Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
1952
View
64
Reply

[Tempatan] Acik Azura sedih kerana yahudi menghina ummah malaya .. kasut bata mempunyai kalimah Allah.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-2-2017 12:24 AM | Show all posts |Read mode

%5BIMG%5D%5B/IMG%5D
AZURA Kamisan menunjukkan surat yang diterima anaknya yang menggesa ibu bapa memeriksa reka bentuk kasut jenama B.first kerana mengesyaki ia mempunyai kalimah Allah pada bahagian tapaknya.







KUALA LUMPUR: Bata Malaysia (Bata) akan mengadakan perjumpaan dengan pejabat agama, Isnin ini, untuk merungkai dakwaan reka bentuk kasut dihasilkan syarikat itu memaparkan kalimah Allah

Pengurus Kanan Bata Marketing Sdn Bhd, Datuk James Selvaraj, berkata syarikat itu sudah menceburi industri penghasilan kasut lebih 80 tahun dan antara pemegang sahamnya adalah Tabung Haji serta Koperasi Polis Diraja Malaysia Bhd

Sehubungan itu katanya, isu sensitiviti agama seperti kalimah Allah amat dititikberatkan supaya ia tidak dipaparkan pada mana-mana reka bentuk produk dalam usaha memelihara keharmonian pelbagai kaum di negara ini

"Kita sangat berhati-hati dengan apa dihasilkan, justeru Bata akan membawa sampel kasut jenama B.first kepada pejabat agama Isnin ini supaya mereka boleh melihat reka bentuknya secara teliti

"Bata akan serahkan kepada kuasa pejabat agama untuk tentukan sama ada reka bentuk satu daripada 30 jenis kasut B.first memaparkan kalimah Allah atau sebaliknya

"Kita juga akan akur dengan sebarang keputusan dan tindakan lanjut diarahkan pejabat agama, sebelum mengeluarkan kenyataan media Isnin ini," katanya ketika dihubungi BH, hari ini

Beliau mengulas surat didakwa dikeluarkan Guru Besar Sekolah Agama Bandar Batu Pahat yang menggesa ibu bapa memeriksa reka bentuk kasut jenama B.first kerana mengesyaki ia mempunyai kalimah Allah pada bahagian tapaknya yang menjadi viral sejak semalam

Surat berkenaan turut mendesak supaya ibu bapa yang mengenal pasti kesahihan dakwaan itu untuk membakar kasut terbabit di dalam lubang, manakala abunya ditimbus

Dalam perkembangan sama, Pengerusi Jawatankuasa Agama Johor, Abd Mutalip Abd Rahim, berkata Jabatan Agama Islam Negeri Johor (JAINJ) sedang menyiasat laporan berkenaan

Setakat ini pihaknya tidak dimaklumkan oleh pihak sekolah mengenai surat berkenaan dan perkara itu seharusnya dirujuk kepada Bahagian Penyelidikan JAINJ terlebih dahulu bagi pengesahan, katanya

"Mana-mana sekolah di bawah seliaan JAINJ tidak boleh mengeluarkan surat sebegitu apatah lagi ia mencetuskan panik dalam kalangan ibu bapa serta penjaga murid

"Ia seharusnya dirujuk kepada JAINJ supaya kita dapat membuat siasatan lanjut serta mengesahkan sama ada kalimah di tapak kasut itu benar-benar menyerupai kalimah Allah," katanya kepada BH

Sementara itu, ibu seorang murid sekolah berkenaan, Azura Kamisan, 36, mengesahkan menerima surat itu menerusi anaknya Rabu lalu

"Ramai ibu bapa terperanjat dan memeriksa kasut anak masing-masing selepas menerima surat berkenaan tetapi anak saya tidak menggunakan kasut jenama itu

"Namun ramai juga rakan anak saya yang membeli kasut jenama berkenaan," katanya

Setakat ini, usaha mendapatkan maklum balas daripada pihak sekolah belum berhasil

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/249566

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2017 12:26 AM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 17-2-2017 04:30 PM

Nak nangis ke nak gelak?

Tak ada pun sama seperti khalimah Allah.
%5BIMG%5D%5B/IMG%5D
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2017 12:32 AM | Show all posts
Perrrrghhhh....siap suruh "Surat berkenaan turut mendesak supaya ibu bapa yang mengenal pasti kesahihan dakwaan itu untuk membakar kasut terbabit di dalam lubang, manakala abunya ditimbus
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:32 AM | Show all posts
macam2         
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
unnecessary panick
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Laknat apa kau buat bayangan sendiri je kalima tersebut. Aku tgok boleh je buat bayangan spiral dna ke, lingkaran ubat nyamuk ke. Ummah bimbo
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:41 AM | Show all posts
Tak nampak pun Kalimah Allah dekat tapak kasut tu. Macam lingkaran biasa jah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:44 AM | Show all posts
bayangkan kalau ko guna tangan utk beronani... cebuk tahik kaa.....  


Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 01:46 AM | Show all posts
laaa.............. warga JDT.......  



mana peyno?  
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 02:17 AM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 18-2-2017 12:26 AM
Nak nangis ke nak gelak?

Tak ada pun sama seperti khalimah Allah.

betul tu.. mana kalimah nya?!

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 02:18 AM | Show all posts
aku baru dapat wasap pasal ni tadi lampiran surat tu daripada guru besar sek rendah ape entah...
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 02:27 AM | Show all posts
"barang sesiapa yg tidak dapat melihat lingkaran kalimah Allah tersebut,nescaya mata hatinya telah dibutakan dengan keindahan duniawi.bertaubatlah saudaraku"

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 02:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 18-2-2017 02:32 AM

Ye ke?Kalo terpakai kt kaki bdk non muslim...amcm?....pe2 pon.... 'serah pd yg pakar'....dulu.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 03:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa akak senyum sinis sebegitu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 06:56 AM | Show all posts
nampak mcm simbol agama iluminate



Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 06:58 AM | Show all posts
AbukRokok replied at 17-2-2017 10:56 PM
nampak mcm simbol agama iluminate

pagan or animisme  
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 07:09 AM | Show all posts

islam telah dihina!


Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 07:11 AM | Show all posts
Edited by Changa at 18-2-2017 07:13 AM
FOTHER-MUCKER replied at 18-2-2017 12:26 AM
Nak nangis ke nak gelak?

Tak ada pun sama seperti khalimah Allah.

dah la kepam acik tudung sunni ini.
bimbo la pula.... kuat sangat tengok slot akasia sampai otak pun tingtong nampa benda bukan2.
so??? elohim rupa sebegitu ke sis??
lagi satu mereka ingat elohim insan yang lemah macam sheols ke sampai tak terdaya nak halang manusia ini meghina heshe sampaikan heshe terpaksa jadi superhero untuk pertahankan heshe???
aiyohhhhh!!! siapa yang menghina siapa sebenar nya ni dek?????
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 07:12 AM | Show all posts




nampak tak kalimah Allah di dahi nya ?

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 07:17 AM | Show all posts
Skuau replied at 18-2-2017 02:29 AM
Ye ke?Kalo terpakai kt kaki bdk non muslim...amcm?....pe2 pon.... 'serah pd yg pakar'....dulu.....

kannn sister?? patut nya parents non moslems pun kena menggelupor mungkin anak2 mereka akan murtad dan masuk islam ala2 kepercayan holy water ummah sunni itu sis
adik2 kristian, buddha hindu mungkin lepas ni kelu lidah nak baca kitab or kaki mereka akan kaku untuk langkah ke kuil, tokong dan church???
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 07:19 AM | Show all posts
[img=480,360]https://i.ytimg.com/vi/9D_E4PH7wJQ/hqdefault.jpg[/img









Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Aiyo..byk lg bnda lain boleh ajar bdk2 cikgu oi...jadahnya la small detail mcm ni pon nm ambik kesah gelabah smpai seru bakar membakar
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga mereput jah cikki useless xda kerja...ummah bodoh sbegini sampai kiamat xkan maju duk takut fobia murung dgn tapak kasut
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 08:48 AM | Show all posts
Laknat betul la org yg masih nak fikir perkara2 begini...
Takde bezanya dgn babi tu haram, rasuah ok
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 09:11 AM | Show all posts
"Kita sangat berhati-hati dengan apa dihasilkan, justeru Bata akan membawa sampel kasut jenama B.first kepada pejabat agama Isnin ini supaya mereka boleh melihat reka bentuknya secara teliti

"Bata akan serahkan kepada kuasa pejabat agama untuk tentukan sama ada reka bentuk satu daripada 30 jenis kasut B.first memaparkan kalimah Allah atau sebaliknya

"Kita juga akan akur dengan sebarang keputusan dan tindakan lanjut diarahkan pejabat agama, sebelum mengeluarkan kenyataan media Isnin ini," katanya ketika dihubungi BH, hari ini

nampak tak beza bila orang bertamaddun bercakap.

cara nak handle orang bodoh ni ialah kena banyak sabar.....

btw, yang bercakap tu keing kot.....



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089835s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list