Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1786
View
77
Reply

[Tempatan] Kanak-kanak, dua tahun terkunci dalam kereta tengah hari tadi

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2017 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 17-2-2017 07:56 PM
same goes here...  husband i kat rumah semua adik2 perempuan dia buat...  yang lelaki2 tau duduk m ...

Btul beb..masa mula kawin iols ni bunting pelamin.mabuk teruk plak.

laki iols blaja msk la sbb nak mkn. Bila ank lahir balik kg laki iols basuh berak anak n mandikan sume. Buntang mata mak mertua iols.

Mcm iols ni buli anak laki dia la..skrg ni apa2 mslh call laki iols..sbb tu je yg nampak bleh la lebih skit btgjawab banding anak2 laki dia yg lain.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:33 PM | Show all posts
tah2 dia tu lembik, pecah cermin tingkap tak dapat2 terpaksa talipon bomba
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 17-2-2017 07:59 PM
aku pun rasa menda yang sama  sebab semua pakat muka ketat semacam...  hahahaha...  but that is th ...

Thats y..lets vow utk besarkan anak laki ikut acuan islam..bukan acuan meleis..

Iols kalau marah anak2, siap pesan..kena tau semua keje rumah..bila besar jgn menyusahkan ank pompuan org..

Ni tanggjawab.. kat akhirat Allah tanya. Walaupun anak iols baru 6 thn. Saje bg abah dia dgr..       
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Laki sape ni? Lepas ni tlg suruh laki ni buat vasectomy yach!
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:55 PM | Show all posts
ninnakarinna replied at 17-2-2017 08:32 PM
Btul beb..masa mula kawin iols ni bunting pelamin.mabuk teruk plak.

laki iols blaja msk la sbb  ...

memang sepatutnya yang mandikan anak si ayah...  tapi biasa la adat melayu ni, semua isteri kena buat...  bila baca kat FD tu, ada forumer mengadu kena sound kata bermalasan waktu pantang la, mengada2 la itu la ini la...  siap sound sebab biarkan suami buat keje2 semua...  masalahnya yang bercakap tu kaum wanita gak...  bukannya yang bercakap tu tak pernah rasa mengandung bersalin...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 17-2-2017 08:55 PM
memang sepatutnya yang mandikan anak si ayah...  tapi biasa la adat melayu ni, semua isteri kena b ...

Ewwww...maksudnya dia merendahkan diri dia sendiri...kesian..islam dah tinggikan darjat pompuan..dia g merendah2 kan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:33 PM | Show all posts
xpa sis boleh salahkan elohim jah...xkan x viasa
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
ninnakarinna replied at 17-2-2017 07:42 PM
Keta ko punya tinted tu tempered kot.

Nampak mudah,  sebenar susah... Aku dah coba,  kalau pompuan lagi lah Ntah2 sejam baru boleh pecah... Sebab aku punya spesial sikit tu sebab susah nak pecah, lagi pun ciri2 keselamatan org susah nak pecah, kalau ada cubaan nak samun memang susah lah kalau kereta aku... Cuma tak sampai tahap kalis peluru je.. Ada duit lebih pun aku nak pasang kalis peluru punya.  
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:25 PM | Show all posts
Apai90 replied at 17-2-2017 04:48 PM
Kenapa bapak dia xpecahkan je tingkap tu bawak anak dia keluar? Kenapa sampai nak kena panggil bomba ...

buat anak free je, sedap lagi..

nak beli cermin kete mahai..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
lkick2113 replied at 17-2-2017 10:19 PM
Nampak mudah,  sebenar susah... Aku dah coba,  kalau pompuan lagi lah Ntah2 sejam baru boleh pecah ...

Susah apa..pake keramik busi spark plug aja mas..

Banyak dah kat youtube..

Tinggal dikenakan air luir lalu dibanting ke cermin kereta
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:50 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 17-2-2017 03:43 AM
Aku ada spare key...tapi aku letak dlm keta....

Mengong kan aku.....

tak membantu kalau berlaku kejadian..

tapikan, kalau ada spare key pun, entah lupa masa panik camni..
honestly ku pecahkan aje tingkap keta sambil melaung laung panik...

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:53 PM | Show all posts
eyansss replied at 17-2-2017 06:22 AM
aku tergamam tau masa tengok video tu...  isteri asek ulang jangan pecah nanti laki marah...  spar ...

fuh...

acik me pernah accident sekali,
rusa langgar kereta masa acik memandu
kemek tepi kereta, panik juga nak bagitau my husband,
sebab kebetulan keta tu, back up car yang hanya digunakan
special time aje... so keta kesayangan gitu.

lucky my husband kata, u ok ke, so kalau u ok, itu aje penting,
kereta tidak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
baru je tgh hari tadi masa i beli mkn kat kedai, masa i tgh order and nak bayar ada sorang acik ni sukati cut que terus order... alasan dia pasal dia tinggalkan anak2 dalam keta... nak kene cepat... oo sedap punya excuse...: agak nya kalau anak nya terkunci dalam keta mau dia salah kan i kot sbb tak bagi dia order dulu... mmg nak bagi backhand je:
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 02:10 AM From the mobile phone | Show all posts
patutnya bapak x guna tu diovenkan dlm kete pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 07:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Bapak dia versi awalina sehari kot..
Patah.. Hehe..
X mampo nak hntak cermin
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 17-2-2017 07:28 PM
aku pun pangkah kalo orang asek la ceramah pasal isteri kena buat itu ini begitu begini baru dapat ...

