Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
9511
View
261
Reply

[Tempatan] JAWI kena saman.. pasangan suami isteri marah sebab kena serbu siap rekod video

[Copy link]

Author: chacon       Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2017 11:15 PM | Show all posts
PongKang replied at 17-2-2017 03:05 PM
bodoh n kurang ajar punye jawi!! kan org tu da tunjuk kad nikah n pic kawen! apa lagi korang nak?!

depa nak tengok keris masuk sarung  
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:15 PM | Show all posts
dani-rox replied at 17-2-2017 03:08 PM
memang tepat lg jitu tempat pilihan uols tuh. bole la ai pinjam masukkan dlm list hahaha
samalah. ...

ko kena buat aksi malu2 & takut2...... baru depa syak ko nak berjimak   




Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:19 PM | Show all posts
Jajabeans replied at 17-2-2017 06:05 PM
kenapa nak saman jawi? kenapa tak saman pegawai jawi tu je. kesian jawi, pekerja yg buat onar tak ik ...

jawi yang tak reti2 nak enforce procedure, padanlah muka.

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
haih yg menyerbu tu 'turn on' ke smpai perlu ke nak tatap ppn pakai baju? gilak!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
ntah pape jawi ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
saladin780 replied at 17-2-2017 01:16 PM
stok2 rempit pprt bila dah upgrade jadik pegawai..camtu lah perangai

Hah betul...stok mat rempit jadi pegawai jadi lagu tu la..main serbu je...dorg jadi pegawai serbuan tu x ad p belajar atau kursus psl law ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga mangsa mendpt pengadilan sewajarnya, nk taw siapa yg akan jd loyer Jawi plk
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ahlisihircute replied at 17-2-2017 02:29 PM
Baru tau perak x de kat kawen...igat semua negeri sama..
Selangor ada kad kawen...size cam ic...s ...

Perak ada la kad nikah tu... Mcm ic ja kadnya...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:51 PM | Show all posts
Screen Shot 2017-02-17 at 11.50.01 PM.png

Screen Shot 2017-02-17 at 11.50.18 PM.png

Screen Shot 2017-02-17 at 11.50.28 PM.png

sumber : http://malaysianreview.com/17423 ... jawi-pertahan-diri/


betul ke tidak statement JAWI idok ler tau

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pyropura at 18-2-2017 12:18 AM

... pasangan ni pasti Dapig nih, sebab dia  sangat anti dgn institusi igama, betul tak @mbhcsf
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
rasanya yg kerja jawi banyak ada simpan gambar2 dan video2 hasil tangkapan
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Jawi Jawi...ko check dulu org2 kau tu sebelum gi tangkap orang awam. Staff ko pun ade yg berzina dan perangai mcm nirrojim.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
mansuhkan jawi dan segala jabatan agama ni
takdak paedah pun
jawi wujud sebab nak bg kerja pada org belajar agama di mesir jaaa
kata nak kurangkan penjawat awam kan
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
GigaMom replied at 17-2-2017 10:44 PM
Aiols dr memula kahwin ajak suami dating kat taman, di tempat tersorok, bawah cahaya bulan ketika  ...

dalam islam,  bermesra hanya kena buat di rumah dlm bilik saja,  mana bleh tunjuk dekat. public
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
zu_nia replied at 17-2-2017 08:51 PM
Penah jadi kat member duk dating before kawan tue nak beranak..duk kat tasik sambil makan goreng pis ...

kalau aku tang tu jugak panggil adik adik aku kasi belasah orang tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:10 AM | Show all posts
NBM replied at 17-2-2017 04:59 PM
Jawi Jawi...ko check dulu org2 kau tu sebelum gi tangkap orang awam. Staff ko pun ade yg berzina dan ...

Mereka bekerja kerana wangringgit, bukan kerana rasa tanggung jawab + mencari nafkah kehidupan.Sebab itu di Malaysia kroni dan rasuah berleluasan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:19 AM | Show all posts
taikor replied at 17-2-2017 04:20 PM
rasanya yg kerja jawi banyak ada simpan gambar2 dan video2 hasil tangkapan

kan dah ada kes sebelum nie penguatkuasa minta seks dari daripada perempuan yg ditangkap berkhalwat?  

bideo nie utk buat modal melancap laa tu   
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:41 AM | Show all posts
forumcari777 replied at 17-2-2017 03:03 PM
Kalau aku kena camni, aku akan request panggil ke semua semua yang terlibat dalam tu especially yang ...
Setuju ..

saman saman juga
kena juga minta maaf secara terbuka
sebab bukan orang tu bukan cuba melarikan diri pun


Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 18-2-2017 01:04 AM
dalam islam,  bermesra hanya kena buat di rumah dlm bilik saja,  mana bleh tunjuk dekat. public

X bmesra, duduk jarak sikit, ala2 org baru dating gituh
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
serinegara replied at 17-2-2017 05:32 PM
Semoga keadilan berpihak kepada suami isteri ini.

Semoga keadilan berpihak kpd yg benar....
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Tuk berlaku adil...wa tgu perbicaraan kes...wa nk dgr penjelasan drp kedua-dua belah pihak.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 02:05 AM | Show all posts
lasagnaklcc replied at 17-2-2017 03:16 PM
Nah tolong tepek news panjang sket. JAWI gangster.

KUALA LUMPUR, Feb 17 A husband and his wif ...
jahat nyer ..

walaupun kira nya dier rang tak kawin pun..
perlu ke kasar camtu
apa lah salah nya biarkan perempuan tu berpakaian lengkap dulu


Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 02:15 AM | Show all posts
idakamaruddin replied at 17-2-2017 03:38 PM
kadang2 yg polow penguatkuasa ni ada yg volunteer..bkn pegawai tu je..konon2 senang nk tangkap kal ...
salah 1 prosudere dorang akan suruh si pmpn pakai baju tutup n ready br dorang masuk
patut macam tu baru betul

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 02:51 AM | Show all posts
dani-rox replied at 17-2-2017 11:08 PM
memang tepat lg jitu tempat pilihan uols tuh. bole la ai pinjam masukkan dlm list hahaha
samalah. ...
deng ..
yang mengekek gelak tepuk tampar kelip kelip mata 60x sesaat ..
mun kamek..
kamek sik ambik port
selalu nya
mun jenis tauk nya molah salah
tutup litup abis abis deng
tunduk-tunduk biar orang tak nengok muka
baru laju urang maok merepot
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 02:59 AM | Show all posts
al-dajal replied at 17-2-2017 11:15 PM
ko kena buat aksi malu2 & takut2...... baru depa syak ko nak berjimak
hahahaha abang dah jawab dulu rupa nya

https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1032122&page=7#pid64468663
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054571s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list