39 PM | Show all posts
gigahertz replied at 17-2-2017 04:38 PM
kekadang diorang ni sengaja. tak nak kongsi untung so break deal. yang rugi tu tuan nama chat time ...

Gigahertz, kalau dah dia berani buat sesuatu yang melanggari kontrak atau peraturan franchisor, dia bukan seorang manusia yang boleh dipercayai.
Buat bisnes mesti ada kepercayaan antara satu sama lain.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:41 PM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 17-2-2017 04:39 PM
Kita berkongsi pendapat yang sama. Dahlah syarikat ni langgar peraturan yang dinyatakan dalam kont ...

WS, itu tak apa lagi.
Selepas dah kantoi buat benda tak betul, boss tu si Loo tu keluarkan satu kenyataan yang sangat tak beretika
If they open a Chatime here, we will open an outlet next to them, Loo told journalists at a press conference at his company office in Kota Damansara.


http://www.placesandfoods.com/2017/01/all-chatime-malaysia-outlets-to-close-in-march.html
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:41 PM | Show all posts
Edited by spiderman80 at 17-2-2017 09:42 PM
WhiskeyScotch replied at 17-2-2017 04:39 PM
Kita berkongsi pendapat yang sama. Dahlah syarikat ni langgar peraturan yang dinyatakan dalam kont ...

WS, itu tak apa lagi.
Selepas dah kantoi buat benda tak betul, boss tu si Loo tu keluarkan satu kenyataan yang sangat tak beretika
If they open a Chatime here, we will open an outlet next to them, Loo told journalists at a press conference at his company office in Kota Damansara.





http://www.placesandfoods.com/20 ... close-in-march.html
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:02 PM | Show all posts
Bkn sedap pn..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:04 PM | Show all posts
Company ni banyak bawak brand food franchise taiwan masuk malaysia. Chatime ni salah satu dari beberapa keuntungan syarikat je.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Goodbye Chatime
Aku tak nak Tealive. Sebab owner dia breach contract. Dari mana mana je bahan dia amek entah.
Minum air Putih je la.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:48 PM | Show all posts
Changa replied at 17-2-2017 03:55 AM
whatever la dek...akak tak suka air2 yang letak bijik2 kelentit dan artificial flavour ini.
akak su ...

kawan aku suka sangat minum benda ni
aku try ... duhhh ... walau level gula sikit pun manis ... nampak sangat gula level sikit pun dah banyak gilapastu ... banyak pewarna ... LOL
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:42 AM | Show all posts
spiderman80 replied at 17-2-2017 01:41 PM
WS, itu tak apa lagi.
Selepas dah kantoi buat benda tak betul, boss tu si Loo tu keluarkan satu k ...

Come on! A totally foolish statement!!! Memalukan betul. I hope Chatime will win this case against Loob Holdings.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
shamsadis replied at 17-2-2017 12:34 PM
Halal ke berak basuh tangan taw

Tangan cina selet tak penah sentuh bontot sebab depa pakai tisu, tangan Mulayu lah yg hari2 tenyeh dubur masa cebok ....    
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
...adakah ini Hokkien Vs. Cantonese?
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 02:58 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 18-2-2017 12:58 AM
...adakah ini Hokkien Vs. Cantonese?

jgn memain gengster taiwan.. hati kering..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 17-2-2017 11:55 AM
whatever la dek...akak tak suka air2 yang letak bijik2 kelentit dan artificial flavour ini.
akak su ...

Hakak minum sky juice je la kakkk
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 09:50 AM | Show all posts
spiderman80 replied at 17-2-2017 09:41 PM
WS, itu tak apa lagi.
Selepas dah kantoi buat benda tak betul, boss tu si Loo tu keluarkan satu k ...

macam pprt yang sentap jah statement heshe??
chatime itu dah sah2 franchise, kalau dah ada co lain dpt franchise , suka hati heshe la nak buka di tanah air.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
brian loo ni ensem
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087472s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list