Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
8196
View
247
Reply

[Tempatan] JAWI kena saman.. pasangan suami isteri marah sebab kena serbu siap rekod video

[Copy link]

Author: chacon    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2017 04:43 PM | Show all posts
iols satu je...
menjawab la korang..
tak nafikan..amal maruf nahi mungkar...
tapi kalau sop hauk...
jawab la korang...

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:44 PM | Show all posts
spiderman80 replied at 17-2-2017 12:47 PM
Mentang-mentanglah pasangan suami isteri ini menginap di hotel budget, korang berani kacau walaupun  ...

Bro, ramai y tak puas hati pasal pegawai2 yg pergi serbu ni... ini mmg point besar tuk jatuhkan dorg, sedangkan ade 1 ulamak/mufti sound psl ni...
Sedangkan kerajaan islam yg dulu pun takde amalkan atau buat bnda mcm ni... memalukan je...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:55 PM | Show all posts
The enforcement officers instead forced the mother to sign a personal bond to give her personal assurance that the couple would return for investigations on January 17 and which would compel her to pay RM3,000 if they did not show up.

Despite the mothers refusal to sign the personal bond as the certificate had been produced and no khalwat offence was committed, the officers insisted on her signing to secure the duos release, the court document said.

After the mother signed, the duo were finally released after they were also both forced to sign a personal bond stating that they were arrested for the khalwat offence under Section 27(b) of the Shariah Criminal Offences (Federal Territories) Act 1997.  

Under Section 27(b), a woman found with at least one man who is not her husband or mahram (immediate family members) in any secluded place or a house or room under circumstances which raises suspicion that they were engaged in immoral acts are liable to a maximum RM3,000 fine or to a maximum two-year jail term or both.

The couple and the mother are suing for wrongful arrest, wrongful confinement, trespass to person, violation of privacy, tort of abuse of office and violation of the duos rights to personal liberty and freedom of movement under the Federal Constitution's Articles 5 and 9.



dah terang terang dah nikah..
kenapa still nak anggap berkhalwat..

menjawab la...
ada bab iols sokong..
tapi kalau dah hauk...jawab la sendiri...
patut la orang marah..

iols pun berjalan biasa tak bawak kad nikah..
nasib baik benda ni tak jadi kat iols..

jangan la semberono..
yakin sangat ke yang ditangkap tu pasangan tak kawin..
takde ke in case tertangkap yang dah kawin..
apa nak buat..?

mcm mana nak trace masa ambush ni..kot kot pasangan tu dah kawin.
dalam masa ambush tu..tak boleh ke trace trough ic ke...
jangan lah salahkan orang tak bawak kad nikah...
lepas tu..
bila dah bawak kad nikah ori..
siap pulak suruh sign bond bagai seolah olah salah jugak kena tangkap khalwat..

ayyoo...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 05:00 PM | Show all posts
batrisyan replied at 17-2-2017 01:47 PM
bagusnya bawak sijil nikah.... perak takde kad kawen... xtaula kalau kami laki bini kene tangkap...  ...

perak dah ada kad nikah. tapi aku pun tak buat lagi sebab takde masa nak balik kampung untuk buat
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 17-2-2017 03:30 PM
Wife dia anak tuttutt kah?..
'Maulad Abdullah' ni diguna utk anak yg tak sah taraf sama dgn nama cu ...

maulad tu anak angkat kalao x silap aku
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 05:28 PM | Show all posts
payahnya dok negara taliban.... belas tahun aku dok tanah arab, takde pulak JAWI ka RUMi ka nak mai serbu hotel or kaco org dating kat taman.....

dah takde keje sangat majlis agama tuhh..... bubarkan jah lerr...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga keadilan berpihak kepada suami isteri ini.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 05:51 PM | Show all posts
bodoh tul penunggang agama

suka suki je ko nk amik gambar bini org x tutup aurat

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 06:00 PM | Show all posts
Elok la kena saman

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 06:05 PM | Show all posts
kenapa nak saman jawi? kenapa tak saman pegawai jawi tu je. kesian jawi, pekerja yg buat onar tak ikut procedure, satu jawi kena saman.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 06:10 PM | Show all posts
ni sebab duduk hotel cikai...  kl duduk hotel 5 bintang.. kompom JAWI x g serbu
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Jajabeans replied at 17-2-2017 10:05 AM
kenapa nak saman jawi? kenapa tak saman pegawai jawi tu je. kesian jawi, pekerja yg buat onar tak ik ...