Ustaz2 yang tekankan pasal tanggungjawab lelaki ni jenis rare. Masa aku pergi kursus kahwin, kawan2 and cousins yang dah pergi before me warning pasal ustaz2 tu suka cakap pasal tanggungjawab isteri especially in bed so bersedialah dengar. When it was my turn, semua ustaz yang bagi ceramah tu lebih banyak sebut pasal betapa besar dan beratnya tugas seorang suami. Bila aku bagitau my friends and cousins, terkejut diorang sebab ustaz yang diorang dapat jenis hamsap suka cakap benda double meaning!  
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 09:49 AM | Show all posts
fairy_fairy replied at 18-2-2017 09:19 AM
Ustaz2 yang tekankan pasal tanggungjawab lelaki ni jenis rare. Masa aku pergi kursus kahwin, kawan ...

untung kan dapat ustaz camtu...  masa aku kursus dulu pun ustaz tu tekankan tanggungjawab suami...  siap cakap haram sentuh duit isteri tanpa keredhaan isteri semua...  pastu dia ada cakap: keperluan bagi makan ni, ada nasi dengan ikan goreng pun dah dikira selesai jalankan tanggungjawab sekiranya itu je yang termampu oleh suami...  kalau isteri mintak tambah ayam udang, tu bukan dikira keperluan dah...  jangan kata suami tak sediakan keperluan semata2 suami tak boleh bagi lebih...  kalau nak juga, sudi2kanlah tambah duit sikit untuk dapatkan tambahan tu sebab tu dah dikira kehendak...  pastu dia sambung: yang lelaki pulak, kalau betul berkemampuan beli ayam udang tu, jangan la kedekut dengan isteri sampai tipu takde duit...  bila kita kedekut dengan isteri dan anak, Allah swt kedekut balik dengan kita...

maybe rezeki kita dapat ustaz yang tau bagi ceramah dan kaunseling ikut konteks islam yang sebenarnya...
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 10:10 AM | Show all posts
eyansss replied at 18-2-2017 09:49 AM
untung kan dapat ustaz camtu...  masa aku kursus dulu pun ustaz tu tekankan tanggungjawab suami... ...

Yes. Syukur sangat although rasa lucu tengok muka the guys terkulat2 kena ceramah kaw2 pasal tanggungjawab diorang
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 10:46 AM | Show all posts
kalau pon salah ank masuk kereta sendri tanpa pengawasan, si bapak tu tak payah nak call bomba pecah je lah cermin tu kasi ank kuar. syg harta dari nyawa
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 10:56 AM | Show all posts
lkick2113 replied at 17-2-2017 06:15 PM
ramai yg tak tau, nak break the cermin bukan senang tau, aku dah pernah buat, pakai batu besar tak b ...

Sebabnya cermin keta buka annealed glass bam Ikik, tapi tempered.

Kalau hentam direct/tegak ke permukaan cermin (tempered glass) memang susah nak pecah.

Tempered glass sifat dia ni, kuat tapi rapuh lebih kurang macam seramik.
Bahagian tepi/bucu paling lemah.

Jika benar-benar berlaku kecemasan, (untuk kecemasan sahaja ye)
guna skrew driver leper pada bah.tepi cermin komdian kopak/umpil/katok kuat-kuat.
Sekali 2 kali 3 kali mungkin cermin dah boleh pecah.


Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
abas8888 replied at 17-2-2017 04:36 PM
boleh guna taktik jolok pembaris besi kat tingkap kalau kereta lama...
kalau kereta baru boleh tari ...

Teknik pembaris tu aku tau, but cabut bateri tu first time tau. Tq for the tips.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chazey at 18-2-2017 11:11 AM
fairy_fairy replied at 18-2-2017 09:19 AM
Ustaz2 yang tekankan pasal tanggungjawab lelaki ni jenis rare. Masa aku pergi kursus kahwin, kawan ...


Aiol lak, ada 4 setad yang bagi kursus kawin masa aiol hadir di daerah aiol.

Sorang je aiol betul2 dengar sebab heol macam uol cakap la, tekankan soal tanggungjawab bagai.

Lagi 3 orang nohorom nak mampos. Sorang bawak cerita dongeng dan fatwa buatan kunun rokok buatan kepir haram dihisap sebab dibuat oleh pompuan telanjang guling2 badan roll tembakau (heol klaimed heol nampak bidio gitu, ai syak heol konpius antara porn dan realiti) tapi rokok buatan Muslim makroh hukum ngisapnye (wtf?), sorang asyik cerita hal dalam kain dengan bini muda (siap perlekeh bini tua sipi2), sorang lak katanya graduan UiTM tapi bawak hadis dhoif bergegar tiang arash kalo bini mintak cerai di samping hamsap cerita soal seks saja.

Laki aiol lak gi kursus kat bandaraya KK. Helok je heol kata. Bahan cetakan (buku) yang heol dapat pun ai lehat bagus isinya padahal yuran bayar sama jah tapi motif aiol tak dapat buku gitu? Bodo punya jabatan agama nohorom tempat aiol.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:29 PM | Show all posts
airfilterkotor replied at 18-2-2017 10:56 AM
Sebabnya cermin keta buka annealed glass bam Ikik, tapi tempered.

Kalau hentam direct/tegak ke  ...

betul la tu.....pakai tukul besi dgn skrew driver umpil baru pecah

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:30 PM | Show all posts
ninnakarinna replied at 17-2-2017 10:38 PM
Susah apa..pake keramik busi spark plug aja mas..

Banyak dah kat youtube..

bideo indon dalam wassap tu ye???? hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
lkick2113 replied at 18-2-2017 12:30 PM
bideo indon dalam wassap tu ye???? hehehe

Iya2 lah






Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045027s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list