Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
8197
View
247
Reply

[Tempatan] JAWI kena saman.. pasangan suami isteri marah sebab kena serbu siap rekod video

[Copy link]

Author: chacon       Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2017 03:32 PM | Show all posts
batrisyan replied at 17-2-2017 05:47 AM
bagusnya bawak sijil nikah.... perak takde kad kawen... xtaula kalau kami laki bini kene tangkap...  ...

Uols boleh pergi pejabat agama and apply untuk buat.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:35 PM | Show all posts
chacon replied at 17-2-2017 03:01 PM
skodeng mmgla xboleh.. tapi boleh je serbu lepas bagi salam xjawab2. cuma janganla rekod... tu ...

serbu menonong macam ni pon mana boleh....
setengah2 scholar mmg tak benarkan langsung mcm dr maza tu.. nak serbu tu maksiat terang2
pekejadah dok serbu tempat privasi ummah...

even jenayah pon kene ada bukti fizikal waran bagai baru le gi serbu
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:36 PM | Show all posts
pearl.silver replied at 17-2-2017 12:44 PM
Xbawa kad kaeen flm dompet ke?

iols smpai skg dh 7 thn kawen x pnh buat kad kawen

mati la pasni xde kad kene tangkap khalwat plak


Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:38 PM | Show all posts
vanillaninja replied at 17-2-2017 12:54 PM
Dah kenapa nak record bagai? Nak buat koleksi peribadi? Nak viralkan? Selayaknya kena saman.

kadang2 yg polow penguatkuasa ni ada yg volunteer..bkn pegawai tu je..konon2 senang nk tangkap kalau2 ramai pegi..n salah 1 prosudere dorang akan suruh si pmpn pakai baju tutup n ready br dorang masuk
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:39 PM | Show all posts
so sapa pegawai yg terlibat tu?

bak sini la nama dgn muka kaki2 skodeng suka buat bidio tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:39 PM | Show all posts
kemain pegawai tu tak menyabar merakam gambar perempuan
saman untuk peringatan serbuan selepas selepas ini
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:41 PM | Show all posts
Saman kak jangan tak saman, mintak juta2 biar terduduk JAWI. Jijik punya perangai  penunggang agama . Dah tunjuk bukti sijil nikah pun suka2 hati nak ambik vid. bini org.
Aku ingat lagi kes kat youtube  mesti pegawai JAWI jugak yg viral ....budak pompuan tu tak sempat nak pakai baju dirakamnya siap tarik lagi selimut bagi nampak bogel masing2 siap pakai serban lagi.  Ada yg tudang labuh pun tak tolong  nak tutup dgn selimut.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:42 PM | Show all posts
kekdahnye siasat yg menyonglap billion pon tak gini

The female enforcement officer had finally entered the hotel room and directed the wife to dress in the attached bathroom, but the wife refused as it had transparent glass walls, resulting in the wife being ordered to dress with the door to the hotel room open as the officers waited outside.

When the wife attempted to close the room door to protect her dignity as a woman, one of the male officers allegedly forcefully pushed the door and the wifes chest, with this scuffle also resulting in bruises to her left arm, the document said.

The couple said they were brought to a police station where their arrest was reported as being over a khalwat offence, before being brought to JAWIs office where they were detained in two separate locked rooms for about an hour.


Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm metro..x details mcm ni. Paper english lg details ..

Amboi siap bk tgk org pkai bju lg..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:54 PM | Show all posts
sila saman habis-habisan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:57 PM | Show all posts
Please saman sampai terduduk. Kalau aku jadi laki  tu pon aku marah. sesuka hati abah dia je nak record. mesti lepas rekod tu dia rasa bangga sebab dah berjaya memalukan orang kan?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:59 PM | Show all posts
Mulan replied at 17-2-2017 03:23 PM
They are suing two of the JAWI enforcement officers who have been identified as Mohd Shiham Ramli, M ...

ni Mohd Shiham

capture-20170217-154343.png



screenshot from video ni https://www.youtube.com/watch?v=73HEXgyZXlQ&t=15s

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 17-2-2017 03:36 PM
iols smpai skg dh 7 thn kawen x pnh buat kad kawen

mati la pasni xde kad kene tangkap khalwat p ...