Vicarious liability sis. Employers bertanggung jawab atas tindakan employeesnya during the course of employment @ while carrying out the task entrusted by the employer. Mcm driver bas contohnya, kalau langgar orang, syarikat bas pun kena bertanggungjawab
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Siap rakam tu pehal...?

Bagusla..sila saman
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 06:35 PM | Show all posts
aldilla_zahraa replied at 17-2-2017 06:11 PM
Vicarious liability sis. Employers bertanggung jawab atas tindakan employeesnya during the course  ...

so jawi should train their staff on do's n don'ts terutama bagi pekerja2 yg baru lagi dengan aktiviti serbuan. Baik buang terus jela pekerja yang buat onar so boleh bagi warning to others.


Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 06:55 PM | Show all posts
Penolong pengarah pun perangai macam ni... Yang bawah2 tu lagi la kott
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Jajabeans replied at 17-2-2017 10:35 AM
so jawi should train their staff on do's n don'ts terutama bagi pekerja2 yg baru lagi dengan aktiv ...

Yep seharusnya memang begitu. SOP kena ikut peruntukan undang2 dan kapasiti sesuatu jabatan/jawatan itu sendiri

Masalahnya ramai orang tak nak ikut SOP. Bagi mereka menyusahkan/menyekat kerja mereka. Tak pelik kalau before ni mereka pernah buat mcm ni tp terlepas sebab takde org bawak ke muka pengadilan. Bila kena kali ni biar jadi pengajaran utk mereka
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
aurat kehulu kehilir, tapi ujung2 dia juga lah yg menggelupur nak tgk aurat org, tak jaga aib org...

menyampah iols, venciiii


Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Jajabeans replied at 17-2-2017 10:35 AM
so jawi should train their staff on do's n don'ts terutama bagi pekerja2 yg baru lagi dengan aktiv ...

Lg satu kalau baca JAWI tak respon kepada letter of demand yang dihantar pada mereka. Padahal benda ni boleh diselesaikan di luar mahkamah tp mungkin mereka rasa mereka betul/boleh menang/tak peduli. Jadi kita tgk apa cerita di mahkamah lepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
cekelatkopi replied at 17-2-2017 01:57 PM
bkn 1st time jawi buat perangai mcm ni. Tak silap
yg kat langkawi dulu pun mcm ni jgk kan.saman  ...

jawi cover kl je.. kt langkawi jabatan agama kedah ler  
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
TuntungReturn replied at 17-2-2017 05:16 PM
maulad tu anak angkat kalao x silap aku

Adoi....tergelak aku baca....

Mcmana lah madel blh kata wife dia anak tuttt.....maulad, maulana tu ank angkat @Madel oiii.....


Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Wehhh takotnya iolss.. iolss selalu je cek in kt hotel bajet dgn laki iolss.. al mklumla weekend hsbend.. kad nikah mmg tk bawak... ngesek kt rumah je la.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang padan pon saman.. suka2 hati je nak rekod video bagai.. maruah si isteri tu nak letak mana.. ::
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka...yg aku kenal org yg konon ustad ustazah ni ada 2 jenis...jenis pertama mmg baik...cara dakwah pun tak menyakiti hati org....lagi satu ustad ustazah cara dakwah tak ada hikmah....mulut takde insurans...jenis ustad ustazah yg latter ni mmg tak layak jadi ustad ustazah...tp cara diorg menjauhkan lg org drp islam
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Panjangnya jari telunjuk bini dia... seram tengok
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
cash la...saman aje! ego naw2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063673s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list