Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
12Next
Return to list New
512
View
25
Reply

Musim Bunga Datang Awal Di Kawazu, Jatuh Cinta Dengan Keindahan Bunga Sakura

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-2-2017 04:43 PM | Show all posts |Read mode
Foto: english.kyodonews.jp


Musim bunga biasanya tiba pada hujung bulan Mac atau awal April, tapi bukan di tempat istimewa yang dipanggil Kawazu ini kerana ia datang lebih awal.


Bandar kecil di Timur Jepun yang terletak berdekatan dengan Tokyo ini menjadi tumpuan pelancong yang datang dari seluruh dunia untuk menikmati keindahan 'suasana merah jambu' di sini.


Lebih menarik kerana terdapat lebih lapan ribu pokok Bunga Sakura yang berkembang mekar setiap tahun.


Foto: IG Tsumizo


Foto: IG Mika



Memang tempat percutian yang sempurna bagi pasangan yang sedang berbulan madu kerana berjalan-jalan di bawah pokok ini akan menimbulkan suasana yang begitu romantik sekali.


Terdapat sebuah kereta api lokomotif yang disediakan di sini dan para pengunjung akan dibawa mengelilingi kawasan yang dipenuhi aroma wangian dari Bunga Sakura.


Foto: www.sankei.com


Foto: IG Mika


Buat pengetahuan, Kawazu terletak di Semenanjung Izu dan bagi pelancong yang mahu datang ke sini mereka boleh menaiki kereta api dari stesen Tokyo dan perjalanan hanya mengambil masa selama dua jam.


Bertambah mengujakan apabila mendengar kicaun burung bermata putih Jepun yang dapat dilihat berterbangan bebas di kawasan sekeliling.


Foto: IG Toshizou

Foto: IG Phos1comnet


Dalam budaya Jepun, Bunga Sakura melambangkan keindahan kehidupan yang sementara, dan penerimaan terhadap karma serta kematian.


Suasana pada malam hari lagi menarik, tak percaya tengok sahaja foto ini.


Foto: IG Irodori


Siapa sudah jatuh cinta dengan Kawazu? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:50 PM | Show all posts
cantik nya pemandangan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:53 PM | Show all posts
Cantiknyaaaa!!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Subhanallah. Memang cantik
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 05:10 PM | Show all posts
Memang cantik nak2 lepas mereka dok bertapa dah berapa bulan sebab winter yang sejuk bila cuaca dan kurang sejuk dengan bunga banyak sana sini memang layan
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 05:28 PM | Show all posts
Ya Allah,  cantiknyaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik..!! Nk p jepun..!
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 05:38 PM | Show all posts
cantiknyaaa..Nampak tenang je
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 06:06 PM | Show all posts
indahnya ciptaan tuhan. sis insof
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik yer!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
cantikkkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:40 PM | Show all posts
wahhh! cantiknya
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:11 PM | Show all posts
Wahhh indahnnya nyaman jee rasa
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 09:36 PM | Show all posts
akhir bulan 3  ye .. bunga sakura start lebat.tingin nya nak pegi.dulu masa kecik2 suka dengar lagu sakura..gigih hafal bagai
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah cantikkknyaaa
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknyaaaa...

Cam best je naik train kecik tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Tunggu sakura malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya! Harap2 ada rezeki melancong ke Jepun satu hari nanti
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Harapnya masih ada sakura end if April..cant wait!
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Best lau dpt pegi sana..cantik y teramat!!
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 01:42 AM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 08:32 AM | Show all posts
breath-taking.

cam seronok je naik train kecik tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
cantiknya !!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 08:59 AM | Show all posts
Jepun Ҋ(ohanami) sambil picnic kat bawah pokok sakura...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074104s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list