Hahaa...
Elakkan bermalam di hotel bajet terutama time2 public holiday  
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:02 PM | Show all posts
BIla kita kata pegawai JAWI ni majoritinya buta undang-undang dan tak berilmu nanti ada yang datang back up merempan konon-konon JAWI nak menegakkan syiar Islam!

Inilah masalah dgn penguatkuasa institusi Islam ni. Main redah tanpa berfikir dan memahami. Yang dalam kepala otak depa janji buat kerana Allah walaupun cara yang digunakan salah.

Sewajarnya dicercalah. Saman jah bagi pengajaran dekat mereka ni supaya jgn nak memandai serang dan rakam video sesuka hati.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:05 PM | Show all posts
mcm RUU yg lobai dok perjuangkan...
hukumannye lebih berat...
apa jaminan penguatkuasa semua celik undang2...
ni bila berdialog sikit ngan lobai pasal perlaksanaan... bukan main lobai ngamuk sambil ajak berhimpun hujung minggu ni..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by munchkin at 17-2-2017 04:12 PM

bagus syabas. Dengar dulu penjelasan lahhh bangang. Korang ni sibuk tunjuk kuasa. Kenapa tak laraskan satu malaysia rekod nikah cerai bagai. Nak kawin banyak borang itu ini kena isi. Buatlah database nikah cerai satu malaysia bangangg oi. Cucuk ic dalam reader terus keluar rekod. Daripada nak kena simpan kad itu ini semua. Detect saja by ic.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 17-2-2017 07:30 AM
Wife dia anak tuttutt kah?..
'Maulad Abdullah' ni diguna utk anak yg tak sah taraf sama dgn nama cu ...

Tak semestinya. Classmate aku anak angkat pak sedaranya, diletak maulad (nama pak sedara). Anak halal parentsnya tp bapaknya masuk jel sbb membunuh jadi deyols tak letak nama bapak ya instead mauladkan kepada bapa saudaranya. Tapi ni mid 80s la
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:17 PM | Show all posts
I baca artikel ni tadi terus menyumpah dengan JAWI. Selayaknya kena saman pegawai pegawai tu biar sampai tak tinggal apa.

Jenis ego bodoh tak bertempat. Dah salah serbu tu dahlah diam diam minta maaf balik. Ni nak juga tunjuk dia betul. Orang dah bawa sijil asal pun tak nak percaya. I benci gila dengan orang macam ni. Dah salah tak reti nak mengaku.

Dahlah memalukan mangsa pula tu. Nak bervideo semua. Pegawai perempuannya pun sama je kan i baca dari artikel yg english tu. Suruh tukar baju dekat toilet yang pintunya translucent tu boleh nampak bayang. Pegawai JAWI ni dah tak tahan sangat ke nak tengok bini orang?


Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:19 PM | Show all posts

Takde pic versi tak pakai baju ker, yang?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
aldilla_zahraa replied at 17-2-2017 04:14 PM
Tak semestinya. Classmate aku anak angkat pak sedaranya, diletak maulad (nama pak sedara). Anak ha ...

Cucu jiran iols mmg anak tak sah taraf..nama dia xxx maulad abdullah..dia sorg je yg pakai nama gini..3 adik dia yg lain semua ada bin / binti ayah depa..kesian kan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:23 PM | Show all posts
Bedah.Cun replied at 17-2-2017 04:19 PM
Takde pic versi tak pakai baju ker, yang?

mashallah~

kena raid bilik dia la chuolls
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:25 PM | Show all posts
miss_curious replied at 16-2-2017 08:23 PM
mashallah~

kena raid bilik dia la chuolls

Dahi licin sangat tue, aummm
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:35 PM | Show all posts
Ai pun takda kad kahwin, kalo ada pun sorila ai nak usung kulu kilir. Pernah gak pikir rancangan jahat ajak laki ai tido kat hotel bajet... Kalo diserbu secara rempit sebegini, bole la saman juta2.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:35 PM | Show all posts
from FB huhuhu

Capture.JPG
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Viralkan muka muka mereka ni wei.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068355s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list